SDA-All about
- dembele
#82076 Re: SDA-All about
Je li na kraju bilo:"Neka institucije rade svoj posao!"
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#82077 Re: SDA-All about
Namjestili mu da kaze nesto sto nije rekao. Ako malo bolje poslusas cut ces da on nije rekao ovo sto cujes da je on rekao. Mozemo imat misljenje o njemu kako hocemo ali moramo vjerovati odluci nezavisno suda a ne svojim usima. Na kraju krajeva, svako cuje onako kako njegove usi i mozak percipiraju, kako mozes garantovati da sudijin mozak percipira zvukove kao tvoj?kluz franjo wrote: ↑10/02/2023 15:38 Vjerujte Asimu na riječ da nije, a ne slušajte baš sada svaku Asimovu riječ kako ipak jeste.
Hvala legitimnoj stranci!
-
izvrsni direktor
-
elk
#82079 Re: SDA-All about
E cuj bogu se zahvaljuje
Jebo li ga bog u usta skrbava
Jebo li ga bog u usta skrbava
-
Seyfo
#82080 Re: SDA-All about
Asim je patriota,vjernik,muHmin,ljudina,poštenjacina koja mrava ne bi zgazila. Svi to znaju,sud potvrdio. Zar neko nije legalista pa ne vjeruje sistemu svoje zemlje ??? Asime ne osvrci se na dusmane i kjafire koji mrze svoju zemlju,vjeru i narod. Večeras ga zalomi kako i treba, samo pazi da te ko ne snimi (opet).
- Athlon64
#82081 Re: SDA-All about
Jbg, sud sudi na osnovu dokaza.DonieBrasco wrote: ↑10/02/2023 14:52 Zar je neko realno oscekivao da ga osude ?
Ovako ce biti i za respiratore, za slucaj Memic.
Respiratori idu 100% oslobadjajuca presuda, u najboljem slucaju - nesto sitno za krsenje procedura (a ako je tada bilo proglaseno vanredno stanje, nesto se ne sjecam, onda tesko i za to). Glavni dokaz u tom slucaju fali - tj. dokaz da je neko od optuzenih primio novac ili neku drugu korist u toj aferi. Citaj: bankovna transakcija, oznacene novcanice.... etc. to fali... a toga nema...
- dembele
#82082 Re: SDA-All about
Sad će Dilfa ove kineske skalamerije poslati turskim i sirijskim bolnicama.
Još će na kraju ispasti i dobrotvor.
Još će na kraju ispasti i dobrotvor.
-
Spit_fire
#82083 Re: SDA-All about
Pravda i pravo nisu isto jbg...mi se satro zgrazavamo ovdje a kad bi samo malo pogledali za kakave sve stvari kroz rupe u zakonu i dobre advokate se ljudi oslobadjaju na tom progresivnom zapadu...Athlon64 wrote: ↑10/02/2023 16:08Jbg, sud sudi na osnovu dokaza.DonieBrasco wrote: ↑10/02/2023 14:52 Zar je neko realno oscekivao da ga osude ?
Ovako ce biti i za respiratore, za slucaj Memic.
Respiratori idu 100% oslobadjajuca presuda, u najboljem slucaju - nesto sitno za krsenje procedura (a ako je tada bilo proglaseno vanredno stanje, nesto se ne sjecam, onda tesko i za to). Glavni dokaz u tom slucaju fali - tj. dokaz da je neko od optuzenih primio novac ili neku drugu korist u toj aferi. Citaj: bankovna transakcija, oznacene novcanice.... etc. to fali... a toga nema...
Respiratore ne znam, al eo vidim ufatili se i memica..da su oni ljudi sve i da jesu krivi presudjeni na osnovu one optuznice i "dokaza"...slobodno bi mogli kljuc u bravu stavit pa nek rulja sudi i vjesa po bascarsiji
Samo kad sutra "ti" dodjes na red jer je komsija digao hajku onda nemoj plakat..nego u miru otidji na vjesala
-
mirza_15
#82084 Re: SDA-All about
Ovo, iako nam je svima jasno, bez dodatnih dokaza i na osnovu audio snimka nije moglo drugačije završiti. Džaba sve, to nije legalan dokaz. Tužilaštvo je ovdje veći problem. Veći će problem biti kada oslobode Fadila and co. Tu ima hrpa dokaza, a siguran sam da će i njih osloboditi.
-
kluz franjo
#82085 Re: SDA-All about
Nije snimak jedini dokaz. Svjedok je dao kompletan iskaz.
Sutkinja je očigledno i to svjedočenje ocjenila sa "Ja, i?", "montirano", "ne čuje se"...
Sutkinja je očigledno i to svjedočenje ocjenila sa "Ja, i?", "montirano", "ne čuje se"...
-
statixx
#82086 Re: SDA-All about
Unistise covjeku politicku karijeru. Umjesto da sad sjedi u DN i gura nas u NATO, covjek mora trazit posao.
-
Anquilla
#82087 Re: SDA-All about
Ja nikakvu drugačiju presudu nisam ni očekivala
Godine razočarenja su me naučile da je stranka u ovoj državi jača od pravde, zakona, suda, svih ovozemaljskih stvari.
Godine razočarenja su me naučile da je stranka u ovoj državi jača od pravde, zakona, suda, svih ovozemaljskih stvari.
-
Zoooka
#82088 Re: SDA-All about
Sve na stranu ali tuzilastvo ponovo ispada glupo kao u mnogo drugih slucajeva tipa Memic. Na nezakonitom dokazu su pokusali zasnovati slucaj. Pa to nigdje ne moze proci.
Realnost je da svi znamo ko je i sta je Asim, ali brate dragi daj potrudi se malo
Realnost je da svi znamo ko je i sta je Asim, ali brate dragi daj potrudi se malo
- Mishelinke
#82089 Re: SDA-All about
Kakva je da je, presuda je presuda, i od kakvog je suda, da je, nevin je i tu treba zatvoriti raspravu.
Komentarisanje, negiranje ili nepriznavanje presuda nas vodi u anarhiju.
Dokle god imamo sud kakav imamo, dok ne dobijemo bolji, ili dok se pravosuđe ne reformiše, presude su konačne i ne treba dalje komentarisati, već ih samo primiti k znanju i idemo dalje.
Dokle god imamo sud kakav imamo, dok ne dobijemo bolji, ili dok se pravosuđe ne reformiše, presude su konačne i ne treba dalje komentarisati, već ih samo primiti k znanju i idemo dalje.
-
Anquilla
#82090 Re: SDA-All about
Jest da je pogrešna tema, ali me interesuje da li je zakonom predviđeno da se ne može suditi ponovo istim optuženim za isto djelo?
Ovo upravo pitam za slučaj Memić - ukoliko se otkrije onaj koji je ubio Dženana, dostave novi dokazi za prikrivanje, da li se ovim oslobođenim može suditi za prikrivanje dokaza?
-
Zoooka
#82091 Re: SDA-All about
Ja znam za ono ne bis in idem, da se ne moze dva puta suditi za isto djelo odnosno ako je oslobodjen pravosnaznom sudskom odlukom. Eh sad, prikrivanje dokaza je novo krivicno djelo tako da bi trebalo mociAnquilla wrote: ↑10/02/2023 16:50Jest da je pogrešna tema, ali me interesuje da li je zakonom predviđeno da se ne može suditi ponovo istim optuženim za isto djelo?
Ovo upravo pitam za slučaj Memić - ukoliko se otkrije onaj koji je ubio Dženana, dostave novi dokazi za prikrivanje, da li se ovim oslobođenim može suditi za prikrivanje dokaza?
-
Bossona
#82092 Re: SDA-All about
Ja i, ............šta ste očekivali drugačiji ishod da krivosuđe osudi mašijaše koje imenuju i kontrolišu njihove stranke i krimomafijaške poglavice.kluz franjo wrote: ↑10/02/2023 15:38 Vjerujte Asimu na riječ da nije, a ne slušajte baš sada svaku Asimovu riječ kako ipak jeste.
Hvala legitimnoj stranci!
NAŠI SDA MUNAFI(K)RAKIJAŠI
Predratni konobar ilidžanskih hotela u poslijeratnom vlasništvu SDA tajkuna Alije Budnje, Asim Sarajlić prvi do Bakira i donadavni potpredsjednik SDA je trebao biti u zatvoru zbog udesa kojeg je izazvao u alkoholiziranom stanju, I...............
Zbog saobraćajnog udesa kojeg je Asim Sarajlić počinio u alkoholiziranom stanju 26. decembra 2003. godine, kada je Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA, a tadašnji načelnik općine Vogošća, nakon pijanke u hotelu Terme, gdje je služio kao bivši konobar, u ranim jutarnjim satima vozio kroz Podlugove, izazvao je saobraćajnu nesreću,
U autu marke „Škoda felicija“ s njim su bili Salih Rizah i Meho Pilić. Prilikom udesa Sarajlić je vozio brzinom 113 kilometara na sat.
Njegovi saputnici pretrpjeli su teške povrede glava i brojne lomove na tijelu. Policija je utvrdila da se u krvi načelnika Sarajlića nalazilo 1,14 promila alkohola.
Zanimljivo je da je optužnica protiv Sarajlića dugo zataškavana. A šokantno je da je Tužilaštvo uz optužnicu predložilo da se Sarajliću izda kazneni nalog kojim bi se izrekla uvjetna kazna od deset mjeseci, što znači da ne bi izdržavao kaznu ukoliko za godinu dana ne bi počinio isto krivično djelo. Ako bi to Sarajlić odbio, tek onda bi došlo do sudskog procesa.
Kako predloženo tako riješeno, na esdeaovski način!

- dembele
#82093 Re: SDA-All about
Evo ga, instantno se nakon presude ide na naknadu štete zbog nanesenih duševnih boli i zbog "montiranog procesa" kako vele saigrači iz stranke.
-
izvrsni direktor
#82094 Re: SDA-All about
Kako da ne. Kad 30 godina sutis na kriminal, nepotizam, korupciju, ukradene milijarde, dobijes na kraju ovaku presudu. U anarhiju vode ovake presude, a ne komentarisanje presuda.Mishelinke wrote: ↑10/02/2023 16:45 Kakva je da je, presuda je presuda, i od kakvog je suda, da je, nevin je i tu treba zatvoriti raspravu.
Ali...suti ne talasaj, moze bit gore, samo nek ne puca, suti ne tice te se, sta te briga, suti nije to za tebe, suti nek ne dira tebe, gledaj svoja posla, okreni glavu, snašo se asim....
-
Spit_fire
#82095 Re: SDA-All about
A sta ako se ispostavi da su cigani koje je muriz vec oslobodioAnquilla wrote: ↑10/02/2023 16:50Jest da je pogrešna tema, ali me interesuje da li je zakonom predviđeno da se ne može suditi ponovo istim optuženim za isto djelo?
- tramvajtrojka
#82096 Re: SDA-All about
izvrsni direktor wrote: ↑10/02/2023 17:22Kako da ne. Kad 30 godina sutis na kriminal, nepotizam, korupciju, ukradene milijarde, dobijes na kraju ovaku presudu. U anarhiju vode ovake presude, a ne komentarisanje presuda.Mishelinke wrote: ↑10/02/2023 16:45 Kakva je da je, presuda je presuda, i od kakvog je suda, da je, nevin je i tu treba zatvoriti raspravu.
Ali...suti ne talasaj, moze bit gore, samo nek ne puca, suti ne tice te se, sta te briga, suti nije to za tebe, suti nek ne dira tebe, gledaj svoja posla, okreni glavu, snašo se asim....

al ovo iz kantonalnog odbora SDA su stoka i ljudska kanalizacija da ih nema vece
- Haris.ba
#82097 Re: SDA-All about
Tako je. Bice zanimljivo procitati obrazlozenje.kluz franjo wrote: ↑10/02/2023 16:25 Nije snimak jedini dokaz. Svjedok je dao kompletan iskaz.
Nije bez razloga u javnost izaslo obrazlozenje za nezakonito snimanje. U načelu sjedoci su dovoljni.
Meni je bizarno da se uopce sudilo po ovom krivicnom djelu. Jer, upitno je da li unutarstranacki izbori potpadaju pod to krivicno djelo.
-
meridiyan
#82098 Re: SDA-All about
A sto je ovaj bolji od Asima?
-
izvrsni direktor
#82099 Re: SDA-All about
Eto, sudija gotovo nista nije cuo na snimciTakođer, audiosnimka je, kako je dalje navedeno u obrazloženju suda, izrazito lošeg kvaliteta i "ne može se čuti gotovo ništa" te je zbog toga ocijenjen da je u "suprotnosti sa Evropskom poveljom o ljudskim pravima".
-
mishic
#82100 Re: SDA-All about
S Bakirom na čelu i NATO bi propao!