BINGO trgovački lanac - sve o tome
Moderator: anex
- fusion_ba
#1026 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
I ko zna na koliko artikala je tako, ali ko će zapamtiti sve cijene...
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#1027 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Opet ne pristupate problemi s trajnim rjesenjem. Zasto ne zovete inspekciju i zasto svoje nezadovoljstvo ispoljavate na prvoj liniji, radnicima?
Imao sam uvid u te neke sisteme, dnevno za jedan artikal su znali slati i vise izmjena cijena iz "centrale". Radnika u marketima nema viska, pa kasirka slaze i mijenja cijene kada "nema posla". Kada to nema posla?
Tako da naredni put kada primijetite cijenu, zovite "sefića", a slučaj prijavite inspekciji. Tersanje na kasi "da naplati po cijeni na rafi" ne donosi apsolutno nista, osim sto radnik iz svog dzepa nadoknadi razliku.
Imao sam uvid u te neke sisteme, dnevno za jedan artikal su znali slati i vise izmjena cijena iz "centrale". Radnika u marketima nema viska, pa kasirka slaze i mijenja cijene kada "nema posla". Kada to nema posla?
Tako da naredni put kada primijetite cijenu, zovite "sefića", a slučaj prijavite inspekciji. Tersanje na kasi "da naplati po cijeni na rafi" ne donosi apsolutno nista, osim sto radnik iz svog dzepa nadoknadi razliku.
- fusion_ba
#1028 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Kako god okreneš, radnik će da nastrada.
-
tap3ah75
#1029 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Kod mene je zjbanobumerangss wrote: ↑11/02/2023 14:20Grsku si napravila! Zato to sve vise i rade zato sto vecina uradi kao ti.banjaluka078 wrote: ↑11/02/2023 13:55 Bingo, kralj jedne cijene na rafi, a druge na kasi. Ako ovako nastave, nadmašiće i Konzum.
Tri stvari jutros ostavila na kasi, trebale su mi, ali ne toliko da me prave budalom za moje pare.
Ja kad kupujem odma kad mi dadne racun pored kase ga pregledam i cim vidim taj kriminal odmah kasirki kažem da zovne šeficu i kad ona dođe zamolim je da mi isplati razliku u cijeni tj ako je nesta na polici bilo 2,50 KM a na racunu 2,80 KM zamolim lijepo da mi se vrati 30 feninga jer su to po zakonu o zaštiti potrošača dužni. Tako svaki put i vrate mi
Nije mi za tih 30 feninga ali osjecam se da me neko pravi magarcem sto ne dozvoljavam!
I kad mi dadne pare ja umjesto da se njima zahvalim kažem: "budite mi zahvalni da nisam slikao cijenu na polici i racun i to poslao inspekciji"
Mala ćaršija - svi se znamo i mogu sranje samo napraviti ljudima koje znam.
Jednom je i familija digla nos jer sam reagovao na cijenu.
-
mistek
#1030 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Opet danas doživjeh slom živaca u Bingu. I svaki put sebi kažem "neću više nikad otići tamo", ali džaba kad je nekad najnagodnije i usput.
Helem, Bingo Kolodvorska, subota u 17:00, gužva prilična. Na mašinama za rezanje JEDNA radnica, druga "uzela pauzu da jede". Helem, zar fakat ne postoji vođa smjene koji će organizovati da ne čeka 15 ljudi tu, da ipak neko uskoči? Na stranu što su i dvije radnice malo, na stranu što rade užasno sporo i bezvoljno, i na stranu što režu ko za paščad (apsolutno svugdje režu i pakuju urednije). Nisam kupovao ništa, zbog ovog posljednjeg, ali vidjeh gužvu, pa mi bilo zanimljivo.
Druga stvar je seljački mentalitet da u subotu u 17:00, u sred najveće gužve, ono pošalje radnike da redaju robu po rafama i blokiraju prolaze. I svugdje može da liči na nešto, samo kod njih ne može.
Treća stvar je bezobrazluk s cijenama o kojem pričate. U posljednje vrijeme furaju novi fazon. Na sred prodavnice stave one akcije, recimo ja sam se upecao na štrudle. Stave velikim slovima napisano "AKCIJA", ispod manjim "štrudle smokva". Sa strane stoje male etikete sa cijenama štrudle čokolada, regularnim i još neke. Na tom mjestu i nema ovih od smokve, nego samo ove druge dvije. Jesam ispao glup tada, priznajem, ali danas vidim isto furaju s nekakvim ajvarom, a na frižideru s pavlakom. Fakat nisu normalni. Zar im zaista trebaju ove seljačke fore? A fore su, 1000%.
Četvrta je izbor. Ja fakat ne mogu da vjerujem da oni kao najjači lanac u BiH imaju onako očajan izbor. Razumijem i reketarenje dobavljača, razumijem i to da svoju robnu marku guraju, ali nemaš izbor ni za šta za šta bi htio da imaš.
I na kraju dođem na kasu, 3 kase rade
Izgleda potrefila se pauza svima u isto vrijeme.
Helem, Bingo Kolodvorska, subota u 17:00, gužva prilična. Na mašinama za rezanje JEDNA radnica, druga "uzela pauzu da jede". Helem, zar fakat ne postoji vođa smjene koji će organizovati da ne čeka 15 ljudi tu, da ipak neko uskoči? Na stranu što su i dvije radnice malo, na stranu što rade užasno sporo i bezvoljno, i na stranu što režu ko za paščad (apsolutno svugdje režu i pakuju urednije). Nisam kupovao ništa, zbog ovog posljednjeg, ali vidjeh gužvu, pa mi bilo zanimljivo.
Druga stvar je seljački mentalitet da u subotu u 17:00, u sred najveće gužve, ono pošalje radnike da redaju robu po rafama i blokiraju prolaze. I svugdje može da liči na nešto, samo kod njih ne može.
Treća stvar je bezobrazluk s cijenama o kojem pričate. U posljednje vrijeme furaju novi fazon. Na sred prodavnice stave one akcije, recimo ja sam se upecao na štrudle. Stave velikim slovima napisano "AKCIJA", ispod manjim "štrudle smokva". Sa strane stoje male etikete sa cijenama štrudle čokolada, regularnim i još neke. Na tom mjestu i nema ovih od smokve, nego samo ove druge dvije. Jesam ispao glup tada, priznajem, ali danas vidim isto furaju s nekakvim ajvarom, a na frižideru s pavlakom. Fakat nisu normalni. Zar im zaista trebaju ove seljačke fore? A fore su, 1000%.
Četvrta je izbor. Ja fakat ne mogu da vjerujem da oni kao najjači lanac u BiH imaju onako očajan izbor. Razumijem i reketarenje dobavljača, razumijem i to da svoju robnu marku guraju, ali nemaš izbor ni za šta za šta bi htio da imaš.
I na kraju dođem na kasu, 3 kase rade
-
HelaS
#1031 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Ja da sam Bingo, Dekretom bih ti zabranio ulazak u svaku Bingo trgovinu. Da ti ne pišem razlog, svakako ne bi shvatiomistek wrote: ↑12/02/2023 00:47 Opet danas doživjeh slom živaca u Bingu. I svaki put sebi kažem "neću više nikad otići tamo", ali džaba kad je nekad najnagodnije i usput.
I na kraju dođem na kasu, 3 kase radeIzgleda potrefila se pauza svima u isto vrijeme.
- Thorgerson
#1032 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Joj sto ne mogu ove price.bumerangss wrote: ↑11/02/2023 14:20Grsku si napravila! Zato to sve vise i rade zato sto vecina uradi kao ti.banjaluka078 wrote: ↑11/02/2023 13:55 Bingo, kralj jedne cijene na rafi, a druge na kasi. Ako ovako nastave, nadmašiće i Konzum.
Tri stvari jutros ostavila na kasi, trebale su mi, ali ne toliko da me prave budalom za moje pare.
Ja kad kupujem odma kad mi dadne racun pored kase ga pregledam i cim vidim taj kriminal odmah kasirki kažem da zovne šeficu i kad ona dođe zamolim je da mi isplati razliku u cijeni tj ako je nesta na polici bilo 2,50 KM a na racunu 2,80 KM zamolim lijepo da mi se vrati 30 feninga jer su to po zakonu o zaštiti potrošača dužni. Tako svaki put i vrate mi
Nije mi za tih 30 feninga ali osjecam se da me neko pravi magarcem sto ne dozvoljavam!
I kad mi dadne pare ja umjesto da se njima zahvalim kažem: "budite mi zahvalni da nisam slikao cijenu na polici i racun i to poslao inspekciji"
Halo ba, ja utrpam u kolica 50-60 artikala. Sta ja znam koji qrac koliko sta kosta.
To sto ti pricas mozes za 3 artikla. Puna kolica izvini ali ne mozes. Sta, popisujes jel cijene, pa stanes na kasi i racun poredis artikal po artikal. Daj ba, mojne suplje.
Ja uzmem racun, bacim brzinski pogled u smislu da mi nije nesto 2 put otkucano i da nije neka divlja cijena za neku stvar za koju sam vidio da je snizena i sl. Al to su obicno stvari iznad 15-20 KM. Taman cu sad pamtit jel nesto bilo u frizideru 1.50 ili 1.80 KM.
-
mistek
- Thorgerson
#1034 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Ovo ni meni nije jasno sa rezanjem mesa, sira... U bingu iza rtv-a mi se 10x desilo usred spice 16h JEDNA, jedna radnica radi na odjelu gdje treba min 4 da ih rade. Jer su tako napravili. Imas suhomesnate proizvode, imas sireve dva pulta i imas sunke i salame.mistek wrote: ↑12/02/2023 00:47 Opet danas doživjeh slom živaca u Bingu. I svaki put sebi kažem "neću više nikad otići tamo", ali džaba kad je nekad najnagodnije i usput.
I naravno tu je uvijek haos.
Mislim, ne pada mi na pamet da cekam. Al nekoliko puta sam morao, jer ne mogu sad korpu sve uzeo sto mi treba i sad ponovo da idem negdje.
Zbog toga se radujem Lidlu. Jer ce se kupovina brze obavljati. Barem ove kad idem s posla i hocu da kupim 10ak stvari. U bingu ti treba 45 min da kupis hljeb, sunku i sir.
- fusion_ba
#1035 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
I ne znam šta će im deset kasa kad uvijek rade maksimalano 3. Izgleda radi ukrasa.
-
bumerangss
#1036 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Ne idem u te mjesecne fasunga nabavke nego svaki dan ili svako drugi potrošim 20 30 40 km za malu korpu za oko 10-ak artikala i u stanju sam zapamtiti sve te cijeneThorgerson wrote: ↑12/02/2023 01:04Joj sto ne mogu ove price.bumerangss wrote: ↑11/02/2023 14:20
Grsku si napravila! Zato to sve vise i rade zato sto vecina uradi kao ti.
Halo ba, ja utrpam u kolica 50-60 artikala. Sta ja znam koji qrac koliko sta kosta.
To sto ti pricas mozes za 3 artikla. Puna kolica izvini ali ne mozes. Sta, popisujes jel cijene, pa stanes na kasi i racun poredis artikal po artikal. Daj ba, mojne suplje.
Ja uzmem racun, bacim brzinski pogled u smislu da mi nije nesto 2 put otkucano i da nije neka divlja cijena za neku stvar za koju sam vidio da je snizena i sl. Al to su obicno stvari iznad 15-20 KM. Taman cu sad pamtit jel nesto bilo u frizideru 1.50 ili 1.80 KM.
-
ReymondReddington
-
HelaS
#1038 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
"Žigosana" naranča

- vjeshalica
#1039 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Ispravno se kaze kralj vecih cijena na kasamabanjaluka078 wrote: ↑11/02/2023 13:55 Bingo, kralj jedne cijene na rafi, a druge na kasi. Ako ovako nastave, nadmašiće i Konzum.
- banjaluka078
- Moderator
#1040 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
ReymondReddington wrote: ↑13/02/2023 09:51 U subotu oko 13 u BCC nije radila samo zadnja kasa. Naroda ko da se dzabe dijeli. Jedva i u garazi nasao parking.
I u Banjaluci ista stvar, krcato za vikend.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- vjeshalica
#1042 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Bingo je vazda imao najlosiju ponudu voca i povrca
Isto ko da su krali na otpadu kod Hece
Isto ko da su krali na otpadu kod Hece
-
sarajevsko_pivo
#1043 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Kilo 1,45km? To mogu samo biti otrovne nista vise.konektovan wrote: ↑16/02/2023 22:29I cijena skoro 3 KM.![]()
U konzumu i mercatoru narance na akciji 1.45 KM.
Sutra u mega diskontu banane 2.65 KM..odoh odmah gepek napuniti.![]()
- konektovan
#1044 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Jesu, otrovne su..piše na deklaracijisarajevsko_pivo wrote: ↑17/02/2023 11:39Kilo 1,45km? To mogu samo biti otrovne nista vise.konektovan wrote: ↑16/02/2023 22:29
I cijena skoro 3 KM.![]()
- Thorgerson
#1045 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Pa iste su kao i ove od 3 KM.sarajevsko_pivo wrote: ↑17/02/2023 11:39Kilo 1,45km? To mogu samo biti otrovne nista vise.konektovan wrote: ↑16/02/2023 22:29
I cijena skoro 3 KM.![]()
Samo sto su te od 3 KM, 3KM a ove 1.45 KM.
- konektovan
#1046 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Ove od 3 KM imaju naljepnicu bingo..k'o nekad narance sa Jaffa naljepnicom.Thorgerson wrote: ↑18/02/2023 00:45Pa iste su kao i ove od 3 KM.
Samo sto su te od 3 KM, 3KM a ove 1.45 KM.
-
HelaS
#1047 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Jaffa naranče su sorta. Zato sam i objavio "Bingo" naranču, gore iznad. Bingo razvio svoju sortu narančikonektovan wrote: ↑18/02/2023 10:31Ove od 3 KM imaju naljepnicu bingo..k'o nekad narance sa Jaffa naljepnicom.Thorgerson wrote: ↑18/02/2023 00:45
Pa iste su kao i ove od 3 KM.
Samo sto su te od 3 KM, 3KM a ove 1.45 KM.![]()
- dend
#1048 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Džaba otišao u konzum... truhlo...konektovan wrote: ↑16/02/2023 22:29I cijena skoro 3 KM.![]()
-
abfahrt
#1049 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH
Pozdrav svima. Čuo sam da je Bingo podigao plate za oko 100 KM. Da li neko zna koliko je sada neka startna plata za najnižu poziciju trgovca? Pozz svima!
- konektovan