Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
denis.istok wrote: ↑16/02/2023 14:49
Samo kratkovidim danas smeta sto je Kemo izabran glasovima HDZ i SNSD. To mjesto je fakticki totalno nebitno, ima mozda malo veca primanja ali uvijek ce ova dva krmka da preglasaju. Helem nejse.
Danas je pobjedila građanska opcija jer vise ne pije vode prica o "legitimnom predstavljaju". I naredni put se moze desiti da Bosnjaci fino izaberu i Srbina i Hrvata, tj da daju glasove kome zele. A da ne pricam o drugim opcijama.
Dakle danas je ovaj izbor samo za proslaviti. A i Kemo je dokazani patriota, mozda mu je malo glupo da ga biraju oni protiv kojih se borio, ali tako je to.
Sve receno
Samo da dodam da je patriota, i Alijin tajni kriminalac. Nikad mu to ne treba amnestirati!
mishic wrote: ↑16/02/2023 13:58
Konstatacije radi:
Znači Kemo Ademović je legitiman?!
naravno u duhu demokracije izabran il hocete reci da kemo nije provjereni bosnjak i patriota
Ne stavljaj mi u usta ono što ja nisam rekao. Kemi Ademoviću za mnogo stvari " kapa do poda" ali je u ovom slučaju "neko drugi nekome izabrao predstavnike". Dakle onaj ko je "Europu podigao na noge" boreći se za nacionalističko "legitimno" predstavljanje sada je svojim glasovima pogazio taj princip i svojim glasovima drugom narodu izabrao predstavnika.
Ako se borimo za principijelnost, jednakopravnost i protiv dvostrukih standarda onda ne može jedan dan ovako a drgi dan drugačije.
sumirprimus wrote: ↑16/02/2023 14:51
JOS IM JE blokada od programa i principa ostala
SAmo blokirati, nek makar nesto dobro ostane iza njih, nek se rascisti vise ovo ludilo oko blokiranja. Moci cemo pricati djeci da je postojala stranka SDA i da su uradili jednu dobru u 40 godina, a to je bila blokada. Nisu namjerno naravno
zivimo u demokraciji gdje većina ruku biraju zastupnike kad budemo živjeli u diktaturi sda ce moci postavljati fikuse kad bude željela do tada zivjela parlamentarna demokracija
Samo kratkovidim danas smeta sto je Kemo izabran glasovima HDZ i SNSD. To mjesto je fakticki totalno nebitno, ima mozda malo veca primanja ali uvijek ce ova dva krmka da preglasaju. Helem nejse.
Danas je pobjedila građanska opcija jer vise ne pije vode prica o "legitimnom predstavljaju". I naredni put se moze desiti da Bosnjaci fino izaberu i Srbina i Hrvata, tj da daju glasove kome zele. A da ne pricam o drugim opcijama.
Dakle danas je ovaj izbor samo za proslaviti. A i Kemo je dokazani patriota, mozda mu je malo glupo da ga biraju oni protiv kojih se borio, ali tako je to.
Upravo tako. Apsurdistan na djelu. Gradjani ukidaju gradjansku opciju i guraju nacionalnu a legitimni ukidaju legitimno zastupanje. Kako ce se ovo sve okrenuti ubrzo i kako ce opet legitimni plakati i traziti legitimitet a gradjanski da proklinju nacionalne. Stavrno postaje smijesno ali na ovaj nacin svi gube dosadasnje argumente i time doprinose demokratiji tj vladavini vecine.
mishic wrote: ↑16/02/2023 14:52
Ne stavljaj mi u usta ono što ja nisam rekao. Kemi Ademoviću za mnogo stvari " kapa do poda" ali je u ovom slučaju "neko drugi nekome izabrao predstavnike". Dakle onaj ko je "Europu podigao na noge" boreći se za nacionalističko "legitimno" predstavljanje sada je svojim glasovima pogazio taj princip i svojim glasovima drugom narodu izabrao predstavnika.
Ako se borimo za principijelnost, jednakopravnost i protiv dvostrukih standarda onda ne može jedan dan ovako a drgi dan drugačije.
Mi se ne borimo za jednakopravnost, i zato nas nije briga, mi se borimo za jedan covjek jedan glas, bez obzira na ime i prezime. Doduse malo nas ebe RS, tamo nas nema, a genocidom nastala, tesko biti pametan.
sumirprimus wrote: ↑16/02/2023 14:51
JOS IM JE blokada od programa i principa ostala
SAmo blokirati, nek makar nesto dobro ostane iza njih, nek se rascisti vise ovo ludilo oko blokiranja. Moci cemo pricati djeci da je postojala stranka SDA i da su uradili jednu dobru u 40 godina, a to je bila blokada. Nisu namjerno naravno
nema sad blokade, prvo pad sda, i reforma pravosudja u bosnjakistanu, pa onda moze opet blokada
Koliko je HDZ bezobrazan pa ovo nema ni u pm..hoce ljudi da sva pravila vaze za jedne a samo za njih druga. Isto tako im je i RSK separtizam a HZHB teznja hrvatskog naroda a ono isto sranje oboje...
Od sad kad god potegne legitimno predstavljanje natrljat mu ovo na nos
Nemam razloga za smijeh, gledam kako se dvije polovine mog naroda krve medju sobom za ljubav jednog neoustase.
I kome je do smijeha, taj opravdava vic o glupom Bosancu.
Dvije polovine - onda je to citav narod. Ako su dvije trecine, onda mi dugujes objasnjenje sta radi ona treca. A ako su dvije struje unutar naroda, onda se slazem!
Smiji se, jer smijesno je. Nece biti smijesno ako je neko nesto obecao za ovu poziciju Ademovica, ali to jos ne znamo, pa nema razloga za tugu. Ako nije, onda je presmijesno.
Naravno da se pod dvije polovine podrazumijeva citav narod. Ili mislis da je neko po ovom pitanju indiferentan?
A je li smijesno, to cemo, bojim se, vec vidjeti,
mishic wrote: ↑16/02/2023 14:52
Mi se ne borimo za jednakopravnost, i zato nas nije briga, mi se borimo za jedan covjek jedan glas, bez obzira na ime i prezime. Doduse malo nas ebe RS, tamo nas nema, a genocidom nastala, tesko biti pametan.
pa i nas @Prpa.ba tezi tome jedan covjek jedan glas, al da nije po sda ledjima kao dns
Last edited by tramvajtrojka on 16/02/2023 14:58, edited 1 time in total.
Spit_fire wrote: ↑16/02/2023 14:57
Koliko je HDZ bezobrazan pa ovo nema ni u pm..hoce ljudi da sva pravila vaze za jedne a samo za njih druga. Isto tako im je i RSK separtizam a HZHB teznja hrvatskog naroda a ono isto sranje oboje...
eyesburn wrote: ↑16/02/2023 14:51
evo ekipa sda fašista s portala sada pjeni i ovdje
nema više sda diktature, pomirite se s tim, dosta vas je bilo!
Spremi se za pravu SDA diktaturu koja do sada nije vidjena. Nakon svih ovih sranja koje je trojka priredila SDA ce mirno vladati narednih sto godina. Ako su do sada imali 270 milja glasova sada ocekujem jedno 400 000. Samo gledaj i uzivaj.
Spit_fire wrote: ↑16/02/2023 14:57
Ko je nama kriv kad "nasi" politicari ta pitanja ne potezu tamo gdje treba?
denis.istok wrote: ↑16/02/2023 14:49
Sve receno
Samo da dodam da je patriota, i Alijin tajni kriminalac. Nikad mu to ne treba amnestirati!
ne ulazim u zadnji dio posta..al samo da podrzim ovo sto @denis.istok napisa
zivimo u demokraciji gdje većina ruku biraju zastupnike kad budemo živjeli u diktaturi sda ce moci postavljati fikuse kad bude željela do tada zivjela parlamentarna demokracija
Opet, bi li bio dobra i patriota da je ostao u SDA?
Veliki broj forumaša se ne bori samo protiv "sda diktature" nego protiv diktature kao takve i potpuno je svejedno čija ona bila. No, nažalost, imamo daleko više onih kojima smeta tuđa a ne smeta njihova diktatura i umjesto principijelnosti od koje smo jako daleko mi funkcioniramo po "sjaši Kurta da uzjaše Murta". U tom slučaju ne samo godinama nego generacijama mi ne možemo naprijed.
halo_ba wrote: ↑16/02/2023 14:58
Naravno da se pod dvije polovine podrazumijeva citav narod. Ili mislis da je neko po ovom pitanju indiferentan?
A je li smijesno, to cemo, bojim se, vec vidjeti,
Ma jasta je nego smijesno, svi cemo se smijati. Najgore od svega je ako ne bude nista pozitivno od svega ovoga za 3 godine ce krenuti najveci val iseljavanja iz BiH. Poneko ostao, nadao se promijena kad se zamijeni vlast. Ako ne bude promijena i hapsenja bit ce gasi svjetlo motaj kablove.