Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Sanjarko

#82151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Athlon64 wrote: 15/02/2023 14:10
sajber87 wrote: 15/02/2023 14:07
Bosnjaci samo treba da pogledaju svojim ocima gdje ih je rezim dovelo zadnjih 30 godina, da se okrenu oko sebe i vide stanje drzave i nacije, nikom ne treba da vjeruju samo neka pokusaju razmisljati svojom glavom a ne glavom placenih medija koji im serviraju ono sto se plati javnim novcem ili botova
Brate, moj savjet je bio ozbiljan. Kakvi Bosnjaci i rezim, ako mislis da Bosnjaci imaju nekakav rezim bilo gdje, ti nisi presao preko Vraca nikad, a kamoli zavirio u Z. Hercegovinu ili preko granice.

Bosnjaci da imaju ikakav rezim, ne bi im ratni zlocinci orgijali po glavnom gradu a regularno izgradjene dzamije po kamenjaru - pecatili.
+1
BHCluster

#82152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Sanjarko wrote: 15/02/2023 14:11
BHCluster wrote: 15/02/2023 13:57

Mislim kupi si velicinu koja mu odgovara ima para kako kaze i sam, zena ga finansira. Sto se tice zabrana u tzv "rs", cuj zabrana, to je borba protiv radikalniH muslimana! To je istina. To je genetski deformisani materijal koji je prigrlio Islam. I sada sa svakom nasljednom generacijom taj gen postaje koncentriran. Postaje sve gori i gori, jednostavno postaje izrazajan i diktira njihov stil misljenja i ponasanja, koji je ukorijenjen u njihovim genima. Sta ti mislis?
Klasika od njih. Standardno. Nego ce i za verbalni delikt da hapse i salju kazne ne samo za prozivanje RS-a da je nastala na genocidu i sl. Hapsit ce i slat kazne i Srbima, ako usvoje zakon. Na temu poklonise Dodiku agenciju za lijekove preko milijardu KM vrijednu. Bila juce Cenicka na Mrezi od FTV-a u vezi toga.

Svasta nesto su im poklonili. Dobra Mreza pravo, nego i ona sto to govori je botovska TV i emisija od SDA?
Imal nesto sto se zove sloboda govora?
Sanjarko

#82153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

BHCluster wrote: 15/02/2023 14:16
Sanjarko wrote: 15/02/2023 14:11

Klasika od njih. Standardno. Nego ce i za verbalni delikt da hapse i salju kazne ne samo za prozivanje RS-a da je nastala na genocidu i sl. Hapsit ce i slat kazne i Srbima, ako usvoje zakon. Na temu poklonise Dodiku agenciju za lijekove preko milijardu KM vrijednu. Bila juce Cenicka na Mrezi od FTV-a u vezi toga.

Svasta nesto su im poklonili. Dobra Mreza pravo, nego i ona sto to govori je botovska TV i emisija od SDA?
Nece je bit ako usvoje set zakona sta su naumili. Kaze Dodik bit ce uredzeno kao u EU i u Americi. Nesto mu nevjerujem.
BHCluster

#82154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Sanjarko wrote: 15/02/2023 14:18
BHCluster wrote: 15/02/2023 14:16

Nece je bit ako usvoje set zakona sta su naumili. Kaze Dodik bit ce uredzeno kao u EU i u Americi. Nesto mu nevjerujem.
Pa onda ce sam sebe u zatvor strpat.
sajber87

#82155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 15/02/2023 14:09
sajber87 wrote: 15/02/2023 13:25

Opet polemises sa tezama koje si sam postavio. Nigdje ne pominjem ruse kao narod nego ruski ili putinov rezim kako ti se vise svidja, e na taj rezim i njegov nacin vladavine su se ugledali ne bosnjaci kako ti kazes nego rezim koji je bosnjake razorio u zadnjih skoro 30 godina. Pljacka javnih resursa, privatizacija drzavnih institucija , satanizacija politickih protivnika, kupovina medija i novinara javnim novcem, manipulacije, lazi, vjecito stvaranje neprijatelja jer oni mogu da funkcionisu samo ako imaju neprijatelja u drugom, su sve ono kako rezimi u rusiji, bosni, srbiji , iranu, bjelorusiji itd funkcionisu, a najvece zrtve tih zlocinackih rezima bice upravo oni narodi u koje se isti "zaklinju".
Opet ti ponavljam zapad je odlucio da pomogne bosnjacima tako sto pomaze da se oslobodimo posasti sda i njenih satelita. Sama ta cinjenica onome ko zeli da vidi govori da nas nisu ostavili i da nas smatraju saveznikom na balkanu sto vidim da jako smeta protivnicima zapada kod bosnjaka tj bosanskih izdajnika.
Upravo si opsiao HDZ i SNSD

nisi mi odtovorio../zasto amerika tjera covica da glasa protic bilo kakvih sankcija/otpora rusiji?
Prvo gdje si nasao tu informaciju da amerika tjera covica da glasa protiv sankcija rusiji, a sto se tice hdz snsd i sda nema razlike izmedju njih, ali ja sam bosnjak i katastrofalne odluke sda imaju najvise uticaja na moj narod iako nazalost i hdz i snsd uticu
Sanjarko

#82156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

BHCluster wrote: 15/02/2023 14:20
Sanjarko wrote: 15/02/2023 14:18
Kazu ako nema dokaza|presuda i sl, neces moc govorit sta hoces, a oni su Glavasi, oni ce moc, jer imaju sudstvo na svojoj strani tj pod kontrolom, plate kaznu i sl. Pogledaj Mrezu u vezi ovoga svega od FTV-a emisiju. Nemogu ja prepricati sta su sve govorili o tome u toj emisiji.
sajber87

#82157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

sajber87 wrote: 15/02/2023 14:07
Bosnjaci samo treba da pogledaju svojim ocima gdje ih je rezim dovelo zadnjih 30 godina, da se okrenu oko sebe i vide stanje drzave i nacije, nikom ne treba da vjeruju samo neka pokusaju razmisljati svojom glavom a ne glavom placenih medija koji im serviraju ono sto se plati javnim novcem ili botova
Brate, moj savjet je bio ozbiljan. Kakvi Bosnjaci i rezim, ako mislis da Bosnjaci imaju nekakav rezim bilo gdje, ti nisi presao preko Vraca nikad, a kamoli zavirio u Z. Hercegovinu ili preko granice.

Bosnjaci da imaju ikakav rezim, ne bi im ratni zlocinci orgijali po glavnom gradu a regularno izgradjene dzamije po kamenjaru - pecatili.
Nacin vladavine je sustina, zlocinci nam orgijaju vec 25 godina jer nacin na koji smo se borili protiv toga je kao gasenje vatre benzinom
DonieBrasco

#82158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Spit_fire

#82159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sajber87 wrote: 15/02/2023 14:24
Spit_fire wrote: 15/02/2023 14:09

Upravo si opsiao HDZ i SNSD

nisi mi odtovorio../zasto amerika tjera covica da glasa protic bilo kakvih sankcija/otpora rusiji?
Prvo gdje si nasao tu informaciju da amerika tjera covica da glasa protiv sankcija rusiji, a sto se tice hdz snsd i sda nema razlike izmedju njih, ali ja sam bosnjak i katastrofalne odluke sda imaju najvise uticaja na moj narod iako nazalost i hdz i snsd uticu
Jesil rekao da je covic pametan i poslusan? Jesi
Jesil rekao da je on americki okrenut? Jesi
Jesil rekao da slusa amere? Jesi

Ako covic glasa protiv sankcija znaci po tebi to mu je amerika rekla?

Da necew mozda rec da je amerika pored svih resursa spala na to da je spasava tajni agent 007 dragan covic? ono kao podvalili ga rusima?
Athlon64

#82160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

sajber87 wrote: 15/02/2023 14:26

Nacin vladavine je sustina, zlocinci nam orgijaju vec 25 godina jer nacin na koji smo se borili protiv toga je kao gasenje vatre benzinom
Dakle ti predlazes da krenemo pecatiti crkve za pocetak ? Da malo promjenimo nacin vladavine ? :run:

Na kraju kad skontam, imas i pravo donekle, do sad se preblago reagovalo na ovakve stvari.
BHCluster

#82161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Sanjarko wrote: 15/02/2023 14:24
BHCluster wrote: 15/02/2023 14:20

Kazu ako nema dokaza|presuda i sl, neces moc govorit sta hoces, a oni su Glavasi, oni ce moc, jer imaju sudstvo na svojoj strani tj pod kontrolom, plate kaznu i sl. Pogledaj Mrezu u vezi ovoga svega od FTV-a emisiju. Nemogu ja prepricati sta su sve govorili o tome u toj emisiji.
Imaju oni sto su placeni da se bore protiv toga, ako ne onda idem u prdekanu.
Sanjarko

#82162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

BHCluster wrote: 15/02/2023 14:32
Sanjarko wrote: 15/02/2023 14:24

Ne znam sta bi ti rekao, digli se mediji itd u vezi ovoga u RS-u, ali ce opet uvesti vjerovatno. Mic po mic RS postaje mini Rajh.
sajber87

#82163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Athlon64 wrote: 15/02/2023 14:30
sajber87 wrote: 15/02/2023 14:26
Dakle ti predlazes da krenemo pecatiti crkve za pocetak ? Da malo promjenimo nacin vladavine ? :run:

Na kraju kad skontam, imas i pravo donekle, do sad se preblago reagovalo na ovakve stvari.
Govorim da rezim odredjuje nacin na koji vladas, predlazem da bosnjaci pokusaju shvatiti strahove hrvata a hrvati strahove bosnjaka, samo na taj nacin ova zemlja ce moci krenuti naprijed, sve drugo je lagano umiranje. Znam da ovo nije lako, na tom putu je bezbroj mina, ali alternative nema , sve drugo vodi u sukobe i lagano umiranje bar meni jedine domovine.
Roccohljup

#82164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

jel ovo pao dogovor oko tala? :-)
VIJESTI

dogovorena raspodjela ministarstava u Vladi FBiH
POLITIKA
Dogovorena raspodjela ministarstava u Vladi FBiH: SDP-u četiri, NiP-u i NS-u po jedno?
15.02.2023 14:19 Autor: Raport

Dogovorena je raspodjela ministarstava u novom sazivu Vlade Federacije BiH. Portal Bljesak.info donosi neslužbene informacije.

Prema njihovim informacijama, HDZ-u BiH pripast će šest ministarstava, Narodu i pravdi jedno, SDP-u BiH četiri i mjesto premijera, Našoj stranci jednoj i Stranci za BiH po jedno ministarstvo dok bi ZNG-u, NES-u i PDA-u trebala pripasti tri ministarstva.

HDZ-u BiH pripast će šest ministarstava i to – finansije, zdravstvo, prostorno uređenje, pravda, kultura i sport te promet i komunikacije. SDP BiH će uz mjesto premijera (Nermin Nikišić), trebao dobiti četiri ministarstva – obrazovanja, izbjeglih i raseljenih osoba, ministarstvo razvoja i obrta i ministarstvo trgovine.

Narod i pravda će dobiti ministarstvo rada i socijalne politike, a Naša stranka će dobiti jedno iako još uvijek nije poznato koje ministarstvo, piše Bljesak.

Stranka za BiH dobit će ministarstvo energetike, rudarstva i industrije, kao i upravljanje Elektroprivredom BiH. NES-u i ZNG-u pripadaju tri ministarstva iako se još uvijek ne zna koja tačno. Od ranije se zna da će NES popuniti ministarstvo poljoprivrede.

Raspodjela ministarstava uskoro bi trebala biti ozvaničena, a sutra se očekuje da parlamentarna većina dostavi potpise zastupnika za novu većinu. Za sutra je zakazana sjednica Predstavničkog doma na kojoj bi se trebalo izabrati rukovodstvo FBiH.

Lidija Bradara bi trebala biti predsjednica FBiH, a Refik Lendo i Igor Stojanović potpredsjednici.
denis.istok

#82165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by denis.istok »

Roccohljup wrote: 15/02/2023 14:59 jel ovo pao dogovor oko tala? :-)
VIJESTI

POLITIKA
Dogovorena raspodjela ministarstava u Vladi FBiH: SDP-u četiri, NiP-u i NS-u po jedno?

Dogovorena je raspodjela ministarstava u novom sazivu Vlade Federacije BiH. Portal Bljesak.info donosi neslužbene informacije.

Prema njihovim informacijama, HDZ-u BiH pripast će šest ministarstava, Narodu i pravdi jedno, SDP-u BiH četiri i mjesto premijera, Našoj stranci jednoj i Stranci za BiH po jedno ministarstvo dok bi ZNG-u, NES-u i PDA-u trebala pripasti tri ministarstva.

HDZ-u BiH pripast će šest ministarstava i to – finansije, zdravstvo, prostorno uređenje, pravda, kultura i sport te promet i komunikacije. SDP BiH će uz mjesto premijera (Nermin Nikišić), trebao dobiti četiri ministarstva – obrazovanja, izbjeglih i raseljenih osoba, ministarstvo razvoja i obrta i ministarstvo trgovine.

Narod i pravda će dobiti ministarstvo rada i socijalne politike, a Naša stranka će dobiti jedno iako još uvijek nije poznato koje ministarstvo, piše Bljesak.

Stranka za BiH dobit će ministarstvo energetike, rudarstva i industrije, kao i upravljanje Elektroprivredom BiH. NES-u i ZNG-u pripadaju tri ministarstva iako se još uvijek ne zna koja tačno. Od ranije se zna da će NES popuniti ministarstvo poljoprivrede.

Raspodjela ministarstava uskoro bi trebala biti ozvaničena, a sutra se očekuje da parlamentarna većina dostavi potpise zastupnika za novu većinu. Za sutra je zakazana sjednica Predstavničkog doma na kojoj bi se trebalo izabrati rukovodstvo FBiH.

Lidija Bradara bi trebala biti predsjednica FBiH, a Refik Lendo i Igor Stojanović potpredsjednici.
I vrijeme je više da se ovo podjeli. U koju stranku od navedenih pripada Refik Lendo?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#82166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

samo rokaj brale
trebaju nam nove face dojadio novak fadilović :mrgreen:
Point.

#82167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Bobi wrote: 15/02/2023 13:17
Point. wrote: 15/02/2023 13:11
Uh uh gledaj stranačkoj botovki narativa. Ko ono, koji kurac ćeš na forumu kad imaš europski parlament :lol:

Ko još kupuje namještaj u Jysk :-)
Jah..ti kupuješ u IKEA :D, domoljub :D.
Wrong again.
dr_Evil

#82168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

VIJESTI

POLITIKA

Nek je hairli!
dr_Evil

#82169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Odose finansije opet HDZu, grohotom se smijem, a financijska vertikala, sta bi?
Roccohljup

#82170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

dr_Evil wrote: 15/02/2023 15:14 Odose finansije opet HDZu, grohotom se smijem, a financijska vertikala, sta bi?
pa prije bi oni još dva ministarstva dali "bošnjačkoj kvoti" no se finansija odrekli. :izet:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#82171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

https://www.nedjelja.ba/hr/komentari/bo ... hova/28465

Ako se ipak „Osmorka“, zahvaljujući utjecaju Konakovića i nekih drugih pojedinaca, odvaži za rješenje onih problema koji muče Hrvate, i po cijenu gubitka birača, moglo bi doći do velikih nemira.
Spit_fire

#82172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Spit_fire wrote: 15/02/2023 14:29
sajber87 wrote: 15/02/2023 14:24

Jesil rekao da je covic pametan i poslusan? Jesi
Jesil rekao da je on americki okrenut? Jesi
Jesil rekao da slusa amere? Jesi

Ako covic glasa protiv sankcija znaci po tebi to mu je amerika rekla?

Da necew mozda rec da je amerika pored svih resursa spala na to da je spasava tajni agent 007 dragan covic? ono kao podvalili ga rusima?
@sajber87 posto znas prozivat da ti se ne odg evo odgovori ti sad ovo

Pricas pricu koji cinjenice demantuju iz dana u dan
BHCluster

#82173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Sanjarko wrote: 15/02/2023 14:34
BHCluster wrote: 15/02/2023 14:32

Ne znam sta bi ti rekao, digli se mediji itd u vezi ovoga u RS-u, ali ce opet uvesti vjerovatno. Mic po mic RS postaje mini Rajh.
Ne postaje to je bio od zacetka, sada samo cekaju povoljan momenat.
BHCluster

#82174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

VIJESTI

POLITIKA

:thumbup: Novi pregovaraci. :wink:
Sanjarko

#82175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

BHCluster wrote: 15/02/2023 15:46
Sanjarko wrote: 15/02/2023 14:34

Ne postaje to je bio od zacetka, sada samo cekaju povoljan momenat.
Ma dobro ono je bio I rajh, sad prave II. Valjda se konta sta zele tj valjda kontate sta kazujem.
Locked