Mishelinke wrote: ↑11/02/2023 09:26
Vidim niko o pandemiji više ne priča. Nisam upratio da li je WHO proglasio kraj pandemije? Ako nije, zašto onda nemamo više nikakvih mjera? Maske se ne nose čak ni u medicinskim ustanovama, a dnevni broj zaraženih više se nigdje ne može pronaći.
Meni je ovi jako neodgovorno ponašanje, kako vlasti, tako medija i naroda. Gledam domovi zdravlja puni djece i omladine, djeca najnormalnije idu u školu i šire zarazu, javni prijevoz pravi rasadnik zaraze, Kraken se vjerovatno širi i to nekontrolisano, a sumnjam da imamo više i podatke koliko je u zadnjem periodu preminulo od posljedica Covida.
Sve u svemu, jako loša epidemiološka situacija, a niko ni mukajet. Čerkez nestao, krizni štab ne znam ni da li zasjeda više, Ednan Drljević također nestao. Žalosno
Ne priča kod nas, jer nije zanimljiva tema i jer je 95% građana je imalo i prebolovalo. Sad je na nivou gripe. Bio sam nedavno na pulmologiji i idalje neki ljudi dobiju koronu, a neki se i dalje testiraju.
Maske su se na pulmologiji uveliko nosile.
Kod nas manje jer kazem ljudi su je prebolovali, međutim, po tome sto je sad opet pola grada bolesno bilo očigledno da nam je svima imunitet uslijed korone opao, to mi je rekla i jedna stručna hirurginja.
Kraj pandemije i tih mjera jeste mozda kod nas, ali nije napr u Kini, nije u Australiji.
Inače sama korona za većinu naroda nije ni malo opasna, ali...
ja sam mlad, 29godina, zdrav i potrefim tešku upalu pluća prije par mjeseci. Umalo u bolnicu nisam otisao. Da sam napr jos dobio koronuu na to, eh onda bi bio baš belaj i sigurno da bi na respiratoru zavrsio.
Stare ljude često ubije upala pluća, a jos ako dobijes koronu onda je smrtnost bila ogromna, eh zato je korona opasna bila. Sama ništa, ali kombinacija je ubilacka...
ove ostale komentare ovih sto su odgledali 1 dokumentarac i procitali jednu i po knjigu za 40 godina zivota, je glupo komentarisati.