Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
saale
#82476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zamislite obrnutu situaciju, da Hdz ima vecinu u klubu hrvata a da se npr Lijanovici reinkarniraju 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#82477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto onda SDA insistira na legitimnom predstavljanju u Federaciji? Malo se igramo samoposluge? Sto ne odblokiraju i daju primjer kako gradjanska funkcionise? Ona za koju je skupljeno milion potpisa.Prpa.ba wrote: ↑16/02/2023 21:13Kemo nije izdajnik, niti su mu izjave u postizbornom periodu na fonu relaksatora, ali je pristao biti izabran iskljucivo glasovima HDZ-a i SNSD-a. To nosi znacajnu politicku konotaciju, i tesko ce je ispraviti sta god da (ne) uradi.
Isto tako, pokazalo se da predstavnici dva naroda mogu nametnuti trecem narodu njegovog predstavnika u rukovodstvu. Pored Predsjednistva BiH, dobro je da se gradjanski model spustio i u rukovodjenje Domom naroda BiH.
Kratkorocno Trojanci ne mogu nanijeti osim operativne i strateske (narativne) stete na drzavnom nivou, a koncept gradjanskog ce sigurno biti iskoristen u buducnosti.Solidna trgovina, a cijena je obraz Keme Ademovica. Podnosljivo.
-
Hakiz
#82478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravo to.
Nova nada bh. socijaldemokratije, Zlaja ga odmilja zvao Mile, da je još malo potrajalo u bh. srcima i dušama bi zamijenili Momu i Uzeira.
- Chmoljo
-
laik1981
#82480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I da je jedini korak od njega ce Bosnjaci imati najvise koristi.. Sta kazes "deklerativno su za BiH"Hakiz wrote: ↑16/02/2023 21:07
Što se tiče "međunarodne zajednice":
A ako je to jedini korak, šta onda?
Zašto prvi korak nije bio sklanjanje SNSD ili barem "samo" Dodika? Ništa manji nisu kriminalci, uz to još i negiraju genocid, opstruišu državu, vrijeđaju koga stignu itd.
Da li to što je sklanjanje SDA prvi korak treba nešto da nam kaže? Da li to što se, kao, sklanja SDA, koji je barem deklarativno za BiH, a nije počelo sa sklanjanjem SNSD koji je protiv BiH treba onima koji znaju čitati sve da kaže?
Dakle, kako znaš da je to samo prvi korak međunarodne zajednice? Voli međunarodna zajednica BiH, hoće da joj pomogne? Stvarno?
Jesi li siguran da taj korak nije jedini?
Mislim da je zapadu strateski bitno priblizavanje Bosnjaka i Hrvata, te razdvajanje Dodika i Covica upravo da bi se na laksi i bezbolniji nacin mogli rijesiti Dodik i ostali proruski idioti na ovim prostorima..
A mozda zli krstasi sa zapada samo mrze jedine istinske BH patriote i iskrene Bosnjake Muslimane od kojih je satkana casna SDA?
- Student_u_Ostavci
#82481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kluz franjo wrote: ↑16/02/2023 21:17 SDF veleumnici ostave generala u podrumu i još veleumno pred kamerama i mikrofonima to pričaju i pravdaju "odbranom legitimnog predstavljanja".
Lendo blokiraj sve! Od tvoje blokade zavisi budućnost legitimnog predstavljanja!
![]()
![]()
![]()
![]()
Morate sada na max cviliti OHRu. General je rekao svoje.Lendo: Bez SDA će se načekati na novu Vladu FBiH, neće moći Bošnjake pomnožiti s nulom
- Login77777
#82482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Hakiz
#82483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa, kako bi Dodik spriječio NATO da hoće da dođe sa 20.000?
Recimo, dođe NATO u okviru borbe protiv islamskog terorizma za koji imaju informacije da se javlja među imigrantima.
- Chmoljo
#82484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U necemu vjerovatno jesam. Isto ko sto sam sa tobom kad igra BiH protiv nekoga nesto.palermo wrote: ↑16/02/2023 21:10Zasto nedefinisanu misao. Ti si na strani NiP- a , Nerke, Logina 77777, Sajbera I kompanije, ja sam na drugoj strani kako god da je nazoves. To je jednostavno tako.Chmoljo wrote: ↑16/02/2023 21:00
![]()
Šefikus ti je danas imao govor na kojem mu je kad su se kamere ugasile, dugogodisnji saradnik Čović zahvalio.
Nećemo se lagati, znamo se. Znamo kome odgovaraju podjele, znamo kome najviše paše legitimno predstavljanje, znamo ko je najveći licemjer.
Nabaci još jednu nedefinisanu misao popraćenu sa tri tačke da ostane dojam dubokoumnosti... A u stvari licemjerje na kvadrat.
Sta ti tacke smetaju....
Ono sto se ignorise je cinjenica da je izbor Keme Ademovica upravo na fonu onoga sto Trojka predstavlja, a kontra HDZovog narativa, a SDA danas zorno prikazala i njihovog koji je identican HDZovom.
I ovo se prikazuje kao los potez Trojke. Jer je izabran ratni heroj Sarajeva od strane HDZ i SNSD.
Ok. Sve pet.
- Prpa.ba
#82485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta fali samoposluzi, pa i HDZ kmeci o legitimnosti i Komsicu, pa proizvodi Ademovica. A znamo da je HDZ predvodnik euro procesa. Dakle, samoposluga
-
palermo
#82486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Chmoljo wrote: ↑16/02/2023 21:26U necemu vjerovatno jesam. Isto ko sto sam sa tobom kad igra BiH protiv nekoga nesto.
Ono sto se ignorise je cinjenica da je izbor Keme Ademovica upravo na fonu onoga sto Trojka predstavlja, a kontra HDZovog narativa, a SDA danas zorno prikazala i njihovog koji je identican HDZovom.
I ovo se prikazuje kao los potez Trojke. Jer je izabran ratni heroj Sarajeva od strane HDZ i SNSD.
Ok. Sve pet.
- GandalfSivi
#82487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako nista drugo, sada i definitivno znamo da ie SDA=HDZ, ekskluzivni predstavnik svoga naroda…
- Roccohljup
#82488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa to je isti narativ....i snsd jedino srbe mogu predstavljati. Svi ostali su izdajnici
. Al ne bi me iznenadilo da covke i mile ispostave fakturu za guranje kemice.
-
meridiyan
#82489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo po proceduri. Ko zurio vrat slomio.
Lendo: Bez SDA će se načekati na novu Vladu FBiH, neće moći Bošnjake pomnožiti s nulom
https://www.klix.ba/vijesti/bih/lendo-b ... /230216188
- Chmoljo
#82491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
kluz franjo
#82492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To generale! Samo blokiraj i ne izlazi iz podruma dok SDA ne uđe u vlast!Student_u_Ostavci wrote: ↑16/02/2023 21:23kluz franjo wrote: ↑16/02/2023 21:17 SDF veleumnici ostave generala u podrumu i još veleumno pred kamerama i mikrofonima to pričaju i pravdaju "odbranom legitimnog predstavljanja".
Lendo blokiraj sve! Od tvoje blokade zavisi budućnost legitimnog predstavljanja!
![]()
![]()
![]()
Morate sada na max cviliti OHRu. General je rekao svoje.Lendo: Bez SDA će se načekati na novu Vladu FBiH, neće moći Bošnjake pomnožiti s nulom
- Chmoljo
#82493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo sto sam napisao su vrlo lako provjerljive cinjenice. Ne sumnjam da mnogi vjeruju tudjim ocima, ali to je njihov problem.palermo wrote: ↑16/02/2023 21:29Chmoljo wrote: ↑16/02/2023 21:26
U necemu vjerovatno jesam. Isto ko sto sam sa tobom kad igra BiH protiv nekoga nesto.
Ok. Sve pet..mene zapravo zanima vjerujes.li ti u to sto.pises...
-
sajber87
-
palermo
#82495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ima.jos mnogo cinjenica, vrlo provjerljivih, pa ja ne vidjeh da si se pocesao. Mislim, tvoje puno pravo je da mislis sta hoces I kako hoces, al ne vidim zasto se bjezi od cinjenice da si odabrao stranu.Sto ja pozdravljam.
Jer glumljenje nekakvih moralnih vertikala je samo gubljenje vremena
-
kluz franjo
#82496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDF implementira Mostarski sporazum, a "milion potpisa" ŽK-Fanatikosa ushićeno klikće: "Hoćemo još, hoćemo još!"

-
sajber87
#82497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Objasnjam ja to dugo ali nekima lakse metar u dupe nego cent u glavu, ili ne vide dalje od nosa ili su samo obicni botovi i rade po nalogu, ali u svakom slucaju za jedinu nam domovinu dolaze bolji danilaik1981 wrote: ↑16/02/2023 21:23I da je jedini korak od njega ce Bosnjaci imati najvise koristi.. Sta kazes "deklerativno su za BiH"Hakiz wrote: ↑16/02/2023 21:07
Što se tiče "međunarodne zajednice":
A ako je to jedini korak, šta onda?
Zašto prvi korak nije bio sklanjanje SNSD ili barem "samo" Dodika? Ništa manji nisu kriminalci, uz to još i negiraju genocid, opstruišu državu, vrijeđaju koga stignu itd.
Da li to što je sklanjanje SDA prvi korak treba nešto da nam kaže? Da li to što se, kao, sklanja SDA, koji je barem deklarativno za BiH, a nije počelo sa sklanjanjem SNSD koji je protiv BiH treba onima koji znaju čitati sve da kaže?
Dakle, kako znaš da je to samo prvi korak međunarodne zajednice? Voli međunarodna zajednica BiH, hoće da joj pomogne? Stvarno?
Jesi li siguran da taj korak nije jedini?Oni su dio destrukcije.. Gdje su najvise zla uradili? Pa tamo gdje zive Bosnjaci koji su ih birali.. Unistili zdravstvo, obrazovni sistem, totalno obezvazili skolovanje, raznijeli pravosudje i policiju.. Sve u svemu privatizovali svoj begovat i od njega napravili tesko ruglo iz kojeg se decenijama masovno bjezi.. Bez njih ce Bosnjaci biti samo jaci.. Slabiji ne mogu biti..
Mislim da je zapadu strateski bitno priblizavanje Bosnjaka i Hrvata, te razdvajanje Dodika i Covica upravo da bi se na laksi i bezbolniji nacin mogli rijesiti Dodik i ostali proruski idioti na ovim prostorima..
A mozda zli krstasi sa zapada samo mrze jedine istinske BH patriote i iskrene Bosnjake Muslimane od kojih je satkana casna SDA?
-
sajber87
#82498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nece niko cviliti, ljudi iz ohr a ce raditi svoj posao, dva puta mjere ali kad presjeku znaj da je presjecenoStudent_u_Ostavci wrote: ↑16/02/2023 21:23kluz franjo wrote: ↑16/02/2023 21:17 SDF veleumnici ostave generala u podrumu i još veleumno pred kamerama i mikrofonima to pričaju i pravdaju "odbranom legitimnog predstavljanja".
![]()
![]()
![]()
-
sajber87
#82499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Auuu sah mat
- Chmoljo
#82500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nejasno mi je sta pokusavas ovaj put podvaliti sa tim "odabirom strana". Ja sam protiv SDA. Skoro u svakoj situaciji. U onima u kojima nisam, mogo bi ih trpiti. I to je to. To nije nista novo u mojim stavovima. Ako nisi prije primjetio, ima naziv i za topalermo wrote: ↑16/02/2023 22:07Pa ima.jos mnogo cinjenica, vrlo provjerljivih, pa ja ne vidjeh da si se pocesao. Mislim, tvoje puno pravo je da mislis sta hoces I kako hoces, al ne vidim zasto se bjezi od cinjenice da si odabrao stranu.Sto ja pozdravljam.
Jer glumljenje nekakvih moralnih vertikala je samo gubljenje vremena
A ako pakujes nekakvu izdaju u celofanu, neko podanistvo, sta li je vec aktuelno da se inputira u tom "opredjeljivanju", iskreno, mozes da odjebes sa takvim konotacijama.