Mislis ovako:
https://bljesak.info/vijesti/crna-kroni ... jke/409903
ma mene dotice, znaci da je ipak babo vlasnik!
Mislis ovako:
Ista kao u Asima, imas dokaze ali se zali upravi vodovodaduh_sa_sjekirom wrote: ↑14/02/2023 07:46 Ne mogu da se sjetim epiloga suđenja ovom Rastoderu.
Kakva je bila presuda?
Ovu informaciju potvrdio nam je njegov advokat Alen Nakić.
"Žalba odbrane uvažena je u cijelosti. Presuda je ukinuta zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka koje su učinjene u prvostepenom postupku. Radi se o nezakonitim dokazima", kazao nam je Nakić.
Ukidanje odluke podrazumijeva i ponovno provođenje postupka pred prvostepenim sudom.
"Ne znamo da li će se novi postupak provoditi pred istim ili izmijenjenim vijećem pred Kantonalnim sudom u Sarajevu", dodao je Nakić.
Podsjećamo, Rastoder je 2015. godine osuđen na pet i po godina zatvora zbog ubistva Have Dovadžije u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 2014. godine u Nedžarićima. On je Dovadžiju udario Golfom 6 na pješačkom prijelazu u Nedžarićima, krećući se od Ilidže brzinom od 103 kilometra na sat.
duh_sa_sjekirom wrote: ↑14/02/2023 07:46 Ne mogu da se sjetim epiloga suđenja ovom Rastoderu.
Kakva je bila presuda?
Interesantno. Zli jezici bi rekli da je i ta "povreda krivičnog postupka" (mada ne znam o čemu se konkretno radi) namjerna.Njemu je 2019. godine ukinuta presuda zbog povreda krivičnog postupka.
Jos ae nisi oporaviodr_Evil wrote: ↑14/02/2023 08:14 Nek gaze ljudi, jasta ce nego gazit! I ja bih gazio. Ko smije da bosnjacke kriminalce dira, nista zatvor, odmah zamjenik baketove kcerke!
Sta ima neko njega da hapsi, sve dok se jedan iz HDZ-a ne uhapsi za isto krivicno djelo niko ovog ne smije da dira, onda je to selektivna pravda i udar na Bosnjake.
"Selektivna pravda" i "udar na Bosnjake", na toj jasem jos otkad su Reis i Komso branili Novalicev UZP. A pravo da ti kazem i nisam se oporavio od jucerasnje diskusije, sjeo sinoc sa starim, otvorili po jednu hladnu i tako pricam ja njemu da sam dozivio da obican narod brani kriminalce jer su nasi kriminalci, a njemu smijesno sto se ja tome cudim. I eto, prebacimo temu, a ja nastavim dumat o tome.
Pametan ti stari. A vjerovatno ima I ono sto se zove historijsko sjecanje.dr_Evil wrote: ↑14/02/2023 08:26"Selektivna pravda" i "udar na Bosnjake", na toj jasem jos otkad su Reis i Komso branili Novalicev UZP. A pravo da ti kazem i nisam se oporavio od jucerasnje diskusije, sjeo sinoc sa starim, otvorili po jednu hladnu i tako pricam ja njemu da sam dozivio da obican narod brani kriminalce jer su nasi kriminalci, a njemu smijesno sto se ja tome cudim. I eto, prebacimo temu, a ja nastavim dumat o tome.
On je preuzeo krivicu za sina jednog uvazenog politicara. I za to bio velikodusno nagradjen.
Nema. Oni su se fino strateski rasporedili.mirza_15 wrote: ↑14/02/2023 08:17duh_sa_sjekirom wrote: ↑14/02/2023 07:46 Ne mogu da se sjetim epiloga suđenja ovom Rastoderu.
Kakva je bila presuda?Interesantno. Zli jezici bi rekli da je i ta "povreda krivičnog postupka" (mada ne znam o čemu se konkretno radi) namjerna.Njemu je 2019. godine ukinuta presuda zbog povreda krivičnog postupka.
Nisam nikada vjerovao u teorije zavjere, ali jedna takva teorija kaže da on nije ni vozio. To sam u to vrijeme odbacio kao malo vjerovatnu opciju, ali sa ovim raspletom je sve moguće. I vlasnik kafića na ulazu u SCC je ubio čovjeka autom u kojem je nogu slomio bivši gradonačelnik Sarajeva. Ubio čovjeka na tramvajskoj stanici preko puta Predsjedništva. Dana nije ležao. Vlasnik drugog kafića u prizemlju je Čudić. Opet veza sa najjačom strankom u Bošnjaka.
P.S. Ima li i jedan Izetbegović, zet Izetbegovića ili neko njima blizak da nije neki vlasnik, direktor, predsjednik....?
Jer je Fahrov sin sjedio sa njim u autu. Raatoderi svakako imaju dobro zaledje jer su uglavnom dominantni u kriminalnim poslovima. Ne intelektualnim.
Cuj od Radonica, jel to onaj sta se Dino uzda u njegove ruke u vladi?vjeshalica wrote: ↑14/02/2023 10:11
Jer je Fahrov sin sjedio sa njim u autu. Raatoderi svakako imaju dobro zaledje jer su uglavnom dominantni u kriminalnim poslovima. Ne intelektualnim.
Nemoj tako, to su arapski hoteli i direktna investicija 40mil KM u domovinu!noviforumas wrote: ↑14/02/2023 11:06 Kad mislis da ne mogu gore, da ne postoji nacin da vise ponize ovo drustvo, ljudi postave Prvu Kcerku i ubicu da vode babine hotele. Nemam rijeci.
jos samo da Asima ubace za PRanoviforumas wrote: ↑14/02/2023 11:06 Kad mislis da ne mogu gore, da ne postoji nacin da vise ponize ovo drustvo, ljudi postave Prvu Kcerku i ubicu da vode babine hotele. Nemam rijeci.
On je ipak za recepcije, nema te stvari koje ne bi zavrsio za klijenta, uputi i nek samo kazu da ih je Asim poslao. Ih, imao bi hotel 16 zvjezdica od mogucih pet. Zamisli koliko plavkih moze Asim da zavrsi.Roccohljup wrote: ↑14/02/2023 11:08jos samo da Asima ubace za PRanoviforumas wrote: ↑14/02/2023 11:06 Kad mislis da ne mogu gore, da ne postoji nacin da vise ponize ovo drustvo, ljudi postave Prvu Kcerku i ubicu da vode babine hotele. Nemam rijeci.![]()
Kod nas uvijek neka teorija i zavjera.I načelnik Novog grada je satro starog insana pa ni suđenje nije bilo ili je zašuškano.