Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Spit_fire

#81551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Point. wrote: 10/02/2023 09:44
dr_Evil wrote: 10/02/2023 09:08

Sve dok kmecis, spinujes, i botujes nabijat cu ti na nos sve sta je SDA radila, gdje su SDA junaci i gazije, evo 20 godine DOdik pljuje po Bosnjacima, Srebrenici, efendija arlauce sa munare, muslimani srbi muhamedanske vEre, ne postoji bosanski jezik, gdje su gazije Bakir i Komsic da mu jednu pedagosku pljesku zavale. Ali jok, vazna je relaksacija i reci da necemo bez pristanka RS-a u NATO. Koliko su snishodljivi bili da su i Vucicu emisari slali za tuzbu, ono najsvetije.
Kad se nema argumenata onda ide ta šuplja spin, bot, p materina. Halo momčino, to da Osmorka ne smije prdnuti ni Dodiku ni Čoviću a i da Dodik i dalje, dok je počela relaksacija odnosa i dan poslije nakon što je Konaković bio kod njega, i dalje jedan narod ne zove pravim imenom je činjenica a ne spinovanje.
Pa vidi ako je neko kritiukje osmorku automatski za SDA..onda ako cemo tako svi ovi sto seru komsicu su za Covica...svi sto govore daj VM pod svaki cijenu da me bude blokade su za Dodika i Nesica
dr_Evil

#81552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 10/02/2023 10:20
Ti jednostavno ne razumiješ i samo po svom. Nemam ja problem gdje se sastaju, to uopšte nije poenta, nego je poenta da Osmorka trubi i na sva zvona priča o relaksaciji odnosa a to relaksiranje izgleda nije obosmjerno. Zašto Dino ne traži to relaksiranje da njegov narod koalicioni partner poštuje i cijeni? On je preuzeo MVP, on je novi pregovarač.

Svi su pregovaraci, ili ces mi reci da je SDA odustala od drzavne, federalne i kantonalne vlasti? Naravno, ali malo morgen, ne da nije odustala, nego nosi breme svih problema i lose pregovaracke pozicije Bosnjaka.

Vec sam objasnio zasto mislim da n-torka pravilno radi sa ovim na primjeru Mostara.

Nekad treba i MZ poslati u tri p.materne, ali evo vidim iz prilozenog da bas i nije urodilo plodom. Valja nekad baciti i blef, ali sve u svemu mislim da je svima jasno da Bosnjaci nemaju opciju osim zapada.

Dakle ne radi se tu o "relaksiranju" nego odnosom sa zapadom. Mozda ce doci trenutak da se vidi da ne ide, pa ce i n-torka poslati mrski zapad u 3pm, a sa njima i Dodu, Komsicevo i Lagumdzijino cedo.
dr_Evil

#81553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 10/02/2023 10:44

Pa vidi ako je neko kritiukje osmorku automatski za SDA..onda ako cemo tako svi ovi sto seru komsicu su za Covica...svi sto govore daj VM pod svaki cijenu da me bude blokade su za Dodika i Nesica
Dobro, posteno, ali vas dvojica jeste za SDFA, mislim da smo te sumnje otklonili prije jedno 600-700 stranica. Ne napada se nova vlast time sto se brani stara.

Nova vlast jos prakticki ne postoji, a ja cu se pridruzit napadanju iste cim pocnu gluposti radit.
kluz franjo

#81554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Evo nadolazi se polako...
SNSD/HDZ/SDF - Motivi djelimično različiti. Metode skoro iste. Rezultati identični.
Ne postoji dakle katastrofalnija konstalacija od ove.

Izbacivanje SDFa, a ubacivanje Trojke u zadatu jednačinu će u najgorem slučaju značiti samo neko minimalno poboljšanje.
A samo budale će za istu cijenu tražiti (opet) 5 deka manje.
Spit_fire

#81555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 10/02/2023 10:50
Spit_fire wrote: 10/02/2023 10:44

Dobro, posteno, ali vas dvojica jeste za SDFA, mislim da smo te sumnje otklonili prije jedno 600-700 stranica. Ne napada se nova vlast time sto se brani stara.

Nova vlast jos prakticki ne postoji, a ja cu se pridruzit napadanju iste cim pocnu gluposti radit.
Nisam ni za SDA NI DF..glasao sam za ljude...svi su bili iz SDP a ato se tice Komsica njemu sam dao glas za predsjednistvo i
dacu ga opet...dok me god neko ne ubjedi makar jednim argumentom zasto je Covic bolji od njega ja cu glasat za Komsica..to sam govorio prije izbora evo govorim i nakon

A dobro eto ako ides tom logikom kako to da ti onda podrzavas Covica znaci sta ti si HDZ bot? Naravno da nisi i naravno da ne podrzavas al ti govorim koliko vam je glupa prica sa tim prozivanjima
palermo

#81556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

pemanapemani wrote: 10/02/2023 10:34

Pa i ja pitam gdje su bili i što su se skrivali od 1996. do danas.
Ali tebe očito to ne zanima, nego te samo i isključivo zanima zašto trojka za 15 dana nije sjebala Dodika
A nije samo to da.me interesuje. Recimo jako me zanima sta je to u toj kletoj SDA pa da su svi drugi prihvatljivi a samo oni nisu. Kako takva snazna podrska trojci dolazi od recimo Zarka Papica ili nekih forumasa za koje to nikad ne bih rekao. Sto bas SDA....u cemu je fora....zasto se potencira I trazi unutarbosnjacki sukob pod krinkom obracuna sa kriminalom a evo sad I islamskim radilkalizmom....

Svasta mene interesuje...I ne svidaju mi se trenutni odgovori koje sam sebi dajem...
mishic

#81557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Borba protiv dvostrukih standarda u BiH postaje sve uzaludnija.
Dok Dodik svakodnevno krši niz zakona, vrijeđe i omalovažava i državu i kompletan jedan narod u njoj dotle njegov represivni aparat po njegovoj komandi štiti ratne zločince, kriminal i kriminalce pod njegovom zaštitoma ali zato uvodi saslušanja, procesuira i tako prijeti imamima IZ. Evo nakon Mahmića i Štulanović ef. se optužuje za "govor mržnje".

Jedino što preostaje IZ, imamima i Bošnjacima je da svi masovno, svaki dan na svakom mjestu i u svakoj prilici počnu ponavljati da je RS genocidna tvorevina, da su negatori genocida genocidaši te da su vojska i policija RS-a počinitelji genocida. To bi bila historijska i faktička istina i protiv nje se ne može i ne bi smio voditi nikakav postupak. Ali protiv onih koji to nijeće treba se i mora voditi svakodnevna borba. Borba za Istinu!
Haris.ba

#81558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

mishic wrote: 10/02/2023 11:15 Jedino što preostaje IZ, imamima i Bošnjacima je da svi masovno, svaki dan na svakom mjestu i u svakoj prilici počnu ponavljati da je RS genocidna tvorevina, da su negatori genocida genocidaši te da su vojska i policija RS-a počinitelji genocida
Aha, hoce.

Dje su ti fejsbuk ratnici da danas to napisu? Gdje je reis da danas naredi da svi imami to na hutbi kazu?

Nismo mi sposobni za takve stvari.

Ima li gdje Becirevica da to uradi? Ili da se uzdamo u Fadila?
Spit_fire

#81559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Haris.ba wrote: 10/02/2023 11:18
mishic wrote: 10/02/2023 11:15 Jedino što preostaje IZ, imamima i Bošnjacima je da svi masovno, svaki dan na svakom mjestu i u svakoj prilici počnu ponavljati da je RS genocidna tvorevina, da su negatori genocida genocidaši te da su vojska i policija RS-a počinitelji genocida
Aha, hoce.

Dje su ti fejsbuk ratnici da danas to napisu? Gdje je reis da danas naredi da svi imami to na hutbi kazu?

I da jesmo naslo bi se hiljade ovih relaksatora da popljuju bilo kakav otpor ovoj bagri iz RS...da te stave na stub srama
Haris.ba

#81560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Spit_fire wrote: 10/02/2023 11:19

Aha, hoce.

I da jesmo naslo bi se hiljade ovih relaksatora da popljuju bilo kakav otpor ovoj bagri iz RS...da te stave na stub srama
Naci ce se hiljadu ljudi da sve relativizira. Oni su nebitni ako od glave krene. Prihvatio si se funkcije. I sad vodi.

Ali, jok.

Evo, danas je dzenaza na dzumi za nastradale u Turskoj i Siriji.
Mozemo komotno dzenazu svima nama klanjati. Nema nam vise ni govoriti istinu.
Last edited by Haris.ba on 10/02/2023 11:22, edited 1 time in total.
Login77777

#81561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Unutarbosnjacki sukob i SDA… :lol:
dr_Evil

#81562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 10/02/2023 11:07

Nisam ni za SDA NI DF..glasao sam za ljude...svi su bili iz SDP a ato se tice Komsica njemu sam dao glas za predsjednistvo i
dacu ga opet...dok me god neko ne ubjedi makar jednim argumentom zasto je Covic bolji od njega ja cu glasat za Komsica..to sam govorio prije izbora evo govorim i nakon

A dobro eto ako ides tom logikom kako to da ti onda podrzavas Covica znaci sta ti si HDZ bot? Naravno da nisi i naravno da ne podrzavas al ti govorim koliko vam je glupa prica sa tim prozivanjima
Ne znam, iskreno previse branis SDFA da bi koristio logiku da si glasao za SDP. To je dojam koji ostavljas na forumu, a istinu znas samo ti. Ne mogu te prozivati da si DRUG, jer nista od tvog pisanja ne asocira na to, ne znam sta drugo da ti kazem.

Nije Covic ni po cemu bolji od Komsica, Covic je kriminialac i ima dodatnu zelju da odeblja Perec, i tvoje je pravo da glasas za Komsica. Ja mu ovaj put nisam dao glas jer mislim da nije uradio nista od obecanog i da je okrenuo ledja socijaldemokratiji, da vise nije drug komunist i MISLIM da je na Baketovom platnom spisku. Ali nista od tog sta sam naveo nema veze sa Covicem i njegovim UZP zahtjevima, niti pusim pricu o konstitutivnosti i da treba Hrvati da biraju sebi nesto, a pogotovo me nije briga za duh Daytona, citav Dayton je ubleha i treba raditi sve legalno da ga se rijesimo.
Spit_fire

#81563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Haris.ba wrote: 10/02/2023 11:21

Naci ce se hiljadu ljudi da sve relativizira. Oni su nebitni ako od glave krene. Prihvatio si se funkcije. I sad vodi.

Ali, jok.

Usput dobro me podsjeti...evo kad vec hoce da tjeraju inat, hajmo samo vratit istinom bez ikakve zadrske i ikakvog posebnog bunta..samo mirno i stalozeno istinu pricat

Nego on moze kontaturisat i lagat sta hoce pisat te gdje stigne, a ti ne smijes ni istinu rec

"Znamo da je to tako al djes to rec mozda se naljute..a to sto oni, a znas kakvi su hajde bgt"
dr_Evil

#81564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

mishic wrote: 10/02/2023 11:15 Borba protiv dvostrukih standarda u BiH postaje sve uzaludnija.
Dok Dodik svakodnevno krši niz zakona, vrijeđe i omalovažava i državu i kompletan jedan narod u njoj dotle njegov represivni aparat po njegovoj komandi štiti ratne zločince, kriminal i kriminalce pod njegovom zaštitoma ali zato uvodi saslušanja, procesuira i tako prijeti imamima IZ. Evo nakon Mahmića i Štulanović ef. se optužuje za "govor mržnje".

Jedino što preostaje IZ, imamima i Bošnjacima je da svi masovno, svaki dan na svakom mjestu i u svakoj prilici počnu ponavljati da je RS genocidna tvorevina, da su negatori genocida genocidaši te da su vojska i policija RS-a počinitelji genocida. To bi bila historijska i faktička istina i protiv nje se ne može i ne bi smio voditi nikakav postupak. Ali protiv onih koji to nijeće treba se i mora voditi svakodnevna borba. Borba za Istinu!
Svaka cast za post!

Aha, hoce.

Naserkirao nam se pop neki dan v'oma pa napustio medureligijsko vijece, kaze Srbi ugrozeni. I onda ga svi mediji podrze, memorandum na dijelu.
Login77777

#81565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Spit_fire wrote: 10/02/2023 11:26
Haris.ba wrote: 10/02/2023 11:21

Ali, jok.

Usput dobro me podsjeti...evo kad vec hoce da tjeraju inat, hajmo samo vratit istinom bez ikakve zadrske i ikakvog posebnog bunta..samo mirno i stalozeno istinu pricat

Nego on moze kontaturisat i lagat sta hoce pisat te gdje stigne, a ti ne smijes ni istinu rec

"Znamo da je to tako al djes to rec mozda se naljute..a to sto oni, a znas kakvi su hajde bgt"
Pa reci, vracaj ko ti brani? Ko to brani Dini, Forti, Bakiru, Komsicu itd.
Neka pocnu pridruzit ce se i obicni narod. Manje kuknjave a vise rada. Moze puno uciniti. :thumbup:
statixx

#81566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

Nema veceg relaksatora od Bakira.
Bakir Izetbegović rekao je za N1 da niko nema pravo narod ili entitet nazvati genocidnim, niti iko ima pravo vrijeđati bilo koga.
Spit_fire

#81567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 10/02/2023 11:25
Spit_fire wrote: 10/02/2023 11:07

Ne znam, iskreno previse branis SDFA da bi koristio logiku da si glasao za SDP. To je dojam koji ostavljas na forumu, a istinu znas samo ti. Ne mogu te prozivati da si DRUG, jer nista od tvog pisanja ne asocira na to, ne znam sta drugo da ti kazem.

Nije Covic ni po cemu bolji od Komsica, Covic je kriminialac i ima dodatnu zelju da odeblja Perec, i tvoje je pravo da glasas za Komsica. Ja mu ovaj put nisam dao glas jer mislim da nije uradio nista od obecanog i da je okrenuo ledja socijaldemokratiji, da vise nije drug komunist i MISLIM da je na Baketovom platnom spisku. Ali nista od tog sta sam naveo nema veze sa Covicem i njegovim UZP zahtjevima, niti pusim pricu o konstitutivnosti i da treba Hrvati da biraju sebi nesto, a pogotovo me nije briga za duh Daytona, citav Dayton je ubleha i treba raditi sve legalno da ga se rijesimo.
Ne branim ja nigdje SDF nego postavljate narativ ako nisi sa nama
protiv nas si..a bilo kakva kritika se rcuna da si protiv nas znaci moras nas podrzavat bez pogovora i pitanja, sta Dino kaze tako je...

Sto se tice Komsica da je najgori na svijetu bolji je od Covica iz sto razloga koje svi znaju i nema potrebe da ih pisemo iznova..buduci da Komsicev poraz znaci Covicevu pobjedu..mozes sam zakljucit onda...jbg ne kontam sta hoces rec nek
izugbe i komsic i covic? Ok al nemoguce...

Evo pitanje imas Komsica i Covica ili HDZ nekog...moras izabrat nema C opcije, sta biras?

Za razilku od ovih botina po forumu tebe ne smatram tskvim, jer i ti znas a i ja da bez obzira na sve "razmjerice" koje smo izrekli jedan drugom da nasi stavovi i zelje su maltene iste...
Haris.ba

#81568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

statixx wrote: 10/02/2023 11:29 Nema veceg relaksatora od Bakira.
Bakir Izetbegović rekao je za N1 da niko nema pravo narod ili entitet nazvati genocidnim, niti iko ima pravo vrijeđati bilo koga.
A sto ga uopce spominjemo? Lik nikakve funkcije osim stranacke nema. Polahko se na drzavnom nivou pocinju micati mu kadrovi.

Babo mu je potpisao, nece valjda na familiju?

Pusti njega. Ima li iko od ovih trenutnih da ista? Ono barem obrvom makne.
Spit_fire

#81569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Login77777 wrote: 10/02/2023 11:28
Spit_fire wrote: 10/02/2023 11:26

Pa reci, vracaj ko ti brani? Ko to brani Dini, Forti, Bakiru, Komsicu itd.
Neka pocnu pridruzit ce se i obicni narod. Manje kuknjave a vise rada. Moze puno uciniti. :thumbup:
Ne znam ko im brani..valjda niko..doduse za osmorku znamo ko im brani..al to je do njih. I eto i ti kazes da treba tako al sad da kazem koju protiv relakaaacije napao bi me da sam SDA ...
Student_u_Ostavci

#81570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Koliko ima istine u pričama da je na sceni novi relaksirani Dodik?
dr_Evil

#81571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 10/02/2023 11:30
dr_Evil wrote: 10/02/2023 11:25

Ne branim ja nigdje SDF nego postavljate narativ ako nisi sa nama
protiv nas si..a bilo kakva kritika se rcuna da si protiv nas znaci moras nas podrzavat bez pogovora i pitanja, sta Dino kaze tako je...

Sto se tice Komsica da je najgori na svijetu bolji je od Covica iz sto razloga koje svi znaju i nema potrebe da ih pisemo iznova..buduci da Komsicev poraz znaci Covicevu pobjedu..mozes sam zakljucit onda...jbg ne kontam sta hoces rec nek
izugbe i komsic i covic? Ok al nemoguce...

Evo pitanje imas Komsica i Covica ili HDZ nekog...moras izabrat nema C opcije, sta biras?

Za razilku od ovih botina po forumu tebe ne smatram tskvim, jer i ti znas a i ja da bez obzira na sve "razmjerice" koje smo izrekli jedan drugom da nasi stavovi i zelje su maltene iste...

Izmedju Komsica i Covica(komplet HNS-a) biram Komsica.

Ovaj put sam dao glas Becirovicu jer sam bio protiv Bakira, iskreno Becirovica ne volim niti najmanje.

I to je nekako problem nase politike u BiH uvijek biramo manje zlo. OK ne mislim jos uvijek da je Becirovic zlo, ali ne mislim ni da je dobro, on je pisonja bez harizme, znanja i stava, kojeg je ocito Lagumdzija imao za nesto, njegovo zlo je sto nista nece uraditi za ovu drzavu, jer ne zna, njegov posao moze biti samo da puca stembilje na kakvom salteru, ili radi kao nastavnik historije.

Mislim da moramo postavit narativ da je kriminal, korupcija, nepotizam = izdaja drzave. To je onaj test na kojem je Zildzic pao kod Emele neki dan.

Za Bakira mislim da je SANU-ovac, za Komsica to ne mislim, i da nemam izbora dao bih Komsicu glas opet, a Bakiru ne bih nikad ni pod kakvim uslovima.

Moje i tvoje zelje su iste, to je nesporno, ja sam samo vise strog prema vladajucem stroju, ne halalim im nista. I isto tako necu halaliti ni ovima sta sam im dao glas kad zajebu.
Spit_fire

#81572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

@dr_Evil bilo kakvo slabljenje svoje strane je izdaja pa neosporno..od kradje donacija za oruzje u ratu do osiromasenja drustva u miru

Al je ova izdaja sa pricom postuj zelje neprijatelja i hajmo vidjet sta mozemo uradit da im pomognemo da nam ne zahature...pored sto je izdaja takodjer je deguntantna izdaja..granici sa sizofrenijom da podrzia takvo nesto

Ovim prvim yebem od do sto su nam zbog licnog interesa otezali ionako teski da ne kazem nemogucu borbu

Al ovi drugi koji me tjeraju da stanem u stroj rame uz rame sa neprijateljem da bi porazio ove prve nemam dovoljno rijeci da im kazem....
Last edited by Spit_fire on 10/02/2023 11:47, edited 1 time in total.
statixx

#81573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

Haris.ba wrote: 10/02/2023 11:31
statixx wrote: 10/02/2023 11:29 Nema veceg relaksatora od Bakira.
A sto ga uopce spominjemo? Lik nikakve funkcije osim stranacke nema. Polahko se na drzavnom nivou pocinju micati mu kadrovi.

Babo mu je potpisao, nece valjda na familiju?

Pusti njega. Ima li iko od ovih trenutnih da ista? Ono barem obrvom makne.
Pa eto imamo zakon o negiranju genocida, sad se bavimo pravom da manji entitet nazivamo genocidnim dok strahujemo sta ce biti s IZ i drzavnoj imovini. Mozda je to politicka mudrost koju ja ne razumijem.
dr_Evil

#81574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 10/02/2023 11:45 @dr_Evil bilo kakvo slabljenje svoje strane je izdaja pa neosporno..od kradje donacija za oruzje u ratu do osiromasenja drustva u miru

Al je ova izdaja sa pricom postuj zelje neprijatelja i hajmo vidjet sta mozemo uradit da im pomognemo da nam ne zahature...pored sto je izdaja takodjer je deguntantna izdaja..granici sa sizofrenijom da podrzia takvo nesto

Ovim prvim yebem od do sto su nam zbog licnog interesa otezali ionako teski da ne kazem nemogucu borbu

Al ovi drugi koji me tjeraju da stanem u stroj rame uz rame sa neprijateljem nemam dovoljno rijeci da im kazem....
Mi smo vec od Daytona pa do danas u stroju rame uz rame sa njima. Ja razumijem tebe kad kazes da treba na svaku reagovat kad Dodo nesto kaze, ali iskreno na kraju dana ako nisi u stanju uzet pusku to je samo trosenje vremena. Bilo kakva reakcija dobra ili losa nece promijeniti stanje na terenu, ne postoji novi Dodik, niti stari Dodik, moze postojati samo neko drugi na strani MZ koji ce traziti partnere za "nesto". Mi nemamo nacin prisile.

Nisam optimista da ce i ovaj "Orucevicev" pristup sta Kifla i Nerko guraju rezultirati necim, ali me lijepo zanima ima li neki master plan iza ove "snishodljivosti" prema MZ. Bumo vidli, ja i ti mozemo srati o tome do ujutru, ali tek cemo vidjeti stanje na terenu za koju godinu ako n-torka bude i dalje imala vlast.

Opcije su kao i do sada, rahat patnja sta zagovaraju palermo i Novak, rat sta niko ne zagovara svjesno, i nova intervencija medjunarodje zajednice da se ova drzava postavi na zdrave noge.

Ovoj trecoj se ne nadam. Druga ako se desi bit ce jako kratka i intezivna epizoda jer su etnicke teritorije zaokruzene. Ova prva mislim da ce za mog zivota biti.
relativno84

#81575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vijece- ... /230210035
Rezimski klix standardno muti vodu u ovom vremenu relaksacije odnosa, sjetili se sad zakona i procedura fuj.
Locked