Da necemo kod Damira Masica i onog drota Dragana Miokovica?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
meridiyan
#82851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Login77777
#82852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako su im tvitovi kao Nedimovi onda bolje ne ici.
Nego jel Nedim sdO ili DF?
Mozda i taj „neutralni“ Nedim zasluzi uhljebljenje od sdO. Imenjak koji je jednako aktivni sdO smarac na tviteru je vec uhljebljen.
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović imenovao je novinara portala FaktorBa Nedima Pobrića za svog savjetnika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, saznaje PRESS.
Na taj način Pobrić je postao budžetski korisnik i na njegov račun mjesečno će lijegati oko 2.000 KM narodnog novca. S obzirom na to da već godinama piše hvalospjeve o Bakiru Izetbegoviću i SDA očito je došlo vrijeme da se SDA oduži Pobriću. Naravno, novcem građana Bosne i Hercegovine.
- tandmand
#82853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Auu, Nerko, šta je ovo
Žurno kod Čovića, po utjehu.
-
Bossona
#82854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dino se za mjesec dana susreo ili kontaktirao sa svijetski jako uticajnim diplomatama od američkog državnog sekretara Blinkena do Njemačke šarmantne Annalene Baerbock. Velika promjena u odnosu na Alijinu i Bakirovu Biser-inu antibosasnku sadakašku hurma diplomatiju.
-
PM72
-
Hakiz
#82856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj seksizam ne pomaže onima koje promovišeš. Epitet vezan za osobnost/izgled naglašen ženi, ignorišući njenu funkciju, dok je muškarcu navedena funkcija, ignorišući njegov izgled/osobnost.
Trojkini botovi, ne pomažite trojci, bolje će joj biti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#82857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako vas Kifla samara
- Student_u_Ostavci
#82858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Još nisam vidio da se ovoliko svršava na neke protokolarne sastanke koje je svaki MVP BiH imao. I na svakom sastanku kažu isto 'Podržavamo EU put BiH'. I to je to.
- Pandakonda
#82859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Druze HDZ je bio izbacen vise puta sa vlasti zato jer si imao neki blok koji je bio konkurentan. Radi komsica te sve stranke su se fokusirale na HNS djelovanje i nisu razjedinjeni jer imaju komsica kao zajednicki problem. Ti sada nemas stranke koje su spremne da se otisnu iz HNS bloka i da pokusaju formirati vlast sa osmorkom. Kada se napravi neka osmorka u hrvatskom korpusu onda ces moci skinuti HDZ.Nikola Testa wrote: ↑17/02/2023 18:27Pogresno je ovo sto pises, sve je bitno kako vecina u Pred domu tako i clanovi rukovodstva fbih, a i praksa ti pokazuje da je bitno jer HDZ ne mozes izbaciti 30 godina, i onda ti dodjes i kazes nije bitno, a stvarnost te demantuje, cak da ustav nikad nisi otvorio vidis kako sistem funkcionise. Nije mi najasnije to ignorisanje stvarnosti.Pandakonda wrote: ↑17/02/2023 17:46
I u ustavu crne gore stoji da predsjednik mora dati saglasnost pa je li Đukanović blokirao kada se formirala vlade bez njegove partije ? Ako su ta tri potpredsjednika bitna sto se onda vlada mora potvrditi u PD ako je to to ?
To sto si ti naveo je mehanizam zastite koji se koristi u drugim situacijama a ne da se ugradis u vlast.
-
statixx
#82860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svako moze sastanciti, ali samo rijetki zavrse hurme. 
- tandmand
#82861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I šta vele na tim susretima glede Schmidtovih intervencija?
Šta kaže Annalena `oće li nam ukinuti lutriju za termin u Njemačkoj ambasadi.
Imali išta konkretno osim slikanja?
- Login77777
#82862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Login77777
#82863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ministrica hurmi…Student_u_Ostavci wrote: ↑17/02/2023 19:18
Još nisam vidio da se ovoliko svršava na neke protokolarne sastanke koje je svaki MVP BiH imao. I na svakom sastanku kažu isto 'Podržavamo EU put BiH'. I to je to.![]()
-
Bossona
#82864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Reći nekome da ima šarma i da je šarmantan nije seksizam, to misle oni koji su neuspješni luzeri, ljubomorni na druge ili mrze sebe pred ogledalom.
Nisam ja NIP- niti Konakovićev bot, ne podržavan nekoga kome je SANU podvala i grobar RBIH Alija ideološka i moralna paradigma. Mene interesuje isključivo država a ne stranke. Pratim šta radi i skim se sastaje novi MVP, kojeg nisam birao niti promovisao. Da sam bio u mogućnosti imenovao bih Sabinu Čudić a ne Konakovića. Bio sam ljut što je odlazak u Banjaluku poput Zlogumdžije najavio kao svoju prvu službenu posjetu što je apsurdno, ali treba reći istinu, da sam pozitivno iznenađen Konakovićevim diplomatskim kontaktima i učinkom za kratak period, što je neuporedivo sa trodecenijskom arogantnom potkapacitiranom diplomatskom bogaljkom i štetočinom iz Izetbegovićeve - SDA halke Biserom Turković.
- Prpa.ba
#82865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dozvoljava li mu ministar Brkic da prozbori koju na sastancima na koje ga vodi? 
- tovarish
#82866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kifla se u ovih nekoliko dana sastao sa više zapadnih političara nego hurmica za cijeli mandat.
Last edited by tovarish on 17/02/2023 20:47, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#82867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Seksizam je to što si ženi spomenuo šarm umjesto funkcije, a muškarcu funkciju.Bossona wrote: ↑17/02/2023 19:34Reći nekome da ima šarma i da je šarmantan nije seksizam, to misle oni koji su neuspješni luzeri, ljubomorni na druge ili mrze sebe pred ogledalom.
Nisam ja NIP- niti Konakovićev bot, ne podržavan nekoga kome je SANU podvala i grobar RBIH Alija ideološka i moralna paradigma. Mene interesuje isključivo država a ne stranke. Pratim šta radi i skim se sastaje novi MVP, kojeg nisam birao niti promovisao. Da sam bio u mogućnosti imenovao bih Sabinu Čudić a ne Konakovića. Bio sam ljut što je odlazak u Banjaluku poput Zlogumdžije najavio kao svoju prvu službenu posjetu što je apsurdno, ali treba reći istinu, da sam pozitivno iznenađen Konakovićevim diplomatskim kontaktima i učinkom za kratak period, što je neuporedivo sa trodecenijskom arogantnom potkapacitiranom diplomatskom bogaljkom i štetočinom iz Izetbegovićeve - SDA halke Biserom Turković.
Doduše, jasno mi je zbog čega to ne vidiš kao seksizam. Dug je put učenja pred nama.
-
sajber87
#82868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bossona wrote: ↑17/02/2023 19:34Reći nekome da ima šarma i da je šarmantan nije seksizam, to misle oni koji su neuspješni luzeri, ljubomorni na druge ili mrze sebe pred ogledalom.
- Login77777
- Login77777
#82870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dzaba se vadis, kasno je.Hakiz wrote: ↑17/02/2023 19:37Seksizam je to što si ženi spomenuo šarm umjesto funkcije, a muškarcu funkciju.Bossona wrote: ↑17/02/2023 19:34
Reći nekome da ima šarma i da je šarmantan nije seksizam, to misle oni koji su neuspješni luzeri, ljubomorni na druge ili mrze sebe pred ogledalom.
Doduše, jasno mi je zbog čega to ne vidiš kao seksizam. Dug je put učenja pred nama.
- tandmand
#82871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nemaju svi hrvatsku putovnicu kao ti.
Ne znaš ti šta većina običnog naroda iz reda Bošnjaka i Srba devera da bi otišla u EU trbuhom za kruhom. Milion administrativnih prepreka.
A ti sa putovnicom ili neko iz tvoje obitelji, sjedne na bus, osvane u nekom gradu, nađe posa, prijavi se ... kao da je otišao iz Širokog u Mostar.
Podržavaš diskriminaciju građana BiH na osnovu etničke pripadnosti.
Šta je glede dvojnog državljanstva planirala da u radi osmorka? Očigledno da nismo svi jednaki - neki su jednakiji.
- Login77777
#82872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja putovnice nemam. Zamjenio si me izgleda sa nekim drugim forumasem.tandmand wrote: ↑17/02/2023 19:42Pa nemaju svi hrvatsku putovnicu kao ti.
Ne znaš ti šta većina običnog naroda iz reda Bošnjaka i Srba devera da bi otišla u EU trbuhom za kruhom. Milion administrativnih prepreka.
A ti sa putovnicom ili neko iz tvoje obitelji, sjedne na bus, osvane u nekom gradu, nađe posa, prijavi se ... kao da je otišao iz Širokog u Mostar.
Šta je glede dvojnog državljanstva planirala da u radi osmorka? Očigledno da nismo svi jednaki - neki su jednakiji.
-
laik1981
#82873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa sta cete u EU? Zar Fadil nije digao ekonomiju za 300% i povecao zaposlenost na maksimalni nivo?tandmand wrote: ↑17/02/2023 19:42Pa nemaju svi hrvatsku putovnicu kao ti.
-
Hakiz
#82874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- tandmand
#82875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čovječe, nemam sa Fadilom niti SDA ništa. Već sam napiaso da sam glasao za pojedince iz osmorke.laik1981 wrote: ↑17/02/2023 19:47Pa sta cete u EU? Zar Fadil nije digao ekonomiju za 300% i povecao zaposlenost na maksimalni nivo?tandmand wrote: ↑17/02/2023 19:42
Pa nemaju svi hrvatsku putovnicu kao ti.