Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

l33t

#43476 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Returnal-FLT 52.88 GB
Tito_i_Partija

#43477 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Od onakvih dobrih Arpidžijeva odoše ljudi da prave pucačinu sa robotima. E jbg. :roll:

Coming soon: Pacific Rim - The Game :D
ferratilis

#43478 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 16/02/2023 17:36 Od onakvih dobrih Arpidžijeva odoše ljudi da prave pucačinu sa robotima. E jbg. :roll:

To je vise da ispostuju fanove, a vjerovatno i da se odmore od Soulsborne igara na kojima rade vec 15 godina. Iako vjerovatno necu igrati AC6, neka naprave mali predah. Mada, prica se da uporedo rade na Elden Ring DLC-u i jos jednoj nenajavljenoj igri, pa vidjecemo. :)
Tito_i_Partija

#43479 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 16/02/2023 18:15
Tito_i_Partija wrote: 16/02/2023 17:36 Od onakvih dobrih Arpidžijeva odoše ljudi da prave pucačinu sa robotima. E jbg. :roll:

To je vise da ispostuju fanove, a vjerovatno i da se odmore od Soulsborne igara na kojima rade vec 15 godina. Iako vjerovatno necu igrati AC6, neka naprave mali predah. Mada, prica se da uporedo rade na Elden Ring DLC-u i jos jednoj nenajavljenoj igri, pa vidjecemo. :)
Kad već pričamo o soulslike igrama, jesi li vidio recenzije za Wild Hearts? Ubiše ih šakama. :-D

Navodno imaju većih tehnoloških problema.

EDIT: nije baš soulslike, više vuče na Monster Hunter, al' kad vidim Koei Tecmo odmah pomislim na Ni-Oh. :lol:
ferratilis

#43480 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 16/02/2023 18:34
ferratilis wrote: 16/02/2023 18:15

Kad već pričamo o soulslike igrama, jesi li vidio recenzije za Wild Hearts? Ubiše ih šakama. :-D

Navodno imaju većih tehnoloških problema.

EDIT: nije baš soulslike, više vuče na Monster Hunter, al' kad vidim Koei Tecmo odmah pomislim na Ni-Oh. :lol:
Tecmo je ogromna korporacija koja ima vise timova. Nioh je radio Team Ninja, njihov najbolji tim, bez premca. Wild Hearts je radio Omega Force, levati koji godinama izbacuju Dynasty Warriors igre koje su popularne samo u Japanu. Zato i jest tako lose optimizirana igra, prosjecnog Japanca ne zanima PC. A nisam puno ni pratio Wild Hearts jer me ne zanima Monster Hunter. :D

Prije par dana je izaslo ovo, od bivsih Tecmo developera, kazu jedna od najgorih igara ove godine. :D
vaučer

#43481 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Neka, da se i oni malo resetiraju pa željni novih ostvarenja krenu u nove projekte. A i Armored Core bi mogao biti zanimljiv.
ferratilis

#43482 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Svaki put kad izbace novi demo, izgleda gore nego prije. Kakvi sampioni :D
Optimus09

#43483 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Optimus09 »

Nije igrica,ali je bas fora :mrgreen:
https://youtu.be/T_2c-WEYHkU
Tito_i_Partija

#43484 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Završio sam Deus Ex: Mankind Divided. 37 sati.

Igra je dobra, al' je prvi dio, Human Revolution, daleko bolji. Interesantno je da u ovoj igri uopšte ne postoje boss battles, dok je u prvom dijelu bilo najmanje tri. Također, k'o što sam pis'o ranije, likovi/bossovi iz prvog dijela su tako nenadjebivi i cool, dok u drugom dijelu imamo samo Viktora Marchenka koji je, realno, mlitava kita od lika. Priča i lokacije u prvom dijelu su puno bolje urađeni, detaljnije, interesantnije. Mankind Divided mi je malo nedorečen, fali nekako mnogo toga da bi igra bila kompletna, al' nije sad baš ni odron. Imam osjećaj da Eidos Montreal nije najbolje naučio lekcije iz prvog dijela, t.j. šta ga je činilo toliko dobrim i šta je se od toga trebalo primjenit' u drugom dijelu.

Sve u svemu, nije loša igra, al' Human Revolution je jebeni spektakl naspram ovoga.

I još jedna stvar: mrzim kad ne mogu da preskočim credits kad završim igru. Boli me kurac ko je od developera pojedinačno šta radio, da li je bio game director il' je donosio kafu. Ja sam igru platio, znači ako je završim imam pravo da preskočim jebenu odjavu koja traje 15 minuta, jer me uopšte ne interesuje ko je šta radio. Isto važi i za unskippable cutscenes.
House

#43485 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Image

to mi radi. :kiss:
Tito_i_Partija

#43486 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Mali update, makar samo da tema ne crkne. :D

Počeo sinoć Hard West, turn-based tactical igru, nešto u fazonu XCOM u kaubojskom svijetu. Nažalost, nije mi se svidila i otišla je na uninstall, po hitnom Haverusovom postupku. :lol: Igra nije sad ni toliko grozna, al' nije mi se dalo izučavat' njene sisteme, jer mi na prvi pogled nisu bili baš jednostavni. Možda nekad opet probam.

Onda sam uzeo da probam Greedfall, koju sam dobio nedavno od Fere. Za onih sat vremena što sam igr'o, djelovala mi je odlično. RPG u stilu Bioware igara, koje inače mnogo volim, al' sa real-time combat poput Dark Souls, što je super (jer je combat u Bioware igrama jedina slaba tačka koja mi baš smeta). Hvala @ferratilis, ovo mnogo lajkam. Pauzir'o sam jer hoću da se malo bolje pripremim, da pročitam malo o buildovima, skillovima, craftingu itd, jer za ovakav tip igre volim da znam neke stvari unaprijed.

I na kraju, dok to sve radim, instalir'o sam i prob'o My Friend Pedro. Ova igra je twin stick shooter sa slowdown/bullet-time effektom, i mnogo mi je bila zabavna. Podsjeća me na neku vrstu Katana Zero sa vatrenim oružjem, samo što te Pedro puno manje kažnjava ako pogineš. Definitivno vrijedna onih 5 dolara što sam na nju potrošio na zadnjem sale-u. :)
ferratilis

#43487 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nisam planirao ovo igrati, ali recenzije su solidne, a CoH1 sam obozavao, tako da sam je uzeo. Cak i ako kampanja ne bude dobra, godinama se moze igrati skirmish, a bice i dosta modova.

Uz to, skidam Atomic Heart na game passu, a pocetkom marta stize Wo Long. Odlican pocetak godine za nas gamere. :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#43489 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ferratilis wrote: 22/02/2023 16:43 :lol:
Analogija mu je vrh.

Al u kurcu.
Tito_i_Partija

#43490 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Ne kontam. Zar ne dobija platu od kompanije za koju radi, bez obzira da li pravi igru il' update?

Il' je možda neka trola? :?
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#43491 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by W0rM »

Tito_i_Partija wrote: 21/02/2023 15:10
I na kraju, dok to sve radim, instalir'o sam i prob'o My Friend Pedro. Ova igra je twin stick shooter sa slowdown/bullet-time effektom, i mnogo mi je bila zabavna. Podsjeća me na neku vrstu Katana Zero sa vatrenim oružjem, samo što te Pedro puno manje kažnjava ako pogineš. Definitivno vrijedna onih 5 dolara što sam na nju potrošio na zadnjem sale-u. :)
My friend Pedro je top, imam, indi developer. Znaci, mala zabavna igra, dobar beat u pozadini, jednostavne komande, zabavno. Nesto opusteno a malo drugačije je Stray. Pozitivno sam se iznenadio
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#43492 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 23/02/2023 01:55 Ne kontam. Zar ne dobija platu od kompanije za koju radi, bez obzira da li pravi igru il' update?

njegov posao je toliko bitan i stresan, da ga se treba platiti i za samu odluku da sjedne i da radi.

čovjek u životu nije čuo za reklamaciju, ali će jebati mater abdulu u starbaksu ako mu ne da kaFučino, od balege venecuelanske koze, i pjenom sa mirisom kokosa sa Tobaga. jer njemu je uvreda i slopiness ako je kokos sa Trinidada.
SanskiBiser

#43493 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Empress razvali Hogwarts Deluxe verziju ko beba zvecku, jos najnovija verzija Denuvo je bila. :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#43494 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

banovalO je sa Reddita :mrgreen:
SanskiBiser

#43495 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Velkoski wrote: 23/02/2023 07:01 banovalO je sa Reddita :mrgreen:
To reddit admins: hey, keep collecting TRASH
don't be ashamed whenever you drop yours pants in a BACKLASH.
To reddit slaves: suck it harder bitches, you are
not doing good ENOUGH. Keep on it and do try to
forget the CUFF.
Image

:lol:
Snake Eyes

#43496 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Snake Eyes »

Chmoljo wrote: 23/02/2023 03:39
Tito_i_Partija wrote: 23/02/2023 01:55 Ne kontam. Zar ne dobija platu od kompanije za koju radi, bez obzira da li pravi igru il' update?

njegov posao je toliko bitan i stresan, da ga se treba platiti i za samu odluku da sjedne i da radi.

čovjek u životu nije čuo za reklamaciju, ali će jebati mater abdulu u starbaksu ako mu ne da kaFučino, od balege venecuelanske koze, i pjenom sa mirisom kokosa sa Tobaga. jer njemu je uvreda i slopiness ako je kokos sa Trinidada.
Imaš iskustva.
Marihuana007

#43497 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Marihuana007 »

Nije loša sedmica: The Quarry, Hogwarts Legacy, Returnal.
Averus

#43498 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Eno pozivaju na bojkot Atomic Hearts jer ima nekakve veze s rusima
DonieBrasco

#43499 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Sta dalje da pricamo kad ce GTA 6 biti woke jer ima zenskog lika, jos to da bojkotuju i nema dalje.
ferratilis

#43500 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Averus wrote: 23/02/2023 20:46 Eno pozivaju na bojkot Atomic Hearts jer ima nekakve veze s rusima
Razumijem zasto bojkotuju, jer je jedan od investitora firma povezana sa Gazpromom, i njen vlasnik je jedan od Putinovih oligarha. Ali isto tako, nema biznisa u Rusiji koji moze izbjeci vezu sa oligarsima. A i developeri ne smiju javno izraziti misljenje jer ce ih onda pritisnuti rezim.

Iz ovog sto sam ja igrao, prilicno je zanimljiv naslov. Ako zasluzuje pohvale za nesto, onda je to odlicna optimizacija, i pored jako dobre grafike. Ni gameplay nije los, mada nije nikakav masterpiece. Solidna igra koju vrijedi barem jednom odigrati. Just my two cents.
Post Reply