Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#55126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 15/02/2023 23:51 Pa onaj ezdea premijer TK je isto godiste, mozda godinu stariji.

Nisu mu se nesto mane ovoliko trazile :mrgreen:
nihad 89, Irfan 88. normalno da nisu. zato i čovjeku smetaju muda pod bubrege.

jebote, seri kad čovjek zabrlja. brdo je primjera gdje smo napadali da bismo poslije branili. od Peteva, do Adnana Štete.
zippoo87

#55127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

_BataZiv_0809 wrote: 15/02/2023 23:51 Pa onaj ezdea premijer TK je isto godiste, mozda godinu stariji.

Nisu mu se nesto mane ovoliko trazile :mrgreen:
On je iz prave "patriotske" stranke jelte :lol:
Njima se mane ne traze...

A sto je najgore,taj momak nije ni los kao premijer TK,kakvi su bili prije njega mnogi.
vjeshalica

#55128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vjeshalica »

izvrsni direktor wrote: 15/02/2023 23:13
vjeshalica wrote: 15/02/2023 22:52 a ne nekakvi Ukovi i slicno koji ne bi u nekom privatizovanom OUR-u vodili trecerazredne pravne poslove
Jer....procijenila vjestica sa klix foruma
Nisam procijenila, sa skoro 35 godina neko bi imao iza sebe makar 10 godina solidnog staza u privredi ili slicno. Vidis njegovo sto nema govori za njega, a ne vjesalica.
Bloo
Globalna šefica

#55129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Na primjer, Kifla je postao premijer sa 41.
Od radnog iskustva iz "privrede" - Košarkaški klub i Košarkaški savez.
vjeshalica

#55130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vjeshalica »

Bloo wrote: 16/02/2023 00:19 Na primjer, Kifla je postao premijer sa 41.
Njega je stranka protezirala i smjestila, a i on je solidno sposoban da se bavi bacanjem ubleha. Sta lik prezimena Uk ima tacno sto bi njega pozicioniralo na mjesto premijera kantona, u okeanu govana,i puno manipulativnijih politickih driblera? Nista. Ili samo nazor napinjete debelo crijevo zbog SDA? Vise seljacine zavrse poslova i imaju rezultata od ovog cirkusa
Hocemo konkurenciju,izaberemo i na kraju nista. Sve ista govna ako ne i gora.
Bloo
Globalna šefica

#55131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

vjeshalica wrote: 16/02/2023 00:23
Njega je stranka protezirala i smjestila, a i on je solidno sposoban da se bavi bacanjem ubleha. Sta lik prezimena Uk ima tacno sto bi njega pozicioniralo na mjesto premijera kantona, u okeanu govana,i puno manipulativnijih politickih driblera? Nista. Ili samo nazor napinjete debelo crijevo zbog SDA? Vise seljacine zavrse poslova i imaju rezultata od ovog cirkusa
Pa i Nihada bi stranka protezirala i smjestila?
U cemu je problem sa prezimenom?
vjeshalica

#55132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vjeshalica »

Bloo wrote: 16/02/2023 00:25

:lol:
I tako u nedogled da likovi operisu ozbiljnim procesima? Poslije Uka neki Muk i tako u krug do iznemoglosti ili pustoši? Nije ovo vođenje piljare i trafike vec Kantona.
Bloo
Globalna šefica

#55133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

vjeshalica wrote: 16/02/2023 00:28
Bloo wrote: 16/02/2023 00:25

I tako u nedogled da likovi operisu ozbiljnim procesima? Poslije Uka neki Muk i tako u krug do iznemoglosti ili pustoši? Nije ovo vođenje piljare i trafike vec Kantona.
Pa ako mozes elaboriraj u cemu je problem sa prezimenom?
vjeshalica

#55134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vjeshalica »

Bloo wrote: 16/02/2023 00:28
vjeshalica wrote: 16/02/2023 00:28

Ti si vidjela problem. Ja ne.
Bloo
Globalna šefica

#55135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

vjeshalica wrote: 16/02/2023 00:29
Bloo wrote: 16/02/2023 00:28

Hajde bona, kad si vec prva spomenula prezime (Sta lik prezimena Uk ima tacno sto bi njega pozicioniralo na mjesto premijera kantona), onda barem imaj muda i otvoreno reci. :D
vjeshalica

#55136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vjeshalica »

Bloo wrote: 16/02/2023 00:31
vjeshalica wrote: 16/02/2023 00:29

Hajde bona, kad si vec prva spomenula prezime (Sta lik prezimena Uk ima tacno sto bi njega pozicioniralo na mjesto premijera kantona), onda barem imaj muda i otvoreno reci. :D
Pa kako cu ga osloviti drugacije? Jebo moja muda, de da vidimo tvoja?
basicm

#55137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by basicm »

Nije prvi put da selektivno cita postove.
Bloo
Globalna šefica

#55138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

vjeshalica wrote: 16/02/2023 00:38
Bloo wrote: 16/02/2023 00:31

Pa kako cu ga osloviti drugacije? Jebo moja muda, de da vidimo tvoja?
Znaci ja pogresno skontala tvoju recenicu "sta lik prezimena Uk ima tacno..". :D
Hajde de, ko cita, taj i grijesi... :kiss:

Selam za bazicnu raju sa tribina.
Chmoljo

#55139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

napinjete se vi kojima je šega njegovo prezime. opet kažem, šprdalo se i sa Štetinim, te neke poludžiberske poluvrtićke doskočice, pa je čovjek pokreno stvari koje niko prije nije imao muda pokrenuti.

što ko narod volimo kresati krila to je čudo jedno. 'ta će on...
vjeshalica

#55140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vjeshalica »

Steta nije postojao u kontekstu javnog prevoza kad je Sarajevo upalo u projekat zelenih gradova koji se finansira Ebrd sredstvima, tako da ne vidim sta je on tu ucinio? Projekat za prugu nije napravio a kompletna rekonstrukcija se izvodi na postojecoj mrezi koju su stvorili ljudi kad je Bog po zemlji hodao a ne kojekakve forde,zahiragici,ukovi i slicno...to bi znao debil u mjedenici da odglumi strucnjaka, samo nikad da objasne kako dalje misle rjesavati problem? Ili je nerjesiv?
Uk prvo ne zna da govori, jedan seljačić sa Turske ravni zna iz glave da govori bolje od njega i sposobniji je, ali mu politika ne valja i na duze staze prouzrokuje stetu,a da je sposoban i poduzetan itekako da jeste.
Last edited by vjeshalica on 16/02/2023 01:10, edited 1 time in total.
Chmoljo

#55141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

pa dobro. sve si u pravu. samo se sve završilo, ne znam ni što će nam vlada onda.
vjeshalica

#55142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vjeshalica »

Chmoljo wrote: 16/02/2023 01:10 :lol:

pa dobro. sve si u pravu. samo se sve završilo, ne znam ni što će nam vlada onda.
Sarajevo je 2017 upalo u projekat Ebrd Green city i zahvaljujuci nesebicnim ljudima iz Japana je podrzan taj projekat rekonstrukcije. To nije jebeni Šteta,Forto,Zahiragic,i ostali labradori uradili.Nisu ni postojali tada u supku oko toga.
Chmoljo

#55143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

pa dobro, šta sam pogrešno rekao. i Jusuf Bubica bi sve završio. sve samo ide.

ne znam šta onda smeta Uk. samo će se sve ili neće. dakle, Uk nije ni bitan pa ne znam čemu stres oko njega.
vjeshalica

#55144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vjeshalica »

Chmoljo wrote: 16/02/2023 01:18 pa dobro, šta sam pogrešno rekao. i Jusuf Bubica bi sve završio. sve samo ide.

ne znam šta onda smeta Uk. samo će se sve ili neće. dakle, Uk nije ni bitan pa ne znam čemu stres oko njega.
Jusuf je umro davno tako da on nema ništa ni da završši,a šta je završavo završio je.

Za nekoga ko se predstavlja kao bolja opcija u odnosu na 30 godina političke septičke jame, onda mora da ponudi kvalitetan kadar sa drugim pogledima na trenutno stanje.A ne, neke loko levate bez dana staza u pravom poslu. Poduzetniji je bolji moler od ove ponude. Apsolutno nema ništa sa čim bi se isticao kao kvalitetan kadar da začepi usta zelenim majmunima.
NS se ponaša kao Željko kad se prvi put odvojio i formirao DF, narod glasao za njega dao mu priliku,on ode da poslove svidja sa Zelenoguzim,a narod to nije zelio. Ista stvar i ovdje, ljudi zele promjene,dokazali su na izborima da se moze i mora promijeniti ovo sranje, i na koncu svega ponudi ti kamaru cirkusanata, nije samo to Uk nego svi i nekakve debilske pricice.
MUNAFIK

#55145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

vjeshalica wrote: 16/02/2023 01:23
Chmoljo wrote: 16/02/2023 01:18 pa dobro, šta sam pogrešno rekao. i Jusuf Bubica bi sve završio. sve samo ide.

Jusuf je umro davno tako da on nema ništa ni da završši,a šta je završavo završio je.

Za nekoga ko se predstavlja kao bolja opcija u odnosu na 30 godina političke septičke jame, onda mora da ponudi kvalitetan kadar sa drugim pogledima na trenutno stanje.A ne, neke loko levate bez dana staza u pravom poslu. Poduzetniji je bolji moler od ove ponude. Apsolutno nema ništa sa čim bi se isticao kao kvalitetan kadar da začepi usta zelenim majmunima.
NS se ponaša kao Željko kad se prvi put odvojio i formirao DF, narod glasao za njega dao mu priliku,on ode da poslove svidja sa Zelenoguzim,a narod to nije zelio. Ista stvar i ovdje, ljudi zele promjene,dokazali su na izborima da se moze i mora promijeniti ovo sranje, i na koncu svega ponudi ti kamaru cirkusanata, nije samo to Uk nego svi i nekakve debilske pricice.
Hajde ti to objasni ljudima koji ce po svaku cijenu gurat svoje.

Lik jednokstavno nema iskustva nikakvog ako ima neka neko napiše i to što je mlad i što ima želju za ozbiljnu pozkciju kao premijer KS ne smije biti argument.

Daj mu neko javno produzece nek se malo uhoda pa onda da ga vidimo, valjda postoji neki proces koji bi mladi kadrovi trebali proci prije nekih jacih pozicija.

Na kraju ne znam zasto bi ovaj 'eksperiment' NS prihvatili ostali clanoci trojke.

Slab premijer KS nanosi najviše štete NIPu i SDPu jer oni imaju najviše glasova, raja od njih najvise ocekuje i SDA njima fakturiše sve propuste. Zaisa ne vidim ni jedan razlog zašto bi prihvatili jednog neiskusnog mladog pravnika bez radnog staža, bez karizme koji je ruku na srce poloticki anonimus koji je sa trece pozicije na listi skupio 2900 glasova pa mu ni broj glasova ne može biti referenca.

Jednostavno na prvu momak je najblaze receno eksperiment, a ovo nije vrijeme da se eksperimentise nego da se borba sa SDA ubaci u jos vecu brzinu...

Ovog UKa na prvu ovako jedan Sivro jede za dorucak.
relativno84

#55146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by relativno84 »

Uk je u imovinskom kartonu iz 2016. prijavio skromne mjesečne prihode u iznosu 1.075 KM te 18.000 KM vrijednu imovinu.
Da utrostručavanje prihoda (34.000 KM 2020. godine i imovina vrijedna više od 200.000 KM) nije dovoljno Uku, pokazuje i činjenica da je u novembru 2021. bio predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Sarajeva, na kojem je kandidat bio njegov vjenčani kum Admir Jusufbegović. Iako je ovom prilikom Destan Hodžić predložen za pravobranioca, spletom raznih okolnosti školski kolega i Ukov kum Jusufbegović u aprilu 2022. biva imenovan za pravobranioca Grada Sarajeva.
Uvijek ista suplja kako treba pruziti priliku mladima i kad se napokon pojavi neko spreman da zrtvuje svoj potencijal za kolektivno dobro trazi se hiljadu mana sa svih strana, evo ga mlad i vise nego sposoban, ako ce ova pozicija osigurati da i on ne zavrsi u nekom busu za Irsku red je podrzati.

:thumbup:
Chmoljo

#55147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

ali ti opet pričaš priču kao da ima armija nekih genijalaca koji samo čekaju ko zapete puške da urade nešto fenomenalno, ali eto, ne daju im... to je šuplja priča koja se uglavnom koristi za diskreditaciju onih koji pokušavaju da se dalje ne strmoglavljujemo.

isto tako, mogao je biti neko na papiru odličan, a u praksi katastrofalan.

recimo, da je nije bio onaj cirkus, i da je Bogić izabran za gradonačelnika, garantujem da bi bio žestok promašaj. međutim, na papiru je bio savršen. ovako je Benjamina tu uletila i ok je to.

i ja bih volio kvalitetniji kadar svugdje, ali i kvalitetniji narod, pametniji, koji može razlikovati ublehe od dobrih stvari. ali... igraš sa onim što ti je podijeljeno. ili možeš glumiti moralnu vertikalu, da se, gluho bilo, ne bi slučajno zajebo što si nekome povjerenje poklonio.
tramvajtrojka

#55148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 16/02/2023 08:31

ali ti opet pričaš priču kao da ima armija nekih genijalaca koji samo čekaju ko zapete puške da urade nešto fenomenalno, ali eto, ne daju im... to je šuplja priča koja se uglavnom koristi za diskreditaciju onih koji pokušavaju da se dalje ne strmoglavljujemo.

isto tako, mogao je biti neko na papiru odličan, a u praksi katastrofalan.

recimo, da je nije bio onaj cirkus, i da je Bogić izabran za gradonačelnika, garantujem da bi bio žestok promašaj. međutim, na papiru je bio savršen. ovako je Benjamina tu uletila i ok je to.

i ja bih volio kvalitetniji kadar svugdje, ali i kvalitetniji narod, pametniji, koji može razlikovati ublehe od dobrih stvari. ali... igraš sa onim što ti je podijeljeno. ili možeš glumiti moralnu vertikalu, da se, gluho bilo, ne bi slučajno zajebo što si nekome povjerenje poklonio.
al ljudi nikako da skontaju da je vrijeme starijih metuzalema proslo , nemaju oni volje nit kuveta u sebi da istinski rade nesto et kud ces bolji primjer od lokalnog nivoa vlasti kad vidis jednog muzura i naspram njega tanovica i mandica , posebno mandica frajer zaledjen u 83 gdje najavljuje obnovu pljesnjaka a nista lik konkretno nije uradio u opstini koja ima godišnji budzet 63 miliona maraka , nama treba ta garnitura mladjih likova kao sto su muzur, efendic kakav god da je , steta, delic, nasiha pozder, benjamina, koji hoce da rade

sta mi imamo od fikusa ala ivo komsic nemamo apsolutno nista
VladaFBiH

#55149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VladaFBiH »

vjeshalica wrote: 16/02/2023 00:16
izvrsni direktor wrote: 15/02/2023 23:13

Jer....procijenila vjestica sa klix foruma
Nisam procijenila, sa skoro 35 godina neko bi imao iza sebe makar 10 godina solidnog staza u privredi ili slicno. Vidis njegovo sto nema govori za njega, a ne vjesalica.
ovdje se moram složiti s tobom - momak od iskustva ima partijsku knjižicu
VladaFBiH

#55150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VladaFBiH »

Kifla je zato odličan demagog i spin doktor :)
Locked