Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Spit_fire

#82501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Lendo: Bez SDA će se načekati na novu Vladu FBiH, neće moći Bošnjake pomnožiti s nulom

Dje su ovi Smitovi podanici sto su govorili "ALI MAKAR JE DEBLOKIRAO" i nazivali ljude koji su se borili i za njihove multi kulti principe dok su ih oni nazivali talibanima, kadirovcima i krezubom stoko

Sageli ste se covicu i ovom bavarskom fasisti za fotelje i na kraju izvisili...da makar mrvu dostojanstva imate i lobirate da se ukini blokade trajno vi lobirate da se Bosnjaci pokazu manje vrijednim od Hrvata..nek vam je na obraz ako ga imate

Ne potpisuj generale pa da vidimo sta ce smit :bih: nek stiane muda i pomnozi Bosnjake sa nulom
Last edited by Spit_fire on 16/02/2023 22:36, edited 2 times in total.
palermo

#82502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 16/02/2023 22:28
palermo wrote: 16/02/2023 22:07

Pa ima.jos mnogo cinjenica, vrlo provjerljivih, pa ja ne vidjeh da si se pocesao. Mislim, tvoje puno pravo je da mislis sta hoces I kako hoces, al ne vidim zasto se bjezi od cinjenice da si odabrao stranu.Sto ja pozdravljam.
Jer glumljenje nekakvih moralnih vertikala je samo gubljenje vremena
Nejasno mi je sta pokusavas ovaj put podvaliti sa tim "odabirom strana". Ja sam protiv SDA. Skoro u svakoj situaciji. U onima u kojima nisam, mogo bi ih trpiti. I to je to. To nije nista novo u mojim stavovima. Ako nisi prije primjetio, ima naziv i za to

A ako pakujes nekakvu izdaju u celofanu, neko podanistvo, sta li je vec aktuelno da se inputira u tom "opredjeljivanju", iskreno, mozes da odjebes sa takvim konotacijama.
Ne pakujem nista. Ako se sjecas prica je krenula od toga da sam ja nesto nedefinisano rekao. Nema nista ovdje nedefinisano. Ti si za trojku I njenu politiku , ja sam protiv trojke I njene politike. I tu sva prica pocinje I zavrsava.

Ovo zadnje sto si napisao....nije vrijedno komentarisanja
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#82503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 16/02/2023 22:33
Chmoljo wrote: 16/02/2023 22:28

Nejasno mi je sta pokusavas ovaj put podvaliti sa tim "odabirom strana". Ja sam protiv SDA. Skoro u svakoj situaciji. U onima u kojima nisam, mogo bi ih trpiti. I to je to. To nije nista novo u mojim stavovima. Ako nisi prije primjetio, ima naziv i za to

A ako pakujes nekakvu izdaju u celofanu, neko podanistvo, sta li je vec aktuelno da se inputira u tom "opredjeljivanju", iskreno, mozes da odjebes sa takvim konotacijama.
Ne pakujem nista. Ako se sjecas prica je krenula od toga da sam ja nesto nedefinisano rekao. Nema nista ovdje nedefinisano. Ti si za trojku I njenu politiku , ja sam protiv trojke I njene politike. I tu sva prica pocinje I zavrsava.

Zasto nije vrijedno? Ti i prpa ste protiv trojke. Vidi sta prpa pise.

I naravno da sam za trojku. Kako rekoh, vrlo lako provjerljivo, ocito i nikad zakukuljeno.
made_in_sarajevo

#82504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

A sto se sda aktivirala po forumu u zadnje vrijeme :lol: :lol:

Dzaba se trudite i dalje ste fasisticka stranka koju zahiragic vepar brani :lol: :lol:
palermo

#82505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 16/02/2023 22:34
palermo wrote: 16/02/2023 22:33

I naravno da sam za trojku. Kako rekoh, vrlo lako provjerljivo, ocito i nikad zakukuljeno.
Zato sto svodis na licno. Zato nije vrijedno.

A citava politika trojke je za mene izdaja, meni se svida onaj termin dritanovska, sto opet ne podrazumjeva da svakoga ko podrzaje trojku smatram nekim izdajnikom ili dritanovcom.
Lug

#82506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lug »

Hakiz wrote: 16/02/2023 21:22
Student_u_Ostavci wrote: 16/02/2023 21:17 Kako su doveli Dodika?
Upravo to.

Nova nada bh. socijaldemokratije, Zlaja ga odmilja zvao Mile, da je još malo potrajalo u bh. srcima i dušama bi zamijenili Momu i Uzeira.
nije Mile, nego Mico. :D :kiss:
Novak20

#82507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Ma nije sve tako crno.

Danas su SNSD i HDZ postavili temelje građanske države.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... ovine.html
ENVER IŠERIĆ DIREKTNO: "HDZ BiH i SNSD postavili temelje građanske Bosne i Hercegovine!?"
tramvajtrojka

#82508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 16/02/2023 22:40

A citava politika trojke je za mene izdaja, meni se svida onaj termin dritanovska, sto opet ne podrazumjeva da svakoga ko podrzaje trojku smatram nekim izdajnikom ili dritanovcom.
a ne smeta ti i nije ti mrsko kad se osim dritanovaca poziva na nasilje, paljevine , prozivanja da smo hrvati itd itd :oops: :zjev:

zamisli kad jednog kemu ademovica prozivate izdajnikom et koliko je sulud taj narativ :lol:
palermo

#82509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 16/02/2023 22:46

a ne smeta ti i nije ti mrsko kad se osim dritanovaca poziva na nasilje, paljevine , prozivanja da smo hrvati itd itd :oops: :zjev:

zamisli kad jednog kemu ademovica prozivate izdajnikom et koliko je sulud taj narativ :lol:
Jedino mogu reci da mi je drago sto nismo na istoj strani.
Spit_fire

#82510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Kakav besmisao politike ..

Imas ljude sa kojima niko nece, nemaju vecinu u parlamentu "izganjaju" 3 lika na svoju stranu i zaustave sve :lol: :lol: 3 fkn lika jbt :lol:

Onda imas ljude za koje glasaju 3 mjesne zajednice i 5 ulica u jednom dijelu gradu..al ne bilo kakvih ljudi nego LEGITIMNIH i imaju pravo da 4 godine drze sve u blokadi :lol: :lol:

Umjesto da neko kazw "Pa cekajte ljudi ovo nema nikakvog smisla"...ovi se bave kako da pokazu da je ok kad jedni blokiraju al nije ok kad drugi jer eto...ovi su valjda visa rasa sta li :lol:

I na kraju kao da sve ovo nije dovoljno Smit u Zagrebu smislja kako da doatno produbi blokade i podjeli a ovi "Multi kulti" ga pozivaju da to uradi i ugasi im stranke :lol:

E svaka cam cast, da vam i predjem preko crnolistasa al ovo ispisavanje i ponizavanje vecinskog naroda koji vam i daje glasove je neoprostivi..
Last edited by Spit_fire on 16/02/2023 22:59, edited 2 times in total.
Tananarive

#82511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tananarive »

Student_u_Ostavci wrote: 16/02/2023 21:03 Šta maloumnici pišu o generalu :-)
Potpuno rasulo u glavama, ne postoji drugo objašnjenje.
nakon što general pređe u profitere popišat se na njega jedino....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#82512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Podrzava.

Pa ti si prvi poceo: "neka si se odredio", jer je to kao nesto bitno, valjda da me mozes pozicionirati. Jer ne vidim zbog cega inace takva opaska.

Fino je sto ti se svidja izraz, jer je to jedino sto zelena botovija ima: doskocice. Sve sto su radili i sto sada rade govori protiv njih.

Jedina promjena koja se desila je da njih vise nema. Ostalo je sve isto. Smitove izmjene o kojima su drecali upravo koriste sada za ucjenjivanje. Fino im dosle. Mislim, one su njima od starta dobre, samo se forsira predstava za javnost. Ali hajde de, drugi su Dritani.

:lol:
kluz franjo

#82513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Hvala Bakiru, Željki, a posebno Lendi i njegovom podrumu!
Ovi što su godinama kao "građansko-neutrOlno zabrinuti" se danas sami "legitimiraju" kao branitelji Mostarskog sporazuma.
"Postrojava" general bolje i od Asima i "Kuma" Marlona.

Izdrži Lendo! 13 "legitimnih" delegata SDF su uz tebe! I Cosa Nostra Palerma, Korleonea i čitave Sicilije!
Samo legitimno! Milion potpisa!
:thumbup: :bih: :bih: :bih:
elk

#82514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Mico hakize, cuj mile :lol: pa onda moj drug mico. Vise puta. Umro sam gotovo od nelagode i stida. Grobar je lagumdzija najveci. Ni komsic mu nije ravan.
Student_u_Ostavci

#82515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

kluz franjo wrote: 16/02/2023 21:58
Student_u_Ostavci wrote: 16/02/2023 21:23

Morate sada na max cviliti OHRu. General je rekao svoje.
To generale! Samo blokiraj i ne izlazi iz podruma dok SDA ne uđe u vlast!
To Generale, poštuj ustav i stav OHRa o demokratskom kapacitetu :izet:
palermo

#82516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 16/02/2023 22:58

Podrzava.

Pa ti si prvi poceo: "neka si se odredio", jer je to kao nesto bitno, valjda da me mozes pozicionirati. Jer ne vidim zbog cega inace takva opaska.

Fino je sto ti se svidja izraz, jer je to jedino sto zelena botovija ima: doskocice. Sve sto su radili i sto sada rade govori protiv njih.

Jedina promjena koja se desila je da njih vise nema. Ostalo je sve isto. Smitove izmjene o kojima su drecali upravo koriste sada za ucjenjivanje. Fino im dosle. Mislim, one su njima od starta dobre, samo se forsira predstava za javnost. Ali hajde de, drugi su Dritani.

:lol:
Pa eto, slozili smo se. Oko toga da je dobro u ovakvim vremenima odrediti se.
tandmand

#82517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Hakiz wrote: 16/02/2023 21:07
laik1981 wrote: 16/02/2023 20:54
Ni Zabrinuti Inzko, a ni ovaj Schmidt ne djeluju sami.. Ni jedan, a ni drugi ne donose samostalno odluke, kao sto to nije radio ni jedan visoki predstavnik.. Iza njihovog djelovanja ili nedjelovanja stoji medjunarodna zajednica, a prije svih tu su amerikanci i vodece EU drzave.. Schmidta krive jer nemaju muda da toliko radikalno krenu na amerikance, Engleze, svabe, francuze i ostale.. Njihovi botovski megafoni vec odavno vode antikampanju protiv zapada i govore ono sto im nalogodavci misle ali ne smiju da kazu.. Malo kao bili krenuli i ovi glavati iz SDA prozivajuci ambasade i krizare, ali su brzo zacepili gubicu i prepustili botovima da prenose njihove misli u eter..

Medjunarodna zajednica je neke stvari zakotrljala i to ce zavrsiti.. Ocito da je prvi korak sklanjanje i vjerovatno politicko gasenje SDA.. Koji ce biti dalji koraci ostaje da vidimo..
Što se tiče "međunarodne zajednice":

A ako je to jedini korak, šta onda?

Zašto prvi korak nije bio sklanjanje SNSD ili barem "samo" Dodika? Ništa manji nisu kriminalci, uz to još i negiraju genocid, opstruišu državu, vrijeđaju koga stignu itd.

Da li to što je sklanjanje SDA prvi korak treba nešto da nam kaže? Da li to što se, kao, sklanja SDA, koji je barem deklarativno za BiH, a nije počelo sa sklanjanjem SNSD koji je protiv BiH treba onima koji znaju čitati sve da kaže?

Dakle, kako znaš da je to samo prvi korak međunarodne zajednice? Voli međunarodna zajednica BiH, hoće da joj pomogne? Stvarno?

Jesi li siguran da taj korak nije jedini?
Hakize, ja tu njihovu retoriku vidim kao "samo da je skloniti SDA pa makar Bosne i ne bilo ..."
kocijas

#82518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kocijas »

sajber87 wrote: 16/02/2023 17:52 OHR i smit ce ako bude blokada uraditi ono zbog cega je i doveden nakon incka, raskivanje blokada ma ko god ih cinio, najvjerovatnije ce nametnuti odluku samo za ovaj izborni ciklus ili mozda i 2 1 iako mi je prva opcija logicnija, u svakom slucaju blokade nece biti vise dozvoljene, e sad vidjecemo ovo je samo moja pretpostavka
sajber87 wrote: 16/02/2023 18:26 Smit je doveden da nikom vise ne dozvoli blokade svejedno ko je snsd sda hdz sdp nip df itd, blokade su bile pod inckom koji je bio kazna za odbijeni aprilski paket, sa smitom je blokadama dosao kraj no vidjecemo eto pred nama je vrijeme i to veoma brzo ce se znati.
Ne kontam, ok doveden da rijesi blokade, zasto ie onda logicnije da to odradi samo ovaj ciklus? Zasto to ne rijesi jednom i da nema potrebe ponovo reagovati? Znamo zasto al’ valja prevaliti preko jezika.

A ovu logiku oko aprilskog paketa tek ne razumijem, od obaranja aprilskog paketa do danas su u vlasti upravo stranke koje su za njega glasale, ko se tu kaznjava, stranke koje su ga odbile (njih skoro da nema ni na mapi) ili narod koji vecinski glasa upravo za stranke koje su ga podrzale?
kluz franjo

#82519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Student_u_Ostavci wrote: 16/02/2023 23:01
kluz franjo wrote: 16/02/2023 21:58
To generale! Samo blokiraj i ne izlazi iz podruma dok SDA ne uđe u vlast!
Može! Super!
Šta god. Samo da izdrži u podrumu, gdje ga je SDF ostavio da čuva "ustav i stav OHR-a"!

Samo legitimno generale!
Spit_fire

#82520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

kocijas wrote: 16/02/2023 23:06
sajber87 wrote: 16/02/2023 17:52 OHR i smit ce ako bude blokada uraditi ono zbog cega je i doveden nakon incka, raskivanje blokada ma ko god ih cinio, najvjerovatnije ce nametnuti odluku samo za ovaj izborni ciklus ili mozda i 2 1 iako mi je prva opcija logicnija, u svakom slucaju blokade nece biti vise dozvoljene, e sad vidjecemo ovo je samo moja pretpostavka
sajber87 wrote: 16/02/2023 18:26 Smit je doveden da nikom vise ne dozvoli blokade svejedno ko je snsd sda hdz sdp nip df itd, blokade su bile pod inckom koji je bio kazna za odbijeni aprilski paket, sa smitom je blokadama dosao kraj no vidjecemo eto pred nama je vrijeme i to veoma brzo ce se znati.
Ne kontam, ok doveden da rijesi blokade, zasto ie onda logicnije da to odradi samo ovaj ciklus? Zasto to ne rijesi jednom i da nema potrebe ponovo reagovati? Znamo zasto al’ valja prevaliti preko jezika.

A ovu logiku oko aprilskog paketa tek ne razumijem, od obaranja aprilskog paketa do danas su u vlasti upravo stranke koje su za njega glasale, ko se tu kaznjava, stranke koje su ga odbile (njih skoro da nema ni na mapi) ili narod koji vecinski glasa upravo za stranke koje su ga podrzale?
Zato sto onda HDZ moze spakovat kofere jer bez mogucnosti blokade imaju kapacitet ko i NES :mrgreen: ko bi vise ikad napravio koalciiju sa njima kad ljudi imaju 20 naspram 80 proBiH zastupnika..nema vise price o UZP nema treceg morali bi priznat da je BiH i njihova drzava

Cuj doveden dq ne dozvoli blokade :lol: ma ajde @sajber87 dosta vise i tvojih viceva..kako ti ne dosadi svijuti
tramvajtrojka

#82521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 16/02/2023 22:50
tramvajtrojka wrote: 16/02/2023 22:46

Pa jel Bakir rekao da se prebrojimo evo prebrojili smo se i zna se ko je na kojoj strani sad , povijest ce pokazati koja je strana bila u pravu :zoka:
Spit_fire

#82522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

tramvajtrojka wrote: 16/02/2023 23:12
palermo wrote: 16/02/2023 22:50

Pa jel Bakir rekao da se prebrojimo evo prebrojili smo se i zna se ko je na kojoj strani sad , povijest ce pokazati koja je strana bila u pravu :zoka:
Cija ce bit prava cemo da vidimo, al znamo da Dinina i Fortina nece
Student_u_Ostavci

#82523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

kluz franjo wrote: 16/02/2023 23:07
Student_u_Ostavci wrote: 16/02/2023 23:01

Može! Super!
Šta god. Samo da izdrži u podrumu, gdje ga je SDF ostavio da čuva "ustav i stav OHR-a"!

Samo legitimno generale!
Nemate kapacitet da se suprostavite Generalu. Ni demokratski ni bilo kakav :izet:
tramvajtrojka

#82524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Spit_fire wrote: 16/02/2023 23:13
tramvajtrojka wrote: 16/02/2023 23:12

jarane sta covjek na ovo tvoje da odgovori kad si u jednoj svojoj recenici pobio sam sebe :-) :-) :lol: baba vanga i vidovita dzemila u jednom liku
Spit_fire

#82525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

tramvajtrojka wrote: 16/02/2023 23:15
Spit_fire wrote: 16/02/2023 23:13

jarane sta covjek na ovo tvoje da odgovori kad si u jednoj svojoj recenici pobio sam sebe :-) :-) :lol: baba vanga i vidovita dzemila u jednom liku
Ja dns napiso da je ova stvar sa blokadom top jer moze dovest do trajnog ukidanja blokada svima ti od svega skonto da je bitno da SDA vlada

Tako i sad rezonujes...sta cu ti ja sto nis kapacitet da pojmis neke stvari...sve sto znas je prozivat druge
Last edited by Spit_fire on 16/02/2023 23:19, edited 1 time in total.
Locked