Jesi siguran?Prpa.ba wrote: ↑17/02/2023 09:53Ja sam i dalje objektivan i neostrascen, sto se ne bi moglo reci za domacu i dijasporsku forumsku "Trojku" koja radi salte mortale na dnevnoj bazi kao da su kolutovi naprijed-nazad... mada su mahom nazad, istina..Login77777 wrote: ↑17/02/2023 09:49
Prpa ako barem sebe ili zenu ne smjesti u bh telecom poslje ovog onda ni sam ne znam.![]()
![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Login77777
#82601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Login77777
#82602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A graDZani iz DF prvih zastitnici „legitimnog predstavljanja“…
-
ragib
#82603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Činjenica jeste da trojka je bila dosadila pricom ne moze se bez HDZa jer imaju u domu naroda vecinu, sada ispade da se ne moze i bez sda, medjutim sad odjednom ti domovi nisu bitni, pa sto su onda sa hdzom, sto ne uzmu df i izbace i hdz i sda iz vlasti.
- Login77777
#82604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozda zato sto nece onda ni jedan zakon kroz DN FBiH proci?
- BHCluster
#82605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto nebi prosao? Zar bi HDZ/UZP blokirao?
Last edited by BHCluster on 17/02/2023 11:10, edited 1 time in total.
- Roccohljup
#82606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a ovako će proći samo ono što HDZ aminuje i uslovi novim IZ

-
palermo
#82607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zasto ne bi prosao ?? HDZ ce blokirati ? Pa zar HDZ ne radi u interesu Bosne I Hercegovine I njenog evropskog puta ???
Ne shvatam....
- BHCluster
#82608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- dr_Evil
#82609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
palermo wrote: ↑17/02/2023 10:47
Pa objektivnost o kojoj ti pricas ne postoji. Uvijek postoji sistem vrijednosti I unutar tog sistema vrijednosti mogu vaziti ti kriteriji. Ergo, Prpa je nadasve objektivan forumas jer isto udara po svima koji ugrozavaju njegove vrijednosti. Naravno vazi to I za dio forumasa sa druge strane.....primjerice u vrhu njihovog sistema vrijednosti je ukloniti SDA I spram toga odreduju sve ostalo. Istom objektivnoscu napadaju svakoga za kojeg smatraju da daje podrsku SDA. I podrzavaju one koji su protiv SDA bez obzira sa koje strane dolazili.
Susjed, moram ti reci da si ovo lijepo uklopio, ali ovaj post je nesto sto bi mogao covjek da procita na STAVu, ili pogleda na TV Igman. Nadasve napisan samo da formira laznu percepciju stvarnosti u onome ko ga cita, i da kaze da je osoba koja je politicki protiv SDA zapravo samo maloumnik zeljan krvi, sto ce ponovno reci da vodi u untarbosnjacki sukob. Iskreno zvuci mi malo Mladicevski, oni su tako pravili sliku o Turcima kao o neljudima, ali znam da nisi mislio tako lose, nego eto napisem ti i to, pa da procitas malo ponovno sta si napisao.
Ne moze biti, i nije, u vrhu sistema vrijednosti ukloniti SDA. Ova recenica je potpuno besmislena. Mozes napisati da se neko zalaze za vrijednosti tipa postenje, postovanje ljudskih prava, strucnost, tradicija ili tome slicno, ili da su necije vrijednosti korupcija, zelja za vlascu, bogastvom ili tome slicno.
Osoba koja se zalaze za uklanjanjem SDA moze to raditi iz dobrih ili losih poriva, dakle moze biti i iz postenja jer je SDA olicenje svega loseg u nasoj drzavi, ili jer on zeli da dodje na njihovo mjesto i bude sve sta su oni.
Ja ne mislim da je Prpa objektivan, i tako cu ga posmatrati sve dok ne pocnem citati od njega postove koji se odnose na nase drustvo, i sve politicke opcije. Sto naravno ne znaci da se moje misljenje o njemu nece promijeniti, recimo danas imam mnogo pozitivniji stav o kolegi forumasu spit fire nego sto sam imao prije mjesec dana.
- Login77777
#82610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Student_u_Ostavci
#82611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koga briga šta ti uber licemjeri laprdaju ili šta su laprdali?
Ni SDA ni trojka neme kapacitet da pravi vladu Federacije. To što su oni požurili bez da sačekaju popunjavanje klubova, to je njihov problem. I u toj žurbi su nam mozak popili pričom 'ne može bez HDZa, imaju većinu u klubu Hrvata'. I sada, kada im neko kaže da po toj logici, njihovoj logici, ne može ni bez SDA, ovaj Stojanović vidim odmah zapjenio.
- BHCluster
#82612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
palermo
#82613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sused, meni nije jasno sto si meni ovo napisao. Pa nije meni vrhovni imperativ ukloniti SDA. Imas druge forumase kojima to jeste , pa im ovaj post posalji.dr_Evil wrote: ↑17/02/2023 11:12palermo wrote: ↑17/02/2023 10:47
Pa objektivnost o kojoj ti pricas ne postoji. Uvijek postoji sistem vrijednosti I unutar tog sistema vrijednosti mogu vaziti ti kriteriji. Ergo, Prpa je nadasve objektivan forumas jer isto udara po svima koji ugrozavaju njegove vrijednosti. Naravno vazi to I za dio forumasa sa druge strane.....primjerice u vrhu njihovog sistema vrijednosti je ukloniti SDA I spram toga odreduju sve ostalo. Istom objektivnoscu napadaju svakoga za kojeg smatraju da daje podrsku SDA. I podrzavaju one koji su protiv SDA bez obzira sa koje strane dolazili.
Susjed, moram ti reci da si ovo lijepo uklopio, ali ovaj post je nesto sto bi mogao covjek da procita na STAVu, ili pogleda na TV Igman. Nadasve napisan samo da formira laznu percepciju stvarnosti u onome ko ga cita, i da kaze da je osoba koja je politicki protiv SDA zapravo samo maloumnik zeljan krvi, sto ce ponovno reci da vodi u untarbosnjacki sukob. Iskreno zvuci mi malo Mladicevski, oni su tako pravili sliku o Turcima kao o neljudima, ali znam da nisi mislio tako lose, nego eto napisem ti i to, pa da procitas malo ponovno sta si napisao.
Ne moze biti, i nije, u vrhu sistema vrijednosti ukloniti SDA. Ova recenica je potpuno besmislena. Mozes napisati da se neko zalaze za vrijednosti tipa postenje, postovanje ljudskih prava, strucnost, tradicija ili tome slicno, ili da su necije vrijednosti korupcija, zelja za vlascu, bogastvom ili tome slicno.
Osoba koja se zalaze za uklanjanjem SDA moze to raditi iz dobrih ili losih poriva, dakle moze biti i iz postenja jer je SDA olicenje svega loseg u nasoj drzavi, ili jer on zeli da dodje na njihovo mjesto i bude sve sta su oni.
Ja ne mislim da je Prpa objektivan, i tako cu ga posmatrati sve dok ne pocnem citati od njega postove koji se odnose na nase drustvo, i sve politicke opcije. Sto naravno ne znaci da se moje misljenje o njemu nece promijeniti, recimo danas imam mnogo pozitivniji stav o kolegi forumasu spit fire nego sto sam imao prije mjesec dana.
Al kad I'm budes psiao ipalk zbjegni ono o Mladicu I turcima I tako to....nisu svi dobre duse kao ja....niti ce to shvatiti kao ja...
- dr_Evil
#82614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
HDZ europejci od stoljeca sedmog!
- 512MB
#82615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel se moRe već Trenerki čestitat na koaliciji sa SDA?
- Roccohljup
- dr_Evil
#82617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tebi je ovo,jer ti si napisao da je nekome najveca vrijednost da ukloni SDA, ako neko dio nisi shvatio, ili je pogresno napisan s moje strane, a zanima te, upitaj.palermo wrote: ↑17/02/2023 11:20
Sused, meni nije jasno sto si meni ovo napisao. Pa nije meni vrhovni imperativ ukloniti SDA. Imas druge forumase kojima to jeste , pa im ovaj post posalji.
Al kad I'm budes psiao ipalk zbjegni ono o Mladicu I turcima I tako to....nisu svi dobre duse kao ja....niti ce to shvatiti kao ja...
A ne mislim da brisem niti jedan dio. Treba da stoji sve.
-
meridiyan
#82618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
UZP muljatori su se malo preracunali. A sta drugo od njih i ocekivati.
-
Hakiz
#82619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najveća vrijednost je poštenje.
Put do tog poštenja je ukljanjanje SDA.
A ostavljanje HDZ i SNSD.

Put do tog poštenja je ukljanjanje SDA.
A ostavljanje HDZ i SNSD.
-
DonieBrasco
#82620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prepostena SDA, veliki muslimani. 
- Roccohljup
#82621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pitam ti ja nekad prošlo ljeto jednog kantonalnog uhljeba kako mu je........ma kaže sve je isto samo nema SDA. Men se čini da će tako se prenijeti i na više nivoe.....samo sda gamadi neće biti ali sve ostalo kao nepotizam, korupcija, javašluk, prepucavanja, i sl. ostaje. ne vidim fakat nikakve naznake promjena. Čović i dalje ima iste apetite, dodik postao još gori, a pitanje je kako će se "naša" reprezentacija postaviti i u kojoj mjeri će biti uspješna. Odmah su priznali da od nekih većih promjena nema ništa jer su to stvari oko kojih nema dogovora i ko biva posvetit će se "manjim" stvarima od kojih će građani imati koristi naručito u ovom vaktu. I onda dodje glavonja iz laktaša i mrtvo važno izvali da od ukidanja akciza i pdv nema ništa i da ga to ne zanima. Dakle ni od tih manjih stvari koje znače puno običnom čovjeku haman pa ništa. I šta smo dobili na kraju? Sve isto samo SDA nema.....eh pišam se na takve promjene onda 
-
palermo
#82622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slozit cu se da je bolji izraz vrhovni imperativ: uklanjanje SDA sa vlasti.dr_Evil wrote: ↑17/02/2023 11:25Tebi je ovo,jer ti si napisao da je nekome najveca vrijednost da ukloni SDA, ako neko dio nisi shvatio, ili je pogresno napisan s moje strane, a zanima te, upitaj.palermo wrote: ↑17/02/2023 11:20
Sused, meni nije jasno sto si meni ovo napisao. Pa nije meni vrhovni imperativ ukloniti SDA. Imas druge forumase kojima to jeste , pa im ovaj post posalji.
A ne mislim da brisem niti jedan dio. Treba da stoji sve.
Ti ih ne vidis. Ovdje na forumu, u javnom I politickom zivotu ???
- dr_Evil
#82623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma glupost, to je samo prica za naivne mase, to je prica kako moze HDZ a ne moze SDA. "Kriminalci su i oni kao i mi, a mi jos patriJote".
Po meni je put do postenja uklanjanje SDA, kao jedine koja se moze trenutno efektivno ukloniti. Pravio je SDP i koalicije sa SDA bez HDZ-a, da podsjetim mladomuslimansko pucanstvo.
Eh sad, to trubim(a nisam truba forumas), vec mjesecima na ovoj temi. Od SDP-a ocekujem da formira tu vlast sa fasistima na druge dvije strane, pa da onda udari jake temelje i zapocne formiranje pravne drzave na teritoriji gdje ima efektivnu vlast. Ako to ne urade, i ne vidim da se hapse kriminalci, nikad vise od mene nece glasa, a ni podrske, s tim da to nikome od njih nije bitno.
Jesmo li mi starosjedioce ove domovine i jel je volimo - ako jesmo daj da gradimo pravicnu drzavu, makar gdje mozemo. Ako je opet Halka, ta vlast meni ne treba i postavit cu znak jednakosti izmedju njih i stranke SDFA koju smatram izdajnickom. Bumo vidjeli!
-
sajber87
#82624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije zbog toga nego zato sto je hdz dobio preko 70% glasova hrvata( komsic), zamisli da je neka od tkz probosanskih stranaka dobila preko 70% glasova bosnjaka da li bi mogla biti izbacena iz vlasti. Da li mi je drago zbog toga nije ali to je tako, postoji konstitutivnost u ludackoj dejtonskoj kosulji i to je tako skoro trocetvrtinsku volju jednog naroda ne mozes ignorisati. Obratiti se potpisnicima dejtonskog sporazuma i onim koji su nas jebali odbijanjem aprilskog paketa.
- dr_Evil
#82625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da vidim, evo zanemarimo dio populacije koji zeli da smakne SDA jer samo zeli da dodje na njihovo mjesto i bude Baja umjesto Baje, takvih uvijek ima. Ja ih ne poznajem, zato ne pricam o njima, a ne jer ne zelim.
Dosli smo u situaciju gdje mladi sa familijama odlaze iz domovine, ali ne ovaj put od cetnicke kame nego bjeze od Bakirovih stranackih falangi(namjerno sam izostavio Bakirove kame, vakat da biramo rijeci dosao). Djeca u autobusu, i njihovi roditelji na peronima sada pocinju da svoju mrznju od Karadzica okrecu premu Bakiru, kriminal, korupcija, nepotizam, nesposobnost, i na kraju rat poslije kojeg imamo manje a ne vise Bosne, sve dolazi na povrsinu. Zasta se ljudi hvataju, pa nadaju se promijeni, a kako promijeniti kad je ovaj isti sta je sve prouzrokovao na vlasti.
I sad dolazimo do onog sta ja kazem, ako ne bude bolje u ovom jednom mandatu, a samo jedan ce i dobiti, SDP glasaci ne halale, imat ces najveci val iseljavanja pred kraj Nerkinog mandata.
Mi smo zaista dosli u situaciju da zarad mira u kuci SDA bi trebala malo da ohane, i ode u opoziciju. Ili da podrzi ove druge i kaze, bujrum probajte, a sve sta je dobro za BiH i Bosnjake mi cemo podrzati. Drzava je upitanju, a koliko vidim, boga mi i odnos medju narodom.
A na ovom forumu je dobar dio forumasa koji su razgulili ili su u procesu razguljivanja iz domovine, zato se tebi stvara percepcija da je nekome najvaznije skinuti SDA. Tesko je gledati kako neko od koga si bio 100 puta bolji na fakultetu postaje asistent, a ti na birou.