bejzik wrote: ↑30/03/2023 15:56
Molim pomoc da se ponovim
imao sam redmi 7 i 10 koji su me bas dobro sluzili, ali sad mi treba neki uređaj sa boljom kamerom
pošto su se kinezi dobro pokazali i pozitivno me iznenadili ne bih mi bilo mrsko ostati među kinezima
ali za potrebe nekog promo rada malog biznisa mi treba puno bolja kamera od naprijed navedenih
budžet je 500KM , ali može se i malo prekoračiti - ili više prekoračiti ako vrijedi na rate
Da li je vrijedna kupovina na rate - vrijedi uzeti uređaj unaprijed bez full uplate tih 100njak maraka razlike extra ?
Kupovina polovnog mobitela od provjerenog prodavača na piku ? da li je bolja opcija ?
Hvala unaprijed
Ako bas hoces vrhunske slike,onda neki flagship od huaweija ,recimo p30 pro ili p40 pro...vidio sam jucer oglas 500 KM.
Ili da uzmes neki stariji flagship samo za slikanje,kao sto ja radim a ovamo telefon koristim za sve ostalo.
Recimo ja artikle za prodaju slikam sa Lumia 950...flagship iz 2015. Godine...na olxu je ispod 50 KM i kada slike pravim na dobrom osvjetljenju,budu top...posebno vani.
Imaju neku posebnu kvalitetu.Plus se daju editovati i rezolucija je top,pa mozes zumirati i cropati sliku,a kvalitet se ne gubi
Ili da kupis neki stariji digitqlni aparat,ako je lose osvjetljenje.
A od Xiaomija...dobre kamere imaju flagship modeli a ovo ispod solidne ali nista posebno.
Evo ja imam xiaomi 11T koji je flagship killer i nisam zadovoljan kamerom nesto posebno...u poredjenju sa ovom na L950 je smijesna.
U kuci kada slikam,nista posebno a vani je dobra,ono priroda,hdr i te dzidze midze