Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pa ima rodjak ovaj 308 t9 1.6 turbo, dobar auto, nije velika razlika vjeruj...
Dje bolan ne bio nije?
Realno limena kanta u odnosu na golfa ako bi bili realni.
Drugo je sad sto raja mrzi VW pa iz mrznje pise da su svi drugi bolji od GNjolFa.
Golf kakav god bio,nekako djeluje dosta kvalitetnije napravljen od jednog 308...
pa samo djeluje u tom i jest poenta, to sto prave vrata bespotrebno teska i slicno, dajem utisak neke kvalitete i cvrstine neke, a nista posebno realno...pezo je recimo dosta bolje sklopljen od renola
Nego, danas probao x trail i a5 sb, svidjela mi se oba
RagibUzoriti wrote: ↑11/02/2023 09:51
Dje bolan ne bio nije?
Realno limena kanta u odnosu na golfa ako bi bili realni.
Drugo je sad sto raja mrzi VW pa iz mrznje pise da su svi drugi bolji od GNjolFa.
Golf kakav god bio,nekako djeluje dosta kvalitetnije napravljen od jednog 308...
pa samo djeluje u tom i jest poenta, to sto prave vrata bespotrebno teska i slicno, dajem utisak neke kvalitete i cvrstine neke, a nista posebno realno...pezo je recimo dosta bolje sklopljen od renola
Nego, danas probao x trail i a5 sb, svidjela mi se oba
Imam oba u voznom parku
Imam jednog starog Xtraila. Naravno,malo ga tesko porediti sa prijasnjim i dosta novijim Allroadom sto sam imao, ali za moje potrebe izvrstan 4x4 pogon.
Jedno od rijetkih vozila, kojem bijela boja lijepo stoji, po mom mišljenju
Halalite svi, sam sam sebi više dosadio
ovo je na prelazu kad su poceli to poboljsavat, a sta znam, uzmi broj sasije u ovlasteni nek ti izlistaju serv.istoriju, ako je bilo sta preskoceno prosetaj dalje
Evolution_IV wrote: ↑11/02/2023 16:52
ovo je na prelazu kad su poceli to poboljsavat, a sta znam, uzmi broj sasije u ovlasteni nek ti izlistaju serv.istoriju, ako je bilo sta preskoceno prosetaj dalje
Već mi je dao VIN, konto gledati na CV ima li šta, ali tek ako se dog. oko cijene, žao mi prije plaćati
Misliš da će mi ovlašteni na osnovu VIN-a htjeti išta reći, bez da dotjeram vozilo?
Jedno od rijetkih vozila, kojem bijela boja lijepo stoji, po mom mišljenju
Halalite svi, sam sam sebi više dosadio
Ako je propisno odrzavan super je, ako je osrednje onda treba uloziti 1500-2000 maraka da se bude miran iducih 150k kilometara.
Ako je skroz zapusteno odrzavanje onda preskoci.
kravamuzara wrote: ↑11/02/2023 17:27
Ako je propisno odrzavan super je, ako je osrednje onda treba uloziti 1500-2000 maraka da se bude miran iducih 150k kilometara.
Šta znači propisno?
Ja sam na bivšem Cliu radio ulje i filtere na 12-13k, onaj tzv. veliki servis nakon ca. 90k pređenih. Bilo je tu i tamo zamijeni nekakve kugle, lafete, stabilizatore, diskove kocnica...
Ovi Skyactivi motori imaju lanac, znači da nema klasičnog "velikog" servisa?
Optimist wrote: ↑11/02/2023 17:31
Nissan Qashqai do 30k da probere kakav zelis. 1.6dci 4x4.
Finiji mi je Kadjar, pogotovo zbog gepeka. Ima jedan na slikama dobar u Dalmi, ali ovi Ljubušaci šupci ne daju nikakve info preko tel/olx-a, samo dođi uživo
Optimist wrote: ↑11/02/2023 17:31
Nissan Qashqai do 30k da probere kakav zelis. 1.6dci 4x4.
Finiji mi je Kadjar, pogotovo zbog gepeka. Ima jedan na slikama dobar u Dalmi, ali ovi Ljubušaci šupci ne daju nikakve info preko tel/olx-a, samo dođi uživo
kravamuzara wrote: ↑11/02/2023 17:27
Šta znači propisno?
Ja sam na bivšem Cliu radio ulje i filtere na 12-13k, onaj tzv. veliki servis nakon ca. 90k pređenih. Bilo je tu i tamo zamijeni nekakve kugle, lafete, stabilizatore, diskove kocnica...
Ovi Skyactivi motori imaju lanac, znači da nema klasičnog "velikog" servisa?
Propisno znaci da mu ne fali ni jedan unos u servisnoj, i da nisu prekoraceni propisani kilometri/datumi, i eventualno da je ociscena usisna grana i zamijenjene podloske dizni.
Osrednje da fali eventualno 1-2 unosa, i da pregled stapa ulja i senzora na usisu ne pokaze ozbiljno oneciscenje.
S pogonskim lancem to godiste nema problema nikakvih, osim da je vozeno ulje tipa 40 hiljada. Stanje se moze iscitati na dijagnostici.