Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kupuju i slikaju se
Jel to neka sujeta,glupost, small dick ili sta vec.
Sto kazes, napise jos sa srecom brate
Sa srecom placanje 7 godina ili sta?
Ej moj Skafe na tu cijenu ide jos kamata i osiguranje u slucaju prekida placanja rata.
Ljudi sretni, kese se na slikama, Njemacka, Audi ovo-ono.
Tek poslije nekoga vremena skontaju da su im veliki mjesecni troskovi al kasno.
skafiskafsnjak wrote: ↑18/02/2023 23:40
Ej moj Skafe na tu cijenu ide jos kamata i osiguranje u slucaju prekida placanja rata.
Ljudi sretni, kese se na slikama, Njemacka, Audi ovo-ono.
Tek poslije nekoga vremena skontaju da su im veliki mjesecni troskovi al kasno.
Ma ne zanima me. Svakako su auta bezobrazno skupa . To mi je dovoljno. Da je zlatan i Semir i auto.
To znači da si vidio jako malo Njemačke. Ja gdje živim bez auta ne bih mogao ama baš ništa završiti. Dok recimo u Sarajevu mi auto nije trebalo. Tako da je kod mene situacija skroz obrnuta.
Uz Gras? Mislim ono... Svaka ti čast.
Pretpostavljam manje mjesto. Ali uz razliku u cijeni rente stana lako se finansira auto ako nije BMW ili Audi od 70k eura. Minhen definitivno ne treba toliko koliko u Sarajevu.
U Sarajevu sam živio na Bjelavama, pa sam pješke čak mogao dosta toga završiti, što ovdje ne mogu, naravno i GRAS je bio tu, nije nimalo ugodno iskustvo (pogotovo ljeti) - ali funkcioniše. Eh sad u Njemačkoj samo baš veliki gradovi imaju dobar sistem javnog saobraćaja - u Bayernu samo 2 - München i Nürnberg. Ovdje kod mene u Bad Aiblingu zadnji autobus je - čini mi se - u 18 ili 19h za Rosenheim. Tako da vjeruj da su iskustva sa Njemačkom vrlo subjektivna, kao i u BiH.
Zato kažem da je također vrlo bitno uzeti u obzri - iz čega neko odlazi i u šta dolazi.
Kupuju i slikaju se
Jel to neka sujeta,glupost, small dick ili sta vec.
"Prekucao si igricu koja se život zove"
A kod Targobank -30 000€.
I ovdje po Bosni se u kredite uvaljuju, kupuju BMW 5er, Audi A6, malo im 1600-2000 kubika, 100-150 KS...
Bacanje para ali hajd, ako će sretniji bit bujrum.
skafiskafsnjak wrote: ↑18/02/2023 23:40
I ovdje po Bosni se u kredite uvaljuju, kupuju BMW 5er, Audi A6, malo im 1600-2000 kubika, 100-150 KS...
Da se razumijemo, lagao bih kad bih rekao da ne bih volio neki noviji i bolji da vozim. Ali ako ce to znaciti da se moram mnogih drugih stvari odreci ... neka hvala.
Ljudi jednostavno kupuju vise od svojih potreba i mogucnosti .... jbg valjda da se dole pokaze komsijama ...
Ja sam jadan jer vozim auto od 4000 .... idem kuci aviJonom i rentam auto dok sam dole
Da se razumijemo, lagao bih kad bih rekao da ne bih volio neki noviji i bolji da vozim. Ali ako ce to znaciti da se moram mnogih drugih stvari odreci ... neka hvala.
Ljudi jednostavno kupuju vise od svojih potreba i mogucnosti .... jbg valjda da se dole pokaze komsijama ...
Ja sam jadan jer vozim auto od 4000 .... idem kuci aviJonom i rentam auto dok sam dole
A sta znam, ako mu je zelja i cejf nek uzme, ako je mlad, ako jos nema porodicu. Selber Schuld
Sa druge strane, sa dobrim autom, u Bosni, moze ako ne svako, a ono svako drugo vece Neka se izivi, bice kasnije mirniji
A sta znam, ako mu je zelja i cejf nek uzme, ako je mlad, ako jos nema porodicu. Selber Schuld.
Sa druge strane, sa dobrim autom, u Bosni, moze ako ne svako, a ono svako drugo vece Neka se izivi, bice kasnije mirniji
A sta znam, ako mu je zelja i cejf nek uzme, ako je mlad, ako jos nema porodicu. Selber Schuld
Pa naravno, svak za svoje pare .... neki za kredit.
Ja se volim pruzit koliko je krevet dug ...
sabanss wrote: ↑18/02/2023 22:33
Ili neko misli da se sa dvije prosječne sarjevske plate može kupiti stan u Sarajevu a da se ne napatiš?
Vala bas. U sarajevu danas kvadrat izasao na preko tri prosjecne plate pa navise. Dakle i za par koji ima po dva puta prosjecnu olatu, kad uracunamo da imaju i druge troskove zivota, u najboljem slucaju mogu mjesecno nekih pola kvadrata stediti.
elcaliente wrote: ↑18/02/2023 23:11
Gledam neki dan kod Dine na profilu kako Semir valja auta ovim ljudima sto su tek dosli.
Kredit vec od prve plate i bez stalnog boravka. Sve auta od 20 hiljada na gore. Jos se ljudi slikaju i on im pise sretno brate.
Gledam te slike i u isto vrijeme mi zao tih ljudi a i stid me u njihovo ime.
Uzimaju ih ljudi lopatom a oni sretni.
Ma takvih primjera je i u BiH koliko hoces. Evo najsvjeziji nema ni 10tak dana, klinac iz komsiluka upao u vojsku, treca plata legla, odmah moze kredit... novi mobitel, auto od 20 milja i kredit za narednih 10 godina
Razlika je samo u tom sto bar tu ima kucu u kojoj moze zivjeti, al taj lik nece napredovati sigurno, a dobar dio plate za narednih 10 godina mu pojede kredit.
elcaliente wrote: ↑18/02/2023 23:11
Gledam neki dan kod Dine na profilu kako Semir valja auta ovim ljudima sto su tek dosli.
Kredit vec od prve plate i bez stalnog boravka. Sve auta od 20 hiljada na gore. Jos se ljudi slikaju i on im pise sretno brate.
Gledam te slike i u isto vrijeme mi zao tih ljudi a i stid me u njihovo ime.
Uzimaju ih ljudi lopatom a oni sretni.
Ma takvih primjera je i u BiH koliko hoces. Evo najsvjeziji nema ni 10tak dana, klinac iz komsiluka upao u vojsku, treca plata legla, odmah moze kredit... novi mobitel, auto od 20 milja i kredit za narednih 10 godina
Razlika je samo u tom sto bar tu ima kucu u kojoj moze zivjeti, al taj lik nece napredovati sigurno, a dobar dio plate za narednih 10 godina mu pojede kredit.
wrote: ↑19/02/2023 11:52
Ecci wrote: ↑03/03/2023 09:51
Na jednom BiH portalu postavljeno je pitanje zašto ostajete u Bosni i Hercegovini?
Odgovore koje su dobili podijelili su šest grupa.
· Za odlazak je sada kasno, zbog godina, ali im je žao što to ranije nisu učinili - 54%.
· U BiH su ostali jer je vole, jer je naša, jer nemaju rezervne domovine - 19%.
· U BiH ostaju zbog porodice, prijatelja i/ili jer se moraju brinuti o roditeljima, jer im je ostalo još par godina do penzije -16%
· Već intenzivno rade na odlasku - 7%.
· U BiH ostaju, jer ne mogu dobiti papire ili, kako navode, jednostavno ne mogu otići - 3%.
· U BiH se može dobro živjeti, ko hoće raditi - 1 %.
Samo da kazem ovo zadnje, u BiH se moze zivjeti fantasticno, ali kakve ti koristi kad nista oko tebe ne funkcionise. Ali te smo teme vec sve prezvakali!
belfy wrote: ↑21/02/2023 09:23
i, kad se sve sabere, samo jedno je sigurno.
jedni ce zaliti sto su otisli, drugi sto nisu, treci sto nisu otisli ranije, a cetvrti sto su mora(li)ju otici poslije...
zajednicka je samo zal. sve ostalo su nijanse. bas kao sto ljudskoj prirodi i prilici.
Otici, uzeti pasose sebi i djeci, kupiti vani stan isplatiti ga toliko da dalje se moze placati od kirije nakon sto ga izdas, sve u svrhu da se opet mozes lako vratiti, i nazad za Bosnu. Pod uslovom da radis neke vrste poslova koje imaju opciju rada od kuce.
Ali jebi ga, zivot pise najbolje romane, nikad stvari ne ispadnu kako zelis.