Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
NediM17

#82426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

Hoce Lendo da bude predsjednik pederacije, onda premijer mora biti 'rvat.
Valjda ce majorizirani onda dati finansije.
Student_u_Ostavci

#82427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

geoxx wrote: 16/02/2023 19:46 Znaci SDA i patriote na baterije kukaju jer:

- su drugi narodi izabrali bosnjacko rukovodstvo sto je sve u skladu sa Ustavom, zakonom i svim drugim pozitivnim propisima

- nece u vlast iako bez njih postoji vecina u gornjem domu parlamenta kako se vlast i bira standardno u gradjanskim drzavama i parlamentarnim demokratijama

Iako sam ja misljenja da se situacija treba rijesiti kompromisno uz ulazak SDA u vladu, jer sto bi oni popustili, a ne HDZ i SDP, ja ne znam jesu ti ljudi svjesni paradoksa njihove politike nakon izbore. Pa ljudi su bukvalno preuzeli komplet HDZ argumentaciju i stavove, iako se nevjesto skrivaju da je sarkasticno. Bukvalno ista prica, samo ako umjesto rijeci Hrvati dodamo rijec Bosnjaci, nema slova razlike.

Tesko samoponizavanje.
Lica s crne liste u rukovodstvima oba doma Parlamenta BiH: Nakon Čavare, izabran i Špirić
Tko se samoponižava? :lol: :lol:
tataćusak

#82428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

eyesburn wrote: 16/02/2023 19:37
tramvajtrojka wrote: 16/02/2023 17:53

puna usta Bosne a to bi ubijalo i palilo jer njihova politička stranka nije na vlasti :lol: :lol: :lol:
vidiš ti dokle ide taj talibanski mozak.

hajde neka izađu na ulice, neka probaju samo.

jbt koje pomračenje uma kod ovih pristalica talibanije...
Koga zoveš talibanom?
Roccohljup

#82429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

I miletic protiv kemicinog izbora
ZLATKO MILETIĆ OTVORENO: "Izbor Kemala Ademovića nije dobar za bošnjački narod"

“Imam isti narativ prema svim nacionalnim partijama, kako se ponašam prema jednima, tako se ponašam i prema drugima – i zbog toga sam bio suzdržan u tom smisilu”.

Politika

Prije 59 min  Prije 44 min

3

Zlatko Miletić

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, kritikovao je potez Kemala Ademovića koji se po zahtjevu lidera "Trojke" sam kandidovao za Kolegij Doma naroda i onda je glasovima SNSD-a i HDZ-a BiH izabran za zamjenika predsjedavajućeg. Iako je, kako je Miletić za N1 ocijenio, Ademović "jedan od najvećih sinova BiH" trebalo je podržati kandidaturu SDA-ovog kandidata Šefika Džaferovića. "Ostavljen je jedan vrlo ružan dojam", dodao je.

Na konstituirajućoj sjednice Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine danas je izabrano rukovodstvo – Nikola Špirić je predsjedavajući, a zamjenici su Kemal Ademović i Dragan Čović.

Miletić je bio suzdržan tokom glasanja, a svoj potez je objasnio u Danu uživo na N1…

“Imam isti narativ prema svim nacionalnim partijama, kako se ponašam prema jednima, tako se ponašam i prema drugima – i zbog toga sam bio suzdržan u tom smisilu”.

Miletić se osvrnuo na izbor Ademovića ocijenivši da je to dovelo do podjele među Bošnjacima u Domu naroda.

“Kad je u pitanju Ademović nije mi se svidjela jedna stvar. Uvažavam ga kao patriotu i možda je jedan do najvećih sinova Bosne i Hercegovine, kad govorimo o periodu 1992-95. Mislim da su mu stranke “Trojke plus” natovarile veliko breme. Ispalo je sve vrlo ružno. Podijelilo se bošnjačko tijelo i ostavlja se vrlo ružan dojama, a pojedini iz SNSD-a i HDZ-a likuju. To nije dobro za bošnjački narod. Ovi iz “Trojke plus” su Ademovića doveli u neugodan položaj jer će u budućem radu imati tri, odnosno četiri glasa iz bošnjačkog naroda koji će biti protiv njega”, poručio je delegat.

Po njemu bi realnije bilo da je u Kolegij izabran SDA-ov Šefik Džaferović.

“S obzirom da je obećao da SDA neće ništa blokirati, ja bih mu pružio šansu, a da se za uzvrat postigne dogovor sa Refikom Lendom da se podrži izbor Vlade FBiH”, rekao je Miletić i zaključio da ne vjeruje da će to sada biti moguće “poslije teških riječi” koje su izgovorene na današnjoj sjednici Doma naroda.
laik1981

#82430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

- su drugi narodi izabrali bosnjacko rukovodstvo sto je sve u skladu sa Ustavom, zakonom i svim drugim pozitivnim propisima

- nece u vlast iako bez njih postoji vecina u gornjem domu parlamenta kako se vlast i bira standardno u gradjanskim drzavama i parlamentarnim demokratijama

Iako sam ja misljenja da se situacija treba rijesiti kompromisno uz ulazak SDA u vladu, jer sto bi oni popustili, a ne HDZ i SDP, ja ne znam jesu ti ljudi svjesni paradoksa njihove politike nakon izbore. Pa ljudi su bukvalno preuzeli komplet HDZ argumentaciju i stavove, iako se nevjesto skrivaju da je sarkasticno. Bukvalno ista prica, samo ako umjesto rijeci Hrvati dodamo rijec Bosnjaci, nema slova razlike.

Tesko samoponizavanje.
Pa oni i jesu bukvalno isti projekat kao i HDZ i SNSD.. To je jasno zadnjih 20 godina.. Sada samo brutalno potvrdjuju tu tezu.. A i botovi su im na istoj razini kao i ovo HDZ-SNSD.. Pravdanje blokada, odugovlacenje i opstrukcije procesa su za SDF ljigavce postale dio svakodnevnog narativa.. Cim im malo uzdrmas rutinu svo zlo i destrukcija u njihovom mentalnom sklopu ispliva na povrsinu.. Ekstremisti i radikali.. Isti racku kao i oni litijasi u Srbiji..
Dupli_skalp

#82431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dupli_skalp »

pa ok, čovjek ima pravo na svoje mišljenje.

niko osim troglave aždaje ne bi htio biti u ademovićevoj ulozi.
Dupli_skalp

#82432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dupli_skalp »

laik1981 wrote: 16/02/2023 19:51

Tesko samoponizavanje.
Pa oni i jesu bukvalno isti projekat kao i HDZ i SNSD.. To je jasno zadnjih 20 godina.. Sada samo brutalno potvrdjuju tu tezu.. A i botovi su im na istoj razini kao i ovo HDZ-SNSD.. Pravdanje blokada, odugovlacenje i opstrukcije procesa su za SDF ljigavce postale dio svakodnevnog narativa.. Cim im malo uzdrmas rutinu svo zlo i destrukcija u njihovom mentalnom sklopu ispliva na povrsinu.. Ekstremisti i radikali.. Isti racku kao i oni litijasi u Srbiji..
:thumbup:
Prpa.ba

#82433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

eyesburn wrote: 16/02/2023 19:43 prijavi sebe prvog.
Zasto bih, ja sam sasvim relaksiran, sto se ne bi moglo reci za vas iz uzdrmanog kaveza.. :mrgreen:
kluz franjo

#82434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Milion potpisa za legitimno predstavljanje!
:thumbup: :bih: :bih: :bih:
mishic

#82435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

eyesburn wrote: 16/02/2023 19:39
mishic wrote: 16/02/2023 19:35 Ovi jadovi koji se šprdaju sa generalom Lendom da istinski znaju o kome se radi ustajali bi na noge kada pominju njegovo ime. Zbog njega je Tuđman u ratu kukao ko P**** i ubijedio armijski vrh da ga maknu iz SB a nakon toga su slagali sve što su obečali. Razvaljivao ih je ko niko.
i kakve to veze ima??????

znači sda privatna armija, pa svi treba da klečimo pred istima kao pred Bogom??????

sram da vas bude, sve bi privatizovali, od rata, stranke, politike, mira, fuj...
Armija koja je branila i odbranila BiH je Armija ovoga naroda. A idioti koji je nazivaju privatnom ne zaslužuju da se s njima diskutuje.
Roccohljup

#82436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Nego meni bash nesto shega danas ona predstava za javnost sa pismom predsjednika stranaka za ademovica. Ko ono evo kemice da ti lakse bude da se pravdash :-)
Prpa.ba

#82437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

mishic wrote: 16/02/2023 20:07 Armija koja je branila i odbranila BiH je Armija ovoga naroda. A idioti koji je nazivaju privatnom ne zaslužuju da se s njima diskutuje.
Nisu to idioti, to su vrlo sposobni korisni idioti koji promicu teze UZP-ovaca i agresora.. :mrgreen:
Dupli_skalp

#82438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dupli_skalp »

Prpa.ba wrote: 16/02/2023 19:56
eyesburn wrote: 16/02/2023 19:43 prijavi sebe prvog.
Zasto bih, ja sam sasvim relaksiran, sto se ne bi moglo reci za vas iz uzdrmanog kaveza.. :mrgreen:
ne bi se baš reklo, ne prestajete kmečati još od oktobra. 8-)
vjeshalica

#82439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vjeshalica »

eyesburn wrote: 16/02/2023 19:46 meni je jedino grozno što su osobe sa crne liste u vlasti, to se baš moglo i trebalo izbjeći.
šta znaci nama crna lista americka? nista, amerika je njih stavila na crnu listu da ne mogu prismrditi unutar drzave u kojoj oni kroje svoju politiku, a sve ostalo je potpuno nebitno cakstavise irelevantno,samo kod nas prave od toga nesto znacajno
kad bude EU uvela crnu listu govana ovdje i insistirala da ne vode politiku,onda to mozes nazvati crnom listom u pravom smislu rijeci
Dupli_skalp

#82440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dupli_skalp »

vjeshalica wrote: 16/02/2023 20:09
eyesburn wrote: 16/02/2023 19:46 meni je jedino grozno što su osobe sa crne liste u vlasti, to se baš moglo i trebalo izbjeći.
šta znaci nama crna lista americka? nista, amerika je njih stavila na crnu listu da ne mogu prismrditi unutar drzave u kojoj oni kroje svoju politiku, a sve ostalo je potpuno nebitno cakstavise irelevantno,samo kod nas prave od toga nesto znacajno
kad bude EU uvela crnu listu govana ovdje i insistirala da ne vode politiku,onda to mozes nazvati crnom listom u pravom smislu rijeci
ne slažem se i ne sviđa mi se način na koji ti razmišljaš, jer tako razmišljaju snsd, hdz i sda.

trojka, šestorka, osmorka nije smjela po tom pitanju praviti kompromis. i ono malo američke podrške što imamo ćemo lako izgubiti. u evropu se ne pouzdam toliko.
PM72

#82441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

mishic wrote: 16/02/2023 20:04
PM72 wrote: 16/02/2023 19:43

To si čitao u Kevseru ili ?
Sa idiotima ne polemiziram! Za razliku od takvih slinavaca to mi je bio komandant.
Koga nazivaš idiotom?
geoxx

#82442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by geoxx »

PM72 wrote: 16/02/2023 19:43

To si čitao u Kevseru ili ?
Sa idiotima ne polemiziram! Za razliku od takvih slinavaca to mi je bio komandant.
:lol: Kakav lik
Dupli_skalp

#82443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dupli_skalp »

PM72 wrote: 16/02/2023 20:15
Koga nazivaš idiotom?
mojne ba pm, đe ćeš se drznuti da sda generalu nešto kažeš? :lol:

jbt dokle je sve ovo otišlo...
vjeshalica

#82444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vjeshalica »

eyesburn wrote: 16/02/2023 20:13
vjeshalica wrote: 16/02/2023 20:09

ne slažem se i ne sviđa mi se način na koji ti razmišljaš, jer tako razmišljaju snsd, hdz i sda.

trojka, šestorka, osmorka nije smjela po tom pitanju praviti kompromis. i ono malo američke podrške što imamo ćemo lako izgubiti. u evropu se ne pouzdam toliko.
Pa naravno da se ne slažeš i da ti je moje razmišljanje u rangu SNSD,HDZ,SDA kad ne razumiješ poentu američke crne liste i kakvo ona značenje ima.
Pored toga, najvažnije je da ne shvataš prirodu politike Amerike ovdje. Amerika da tako ima jaku politiku, ne bi dozvolila podjelu države, odnosno utrla put gore navedenim strankama. Koliko godina imaš?Vjerovatno nisi baš najbolje shvatio politiku vanjskih zemalja početkom 90tih.Da jesi, ne bi ti Amerika pojam pravde ovdje bila. Osim toga, kad je tako uticajna i ne dozvoljava sranja, mogla bi se konačno malo angažovati oko pravosudnog sistema jer je on kancer društva koji ne da ovoj zemlji naprijed.Iz više razloga. Vjerujem da je tvoj intelektualni domet otprilike na nivou ove druge političke varijante, ali ima neko čiji je daleko veći od toga,tako da mu ne možeš uvaljivati priče o tome kako neko razmišlja kao gore one 3 stranke.
PM72

#82445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Tebi se sikter u Banoviće zagarantovan
sajber87

#82446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

laik1981 wrote: 16/02/2023 19:51

Tesko samoponizavanje.
Ostro i precizno objasnjeno :thumbup: :bih:
Pandakonda

#82447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Ne razumijem zasto ljudi Smitu prigovaraju sto nije kaznio HDZ za blokiranje kada covjek uopste tada nije bio tu. Tada je bio zabrinuti Inzko koji nista nije uradio.

Ono sto je Smita zadesilo kad je dosao je blokada HDZ-a u vidu toga da nisu htjeli zapoceti proces pravljenja vlasti delegiranjem svog kandidata za predsjednika federacije. I zapelo je jos imenovanje sudija. Smit je taj dio odblokirao dajuci rok za dostavljanje imena sto je na kraju i urađeno u roku i nakon dugo vremena imenovane su i sudije. Da je Smit zatekao odabrane potpredsjednike federacije i da je tu zapelo onda bi reagovao po tom osnovu.

Jedina stvar koju je Smit predvidio nametanjem IZ je lihvarenje SDA i DF ekipe koje zloupotrebljavaju mehanizam zastite da bi sebe ugurali u vlast. Osmorka i HDZ su odradili dobru stvar sto su izglasali Lendu jer su sada fokus prebacili na SDA i na njihovu potencijalnu blokadu. Da su blokirali izbor Lende onda bi oni bili krivci. Ovako kada bude napismeno jasno da postoji većina u oba doma Smit ce imati i zvanican razlog da odblokira ovaj proces i vjerujem da ce ici copy paste sa nivoa drzave.
MuaDib

#82448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

Prvi Bošnjak Federacije pobjegao u podrum, umjesto da se bori protiv "izdaje". :skoljka: :lol: :lol:
Login77777

#82449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

MuaDib wrote: 16/02/2023 20:40 Prvi Bošnjak Federacije pobjegao u podrum, umjesto da se bori protiv "izdaje". :skoljka: :lol: :lol:
Pa jel stranka podrumasa ili nije? :lol:
leki hz

#82450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by leki hz »

relativno84 wrote: 16/02/2023 17:41 Povalja Haris mikrofone i Igora u jednom potezu, jos otrese i neku majoriziranu Brdarinu cisto kad je vec tu, gazija nas :bih: :D

Hare kralj :thumbup:
Locked