Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Spit_fire

#82076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Pandakonda wrote: 14/02/2023 23:12
Spit_fire wrote: 14/02/2023 23:10

Ma hajde bgt Cavara na crnoj listi..al samo Americkoj ha ja..nije u ostalih 200 drzava
Da su glasali protiv cavare onda ni kadrovi osmorke ne bi prosli. A na drugoj strani bi svakako ostao HDZov covjek u rukovodstvu koji bi sprovodio istu politiku. Znaci blokiranjem ne bi dobio nista osim da ne mozes imenovati svog :-)
Jasta daj fotelju pa makar sve izgorilo..pomogni ti meni pomocu ja tebi..sto rece @Prpa.ba novi pregovaraci

E jesu ga ispregovarali svaka im cast nemojte vise bgt
BHCluster

#82077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Student_u_Ostavci wrote: 14/02/2023 23:00
Željana Zovko poručila da Bošnjaci grade mit na povijesti stradanja i genocida
:lol:
Sve dok joj predsjednik drzave svecano otvara Islamski sa imenom Recep Tayyip Erdoga?!
sajber87

#82078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 14/02/2023 23:03 Iako je osuđen, Žarko Laketa prošao sigurnosne provjere OSA-e za pristup tajnim podacima

Sutra ce ih proc i Nesic, proso bi ih i Kordic vjerovatno iako je ratni zlocinac...

I niko ni mukajet....svaka cast trojci prije svega PRINCIPIJELNO
Vjerovatno znas da je osmica potpisao sigurnosne provjere kao direktor ose
Spit_fire

#82079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sajber87 wrote: 15/02/2023 00:09
Spit_fire wrote: 14/02/2023 23:03 Iako je osuđen, Žarko Laketa prošao sigurnosne provjere OSA-e za pristup tajnim podacima

Sutra ce ih proc i Nesic, proso bi ih i Kordic vjerovatno iako je ratni zlocinac...

Super..i sta je Dino rekao na to ? Forto? Jel se pobunio ? Pere osmicu godinama..jel ga opro sta oko ovog?
archi_a

#82080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Image

MARIJIN DVOR, TRG BOSNE I HERCEGOVINE, ZGRADA INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE, MINISTARSTVO SIGURNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE
Spit_fire

#82081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

archi_a wrote: 15/02/2023 00:24 Image

MARIJIN DVOR, TRG BOSNE I HERCEGOVINE, ZGRADA INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE, MINISTARSTVO SIGURNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE
Strah da ce sic niz vraca je fkt neopravdan...oni dosli glavnom ulicom ko gospoda usetali
mirza_15

#82082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Dodik sa harmonikom u predsjedništvu pod istom zastavom 4 godine. Čak je znao iznijeti i na zvanične prijeme, a i ispred kabineta. Tada još nisu bili sišli s Vraca. :mrgreen:

https://nap.ba/news/85225

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-i ... /181123092
GandalfSivi

#82083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Spit_fire wrote: 15/02/2023 00:17
sajber87 wrote: 15/02/2023 00:09

Super..i sta je Dino rekao na to ? Forto? Jel se pobunio ? Pere osmicu godinama..jel ga opro sta oko ovog?
Znaci ako Bakirova pudlica nesto odobri, nije kriv ni on ni Bakir koji ga je postavio, nego bivsa opozicija jer nisu kritikovali?
Spit_fire

#82084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

GandalfSivi wrote: 15/02/2023 01:36
Spit_fire wrote: 15/02/2023 00:17
Znaci ako Bakirova pudlica nesto odobri, nije kriv ni on ni Bakir koji ga je postavio, nego bivsa opozicija jer nisu kritikovali?
Dobro eto mene da ti opljackam kucu po nalogu jarana a ti suti nemoj da bi zucno koju...jer nisi ti kriv nego ja i jaran. Sutra dolazim kod komsije ti opet da te nisam cuo..a i sto bi ja radim sasvim normalni stvar za koju smo krivi ja i jaran a tvoju sutnju cu shvatit kao odobravanje
mirza_15

#82085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

A evo i ministra Staše Košarca:

https://hayat.ba/ministar-kosarac-zapos ... etu/94327/

Ali da ponovim. Tada još nisu silazili s Vraca :mrgreen:
GandalfSivi

#82086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Spit_fire wrote: 15/02/2023 01:39
GandalfSivi wrote: 15/02/2023 01:36

Dobro eto mene da ti opljackam kucu po nalogu jarana a ti suti nemoj da bi zucno koju...jer nisi ti kriv nego ja i jaran. Sutra dolazim kod komsije ti opet da te nisam cuo..a i sto bi ja radim sasvim normalni stvar za koju smo krivi ja i jaran a tvoju sutnju cu shvatit kao odobravanje
Odlicno. Koga ce drotovi hapsiti, tebe i jarana ili mene?
Spit_fire

#82087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

GandalfSivi wrote: 15/02/2023 01:40
Spit_fire wrote: 15/02/2023 01:39

Ma ajde ba ja pokusam da ti banalno objasnim ti odes u dubiozu...

I sve sto je bakirova pudlica uradila je problem a gle cuda ovo nije?
GandalfSivi

#82088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Spit_fire wrote: 15/02/2023 01:42
GandalfSivi wrote: 15/02/2023 01:40

Cuj dubiozu. Hajde konkretno. Znaci, Osmica oli ti Bakirova pudlica je odobrio sigurnosnu provjeru Zarka Lakete. Da li si rijec protiv toga napisao, ili se bavis ljudima koji veze sa tim nemaju?
Spit_fire

#82089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

GandalfSivi wrote: 15/02/2023 01:44
Spit_fire wrote: 15/02/2023 01:42

Cuj dubiozu. Hajde konkretno. Znaci, Osmica oli ti Bakirova pudlica je odobrio sigurnosnu provjeru Zarka Lakete. Da li si rijec protiv toga napisao, ili se bavis ljudima koji veze sa tim nemaju?
Evo napisacu..yebem im od od radi toga ako je njihovo djelo? E haj sad ri meni konkretno objasni kako je osmorci prihvatljivo da prihvate ovakvo nesto? Cak ni da makar reda radi ne osude?

Pa jel za sve zivo mora bit argument SDA je? Jbt isto free jail karta za svaku glupost koju urade ..e hajmo SDA..

Uostalom nije to nikakava tajna da Dino pored svega ima maltene privatni sukob sa Sebijom i Osmicom..spreman je glavu na panj za diplomu i osmicinu ulogu u tome a za ovakvo nesto nije spreman ni slova rec? Institucije jacanje, sposobni a ne podobni, osmica vaki naki i eto sad sta ..nista?

Prica kako ga je slikavo po kafama..sto sad ne dodje i kaze EVO STA RADI STAVLJA KRIMOSE DA BUDU POLICAJCI I TO GLAVNI? Rece al u qrcu jer bi ga relaksirani i novi Dodik pozvao da mi objasni par stvari

Oni su na crnim listama uaaa bum eo ovaj nama valja tisu misu..ovi iz NS nestali sa lica zemlje otksd se uvaljase po foteljama

Krimosi vaki naki uaaa bum eo ovaj nama dobar tisu misu..

Znaci hoces mi rec da u sustini oni nemaju nista protic toga sto je SDA radila nego sa je problem sto oni nisu imali korist jer nisu mogli doc tu od SDA i sad kad su dosli koga boli briga?
GandalfSivi

#82090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Spit_fire wrote: 15/02/2023 01:51
GandalfSivi wrote: 15/02/2023 01:44

Evo napisacu..yebem im od od radi toga ako je njihovo djelo? E haj sad ri meni konkretno objasni kako je osmorci prihvatljivo da prihvate ovakvo nesto? Cak ni da makar reda radi ne osude?

Pa jel za sve zivo mora bit argument SDA je? Jbt isto free jail karta za svaku glupost koju urade ..e hajmo SDA..

Uostalom nije to nikakava tajna da Dino pored svega ima maltene privatni sukob sa Sebijom i Osmicom..spreman je glavu na panj za diplomu i osmicinu ulogu u tome a za ovakvo nesto nije spreman ni slova rec? Institucije jacanje, sposobni a ne podobni, osmica vaki naki i eto sad sta ..nista?

Prica kako ga je slikavo po kafama..sto sad ne dodje i kaze EVO STA RADI STAVLJA KRIMOSE DA BUDU POLICAJCI I TO GLAVNI?

Oni su na crnim listama uaaa bum eo ovaj nama valja tisu misu..ovi iz NS nestali sa lica zemlje otksd se uvaljase po foteljama

Znaci hoces mi rec da u sustini oni nemaju nista protic toga sto je SDA radila nego sa je problem sto oni nisu imali korist jer nisu mogli doc tu od SDA i sad kad su dosli koga boli briga?
Sve se slazemo i mnoge stvari nisu u redu. Ako moras sa nekim dijeliti vlast to ne znaci da mogu izabrati koga hoce. I ta “programska koalicija” pada na osnovama. Pa valjda je taj program trebao sadrzavati prvu stavku da kriminalci ne mogu u vlast.

Ali to su sve moralne pridike. Prvo i osnovno pitanje je zasto je lik dobio odobrenje od OSA-e, jer jednom kada ga dobije, onda osmorka (tehnicki) moze usima mahati.
Spit_fire

#82091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

GandalfSivi wrote: 15/02/2023 01:55
Spit_fire wrote: 15/02/2023 01:51

Prica kako ga je slikavo po kafama..sto sad ne dodje i kaze EVO STA RADI STAVLJA KRIMOSE DA BUDU POLICAJCI I TO GLAVNI?

Sve se slazemo i mnoge stvari nisu u redu. Ako moras sa nekim dijeliti vlast to ne znaci da mogu izabrati koga hoce. I ta “programska koalicija” pada na osnovama. Pa valjda je taj program trebao sadrzavati prvu stavku da kriminalci ne mogu u vlast.

Ali to su sve moralne pridike. Prvo i osnovno pitanje je zasto je lik dobio odobrenje od OSA-e, jer jednom kada ga dobije, onda osmorka (tehnicki) moze usima mahati.
Kao prvo evo pitao sam 10 puta kako je dobio Nesic? Ako je uopste dobio..ako nije sta radi onda u VM?

Naravno da moras pravit koaliciju..al kad ti moze doc Covic i rec da citava jedna stranka ne moze u vlast jer se njemu digo qrac tako...pa jel se moglo makar sacuvat mrva dostojanstva i rec E NE MOZE CAVARA...nema veze isti qrac ce bit bilo ko ko HDZ al on ne moze jer je blokirao vladu 4 godine i jer je na crnoj listi?

Ili evo za Nesica i ovog Laketu..ne moze uopste a kamol za sigurnost da se pitaju ljudi koji su krimosi..i to Nesic kojem je optuznica za ozbiljan kriminal donedavdno visila nad glavom? Nema veze sto ce opet bit Dodikov al ovaj nece?

Haj sto nisi insisitiro nego si podrzo..to sto Dino prica prica "E pitacu ga OZBILJNO kad ga vidim" "Razgovarat cemo OZBILJNO kad se cujemo"..to macku o rep...

Znaci ovo nije ni izdaja ovo je ponizavanje cisto..prvo njih samih kao osoba ako vec imaju stavove kakve pricaju pa onda drzave...i pored avega toga ti jos to nazivas nekakvom relaksacijom

Falis na sva zvona u rekordnom roku formirano VM...jes al VM po cijem ukusu?

EDIT: Pa evo nisu moralne hocel neko rec "Zasto je Osmica odobrio ovim ljudima provjere"? Naravno da da nece al zato ce ga fatat za diplome i kafe
Grean

#82092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

mirza_15 wrote: 15/02/2023 01:40 A evo i ministra Staše Košarca:

Interesuje me imaju li nasi Ljiljane npr. u Upravi za indirektno oporezivanje u Banjaluci?

Nevezano za ova stranacka prepucavanja zbog kojih je ova tema postala smajli:koji:povraca svima sem stranackim botovima sa obje strane koji su ubili hljeb u njoj.
pinkman

#82093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Grean wrote: 15/02/2023 02:19
mirza_15 wrote: 15/02/2023 01:40 A evo i ministra Staše Košarca:

Interesuje me imaju li nasi Ljiljane npr. u Upravi za indirektno oporezivanje u Banjaluci?

Nevezano za ova stranacka prepucavanja zbog kojih je ova tema postala smajli:koji:povraca svima sem stranackim botovima sa obje strane koji su ubili hljeb u njoj.
Nije bas isto jer u UIO nisu funkcioneri kao u VM.

Ali moze se pitati npr. Camila Durakovica ima li on u svom kabinetu zastavu sa ljiljanima
Sanjarko

#82094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Hoce u RS-u da kriminalizuju klevetu i javno izrecenu rijec, pa necete ih moc zvati hostaplerima, kradama, politikantima itd, a kamo li lopovima i sl. Juce gledao na televiziji, na FTV Mreza emisija, inace emisija spomenula svasta nesto.
Point.

#82095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Novak20 wrote: 14/02/2023 22:40
Point. wrote: 14/02/2023 22:34

Kad te kučka poput Zovko, koja otvoreno lobira protiv države u kojoj je rođena, hvali zna se da nisu čista posla. Da ima obraza, Kulinovska Ubleha bi se poklopila po ušima.
Ne lobira ona protiv BiH nego za Hrvate u BiH. Kao što i ti u Švedskoj lobiraš za Bošnjake, a protiv države tri naroda i Ostalih.
Naravno da lobira protiv BiH. I ti si pajdo ko i Zovko, lobirate za Hrvate u BiH a protiv države tri naroda i Ostalih. Razlika je što ti živiš u državi protiv koje lobiraš, što je još jadnije.
dr_Evil

#82096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

laik1981 wrote: 14/02/2023 18:53 Ma tebi se povraca zato sto Bisera ne ide..
Hoo, svakak cast za komentar! Burned

Pa bolan Osmica mu je potpisao da je "dobar Memo" - znaci to je selam od Baketa direkt.

A ovima sta makar nisu pokusali(da znamo) da nekog drugog postave umjesto njega poserem se na sred cehre!
dr_Evil

#82097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Jovanoviću je određeno zadržavanje zbog napada na advokata Nemanju Aleksić iz Novog Sada, pišu "Novosti".

On ga je, kako mediji prenose, napao u centru Beograda, a nakon čega je priveden. U konsultaciji sa Tužilastvom, nakon privođenja određen mu je pritvor od 48 sati.
Jel ovo onaj Komsicev savjetnik sta je u koaliciji sa Vucicem? Onaj miroljubljivi inKsan, ko sto je komso i sam.
JohnnyS

#82098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Spit_fire wrote: 15/02/2023 02:08
GandalfSivi wrote: 15/02/2023 01:55

Kao prvo evo pitao sam 10 puta kako je dobio Nesic? Ako je uopste dobio..ako nije sta radi onda u VM?

Naravno da moras pravit koaliciju..al kad ti moze doc Covic i rec da citava jedna stranka ne moze u vlast jer se njemu digo qrac tako...pa jel se moglo makar sacuvat mrva dostojanstva i rec E NE MOZE CAVARA...nema veze isti qrac ce bit bilo ko ko HDZ al on ne moze jer je blokirao vladu 4 godine i jer je na crnoj listi?

Ili evo za Nesica i ovog Laketu..ne moze uopste a kamol za sigurnost da se pitaju ljudi koji su krimosi..i to Nesic kojem je optuznica za ozbiljan kriminal donedavdno visila nad glavom? Nema veze sto ce opet bit Dodikov al ovaj nece?

Haj sto nisi insisitiro nego si podrzo..to sto Dino prica prica "E pitacu ga OZBILJNO kad ga vidim" "Razgovarat cemo OZBILJNO kad se cujemo"..to macku o rep...

Znaci ovo nije ni izdaja ovo je ponizavanje cisto..prvo njih samih kao osoba ako vec imaju stavove kakve pricaju pa onda drzave...i pored avega toga ti jos to nazivas nekakvom relaksacijom

EDIT: Pa evo nisu moralne hocel neko rec "Zasto je Osmica odobrio ovim ljudima provjere"? Naravno da da nece al zato ce ga fatat za diplome i kafe

Nije se Čoviću tek tako digla neka stvar nego kao što HDZ cijeli svoj lopovski program temelji na ugrozbi od zločastih Bošnjaka, tako DF, od predsjednika, preko zastupnika pa do forumskih botova temelje svoj program na ugrozbi od zločastih Hrvata. To je zapravo jedino što ne zamjeram Čoviću, ostalo sve je za robije i to doživotne
palermo

#82099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 15/02/2023 08:50
Spit_fire wrote: 15/02/2023 02:08

Nije se Čoviću tek tako digla neka stvar nego kao što HDZ cijeli svoj lopovski program temelji na ugrozbi od zločastih Bošnjaka, tako DF, od predsjednika, preko zastupnika pa do forumskih botova temelje svoj program na ugrozbi od zločastih Hrvata. To je zapravo jedino što ne zamjeram Čoviću, ostalo sve je za robije i to doživotne
Ma ne temelji. Mislim Covic ne temelji. Ugrozba je samo mali takticki dio mnogo vece strateske operacije.
JohnnyS

#82100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 15/02/2023 09:00
JohnnyS wrote: 15/02/2023 08:50

Ma ne temelji. Mislim Covic ne temelji. Ugrozba je samo mali takticki dio mnogo vece strateske operacije.
Temelji u smislu da tako hvata budale koji glasaju za njega, tako najlakše mobilizira stado, jer evo zlih Bošnjaka, nameću nam predsjednika danas, ko zna što će sutra. Nema veze što je on osobno ojadio toliko Hrvate da neće Komšić ga stići da je još 50 godina predsjednik
Locked