Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Gandalf
#81801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako može pojašnjenje zašto mu je nadimak Kifla, unaprijed zahvalan, blagodarim
- Styling
#81802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Je li Dino koga savjetovao u tom periodu? Nekog ministra ili predsjednika?Bloo wrote: ↑11/02/2023 11:52Sa WikiStyling wrote: ↑11/02/2023 11:43
Ja stojim iza ovoga što sam rekla.
Adis Ahmetovic? Poslanik a ne savjetnik. Razlika ogromna.
Koje je funkcije Dino obavljao do 35-te? Nisam ga pratila.
Obavljati funkciju i biti savjetnik su dvije različite stvari. Da kao nosilac funkcije sve znaš ne bi ti trebali savjetnici. Najbolji si ako oko sebe okupiš pametnije i iskusnije savjetnike.
From 2016 to 2020 he worked as an office manager and later as a personal advisor to Minister President of Lower Saxony and Chairman of the Lower Saxon SPD, Stephan Weil. Since 2020 he has been working as a consultant for government planning and fundamental issues in the Lower Saxon State Chancellery.
Kifla - Kandidovao se za nacelnika 2008. godine.A sa sitno godina je bio direktor KK Bosna.
Tema je savjetnici ministrima, kao što reče kolega @HelaS , ne obnašanje funkcija.
To što je Adis savjetovao nekoga, good for him. Možda je ekstremno talentovan za tako nešto, ali to nije i ne smije biti generalno pravilo.
- Styling
#81803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://n1info.ba/video/dan-uzivo/marin ... OGsFQG1L2w-Chesterfield- wrote: ↑11/02/2023 11:55 Ima raznih savjetnika. Na primjer savjetnik za imidž.
O kojoj ženi se ovdje govori?
- Bloo
- Globalna šefica
#81804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da nije. Da li savjetnik bitnija funkcija od direktora ili nacelnika? Ili cemo pak reci da direktor i nacelnik mogu imati i 25. godina ako imaju dobre savjetnike. Onda je u tom slucaju direktor ili nacelnik samo ukras.Styling wrote: ↑11/02/2023 11:59 Je li Dino koga savjetovao u tom periodu? Nekog ministra ili predsjednika?
Tema je savjetnici ministrima, kao što reče kolega @HelaS , ne obnašanje funkcija.
To što je Adis savjetovao nekoga, good for him. Možda je ekstremno talentovan za tako nešto, ali to nije i ne smije biti generalno pravilo.
- Login77777
#81805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mi smo u kurcu sto nemamo ni jednog solidnog politicara iz pro BiH strane. Dobro nema ni druga strana ali me oni i ne zanimaju.Student_u_Ostavci wrote: ↑10/02/2023 22:39 HDZovcu, može jedan primjer države svijeta u kojoj su manekenke savjetnice u politici?
Zbog toga smo mi u pički materinoj a ne zbog mišljenja da ne može biti lijepa i sposobna. Može naravno, ja ih znam i lijepih i sposobnih.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- vee-jay
#81807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Klixformer i danas jase
Ali Klix je samo napisao clanak o njegovom napadu na Niksica.
Zasto?
Zato sto je meta Niksic.
Zasto nisu napisali nista o onome sto je on rekao o Izetbegovicu?
Zato sto je meta Niksic.
Nisu ni nazvali Niksica da ga pitaju za misljenje i da provjere da li je Vukanovic rekao istinu ili laz.
Dakle nisu uopste radili novinarski posao.
Nego su po principu rekla-kazala samo prenijeli vijest.
Ali pisanjem clanka oko te izjave -- oni uzimaju sebi za pravo da potvrde da je Vukanovic rekao istinu -- i time jednu izjavu oblikuju u istinu.
To su spin metode kojima se koriste retrogradni u vecini slucajeva nacionalistcko-populisticki mediji sirom svijeta.
Na Balkanu su te metode najpoznatije u Srbiji po medijma koje kontrolise Vucic sa svojom SNS.
Posto je 2+2=4 -- znamo ko je "izkontrolisao" da ovaj clanak - na ovaj nacin i u ovakvom tonalitetu - bude napisan.
---
Komentari ispod clanka su isto interesantni jer su kao "reakcija naroda" veoma jaka alatka da bi se efekat clanka i napisana "istina" multiplicirali u glavi citaoca.
Vukanovic je sinoc napao i Stanivukovica i Dodika i Izetbegovica i Covica ...Vukanović otkrio kako je došao u Sarajevo na sastanak s Nikšićem koji ga je "izradio" i otišao u Konjic
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vukanov ... /230211012
Zasto?
Zato sto je meta Niksic.
Zato sto je meta Niksic.
Nisu ni nazvali Niksica da ga pitaju za misljenje i da provjere da li je Vukanovic rekao istinu ili laz.
Ali pisanjem clanka oko te izjave -- oni uzimaju sebi za pravo da potvrde da je Vukanovic rekao istinu -- i time jednu izjavu oblikuju u istinu.
To su spin metode kojima se koriste retrogradni u vecini slucajeva nacionalistcko-populisticki mediji sirom svijeta.
Na Balkanu su te metode najpoznatije u Srbiji po medijma koje kontrolise Vucic sa svojom SNS.
Posto je 2+2=4 -- znamo ko je "izkontrolisao" da ovaj clanak - na ovaj nacin i u ovakvom tonalitetu - bude napisan.
---
Komentari ispod clanka su isto interesantni jer su kao "reakcija naroda" veoma jaka alatka da bi se efekat clanka i napisana "istina" multiplicirali u glavi citaoca.
- Login77777
#81808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mogu SDA smisliti. Ali ne vidim da ne treba pisati kad druga strana nesto lose uradi. Treba za svaku sitnu gresku vec da ide clanak. Sad sto to nisu u ovi 30 godina sto je sdO vladala radili je druga stvar.noviforumas wrote: ↑10/02/2023 23:15 Klix ne stedi nikoga, zato se i zale obje stranePo meni ljudi rade iznenadjujuce dobar posao.
- Bloo
- Globalna šefica
#81809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mirela i Amina?Student_u_Ostavci wrote: ↑10/02/2023 22:39 HDZovcu, može jedan primjer države svijeta u kojoj su manekenke savjetnice u politici?
Zbog toga smo mi u pički materinoj a ne zbog mišljenja da ne može biti lijepa i sposobna. Može naravno, ja ih znam i lijepih i sposobnih.
Nego da li je toj savjetnici to profesija? Da li ima radnog iskustva, da li je zavrsila neki fakultet?
- Login77777
- Styling
#81811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izuzetno je bitna. Usmjerava i kroji politiku funkcionera kojeg savjetuje.Bloo wrote: ↑11/02/2023 12:03Mislim da nije. Da li savjetnik bitnija funkcija od direktora ili nacelnika? Ili cemo pak reci da direktor i nacelnik mogu imati i 25. godina ako imaju dobre savjetnike. Onda je u tom slucaju direktor ili nacelnik samo ukras.Styling wrote: ↑11/02/2023 11:59 Je li Dino koga savjetovao u tom periodu? Nekog ministra ili predsjednika?
Vidiš, kod nas ministar može biti sa srednjom školom, čak i sa osnovnom, nema kritetija, ali savjetnici moraju imati visoko obrazovanje. To nije bez veze.
Last edited by Styling on 11/02/2023 12:10, edited 1 time in total.
- Styling
#81812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako im ovaj bude direktor OSA bolje je da Osmicu nisu ni dirali
https://** No links **.ba/clanak/241422/odluka-je ... ehmedagica
https://** No links **.ba/clanak/241422/odluka-je ... ehmedagica
- Bloo
- Globalna šefica
#81813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa zar NiP nije drugaciji?
Znaci moze i mladahno i bez obrazovanja i sa neodogovarajucim fakultetom, bitno je da je savjetnik jak.
Evo, gospodica o kojoj se prica ima visoko obrazovanje, čak navodi i magisterij.
- Styling
#81814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja ti govorim o generalnim pravilima koja važe. Kakve veze NIP ima s tim?
-
kluz franjo
#81815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Radi generalnog pojašnjenja.
Ministarstvo vanjskih poslova koristi drugačija činovnička zvanja od drugih organa uprave BiH.
- 2. sekretar
- 1. sekretar
- savjetnik
- ministar savjetnik
2. i 1. sekretar bi bili nešto poput referent/viši referent
savjetnik/ministar savjetnik odgovaraju zvanjima stručni saradnik/viši stručni saradnik
Zvanje 1. sekretara u MVP nije pozicija Sekretara Ministarstva, a ni zvanje savjetnika u MVP nije pozicija Savjetnik (u kabinetu) Ministra.
Ministarstvo vanjskih poslova koristi drugačija činovnička zvanja od drugih organa uprave BiH.
- 2. sekretar
- 1. sekretar
- savjetnik
- ministar savjetnik
2. i 1. sekretar bi bili nešto poput referent/viši referent
savjetnik/ministar savjetnik odgovaraju zvanjima stručni saradnik/viši stručni saradnik
Zvanje 1. sekretara u MVP nije pozicija Sekretara Ministarstva, a ni zvanje savjetnika u MVP nije pozicija Savjetnik (u kabinetu) Ministra.
- Bloo
- Globalna šefica
#81816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Student_u_Ostavci
#81817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bloo wrote: ↑11/02/2023 12:08Mirela i Amina?Student_u_Ostavci wrote: ↑10/02/2023 22:39 HDZovcu, može jedan primjer države svijeta u kojoj su manekenke savjetnice u politici?
Zbog toga smo mi u pički materinoj a ne zbog mišljenja da ne može biti lijepa i sposobna. Može naravno, ja ih znam i lijepih i sposobnih.![]()
Nego da li je toj savjetnici to profesija? Da li ima radnog iskustva, da li je zavrsila neki fakultet?

Ima sve fakultete, ako mene pitaš
- vee-jay
#81818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Login77777 wrote: ↑11/02/2023 12:07Ne mogu SDA smisliti. Ali ne vidim da ne treba pisati kad druga strana nesto lose uradi. Treba za svaku sitnu gresku vec da ide clanak. Sad sto to nisu u ovi 30 godina sto je sdO vladala radili je druga stvar.noviforumas wrote: ↑10/02/2023 23:15 Klix ne stedi nikoga, zato se i zale obje stranePo meni ljudi rade iznenadjujuce dobar posao.
- Billy The Pljuc
#81819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema mjesta tuzi, onomad sam komentarisao dolazak iste na poziciju savjetnice i čak izrazio simpatije prema ministru.
Jbmlga, nama niko udovoljiti, kad zaposle starohane čak i od mene starije ofskroz da nije dobro, kad zaposle mlade Jope nam nije dobro.
Glede bivše savjetnice, nije da se glava gubi al' bih je iskreno i ja zaposlio da sam u mogućnosti, malo mi baca na srpsku majku Cecu i možda to ima dodatnu draž u smislu pojave. Djevojka se lijepo izražava, koliko je umješna za savjetovanja raznog tipa ostaje nepoznanica, barem meni, neka sude ovi koji tvrde da je poznaju.
Iskreno, mislim da imamo mnogo većih problema nego što nam Marina može eventualno predstavljati, koliko stignem ispratim pisanija na forumu i djeluje mi da su se maske skinule i ratuje se među forumašima otvoreno, hvala bogu riječima samo.
Što's mene tiče, ja sam vazda za anarhiju, dok se krv ne pusti ili se "zanjišu" oni koji trebaju ovdje napretka nema i neće biti.
I k'o što jednom neko reče, poselamio vas Asim.
Jbmlga, nama niko udovoljiti, kad zaposle starohane čak i od mene starije ofskroz da nije dobro, kad zaposle mlade Jope nam nije dobro.
Glede bivše savjetnice, nije da se glava gubi al' bih je iskreno i ja zaposlio da sam u mogućnosti, malo mi baca na srpsku majku Cecu i možda to ima dodatnu draž u smislu pojave. Djevojka se lijepo izražava, koliko je umješna za savjetovanja raznog tipa ostaje nepoznanica, barem meni, neka sude ovi koji tvrde da je poznaju.
Iskreno, mislim da imamo mnogo većih problema nego što nam Marina može eventualno predstavljati, koliko stignem ispratim pisanija na forumu i djeluje mi da su se maske skinule i ratuje se među forumašima otvoreno, hvala bogu riječima samo.
Što's mene tiče, ja sam vazda za anarhiju, dok se krv ne pusti ili se "zanjišu" oni koji trebaju ovdje napretka nema i neće biti.
I k'o što jednom neko reče, poselamio vas Asim.
- Bloo
- Globalna šefica
#81820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bilo je kod Trumpa i nekih hrvatskih ministara slicnih izleta.
Nego ministar cija je ona savjetnica je problematicniji.
- Bloo
- Globalna šefica
#81821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jovanka Božović Milovanović, diplomirani glumac i profesor srpskog jezika i književnosti, imenovana je za šefa kabineta Ognjena Janjića (DEMOS), zamjenika ministra saobraćaja i komunikacija BiH.vee-jay wrote: ↑11/02/2023 12:24Login77777 wrote: ↑11/02/2023 12:07
Ne mogu SDA smisliti. Ali ne vidim da ne treba pisati kad druga strana nesto lose uradi. Treba za svaku sitnu gresku vec da ide clanak. Sad sto to nisu u ovi 30 godina sto je sdO vladala radili je druga stvar.SpoilerShow
Božović Milovanović je i viši asistent na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, a donedavno je obavljala funkciju pomoćnika direktora Centra za kulturu Derventa.
Božović Milanović je na Loalnim izborima 2020. godina bila nosilac liste Socijalističke partije Srpske (SPS).
-
saimidin
#81822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uopste je nebitno tko je kome savjetnica, nek
ko koga hoce
Bitno je sto imamo toliko uhljeba koji onda samo gledaju kako da se ugrade
Ova
nece imati napretka dok god ne skrese bar 70% uhljeba
A svima je valjda jasno da ce se raspasti I propasti, da nikome nece biti zao kad se to desi
Osim uhljebima
Slicno kao sto danas jugonistalgicari zale sto tito nije mogao jos 100 godina zivjeti I voditi nas u komunizam
ps
Ma znaju to svi samo hoce sta iz lahka dok jos moze
Bitno je sto imamo toliko uhljeba koji onda samo gledaju kako da se ugrade
Ova
A svima je valjda jasno da ce se raspasti I propasti, da nikome nece biti zao kad se to desi
Osim uhljebima
Slicno kao sto danas jugonistalgicari zale sto tito nije mogao jos 100 godina zivjeti I voditi nas u komunizam
ps
Ma znaju to svi samo hoce sta iz lahka dok jos moze
-
plavi_E
#81823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slazem se. Pozdravljam sto pokusavaju pojasniti neke politicke stvari za obicnu raju. Izgleda da su i sami vidjeli koliko forumasa koji ovdje raspravljaju a pojma nemaju kako odlucuje Dom Naroda, kakva je funkcija premijera vlade i slicne stvari. Kod covicevih i konakovicevih simpatizera za sve vazi pravilo da ko nije za njih on je automatski za SDA. Naravno da ce covicevi i konakovicevi simpatizeri proglasiti Klix portal "SDA botovima".noviforumas wrote: ↑10/02/2023 23:15 Klix ne stedi nikoga, zato se i zale obje stranePo meni ljudi rade iznenadjujuce dobar posao.
- Gandalf
-
sajber87
#81825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
vee-jay wrote: ↑11/02/2023 12:07 Klixformer i danas jase
Vukanovic je sinoc napao i Stanivukovica i Dodika i Izetbegovica i Covica ...Vukanović otkrio kako je došao u Sarajevo na sastanak s Nikšićem koji ga je "izradio" i otišao u Konjic
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vukanov ... /230211012
Zasto?
Zato sto je meta Niksic.
Zato sto je meta Niksic.
---