vjeshalica wrote: ↑16/02/2023 01:23
Chmoljo wrote: ↑16/02/2023 01:18
pa dobro, šta sam pogrešno rekao. i Jusuf Bubica bi sve završio. sve samo ide.
ne znam šta onda smeta Uk. samo će se sve ili neće. dakle, Uk nije ni bitan pa ne znam čemu stres oko njega.
Jusuf je umro davno tako da on nema ništa ni da završši,a šta je završavo završio je.
Za nekoga ko se predstavlja kao bolja opcija u odnosu na 30 godina političke septičke jame, onda mora da ponudi kvalitetan kadar sa drugim pogledima na trenutno stanje.A ne, neke loko levate bez dana staza u pravom poslu. Poduzetniji je bolji moler od ove ponude. Apsolutno nema ništa sa čim bi se isticao kao kvalitetan kadar da začepi usta zelenim majmunima.
NS se ponaša kao Željko kad se prvi put odvojio i formirao DF, narod glasao za njega dao mu priliku,on ode da poslove svidja sa Zelenoguzim,a narod to nije zelio. Ista stvar i ovdje, ljudi zele promjene,dokazali su na izborima da se moze i mora promijeniti ovo sranje, i na koncu svega ponudi ti kamaru cirkusanata, nije samo to Uk nego svi i nekakve debilske pricice.
ali ti opet pričaš priču kao da ima armija nekih genijalaca koji samo čekaju ko zapete puške da urade nešto fenomenalno, ali eto, ne daju im... to je šuplja priča koja se uglavnom koristi za diskreditaciju onih koji pokušavaju da se dalje ne strmoglavljujemo.
isto tako, mogao je biti neko na papiru odličan, a u praksi katastrofalan.
recimo, da je nije bio onaj cirkus, i da je Bogić izabran za gradonačelnika, garantujem da bi bio žestok promašaj. međutim, na papiru je bio savršen. ovako je Benjamina tu uletila i ok je to.
i ja bih volio kvalitetniji kadar svugdje, ali i kvalitetniji narod, pametniji, koji može razlikovati ublehe od dobrih stvari. ali... igraš sa onim što ti je podijeljeno. ili možeš glumiti moralnu vertikalu, da se, gluho bilo, ne bi slučajno zajebo što si nekome povjerenje poklonio.