Telemach BH
Moderator: Benq
- Benq
#17051 Re: Telemach BH
Sumnjiva prica, prvo kao trebalo tebi i raskinut ces ugovor, a sad odjednom neki misteriozni komsija..
- Telemach
#17052 Re: Telemach BH
Pozdrav @dowydyenya,dowydyenya wrote: ↑11/02/2023 11:06 Nemam potrebe da vam dostavljem broj telefona , jutros je otisao u vasu najblizu poslovnicu " bez noga vama na noge "da potpise nizi cjenovni paket usluga.
Zakasnili ste sa humanoscu , drugi put razmislite kad vas neko zamoli za potpis preko poruke kako cete mu odgovoriti kao vasem dugogodisnjem klijentu, jer nismo svi zdravi kako ocekuju vasi operateri.
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite korisničke podatke i kontakt broj telefona Vašeg komšije u inbox, kako bi ga kolege pozvale i provjerile navode, te u skladu sa tim preduzele dalje potrebne korake u rješavanju problema.
-
dowydyenya
#17053 Re: Telemach BH
Da li si ti procitao moje prvo pitanje postavljeno njima , nikad nisam rekao da treba meni nego su se odgovori nadovezivali u vezi problematike, bas zbog toga sto je invalid u pitanju .
A evo sad pitanje telemachu za mene.
Posto sam poletio medju prvima da potpisem novi ugovor ( 30 januar ) zasto su mi operateri rekli da ispod ovog postojeceg paketa duo ful po novom 61.5 km nemam mogucnost uzet manji paket a da mi ostane eon box ili android aplikacija na nizem paketu.
Sada znam iz pouzdani izvora da ljudi koji prelaze na manje paket od 47 km zadrzavaju u vlasnistvu eon box iz razloga kako su rekli nemaju dovoljno d3 resivera. Anketu koju sam ispunio prilikom potpisa ugovora dao sam za neke stavke lose ocjene pa su me kontaktirali da vide o cemu se radi i ja sam naveo taj problem. Mozda sam nekom pomoga da sad ostaju resiveri pod izgovorom nemamo dovoljan broj d3 uredjaja.
A raskinut cu ugovor sam napisao iz macehinskog razloga prema korisnicima tako da ...
Last edited by dowydyenya on 11/02/2023 11:54, edited 1 time in total.
- Benq
#17054 Re: Telemach BH
U pocetku nigdje nisi spomenuo da je invalid u pitanju, vec sve okolo nesto, da bi nakon X postova napisao da je navodno u pitanju osoba u kolicima. Ako takav u toj prici i postoji, i da je naveo u razgovoru sa operaterom da je takva situacija, sigurno ga ne bi slali u poslovnicu, ali bitno je ovdje prosipati bijesne gliste..
-
dowydyenya
#17055 Re: Telemach BH
To je covjek sa karakterom koji je dao noge za ovu drzavu i nece nikad sebe dovosti u situaciju da se vadi da je invalid i dobije neke povlastice , ima nas raznih ljudi dobri i losi.Benq wrote: ↑11/02/2023 11:49 U pocetku nigdje nisi spomenuo da je invalid u pitanju, vec sve okolo nesto, da bi nakon X postova napisao da je navodno u pitanju osoba u kolicima. Ako takav u toj prici i postoji, i da je naveo u razgovoru sa operaterom da je takva situacija, sigurno ga ne bi slali u poslovnicu, ali bitno je ovdje prosipati bijesne gliste..
I opet me vrjedjas a to ti daje za pravo sto si samo moderator.
Last edited by dowydyenya on 11/02/2023 12:03, edited 1 time in total.
- Benq
#17056 Re: Telemach BH
Cime te vrijedjam? Sto te pitam da pojasnis situaciju jer cijelo vrijeme prijetis raskidom i napadas bez osnova?
Evo sad si i sam rekao, nije covjek rekao ni preko telefona da je invalid i da ne moze otici u poslovnicu, a to nema nikakve veze sa karakterom, a operater nije vidovnjak da vidi je li neko u kolicima ili nije.
Ohladi malo, moj savjet..
Evo sad si i sam rekao, nije covjek rekao ni preko telefona da je invalid i da ne moze otici u poslovnicu, a to nema nikakve veze sa karakterom, a operater nije vidovnjak da vidi je li neko u kolicima ili nije.
Ohladi malo, moj savjet..
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#17057 Re: Telemach BH
Kao sto rekoh jedne prilike: ˝ko jednom ode, opet ce se vratiti˝.
Kad iskusis konkurenciju tj njihovu platformu, sluzbenike i njihovu teh.podrsku generalno, zazalis sto si iskljucio Telemach.
Ljubaznijih i profesionalnijih sluzbenika necete naci nigdje drugo, zapamtite sta sam vam rekao.
Odem da raskinem saradnju sa BHT, nakon isteka ugovora i tamo me doceka mrgud na salteru.
Nejse to, vec sto me nije ni pitala razlog zbog kojeg zelim otici, niti se ponudila da mi prica bajkice, a kamoli da se potrudi zadrzati me nekim benefitom ili boljom uslugom (sve bi to trebala po papiru). Ona je samo meni rekla gdje da potpisem, a ja se na peti okrenuo, sav sretan
Iskreno se nadam da ce Telemas povecati upload na paketima, prosiriti poslovanje jos na mobitele i onda svi sretni
Kad iskusis konkurenciju tj njihovu platformu, sluzbenike i njihovu teh.podrsku generalno, zazalis sto si iskljucio Telemach.
Ljubaznijih i profesionalnijih sluzbenika necete naci nigdje drugo, zapamtite sta sam vam rekao.
Odem da raskinem saradnju sa BHT, nakon isteka ugovora i tamo me doceka mrgud na salteru.
Nejse to, vec sto me nije ni pitala razlog zbog kojeg zelim otici, niti se ponudila da mi prica bajkice, a kamoli da se potrudi zadrzati me nekim benefitom ili boljom uslugom (sve bi to trebala po papiru). Ona je samo meni rekla gdje da potpisem, a ja se na peti okrenuo, sav sretan
Iskreno se nadam da ce Telemas povecati upload na paketima, prosiriti poslovanje jos na mobitele i onda svi sretni

- fusion_ba
#17058 Re: Telemach BH
Nadam se da smo završili s temom potpisa ugovora u poslovnici i SMS-om. Ili ćemo naredne 2 godine čitati kuknjavu...
Što se tiče mobilne u BiH, teško. Jedina opcija je da kupe Eronet ili da preko Eroneta koriste infrastrukturu kao virtuelni operater.
Ostala dva operatera vjerovatno i ne dolaze u obzir zbog poznatih odnosa s njima, pogotovo mtel
Što se tiče mobilne u BiH, teško. Jedina opcija je da kupe Eronet ili da preko Eroneta koriste infrastrukturu kao virtuelni operater.
Ostala dva operatera vjerovatno i ne dolaze u obzir zbog poznatih odnosa s njima, pogotovo mtel
- MTV
- Telemach
#17060 Re: Telemach BH
Pozdrav @heat,heat wrote: ↑11/02/2023 12:26 Kao sto rekoh jedne prilike: ˝ko jednom ode, opet ce se vratiti˝.
Nejse to, vec sto me nije ni pitala razlog zbog kojeg zelim otici, niti se ponudila da mi prica bajkice, a kamoli da se potrudi zadrzati me nekim benefitom ili boljom uslugom (sve bi to trebala po papiru). Ona je samo meni rekla gdje da potpisem, a ja se na peti okrenuo, sav sretan![]()
Iskreno se nadam da ce Telemas povecati upload na paketima, prosiriti poslovanje jos na mobitele i onda svi sretni![]()
Hvala Vam na lijepim riječima i pohvalama koje ste nam uputili. Trudit ćemo se da i dalje opravdamo Vaše povjerenje. Hvala Vam na odličnoj saradnji na ovaj način.
- Telemach
#17061 Re: Telemach BH
Pozdrav @fusion_ba,fusion_ba wrote: ↑11/02/2023 12:37 Nadam se da smo završili s temom potpisa ugovora u poslovnici i SMS-om. Ili ćemo naredne 2 godine čitati kuknjavu...
Kompanija Telemach konstantno osluškuje potrebe korisnika, te se nadamo da ćemo u skorijoj budućnosti svim našim korisnicima omogućiti korištenje usluga putem mobilne mreže. Predlažemo Vam da pratite naše zvanične kanale informisanja korisnika, kako biste saznali sve novosti koje pripremamo za naše korisnike. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- Crni cvijet
#17062 Re: Telemach BH
Da li neko zna kakva vrsta kabla mi treba da spojim pc sa ovim ubee čudom što dolazi uz eon pakete? Do sad sam samo laptope spajala pa mi nije ništa trebalo, sve wireless. Uglavnom, da ne kažem u radnji treba mi ono za ono 
-
hipija
#17063 Re: Telemach BH
Lan kabalCrni cvijet wrote: ↑11/02/2023 15:56 Da li neko zna kakva vrsta kabla mi treba da spojim pc sa ovim ubee čudom što dolazi uz eon pakete? Do sad sam samo laptope spajala pa mi nije ništa trebalo, sve wireless. Uglavnom, da ne kažem u radnji treba mi ono za ono![]()
- shape of despair
#17064 Re: Telemach BH
Eon aplikacija na boxu mnogo fluidnije radi nego eon aplikacija na tv-u. Na mom duo light paketu eon bas steka,je li to do tv- a ili ne neznam.
Znam samo da aplikacija"leti" na boxovima.
Hoce li biti kakvih updejta?
- Benq
#17065 Re: Telemach BH
UTP CAT 5e ili noviji.Crni cvijet wrote: ↑11/02/2023 15:56 Da li neko zna kakva vrsta kabla mi treba da spojim pc sa ovim ubee čudom što dolazi uz eon pakete? Do sad sam samo laptope spajala pa mi nije ništa trebalo, sve wireless. Uglavnom, da ne kažem u radnji treba mi ono za ono![]()
- typeOnegative
#17066 Re: Telemach BH
To ti ovisi o tv-u, dok sam koristio Eon box puno bolje je radila na smart tv-u nego na boxu u svakom pogledu, od brzine učitavanja, fluidnosti, brzine prebacivanja pa do kvalitete slike..shape of despair wrote: ↑11/02/2023 16:05 Eon aplikacija na boxu mnogo fluidnije radi nego eon aplikacija na tv-u. Na mom duo light paketu eon bas steka,je li to do tv- a ili ne neznam.
Last edited by typeOnegative on 11/02/2023 16:14, edited 1 time in total.
- Edukator
#17067 Re: Telemach BH
Ako može samo neko od moderatora da mi da objašnjenje zašto mi je post sa pitanjem za EON App za Tv izbrisan?
- fusion_ba
#17068 Re: Telemach BH
Do TV je.shape of despair wrote: ↑11/02/2023 16:05 Eon aplikacija na boxu mnogo fluidnije radi nego eon aplikacija na tv-u. Na mom duo light paketu eon bas steka,je li to do tv- a ili ne neznam.
Ja imam na Samsung televizoru koji je na spisku preporučenih i radi super.
Probao sam i na TCL televizoru koji je noviji Android ali nije na spisku. Radi OK ali slika pomalo trza i to se najbolje vidi na trakama s vijestima npr. na N1 da nije 'glatko'. To se dešava od prije nekoliko mjeseci, tj. kad su kanali prešli na HEVC.
Tu vjerovatno nema pomoći, eventualno ako proizvođač televizora izbaci neki update.
Last edited by fusion_ba on 11/02/2023 16:17, edited 1 time in total.
- Benq
- shape of despair
#17070 Re: Telemach BH
Hvala,kanali super rade ali aplikacija onako. Znaci sad i za tv treba makinu kupovat
- Edukator
#17071 Re: Telemach BH
Pa ja nisam ništa prodavao, ja trazim rješenje za nešto za šta Telemach nema rješenje. Ali ok. Ima i drugih načina. Hvala na odgovoru ali ako nešto izbrisete makar u privatnu poruku dajte do znanja zašto je nešto izbrisano. Pozz
- typeOnegative
#17072 Re: Telemach BH
I meni se čini da je tako, ako nije na spisku jebucka... Btw kad smo kod toga LG je kako sam skont'o najšire podržan.. Od godine proizvodnje do palete modela (svi ostali od 2017 pa nadalje, lg od 2016 i definitivno najviše podržanih televizora)fusion_ba wrote: ↑11/02/2023 16:15Do TV je.shape of despair wrote: ↑11/02/2023 16:05 Eon aplikacija na boxu mnogo fluidnije radi nego eon aplikacija na tv-u. Na mom duo light paketu eon bas steka,je li to do tv- a ili ne neznam.
Ja imam na Samsung televizoru koji je na spisku preporučenih i radi super.
Probao sam i na TCL televizoru koji je noviji Android ali nije na spisku. Radi OK ali slika pomalo trza i to se najbolje vidi na trakama s vijestima npr. na N1 da nije 'glatko'. To se dešava od prije nekoliko mjeseci, tj. kad su kanali prešli na HEVC.
Tu vjerovatno nema pomoći, eventualno ako proizvođač televizora izbaci neki update.
@shape ne treba makina, samo podržan... Ima tv-a i po milju maraka na spisku, možda i za manje.
-
probook
#17073 Re: Telemach BH
Ovo mi izgleda kao rana najava da ulaze u trziste mob mrezeTelemach wrote: ↑11/02/2023 14:12Pozdrav @fusion_ba,fusion_ba wrote: ↑11/02/2023 12:37 Nadam se da smo završili s temom potpisa ugovora u poslovnici i SMS-om. Ili ćemo naredne 2 godine čitati kuknjavu...
Kompanija Telemach konstantno osluškuje potrebe korisnika, te se nadamo da ćemo u skorijoj budućnosti svim našim korisnicima omogućiti korištenje usluga putem mobilne mreže. Predlažemo Vam da pratite naše zvanične kanale informisanja korisnika, kako biste saznali sve novosti koje pripremamo za naše korisnike. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- Telemach
#17074 Re: Telemach BH
Pozdrav @Crni cvijet,Crni cvijet wrote: ↑11/02/2023 15:56 Da li neko zna kakva vrsta kabla mi treba da spojim pc sa ovim ubee čudom što dolazi uz eon pakete? Do sad sam samo laptope spajala pa mi nije ništa trebalo, sve wireless. Uglavnom, da ne kažem u radnji treba mi ono za ono![]()
Kompanija Telemach garantuje punu brzinu i stabilnu internet konekciju isključivo putem mrežnog kabla standarda CAT5e ili novijeg i gigabitne mrežne kartice u računaru ili laptopu. Za spajanje laptopa i modema Vam je potreban mrežni (UTP) kabal. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
- Telemach
#17075 Re: Telemach BH
Pozdrav @shape of despair,shape of despair wrote: ↑11/02/2023 16:05 Eon aplikacija na boxu mnogo fluidnije radi nego eon aplikacija na tv-u. Na mom duo light paketu eon bas steka,je li to do tv- a ili ne neznam.
Ispravan rad i stabilnost EON Smart TV aplikacije možemo garantovati isključivo putem preporučenih uređaja, za koje je EON Smart TV aplikacija maksimalno optimizovana za rad. Spisak preporučenih uređaja možete pogledati na linku: https://telemach.ba/preporuceni-uredaji/. EON aplikacija dostupna putem EON box uređaja se redovno ažurira radi stabilnosti i omogućavanja novih funkcionalnosti. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.