Svabe su ispali zadnji ljigavci po svemu...
Ukrajina
- agent_zero
-
sumirprimus
#146178 Re: Ukrajina
malo aftermata posle vjerovatno slicnih akcija
- GAU8
#146179 Re: Ukrajina
Nikad svabu vozio nisam, jos zivim u svabiji...
- geralt
#146180 Re: Ukrajina
Rusi su izgleda poslali dovoljno ocajni da zrtvuju i avijaciju za sansu za uspjeh na frontu. Uzeti s rezervom, kao i uvijek kada su u pitanju anonimni izvori.
- geralt
#146181 Re: Ukrajina
Citava Ukrajina ima struju. Surovikine, dzaba si krecio.
- Gandalf
#146182 Re: Ukrajina
Dakle, ukrajinci imaju struju, silni ti iskanderi i kalibri bačeni ni za šta, uz to su izgubili stotine oklopa radi par livada u Donbasu. Poslali su u smrt desetine hiljada svojih orka, da bi pokazali kako su zajebani. A zapravo su samo primitivni debili.
Holywood ih je mnogo opasnijima i sposobnijima prikazivao. Trebalo bi da se zahvale mnogim američkim filmskim radnicima, što su ih prikazali kao negativce koji imaju mozga, a očito je da nemaju, ni mozga ni duše. Kakvu su samo besplatnu propagandnu reklamu razjebali nakon samo 2-3 mjeseca rata.
To neki vdv-ovci, specnazi, rosgvardijci, wagnerovci, kadirovci, sve neki plaho zajebani likovi, samo im je steven seagal falio na čelu neke kolone tenkova starih 70 godina, pa da cirkus bude potpun. Tigar od papira i to jako lošeg.
Holywood ih je mnogo opasnijima i sposobnijima prikazivao. Trebalo bi da se zahvale mnogim američkim filmskim radnicima, što su ih prikazali kao negativce koji imaju mozga, a očito je da nemaju, ni mozga ni duše. Kakvu su samo besplatnu propagandnu reklamu razjebali nakon samo 2-3 mjeseca rata.
To neki vdv-ovci, specnazi, rosgvardijci, wagnerovci, kadirovci, sve neki plaho zajebani likovi, samo im je steven seagal falio na čelu neke kolone tenkova starih 70 godina, pa da cirkus bude potpun. Tigar od papira i to jako lošeg.
- geralt
#146183 Re: Ukrajina
Za VDV i Specnaze se moglo pretpostaviti kakvi su na osnovu bezbrojnih YouTube klipova koji pokazuju kako su zajebani.
Vojnici koji trose vrijeme na gluposti kao sto su uvjezbavanje sinhronizovanog marsiranja ili razbijanje betonskih blokova bez majice u snijegu nece nauciti stvari koje ce im stvarno trebati u pravom ratu, kao npr. kako locirati i unistiti HIMARS. A vojska ciji su budzetni prioriteti sistemi koji ce izgledati zajebano na paradi devetog maja kao sto su Iskander i Kinzhal nece ulagati u "dosadne" stvari koje stvarno dobivaju ratove, kao sto su pouzdani sistemi komunikacije, ili viljuskari za palete za utovar i istovar municije. Ili vece plate vojnika i oficira, koje ce obezbijediti da profesionalna vojska ne bude otpad drustva koji nigdje drugo ne moze naci posao.
Vojnici koji trose vrijeme na gluposti kao sto su uvjezbavanje sinhronizovanog marsiranja ili razbijanje betonskih blokova bez majice u snijegu nece nauciti stvari koje ce im stvarno trebati u pravom ratu, kao npr. kako locirati i unistiti HIMARS. A vojska ciji su budzetni prioriteti sistemi koji ce izgledati zajebano na paradi devetog maja kao sto su Iskander i Kinzhal nece ulagati u "dosadne" stvari koje stvarno dobivaju ratove, kao sto su pouzdani sistemi komunikacije, ili viljuskari za palete za utovar i istovar municije. Ili vece plate vojnika i oficira, koje ce obezbijediti da profesionalna vojska ne bude otpad drustva koji nigdje drugo ne moze naci posao.
Last edited by geralt on 17/02/2023 17:07, edited 1 time in total.
-
Helios
#146184 Re: Ukrajina
-
Bossona
#146185 Re: Ukrajina
Bubovsko ovjeravanje je u biti skraćivanje patnji rašističkim okupatorima!
-
Bossona
#146187 Re: Ukrajina
geralt wrote: ↑17/02/2023 17:04 Za VDV i Specnaze se moglo pretpostaviti kakvi su na osnovu bezbrojnih YouTube klipova koji pokazuju kako su zajebani.
Nabildane zombirane ćurane Ukrajinci tamane poput poljskih pacova i šprdaju se s njima.
- geralt
#146188 Re: Ukrajina
Jos jedna stvar po kojoj se mogu raspoznati YouTube armije. Pravi ratnik nije steroidski nabildan, pravi ratnik je mrsav i zilav. Neces se hrvati sa neprijateljem, toga ima samo na filmovima. Visak misicne mase su samo dodatni kilogrami koje moras svuda nositi i koji te usporavaju.
- Grean
#146189 Re: Ukrajina
Je li ovo gadjo kumulativnom? I mi smo bili levati, nije se uvijek znalo razlikovati. Koliko se sjecam one za pjesadiju imaju narezbarenu povrsinu? Sjecam se kad su nas poslali na ispomoc na Stup imali smo jednu od svake u onom kompletu. Momak koji je trebao pucati stavio onu narezbarenu. Sreca tenk koji su turirali kod nekakvog "Svinjca", "Stale" ili kako su vec kodno ime koristili lokalci iz 102-ge nikad nije krenuo na nas. Dosao je samo ceto sa RB-om i ispalio granatu ne bi li mi odgovorili.
I vidim da je momak sam samcat u onolikoj transei sa tri oruzja, strasno.
I kad kazu neki od nas ovdje sta ima veze sto se neki Ukrajinci suncaju po Turskoj. Meni ima veze kao sto ce mi uvijek imati veze ko je kod nas utekao iz slobodnih gradova a ko se prijavio da brani te gradove. Ne moze biti svejedno.
Ovaj video govori da Ukrajinaca mozda nije dovoljno, sta on radi sam u dvadesetmetarskoj transei.
- skrbavi-admin
#146190 Re: Ukrajina
takoe - ovom u rovu treba dat jebenu medalju najviseg odlicja.... em sto ne panici, em sto zaustavlja napad, em sto eliminise neprijatelja, puca iz bacaca, puca iz kalaša.... sam sacuvo liniju....Grean wrote: ↑17/02/2023 17:31Je li ovo gadjo kumulativnom? I mi smo bili levati, nije se uvijek znalo razlikovati. Koliko se sjecam one za pjesadiju imaju narezbarenu povrsinu? Sjecam se kad su nas poslali na ispomoc na Stup imali smo jednu od svake u onom kompletu. Momak koji je trebao pucati stavio onu narezbarenu. Sreca tenk koji su turirali kod nekakvog "Svinjca", "Stale" ili kako su vec kodno ime koristili lokalci iz 102-ge nikad nije krenuo na nas. Dosao je samo ceto sa RB-om i ispalio granatu ne bi li mi odgovorili.
I kad kazu neki od nas ovdje sta ima veze sto se neki Ukrajinci suncaju po Turskoj. Meni ima veze kao sto ce mi uvijek imati veze ko je kod nas utekao iz slobodnih gradova a ko se prijavio da brani te gradove. Ne moze biti svejedno.
Ovaj video govori da Ukrajinaca mozda nije dovoljno, sta on radi sam u dvadesetmetarskoj transei.
sve znas ja ne bih dalje
- Grean
#146191 Re: Ukrajina
Realno bas tako. Puco' je i iz sijaca u onom videu koji prethodi koji je @sumirprimus postavio.skrbavi-admin wrote: ↑17/02/2023 17:46takoe - ovom u rovu treba dat jebenu medalju najviseg odlicja.... em sto ne panici, em sto zaustavlja napad, em sto eliminise neprijatelja, puca iz bacaca, puca iz kalaša.... sam sacuvo liniju....Grean wrote: ↑17/02/2023 17:31
Je li ovo gadjo kumulativnom? I mi smo bili levati, nije se uvijek znalo razlikovati. Koliko se sjecam one za pjesadiju imaju narezbarenu povrsinu? Sjecam se kad su nas poslali na ispomoc na Stup imali smo jednu od svake u onom kompletu. Momak koji je trebao pucati stavio onu narezbarenu. Sreca tenk koji su turirali kod nekakvog "Svinjca", "Stale" ili kako su vec kodno ime koristili lokalci iz 102-ge nikad nije krenuo na nas. Dosao je samo ceto sa RB-om i ispalio granatu ne bi li mi odgovorili.
Ovaj video govori da Ukrajinaca mozda nije dovoljno, sta on radi sam u dvadesetmetarskoj transei.![]()
sve znas ja ne bih daljepoz
![]()
To je malo nejasno sto kasnije kad su bas napali najmanje koristi najbolje oruzje za ove situacije, dok su na distanci. Ali mogu ja svirati qurcu, ja ne znam bi li sam osto' ovdje. Sve je drugacije kad je makar jos jedan s tobom.
Pozdrav i za tebe i sve branioce
-
Bossona
#146192 Re: Ukrajina
Tako je, nabildani u ratu pa i u sportu ispušu brzo, oni su za mirnodobsko paradiranja i reklame. Rat je poput maratrona u atletici, jako iscrpljuje čovjeka ne samo fizički več i psihički, mentalno i emocionalno. Ratnik mora biti izdržljiv, žilav, obazriv, snalažljiv, obučen, hrabar i motivisan. Paradiranje i pokazivanje oružja od strane Rusije je bilo za domaću i svjetsku scenu da bi ih ubijedili da su svjetska sila sa oružjem a u biti se pokazali da su napuhana sapunica koja se raspala i osramotila u Ukrajini a njihovo oružje inferiorno u odnosu na zapadno-američko.geralt wrote: ↑17/02/2023 17:31Jos jedna stvar po kojoj se mogu raspoznati YouTube armije. Pravi ratnik nije steroidski nabildan, pravi ratnik je mrsav i zilav. Neces se hrvati sa neprijateljem, toga ima samo na filmovima. Visak misicne mase su samo dodatni kilogrami koje moras svuda nositi i koji te usporavaju.
-
lajkujMe
#146193 Re: Ukrajina
Vidi okoline tu je artiljerija rokala nemilice. Pricao sam vec Ukrajinci ne drze pretjerano vojnika po transeju 2 do 3 maks ako gruhne granata da ih ne pogine puno a ocigledno su procjenili da je to dovoljno sa odbije napadGrean wrote: ↑17/02/2023 17:31Je li ovo gadjo kumulativnom? I mi smo bili levati, nije se uvijek znalo razlikovati. Koliko se sjecam one za pjesadiju imaju narezbarenu povrsinu? Sjecam se kad su nas poslali na ispomoc na Stup imali smo jednu od svake u onom kompletu. Momak koji je trebao pucati stavio onu narezbarenu. Sreca tenk koji su turirali kod nekakvog "Svinjca", "Stale" ili kako su vec kodno ime koristili lokalci iz 102-ge nikad nije krenuo na nas. Dosao je samo ceto sa RB-om i ispalio granatu ne bi li mi odgovorili.
- karanana
#146194 Re: Ukrajina
pa vidi se u zadnjoj sekundi videa bar jos jedan vojnik u rovu.Grean wrote: ↑17/02/2023 17:31Je li ovo gadjo kumulativnom? I mi smo bili levati, nije se uvijek znalo razlikovati. Koliko se sjecam one za pjesadiju imaju narezbarenu povrsinu? Sjecam se kad su nas poslali na ispomoc na Stup imali smo jednu od svake u onom kompletu. Momak koji je trebao pucati stavio onu narezbarenu. Sreca tenk koji su turirali kod nekakvog "Svinjca", "Stale" ili kako su vec kodno ime koristili lokalci iz 102-ge nikad nije krenuo na nas. Dosao je samo ceto sa RB-om i ispalio granatu ne bi li mi odgovorili.
- skrbavi-admin
#146195 Re: Ukrajina
vidi se da - nesto slicno ekvivalentnom srbofilskom zabrinutom forumdziji koji se izdaje kao bosanac pickopacenik.
- hepekcina
#146196 Re: Ukrajina
rusima tako dobro ide da se i kina malo ohladila s brbljanjem oko Tajvana 
- karanana
#146197 Re: Ukrajina
sta ces, barem placaju na vrijeme ovi gore sa tranzita. pusa i tebi shkrabo moj dobri.skrbavi-admin wrote: ↑17/02/2023 18:37 vidi se da - nesto slicno ekvivalentnom srbofilskom zabrinutom forumdziji koji se izdaje kao bosanac pickopacenik.
samo mi se nemoj nervirat. pa zar nisam dobru vijest zamijetio i donio. mjesto jednog supermena u rovu najmanje dva.
- nota1969
#146198 Re: Ukrajina
e i ti ga ubi nogama danasskrbavi-admin wrote: ↑17/02/2023 18:37 vidi se da - nesto slicno ekvivalentnom srbofilskom zabrinutom forumdziji koji se izdaje kao bosanac pickopacenik.
- nota1969
#146199 Re: Ukrajina
spot ko da je radjen u rsk devedesetprveBossona wrote: ↑17/02/2023 17:14geralt wrote: ↑17/02/2023 17:04 Za VDV i Specnaze se moglo pretpostaviti kakvi su na osnovu bezbrojnih YouTube klipova koji pokazuju kako su zajebani.
Vojnici koji trose vrijeme na gluposti kao sto su uvjezbavanje sinhronizovanog marsiranja ili razbijanje betonskih blokova bez majice u snijegu nece nauciti stvari koje ce im stvarno trebati u pravom ratu, kao npr. kako locirati i unistiti HIMARS. A vojska ciji su budzetni prioriteti sistemi koji ce izgledati zajebano na paradi devetog maja kao sto su Iskander i Kinzhal nece ulagati u "dosadne" stvari koje stvarno dobivaju ratove, kao sto su pouzdani sistemi komunikacije, ili viljuskari za palete za utovar i istovar municije. Ili vece plate vojnika i oficira, koje ce obezbijediti da profesionalna vojska ne bude otpad drustva koji nigdje drugo ne moze naci posao.![]()
Nabildane zombirane ćurane Ukrajinci tamane poput poljskih pacova i šprdaju se s njima.![]()
- tovarish
#146200 Re: Ukrajina
Šta je sa Jose Mujicom, nije aktivan skoro mjesec dana?
Jel' ban u pitanju?
Jel' ban u pitanju?