Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo potvrada da ni Trebacko brdo nema digitalne kanale ni signal.DokBht1 sa iste lokacije ide na 41ch anlogno dobra slika.Vlasic smijer nista se nedesava sto se tice digitale.Duga njiva Ciganiste punpanje sig i kvalitete sa 0/98
Udrigovo mux 27ch radi dobro ,i to dugo.Jedino da kazem hercegovima tv oce da nestane nekad ali dodje.Ko da je izbrise tv pa posle sam je nadje nije do mog tv a tako je na vise tv ova.
Evo kako stoje stvari u biti da nista jos nije uskladeno sva 4 odasiljaca u sirem podrucju Doboja znamo vec koji Vlasic Ciganiste Duga njiva Trebacko brdo.ja sam se dugo mucio i uspio nekako ulovit Trebacko brdo koje je samo par km od mene.Znaci ide samo obicna yagi antena bez ikakvih poljacala i to u tavanu na jednom mjestu.na krov kad iznesem nista odm a pode blinkat sig kvaliteta. evo sad je stanje ovakvo...
genius 723 wrote: ↑19/02/2023 13:53
Evo kako stoje stvari u biti da nista jos nije uskladeno sva 4 odasiljaca u sirem podrucju Doboja znamo vec koji Vlasic Ciganiste Duga njiva Trebacko brdo.ja sam se dugo mucio i uspio nekako ulovit Trebacko brdo koje je samo par km od mene.Znaci ide samo obicna yagi antena bez ikakvih poljacala i to u tavanu na jednom mjestu.na krov kad iznesem nista odm a pode blinkat sig kvaliteta. evo sad je stanje ovakvo...
Uspio si uhvatiti predajnik u komšiluku koji je premoćno jači od ostalih i to dok ne izbaciš antenu van tavana, onda ti se pojave i ostali signali te se međusobno pregaze pošto nisu sinhronizirani. Trakavica sa SFN-om se nastavlja.
Sve si reko @Grga50 radi sa pasivnom antenom yagi tako hoce jedino i to u tavanu da se stavi da odzak dode sa strane odakle je Vlasic.probo sam sa resiverom Nytrobox opticum NS da hrvatski mux dobijem ali samo signal ima 60 bez kvalitete
Otišao sam danas na krov da okrenem antenu prema Dugoj Njivi i posvuda okolo. Nula signal, kao Vlašić. Ranije je bilo nevažno gdje je antena okrenuta. Signal je išao i na sobnoj anteni. Samo troše struju na nešto što ne radi kako treba.
genius 723 wrote: ↑19/02/2023 13:53
Moguce.ali imam krovne antene kvalitetne jagi ant.kao one triplex i dvi iskra riblje kosti sa ug pojacalom i sebi.nejasno.mi da Vlasic tolko vremena neradi.gledam ftv analogno fecera nema prekida
genius 723 wrote: ↑19/02/2023 23:28
Moguce.ali imam krovne antene kvalitetne jagi ant.kao one triplex i dvi iskra riblje kosti sa ug pojacalom i sebi.nejasno.mi da Vlasic tolko vremena neradi.gledam ftv analogno fecera nema prekida
Šteta je dati stoje tako dobre antene neiskorištene, ali moraćeš se strpiti dok se to sve ne uštima, nažalost.
Koristi jednu antenu na koju možeš najbolje da hvataš.
Ma.imam te neke opreme antena i pojacala ...nisam uspio nista za hr i srb ulovit imma neki resiver koji pokazuje sig 60%i preko tog bez kvalitete srb ch 24
genius 723 wrote: ↑19/02/2023 23:54
Ma.imam te neke opreme antena i pojacala ...nisam uspio nista za hr i srb ulovit imma neki resiver koji pokazuje sig 60%i preko tog bez kvalitete srb ch 24
Jesu li ti vani antene? Opet zavisi koja je lokacija?
genius 723 wrote: ↑19/02/2023 23:54
Jesu li ti vani antene? Opet zavisi koja je lokacija?
Brcak1971 wrote: ↑20/02/2023 14:42
Može li mi ko stručan objasniti koja je prednost kada se digitalni tv predajnici povežu SFN, nego kada emituju signal sa satelita?
Nema ti veze sfn sa signalom sa satelita...
Sfn ti jedna stvar odnosno da se predajnici u blizini sinhronizuju i tako da dobije i na vecoj pokrivenosti...
A signal sa satelita se koristi samo kao prakticno rjesenje kod predajnika koji mozda imaju los link doveden ili sta vec...
Može li mi ko stručan objasniti koja je prednost kada se digitalni tv predajnici povežu SFN, nego kada emituju signal sa satelita?
SFN pojam se odnosi na zemaljsko emitiranje preko mreže predajnika koji su sinhronizirani, satelit je samo način dostave signala od davatelja usluge do mreže predajnika, nema nikakve veze s SFN-om.
SFN pojam se odnosi na zemaljsko emitiranje preko mreže predajnika koji su sinhronizirani, satelit je samo način dostave signala od davatelja usluge do mreže predajnika, nema nikakve veze s SFN-om.
Hvala ti Grga50 na odgovoru. Nisam expert po ovom pitanju, ali volim da znam kako to funkcioniše.
Jedno pitanje za tebe:
Ako su na jednoj lokaciji sinhronizovani kako treba, znači li da će signal biti jači na toj lokaciji nego kada radi samo jedan predajnik?
Svoje emitovanje u okviru Multipleksa D započela je i lokalna tv stanica iz Tomislavgrada, Pro TV. Broj tv stanica koje sada emituju u okviru MUX-a D se popeo na 15.