-Chesterfield- wrote: ↑10/02/2023 16:23Prije narudžbe memorisao sam link.
https://www.kaufland.de/product/457008403/
Bila je jedna sa cijenom koju sam ja naručio.
Možda neće ni poslati?

Moderator: Benq
-Chesterfield- wrote: ↑10/02/2023 16:23Prije narudžbe memorisao sam link.
https://www.kaufland.de/product/457008403/
Bila je jedna sa cijenom koju sam ja naručio.
Možda neće ni poslati?

Pošto se ceka mjesec dana za novi fan a nije mi se dalo ovo peglati se sa ovim dodatnim "sto se nabudji:)", malo istrazio i vidim da treba imat i provjerenu thermalnu pastu, imao neku solidnu cooler master, ali kao treba jos bolju...uzeo Arctic mx 6.Plavo-bijeli wrote: ↑04/02/2023 20:35 Nakon dugo vremena napokon odlucim promjeniti termalnu pastu na RX 470, onda kad i uz dodatni fan sto je direktno puhao u nju iz nekog razloga i kad ništa ne radi išla temp na 70 stepeni, a igre počele štopati i nenormalnu grafiku pokazivati..
ocistio sve, jedan fan i dalje ne radi, ali sad na idle 53-54, u igrama do 75, bez tog stopanja... super.
Moram jos jedan naruciti fan sa ebaya pa probat i to promjenit.
Vidjet cemo novu generaciju grafickih, a ako bude bezvezet tj 4060 TI = 3070, vjerovatno uzet 6650 XT ili ak odlucim malo vise dat, 3070.
Naravno da jeste, pritisak mora biti ravnomjerno rasporedjen.xPaco1337 wrote: ↑12/02/2023 09:45 Meni se licno jednom desilo da sam slomio onu žabicu za venilator procesora, ali nisam skontao to tad. Par dana poslije vidim temperature procesora skoro duplo otvorim i vidim da ustvari ja žabica pukla i valda nema dobar kontakt hladnjak sa pastom i procesorom. Tako da to je ocigledno veoma bitno![]()
Nazalost, i ovo upucuje na neispravnost ventilatora, tj zaprljane lezajeve. Na svim karticama svih proizvodjaca uvijek oba ventilatora rade na istom obrtaju ventilatora, a dozvoljeno odstupanje je plus/minus 5%.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑12/02/2023 10:36 Npr. na sapphire r9 380 nitro imas 2 fana - jedan vrti uvijek linearno/temp, a drugi po potrebi kao dopuna pri povećanju remperature a ujedno i radna rezerva.
Kako znam; pa taj sto vrti povremeno mi pri startu da zvuk pokretanja (malo je ležaj otiso van vinkla, nasprico ga wdom i sadradi ko sat uz taj zvuk). Tako da ja se ne bi sikirao puno sto jedan ne vrti ako nemas problema u radu.
Otvoris centralnu, fur mark odradi jedan i vidi sta se desava. Ako niako ne radi, ebay ili amazon su cvaja ventialtori
Nisam to znao niti istrazivao, hvala na info.mickey84 wrote: ↑12/02/2023 10:41Nazalost, i ovo upucuje na neispravnost ventilatora, tj zaprljane lezajeve. Na svim karticama svih proizvodjaca uvijek oba ventilatora rade na istom obrtaju ventilatora, a dozvoljeno odstupanje je plus/minus 5%.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑12/02/2023 10:36 Npr. na sapphire r9 380 nitro imas 2 fana - jedan vrti uvijek linearno/temp, a drugi po potrebi kao dopuna pri povećanju remperature a ujedno i radna rezerva.
Kako znam; pa taj sto vrti povremeno mi pri startu da zvuk pokretanja (malo je ležaj otiso van vinkla, nasprico ga wdom i sadradi ko sat uz taj zvuk). Tako da ja se ne bi sikirao puno sto jedan ne vrti ako nemas problema u radu.
Otvoris centralnu, fur mark odradi jedan i vidi sta se desava. Ako niako ne radi, ebay ili amazon su cvaja ventialtori
Ne daju za 6 eura. Vratili mi pare.-Chesterfield- wrote: ↑10/02/2023 16:13Možda je polovno? Ja naručio samo ploču.
Da mi je odgovarajući procesor halalio bih za njega 8 eura.
![]()

Ipak 100% nije do grafičke
Metnes dva obicna od 80mm, pricvrsti vezicama i eto.Plavo-bijeli wrote: ↑13/02/2023 10:23Ipak 100% nije do grafičkesinoć 90 stepeni opet i pogledam u kuciste kad ono jedan jedini fan sto ima graficka se malo okrece, malo ne okrece il sporo okrece...
dobro je znaci ispravna al ne moze bez fanova, a trebaju joj dva![]()
helem probat sa mašinskim uljem ih malo podmazati, pa vidjet hoce li to popraviti situaciju...
ako ne, vidim neki i na olxuu prodaje za strix 570 sto su isti fanovi, pa taj uzet dok ne dodje ovaj iz Kine...
bas mi drago sto je ispravna, vidim prodaju istu ovu i za 300+ km , ak fanovi je budu ispravili i da uzmem 250km zauhar, za nadogradnju![]()
Ryzen 7 5800x,Strix B550-A ili B550-F i neka 650-750W Full modular Gold zavisno od grafe.
Racunaj da ti uz ovu kombinajciju ide DDR5 memorija.a to bi ti bilo najpametnije preko kupiglobal za 220-230km 32gb.Ultraviolent wrote: ↑14/02/2023 11:59 @M416 Imam, poslat cu ponudu ako se mogne uklopiti u cijenu. Hvala ziv bio