Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#82626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://avaz.ba/vijesti/bih/809834/dogo ... federaciji
s ovim nerinom što neće biti ministar sam igrao lopte dok sam se još družio s ljudskim specimenima
kakav je to kriptofašista mržnja mu izbija iz očiju
s ovim nerinom što neće biti ministar sam igrao lopte dok sam se još družio s ljudskim specimenima
-
palermo
#82627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro, ako si ti komforan sa cijenom koja ti se isporucuje za odlazak SDA sa vlasti, onda ok....sta ja imam tu dodati.dr_Evil wrote: ↑17/02/2023 11:50Naravno da vidim, evo zanemarimo dio populacije koji zeli da smakne SDA jer samo zeli da dodje na njihovo mjesto i bude Baja umjesto Baje, takvih uvijek ima. Ja ih ne poznajem, zato ne pricam o njima, a ne jer ne zelim.
Dosli smo u situaciju gdje mladi sa familijama odlaze iz domovine, ali ne ovaj put od cetnicke kame nego bjeze od Bakirovih stranackih falangi(namjerno sam izostavio Bakirove kame, vakat da biramo rijeci dosao). Djeca u autobusu, i njihovi roditelji na peronima sada pocinju da svoju mrznju od Karadzica okrecu premu Bakiru, kriminal, korupcija, nepotizam, nesposobnost, i na kraju rat poslije kojeg imamo manje a ne vise Bosne, sve dolazi na povrsinu. Zasta se ljudi hvataju, pa nadaju se promijeni, a kako promijeniti kad je ovaj isti sta je sve prouzrokovao na vlasti.
I sad dolazimo do onog sta ja kazem, ako ne bude bolje u ovom jednom mandatu, a samo jedan ce i dobiti, SDP glasaci ne halale, imat ces najveci val iseljavanja pred kraj Nerkinog mandata.
Mi smo zaista dosli u situaciju da zarad mira u kuci SDA bi trebala malo da ohane, i ode u opoziciju. Ili da podrzi ove druge i kaze, bujrum probajte, a sve sta je dobro za BiH i Bosnjake mi cemo podrzati. Drzava je upitanju, a koliko vidim, boga mi i odnos medju narodom.
A na ovom forumu je dobar dio forumasa koji su razgulili ili su u procesu razguljivanja iz domovine, zato se tebi stvara percepcija da je nekome najvaznije skinuti SDA. Tesko je gledati kako neko od koga si bio 100 puta bolji na fakultetu postaje asistent, a ti na birou.
- dr_Evil
#82628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koja je cijena ja ne znam, ali skoro sam siguran da ne moze biti kao ona Bakirova kad je potpisao legitimno i ratnu podijelu Mostara, ili neko njegov Dayton. Kad cemo ocito da botujemo, a ne da pricamo kao ljudi, onda samo sam ti to imao dodati.palermo wrote: ↑17/02/2023 11:58Pa dobro, ako si ti komforan sa cijenom koja ti se isporucuje za odlazak SDA sa vlasti, onda ok....sta ja imam tu dodati.SpoilerShowdr_Evil wrote: ↑17/02/2023 11:50
Naravno da vidim, evo zanemarimo dio populacije koji zeli da smakne SDA jer samo zeli da dodje na njihovo mjesto i bude Baja umjesto Baje, takvih uvijek ima. Ja ih ne poznajem, zato ne pricam o njima, a ne jer ne zelim.
Dosli smo u situaciju gdje mladi sa familijama odlaze iz domovine, ali ne ovaj put od cetnicke kame nego bjeze od Bakirovih stranackih falangi(namjerno sam izostavio Bakirove kame, vakat da biramo rijeci dosao). Djeca u autobusu, i njihovi roditelji na peronima sada pocinju da svoju mrznju od Karadzica okrecu premu Bakiru, kriminal, korupcija, nepotizam, nesposobnost, i na kraju rat poslije kojeg imamo manje a ne vise Bosne, sve dolazi na povrsinu. Zasta se ljudi hvataju, pa nadaju se promijeni, a kako promijeniti kad je ovaj isti sta je sve prouzrokovao na vlasti.
I sad dolazimo do onog sta ja kazem, ako ne bude bolje u ovom jednom mandatu, a samo jedan ce i dobiti, SDP glasaci ne halale, imat ces najveci val iseljavanja pred kraj Nerkinog mandata.
Mi smo zaista dosli u situaciju da zarad mira u kuci SDA bi trebala malo da ohane, i ode u opoziciju. Ili da podrzi ove druge i kaze, bujrum probajte, a sve sta je dobro za BiH i Bosnjake mi cemo podrzati. Drzava je upitanju, a koliko vidim, boga mi i odnos medju narodom.
A na ovom forumu je dobar dio forumasa koji su razgulili ili su u procesu razguljivanja iz domovine, zato se tebi stvara percepcija da je nekome najvaznije skinuti SDA. Tesko je gledati kako neko od koga si bio 100 puta bolji na fakultetu postaje asistent, a ti na birou.
-
last mohicans
#82629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja čuo da hoće, ministar razvoja, da nas razvije. Inače, dobro se zadao lizati Neki šupak, pa očekuje nagradu.Truba wrote: ↑17/02/2023 11:53 https://avaz.ba/vijesti/bih/809834/dogo ... federaciji
-
palermo
#82630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cestitam, jubilarni 200- ti forumas koji me proglasio botom, naravno SDA botom
-
halo_ba
#82631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To ti kao dobar poznavalac ljudi i fan Dragana Covica?Truba wrote: ↑17/02/2023 11:53 https://avaz.ba/vijesti/bih/809834/dogo ... federaciji
L'enfer c'est les autres!
-
last mohicans
#82632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Trojka, najprije, su malo ispali levati i nevine sobarice po pitanju popunjavanja DN iz reda Bošnjaka. Tu je trebalo igrati prljavo, kao što su i oni. Kako se nikad ne može kupiti ezdeaovac, ali mogu svi ostali,pitam se. Sa onim kinder jajetom su napravili zvrčku, ubijeđan sam. Makar su trebali završiti ovog DFovca.
-
laik1981
#82633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E cuj ti cijena odlaska SDA sa vlasti
Pa kako vise imate obraza..
Pa kako vise imate obraza..
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#82634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lendo izdrzi, taman sve otislo u pm

Ne izlazi iz podruma taman Azrailaga dosao
Ne izlazi iz podruma taman Azrailaga dosao
Last edited by sime_cipol on 17/02/2023 12:08, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#82635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E pa cestitam, jubilarno si botovski 200-ti put odgovorio nekome ko ti je napisao ljudski post. Na pojavu koja pogadja bosanskohercegocko drustvo i o kojoj svi otvoreno moramo da razgovaramo odgovorio si pamfletom sedme luksemburske.
-
palermo
#82636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zasto ? Pa tebi ne smeta da se sva krivica za zastoje u funkcioniranju bh drustva prebacuje na bosnjacku stranu, yebi ne smeta da se Bosnjaci proglasavaju radikalnim elementima bh drusta....I opet ja kriv.
-
halo_ba
#82637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislis li ti stvarno, ali STVARNO, da sa HDZ i SNSD moze biti napretka?
Ako im se naguzimo i damo im tubu vazelina, da ce nekada reci "daj, pusti, dosta smo ih jebavali"?
Znam neke koji su to fatalno misljenje imali 1992.
-
Spit_fire
#82638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koji je razlog sto je osmorka u koaliciji sa HDZ? Pa valjda jer imaju H dom naroda bar bi trebalo tako jer su "nezaobilazni"...da te nakarade od DN nema HDZ bi bio haman marginalna stranka s obzirom na broj glasova
Buduci da HDZ ima mehanizam blokade za njih vrijedi pravilo kompromisa i ispuniavanja zahtjeva..znaci njihovo pravo blokade je legitimno?
Sa druge strane SDA koja kontrolise B dom narodu, za nju vrijedi da nema kompromisa i da se moraju silom sklonit pa ako
treba i mimo zakona?
Znaci HDZ i hrvatski dom naroda su ok i njima se moze sta hoce, a SDA i bosnjacki dom naroda nisu
Nije im problem blokada nego je problem sto Bosnjaci blokiraju...
Buduci da HDZ ima mehanizam blokade za njih vrijedi pravilo kompromisa i ispuniavanja zahtjeva..znaci njihovo pravo blokade je legitimno?
Sa druge strane SDA koja kontrolise B dom narodu, za nju vrijedi da nema kompromisa i da se moraju silom sklonit pa ako
treba i mimo zakona?
Znaci HDZ i hrvatski dom naroda su ok i njima se moze sta hoce, a SDA i bosnjacki dom naroda nisu
- dr_Evil
#82639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da ne mislim, pa nisam s Marsa pao, HDZu se ne smiju davati nikakavi ustupci, jer oni ce uvijek traziti jos, sve dok ne odebljaju perec, evo ti moj post odozgo sta ocekujem, odgovor je bio na nesto drugo
Ma glupost, to je samo prica za naivne mase, to je prica kako moze HDZ a ne moze SDA. "Kriminalci su i oni kao i mi, a mi jos patriJote".
Po meni je put do postenja uklanjanje SDA, kao jedine koja se moze trenutno efektivno ukloniti. Pravio je SDP i koalicije sa SDA bez HDZ-a, da podsjetim mladomuslimansko pucanstvo.
Eh sad, to trubim(a nisam truba forumas), vec mjesecima na ovoj temi. Od SDP-a ocekujem da formira tu vlast sa fasistima na druge dvije strane, pa da onda udari jake temelje i zapocne formiranje pravne drzave na teritoriji gdje ima efektivnu vlast. Ako to ne urade, i ne vidim da se hapse kriminalci, nikad vise od mene nece glasa, a ni podrske, s tim da to nikome od njih nije bitno.
Jesmo li mi starosjedioce ove domovine i jel je volimo - ako jesmo daj da gradimo pravicnu drzavu, makar gdje mozemo. Ako je opet Halka, ta vlast meni ne treba i postavit cu znak jednakosti izmedju njih i stranke SDFA koju smatram izdajnickom. Bumo vidjeli!
- dr_Evil
#82640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
100% podrska SDA-u u blokadi. Legalno blokiranje i trebaju nastavit. Kako su dosli do 13 ruka to je nesto drugo, i nebitno za ovu pricu.Spit_fire wrote: ↑17/02/2023 12:16 Koji je razlog sto je osmorka u koaliciji sa HDZ? Pa valjda jer imaju H dom naroda bar bi trebalo tako jer su "nezaobilazni"...da te nakarade od DN nema HDZ bi bio haman marginalna stranka s obzirom na broj glasova
treba i mimo zakona?
Znaci HDZ i hrvatski dom naroda su ok i njima se moze sta hoce, a SDA i bosnjacki dom naroda nisu![]()
-
doktor78
#82641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako oni dijele ministarstva, a saga sa Lendom još nije završena?
Ovo ili imaju mig od VP-a da će se na neki način riješiti, ili je jedna vrsta pritiska na SDA.
- Login77777
#82642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako SDF kontrolise B dom naroda? Jel moze nesto izglasati po VNI?Spit_fire wrote: ↑17/02/2023 12:16 Koji je razlog sto je osmorka u koaliciji sa HDZ? Pa valjda jer imaju H dom naroda bar bi trebalo tako jer su "nezaobilazni"...da te nakarade od DN nema HDZ bi bio haman marginalna stranka s obzirom na broj glasova
treba i mimo zakona?
Znaci HDZ i hrvatski dom naroda su ok i njima se moze sta hoce, a SDA i bosnjacki dom naroda nisu![]()
-
halo_ba
#82643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa to ti je onda fildzan.dr_Evil wrote: ↑17/02/2023 12:16
Naravno da ne mislim, pa nisam s Marsa pao, HDZu se ne smiju davati nikakavi ustupci, jer oni ce uvijek traziti jos, sve dok ne odebljaju perec, evo ti moj post odozgo sta ocekujem, odgovor je bio na nesto drugo
Ma glupost, to je samo prica za naivne mase, to je prica kako moze HDZ a ne moze SDA. "Kriminalci su i oni kao i mi, a mi jos patriJote".
Po meni je put do postenja uklanjanje SDA, kao jedine koja se moze trenutno efektivno ukloniti. Pravio je SDP i koalicije sa SDA bez HDZ-a, da podsjetim mladomuslimansko pucanstvo.
Eh sad, to trubim(a nisam truba forumas), vec mjesecima na ovoj temi. Od SDP-a ocekujem da formira tu vlast sa fasistima na druge dvije strane, pa da onda udari jake temelje i zapocne formiranje pravne drzave na teritoriji gdje ima efektivnu vlast. Ako to ne urade, i ne vidim da se hapse kriminalci, nikad vise od mene nece glasa, a ni podrske, s tim da to nikome od njih nije bitno.
Jesmo li mi starosjedioce ove domovine i jel je volimo - ako jesmo daj da gradimo pravicnu drzavu, makar gdje mozemo. Ako je opet Halka, ta vlast meni ne treba i postavit cu znak jednakosti izmedju njih i stranke SDFA koju smatram izdajnickom. Bumo vidjeli!
A efektivnu vlast, jake temelje itd. SDP moze udariti i u kantonima.
-
Spit_fire
#82644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ako ne kontrolise eto izglasajte vladu sta je problemLogin77777 wrote: ↑17/02/2023 12:18Kako SDF kontrolise B dom naroda? Jel moze nesto izglasati po VNI?Spit_fire wrote: ↑17/02/2023 12:16 Koji je razlog sto je osmorka u koaliciji sa HDZ? Pa valjda jer imaju H dom naroda bar bi trebalo tako jer su "nezaobilazni"...da te nakarade od DN nema HDZ bi bio haman marginalna stranka s obzirom na broj glasova
treba i mimo zakona?
Nije im problem blokada nego je problem sto Bosnjaci blokiraju...![]()
-
laik1981
#82645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bosnjaci koji su za SDA su radikalni elementi bosnjackog drustva.. Izjednacavanje svih Bosnjaka sa nepismenom i radikalnom SDA stokom je pogibeljno za ovo drustvo, a rezultate te pogibeljnosti imamo priliku svi da vidimo u svim ovim godinama kako te ljige devastiraju bosnjacko drustvo..
-
palermo
#82646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Spit_fire
#82647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma ja kazem nek konacno SDA uradi nesto korisno i nastavi sa ovom blokadom, mozda konacno nekom dodje do mozga u kakvom debilnom sistemu zivimo pa se pozabavi time da se svima ukine istadr_Evil wrote: ↑17/02/2023 12:17100% podrska SDA-u u blokadi. Legalno blokiranje i trebaju nastavit. Kako su dosli do 13 ruka to je nesto drugo, i nebitno za ovu pricu.Spit_fire wrote: ↑17/02/2023 12:16 Koji je razlog sto je osmorka u koaliciji sa HDZ? Pa valjda jer imaju H dom naroda bar bi trebalo tako jer su "nezaobilazni"...da te nakarade od DN nema HDZ bi bio haman marginalna stranka s obzirom na broj glasova
treba i mimo zakona?
Al jok nije bitno ukinuti blokadu bitno je obezvrijediti jednima a priznat drugima...Sve ovo sto se koprcaju sad sa brojem ruku i ostalim sve je to bilo i kad je HDZ blolirao pa se niko nije ni pocesao..nego se islo s pricom "Hajmo im udovoljit da se smiluju i odblokiraju"....
Last edited by Spit_fire on 17/02/2023 12:25, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#82648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Smeta mi da neko proglasava Bosnjakje radikalima, i mislim da je moj stav jasan o tome, na temi o tome!
Sva krivica za zastoje bh drustva na teritoriji gdje SDA ima efektivnu vlast, snosi upravo SDA. Kantoni kao lokalne samouprave imaju zakonodavnu, sudsku i izvrsnu vlast, mogu da kreiraju zakone, povoljnu klimu za investicije, hapse i sude kriminalnce. SDA kao najjaca partija godinama uvijek ima vecinu u vladi Federacije, i kao takva moze da pogura projekte nizih razina vlasti, recimo kao kada HDZ proglasi kladionicu nacionalnim interesom ;
Ja ne vidim da u kantonima gdje SDA ima efektivnu vlast cvijeta pravda i prospertitet, naprotiv vidim korupciju, nepotizam, kriminal, nesigurnost, beznadje, i pranje ruka optuzivanjem Dodika. Isti komentar za Trojku, 4 godine niko nije uhapsen, i rekao sam da svoj stav o tome vec.
SDA je krivac, Trojka klizi u Halku.
Nije Dodik ni Covic kriv kad propadne firma Zrak, niti su DOdik i Covic krivi za nelegalnu radnju u Mostaru, niti za rad na crno u Konjicu. Nije Covic kriv sto Demirovic diler pravi solitere po Carini, kriv je Hurda.
-
Jordan1961
#82649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koliko god sam protiv SDA, ovo sto sada rade ide na ruku gradjanskim strankama da ukazu na svu nakaradnost trenutnog politickog sistema koji akcent daje etnickom umjesto gradjanskom principu.dr_Evil wrote: ↑17/02/2023 12:17100% podrska SDA-u u blokadi. Legalno blokiranje i trebaju nastavit. Kako su dosli do 13 ruka to je nesto drugo, i nebitno za ovu pricu.Spit_fire wrote: ↑17/02/2023 12:16 Koji je razlog sto je osmorka u koaliciji sa HDZ? Pa valjda jer imaju H dom naroda bar bi trebalo tako jer su "nezaobilazni"...da te nakarade od DN nema HDZ bi bio haman marginalna stranka s obzirom na broj glasova
treba i mimo zakona?
I neka se pogledaju u ogledalo da vide vlastitu principijelnost. SDA osporavaju metode kojima se HDZ sluzi od rata do danas i jos su sa njima u koaliciji.
- Login77777
#82650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ljudino SDF ima jedino potrebne delegate za predloziti Predsjednika odnosno Potpredsjednika FBiH. A nema vecinu za pokrenuti VNI. Tu je razlika.Spit_fire wrote: ↑17/02/2023 12:20Pa ako ne kontrolise eto izglasajte vladu sta je problemLogin77777 wrote: ↑17/02/2023 12:18
Kako SDF kontrolise B dom naroda? Jel moze nesto izglasati po VNI?![]()
![]()
HDZ ima jedno i drugo.
Sta znaci „izglasajte“ zar ti nisi glasac SDPa. Zasto „vi“?