Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Trudne ruskinje putuju masovno u Argentinu pred kraj trudnoce kako bi se tamo porodile, cime dijete automatski dobija argentinsko drzavljanstvo. Roditelji argentiskog drzavljanina zatim imaju skracen i olaksan put do drzavljanstva.
Argentinski pasoš prolazi 171 granicu bez vize. Ruski samo osamdesetak.
Što je dobra klima u Bahmutu, već ozelenilo proljeće
Nista nije ozelenilo, u donjem lijevom uglu uz ivice puta jos ima nekoliko linija snijega. To sam primjetio kad se rusofilima 'ne djasvi' neki video, ona kazu o to je staro i vec vidjeno, kao da pripada nekom drugom ratu. Mene vise zanima koji su ovo UAV, imaju jako specificnu kolor kamere i uvjek rade u sprezi sa navodjenom artiljerijom.
Zabrojali su se orci da ih ima beskonačno, ipak nema a svi oni što su još živi i u Ukrajini, imaju ogromnu šansu da postanu suncokreti i to u vrlo kratkom roku.
ne znam je l jos kome al ja u zivotu nisam vidio ovako razvaljen tenk - ni od naseg rata ni iracke agresije na kuvajt rata u iraku samog .... ovako sprzen tenk u paramparcad mi je strasno za vidjet.....
Nista nije ozelenilo, u donjem lijevom uglu uz ivice puta jos ima nekoliko linija snijega. To sam primjetio kad se rusofilima 'ne djasvi' neki video, ona kazu o to je staro i vec vidjeno, kao da pripada nekom drugom ratu. Mene vise zanima koji su ovo UAV, imaju jako specificnu kolor kamere i uvjek rade u sprezi sa navodjenom artiljerijom.
Nema tu svidja - ne svidja, voli - ne voli, samo konstatacija da ovo nije video iz zimskog perioda... Ništa više...
Romanija wrote: ↑11/02/2023 19:50
Pa pise ti u tvitu.
Leleka.
Hmmm, vidio sam video-zapis Lelek-e, drugacije su mi izgledali snimci.
Nema tu svidja - ne svidja, voli - ne voli, samo konstatacija da ovo nije video iz zimskog perioda... Ništa više...
Idioti poslali učenike vojno-medicinske akademije, skoro pa svršene doktore. Puške osim na paradi nije vidjelo, pola stradalo od friendly-fire neka tatarska jedinica. Ostalo pobjeglo i naletjeli na Ukre. Nešto zaginulo, a nešto zarobljeno. Sve u svemu u maćehu-rusiju se vratila slovom i brojem četvorica ranjenih od 124 koliko je otišlo, a da nisu metka ispalili. Oficiri koji su bili s njima (sve doktori - profesori) izginuli.
Ako gledamo finansijski ovo ih je koštalo po slobodnoj procjeni 80.000.000 €.
Video from Ukraine’s 128th Mountain Assault Brigade taken by a Leleka-100 UAV of artillery strikes on a Russian column.
Uvecaj sliku preko ekrana.
Vidjeces snijeg u zasjenima.
Npr. na raskrscu cesta koja ide prema lijevom dijelu ekrana ima snijeg u zasjenu sa obje strane puta. Također je vidljiv uz rub ove ceste na kojoj su vozila...
pici wrote: ↑11/02/2023 20:58
Inaće je 128th brigada sjeverozapadno od Soledara.Tu je onaj sjeverni spic koji su probili i napredovali wargonovci.
93th je izmedju Krasna Gora i Bakhmuta i tu se vode zestoke borbe, izgleda da su uh zaustavili i vracaju preko rijeke Bahmutke.
A sta ako sad Ukri bas tu pritisnu jako i natjeraju u bjezaniju orke. Izginuce ih masa u povlacenju bez zaklona, pa kad stignu na pocetni polzaj nece ih biti dovoljno da amortizuju ukrajinski udar.
Mogla bi puci linija ko led.
pici wrote: ↑11/02/2023 20:58
Inaće je 128th brigada sjeverozapadno od Soledara.Tu je onaj sjeverni spic koji su probili i napredovali wargonovci.
93th je izmedju Krasna Gora i Bakhmuta i tu se vode zestoke borbe, izgleda da su uh zaustavili i vracaju preko rijeke Bahmutke.
A sta ako sad Ukri bas tu pritisnu jako i natjeraju u bjezaniju orke. Izginuce ih masa u povlacenju bez zaklona, pa kad stignu na pocetni polzaj nece ih biti dovoljno da amortizuju ukrajinski udar.
Mogla bi puci linija ko led.
Do sada 93th nije ni jednom poklekla.Kod Izjuma su bili nadjacani cak 5:1 u svemu, Izjum imao najelitnije tenkovske i motorizovane brigade i dosli na 5km od Slavanjska.Zaustavili ih i onda 93th dosla 5km od Izjuma.Strasna brigada, da ih ne ureknem.
Imaju i one njemacke antioklopne mine koje postavis pored puta u siprazje i one na principu magneta se zaljepe i eksplodiraju.Proslo je vrijeme ukopavanja mina.
Ovo je onaj isti most preko kojeg ide jedini put od Odese prema Rumuniji. Gađan već jednom u proljeće prošle godine i teško oštećen.
Vidi se skela/potporanj blize kameri na mjestu starog ostecenja.