Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Point.

#81501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

dale cooper wrote: 10/02/2023 01:21
BarbaDue wrote: 10/02/2023 01:11

Pa valjda su već dobili šansu?
Novi MVP je na par mjesta i u par situacija mogao pokazati kako ima ogromnu jezičnu. Doduše mi smo ga navikli da po ustima spretno isplakuje Sabiju i ostatak vrha SDA. Nadali smo se da isti takav gard zauzme i na državnom nivou samo, žvačući dvojqc MD&DČ!!!!
Pa vlast na državnom nivou nije još kako treba ni formirana, a federacija je u blokadi. Kako su dobili šansu?
Mogli su reči Dodiku da relaksira odnose i ne svrstava Bošnjake u vjersku skupinu nazivajući i dalje muslimani i muslimanska strana. Eto, mali ali bitan korak. Tu se šuti ko zaliven i i dalje na svaku felu sda mongolida se pišu FB statusi, obavještava javnost itd itš.
dr_Evil

#81502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 10/02/2023 08:51
Mogli su reči Dodiku da relaksira odnose i ne svrstava Bošnjake u vjersku skupinu nazivajući i dalje muslimani i muslimanska strana. Eto, mali ali bitan korak. Tu se šuti ko zaliven i i dalje na svaku felu sda mongolida se pišu FB statusi, obavještava javnost itd itš.
Pa ja, dok su Bake i KOmso bili u vlasti nije smio da pisne nesto takvo, odma bi ga Komso preko labrnje!
Point.

#81503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

dr_Evil wrote: 10/02/2023 08:55
Pa ja, dok su Bake i KOmso bili u vlasti nije smio da pisne nesto takvo, odma bi ga Komso preko labrnje!
Eno, i dalje uvijek ista priča. A šta su Bake i SDA kmeee. Oni su istorija. Hajde da vidimo tu relaksaciju, novog Dodika, nove pregovarače. Gdje su, pokaži ih!

Mojne se više vaditi a šta je SDA radila.
dr_Evil

#81504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 10/02/2023 09:03
Eno, i dalje uvijek ista priča. A šta su Bake i SDA kmeee. Oni su istorija. Hajde da vidimo tu relaksaciju, novog Dodika, nove pregovarače. Gdje su, pokaži ih!

Sve dok kmecis, spinujes, i botujes nabijat cu ti na nos sve sta je SDA radila, gdje su SDA junaci i gazije, evo 20 godine DOdik pljuje po Bosnjacima, Srebrenici, efendija arlauce sa munare, muslimani srbi muhamedanske vEre, ne postoji bosanski jezik, gdje su gazije Bakir i Komsic da mu jednu pedagosku pljesku zavale. Ali jok, vazna je relaksacija i reci da necemo bez pristanka RS-a u NATO. Koliko su snishodljivi bili da su i Vucicu emisari slali za tuzbu, ono najsvetije.
Haris.ba

#81505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 10/02/2023 09:08

Sve dok kmecis, spinujes, i botujes nabijat cu ti na nos sve sta je SDA radila, gdje su SDA junaci i gazije, evo 20 godine DOdik pljuje po Bosnjacima, Srebrenici, efendija arlauce sa munare, muslimani srbi muhamedanske vEre, ne postoji bosanski jezik, gdje su gazije Bakir i Komsic da mu jednu pedagosku pljesku zavale. Ali jok, vazna je relaksacija i reci da necemo bez pristanka RS-a u NATO. Koliko su snishodljivi bili da su i Vucicu emisari slali za tuzbu, ono najsvetije.
Mislis danasnji Nipovac? Da je to emisarstvo problem, ne bi u Nipu bio.
dr_Evil

#81506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 10/02/2023 09:12
Mislis danasnji Nipovac? Da je to emisarstvo problem, ne bi u Nipu bio.
Meni je problem, nabijam ga styling redovno na nos, posto je ona jedini nipovac kojeg "poznajem" :D

Mada pretpostavljam da je od njega ta vijest dosla do Senada.. sto ga opet ne opravdava, fuj.
palermo

#81507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Naravno da je smio.....ali bi gam makar nekad Komšo poslao u neku stvar, znao je i Bake par puta (metoforički poslao) a ovi se samo smjehulje i hihoću......meni bio draži pristup Komšin...šta god ko drugi mislio
tramvajtrojka

#81508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 10/02/2023 09:21

Naravno da je smio.....ali bi gam makar nekad Komšo poslao u neku stvar, znao je i Bake par puta (metoforički poslao) a ovi se samo smjehulje i hihoću......meni bio draži pristup Komšin...šta god ko drugi mislio
I sta je Komšić sa svojim virtualnim udaranjima po prstima dobio nista osim ispijanja rakije sa tim istim Dodikom u njegovom kabinetu :oops: :oops: :cry:
palermo

#81509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 10/02/2023 09:24

I sta je Komšić sa svojim virtualnim udaranjima po prstima dobio nista osim ispijanja rakije sa tim istim Dodikom u njegovom kabinetu :oops: :oops: :cry:
Nije ništa...ali meni je bilo nekako ljepše.....

ovi me samo u depru bacaju
dr_Evil

#81510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Nije ga Komso nikad poslao u neku stvar zbog takvih stvari, oni su se vise raspravljali kako je Dodo pomaknuo zastavu, pa onda dosli on i Dzafer-beg vratili zastavu, pa je ovaj opet pomaknuo, ali sve u svemu u Dodinom kabinetu nije bilo zastave. Ali nikad mu pljesku nije dao za "muslimani", "arlauce", "bosnjacki jezik", a pogotovo se to nije desavalo dok se pravila vlast, tad je Bakir pozivao na relaksiranje odnosa, pogotovo izmedju "Bosnjaka" i "Hrvata", te da Dragan pomogne oko ugovora sa IZ. Ne pamtimo kao ribe susjed.

Istina= Bilo je rasprava jel NATO ili nije NATO, druge rasprave nismo slusali.

Nekad je bolje mozda i presutit nego pokazivati vlastitu nemoc, recimo kad Hurmica naredi zastave na pola koplja a oni to ne urade ili skinu zastave upotpunosti, i onda slijedi salva njezinog placa po novinama, a rezultat ,,I,,. Hurmica naredi nove zastave na ambasade, a oni stave one najgore sa najvise rupa, rezultat ,,I,,. Dobar pristup, a vjerovatno da se nije natezalo po novinama dobar dio tih ambasadora bi stavio nove zastave.
tramvajtrojka

#81511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 10/02/2023 09:27
tramvajtrojka wrote: 10/02/2023 09:24

Nije ništa...ali meni je bilo nekako ljepše.....

ovi me samo u depru bacaju
samo u sebi ponovis relaksacija, relaksacija, relaksacija odnosa i bices bolje vjeruj mi :)
Login77777

#81512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

dr_Evil wrote: 10/02/2023 09:29
Nije ga Komso nikad poslao u neku stvar zbog takvih stvari, oni su se vise raspravljali kako je Dodo pomaknuo zastavu, pa onda dosli on i Dzafer-beg vratili zastavu, pa je ovaj opet pomaknuo, ali sve u svemu u Dodinom kabinetu nije bilo zastave. Ali nikad mu pljesku nije dao za "muslimani", "arlauce", "bosnjacki jezik", a pogotovo se to nije desavalo dok se pravila vlast, tad je Bakir pozivao na relaksiranje odnosa, pogotovo izmedju "Bosnjaka" i "Hrvata", te da Dragan pomogne oko ugovora sa IZ. Ne pamtimo kao ribe susjed.

Nekad je bolje mozda i presutit nego pokazivati vlastitu nemoc, recimo kad Hurmica naredi zastave na pola koplja a oni to ne urade ili skinu zastave upotpunosti, i onda slijedi salva njezinog placa po novinama, a rezultat ,,I,,. Hurmica naredi nove zastave na ambasade, a oni stave one najgore sa najvise rupa, rezultat ,,I,,. Dobar pristup, a vjerovatno da se nije natezalo po novinama dobar dio tih ambasadora bi stavio nove zastave.
Kad smo kod ambasada ili sto bi iz sdO rekli hambasada. Jel tamo gdje budu ambasadori iz pravoslavne kvote samo budu uposlenici iz te kvote ili ima i drugi. Jer ako je mjesano moze se to lako srediti sa zastavama. Nije tamo policija manjeg entiteta.
dr_Evil

#81513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

A dobra je ta oko zastave bila, predsjednistvo = Vrtic
Dodik: Noćni atak na zastavu neće me spriječiti da ona bude uvijek istaknuta
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je noćno uklanjanje zastave Republike Srpske ispred njegovog kabineta u zgradi Predsjedništva nedopustivo i skanadalozno i očigledno predstavlja pokušaj Šefika DŽaferovića i Željka Komšića da mu pošalju poruku da tamo nema mjesta za Srbe.
Tri dana od inauguracije, a već različiti stavovi i potezi članova Predsjedništva BiH. Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva, postavio je zastavu Republike Sprkske u svečani salon Predsjedništva BiH. Za Željka Komšića i Šefika Džaferovića ovaj čin je krivično djelo.
Hljeba i igara, dobar je to vakat bio!
sajber87

#81514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Aha znaci priznajes da sda df nisu valjali, sad ti ne valja osmorka, koga onda podrzati pa da dodik preko noci prestane ga govori to sto govori, sta predlazes. Rs zasluzuje dodika zbog svog zla zlocina i genocida na kojem je nastala, pas koji laje ne ujeda, a zavrsice kako je i radio samo sa kamatom kad dodje vrijeme za to. Da ponovim ubjedljivo najgora opcija za bosnjake je da ostanu antizapadni sda i df, a najbolja je da vlast budu opcije koje podrzava zapad. To ko ne shvata u ovom vremenu svjetskog preslagivanja najveci je neprijatelj bosne i bosnjaka svjesno ili nesvjesno
dr_Evil

#81515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Login77777 wrote: 10/02/2023 09:33
Kad smo kod ambasada ili sto bi iz sdO rekli hambasada. Jel tamo gdje budu ambasadori iz pravoslavne kvote samo budu uposlenici iz te kvote ili ima i drugi. Jer ako je mjesano moze se to lako srediti sa zastavama. Nije tamo policija manjeg entiteta.
Trebalo bi da je mjesano, ali naravno zna se ko je sef. Mislim da je upravo bila situacija gdje se Dodo zalio Kifli na jednonacionalne ambasade
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#81516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

Jes komso smio...al kad bi se lagali. Znam da kao ljubitelji sdfa nemate druge opcije osim mitomanije i "zlatna ribica" sjecanja, sli nisu svi takvi, bar ne na ovom forumu.
Ne kazem da komsi nije bio omiljeni sport pisanje saopstenja iz kafana, ali vazda je pazio da ne ugrozi svoju poziciju sda (a samim tim i snsd) cmarnog priljepka
sumirprimus

#81517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

ma nije on sda..
:lol:
palermo

#81518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 10/02/2023 09:29

Nisam siguran da sam te najbolje skontao. Ho'š da kažeš da je najbolje šutiti i u sebi to prevladati (kako kružni tramvaj sugerira) ?
palermo

#81519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

izvrsni direktor wrote: 10/02/2023 09:35

Jes komso smio...al kad bi se lagali. Znam da kao ljubitelji sdfa nemate druge opcije osim mitomanije i "zlatna ribica" sjecanja, sli nisu svi takvi, bar ne na ovom forumu.
Ne kazem da komsi nije bio omiljeni sport pisanje saopstenja iz kafana, ali vazda je pazio da ne ugrozi svoju poziciju sda (a samim tim i snsd) cmarnog priljepka
Ih, pa ne moraš ti nama govoriti da si hadžija na ovom forumu ? Kako kažu braća Hrvati, razvidno je....
pemanapemani

#81520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

I koji je rezultat toga što su ga nekad Komšo i metaforički Bakir slali u neku stvar?
Komšo i Bakir su imali 20 godina da zaustave ili barem uspore Dodika.

Njihovi rezultati su takvi da je Dodik za vrijeme prvog Komšinog mandata priznavao genocid, a za vrijeme zadnjeg doslovno piša po žrtvama genocida. Ne kažem da je to Komšina zasluga, ali očito da slanje u neku stvar ne daje rezultate, naprotiv.
Dakle, Komšo je na početku dobio "dobrog" Dodika koji ne negira genocid, bosanski jezik i sl.. Poslije 17 godina imamo fašistoidno separatističkog Dodika.

Trojka je dobila fašistoidno separatističkog Dodika, ali se od njih očekuje da za mjesec dana fašistoidnog Dodika smjeste gdje mu je mjesto ili ga pretvore u dobrog Dodika.

Problem je u tome što su neki dobijali šansu 20 godina, a nekima se ne da ni pola godine. Nego se još optužuju da su za 15 dana vlasti napravili gore stvari za državu nego oni koji vladaju 20 godina.

Kada je Dodik prvi put negirao genocid i bosanski jezik trebalo je toliko zategnuti stvari i pokazati MZ da postoji crvena linija.

Umjesto toga smo dobili odbijanje Aprilskog paketa i izjave Silajdžića kako se on samostalno može dogovoriti sa Dodikom.
Onda smo imali Zlaju i Komšu koji su ga proglasilli drugom Mićkom, sa kojim se može raditi.
Pa Bakira koji nikad neće u NATO bez pristanka Srba i koji se isto može dogovoriti sa Dodikom...

I niko nije kriv do trojke, čijih se poteza, prema vlastitom priznanju, pravo bojiš.
Jebi ga, nije te bilo strah 20 godina Dodikovog divljanja, nije te bilo strah kada mu je SDA dala totalnu kontrolu DN, kada mu je Bakir u kafani u I. Sarajevu dao pare od MMF i izvadio ga iz govana, nije te bilo strah kada mu je dopušten referendum..., ali te danas pravo strah jer je Konaković otišao na utakmicu u Laktaše i prodao državu.

Ma hajte molim vas.
sajber87

#81521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Cuj komsic mu rekO :lol: , rezultat tog rekO je jos glasova za snsd hdz sda i df, a sve vrijeme u koaliciji krhaju milijarde licna korist avioni kamioni, bolje bi bilo da je raskinuo koaliciju sa snsd i hdz dok god ne promjene pricu aaaaa zar to ne bi bilo bolje ucijene snsd i hdz i kazu ne prestanete li sa takvom pricom i postupcima izlazimo iz visegodisnje koalicije sa vama i necemo ulaziti nikad dok se ne promjenite. :mrgreen:
Last edited by sajber87 on 10/02/2023 09:45, edited 1 time in total.
Point.

#81522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

dr_Evil wrote: 10/02/2023 09:08

Kad se nema argumenata onda ide ta šuplja spin, bot, p materina. Halo momčino, to da Osmorka ne smije prdnuti ni Dodiku ni Čoviću a i da Dodik i dalje, dok je počela relaksacija odnosa i dan poslije nakon što je Konaković bio kod njega, i dalje jedan narod ne zove pravim imenom je činjenica a ne spinovanje.
dr_Evil

#81523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 10/02/2023 09:40

Nisam siguran da sam te najbolje skontao. Ho'š da kažeš da je najbolje šutiti i u sebi to prevladati (kako kružni tramvaj sugerira) ?
Ne do bog, samo tvrdim da Komso i Bake nisu zastitnici i lajavci kakve ih predstavljate nego demagozi, i pod B da ako imas mogucnost da uradis nesto za svoju domovinu umjesto da lajes radi dizanja svog rejtina onda to i uradi, pa makar te kostalo mandata. Valjda je drzava vaznija od stolice.

Lajati bez ucinka je kao pisati se u gace u svrhe grijanja!

I disclaimer, Osmorka jos nista nije uradila za drzavu u ovome mandatu, ni dobro ni lose, bumo vidli
palermo

#81524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

pemanapemani wrote: 10/02/2023 09:43

I koji je rezultat toga što su ga nekad Komšo i metaforički Bakir slali u neku stvar?
Komšo i Bakir su imali 20 godina da zaustave ili barem uspore Dodika.

Njihovi rezultati su takvi da je Dodik za vrijeme prvog Komšinog mandata priznavao genocid, a za vrijeme zadnjeg doslovno piša po žrtvama genocida. Ne kažem da je to Komšina zasluga, ali očito da slanje u neku stvar ne daje rezultate, naprotiv.
Dakle, Komšo je na početku dobio "dobrog" Dodika koji ne negira genocid, bosanski jezik i sl.. Poslije 17 godina imamo fašistoidno separatističkog Dodika.

Trojka je dobila fašistoidno separatističkog Dodika, ali se od njih očekuje da za mjesec dana fašistoidnog Dodika smjeste gdje mu je mjesto ili ga pretvore u dobrog Dodika.

Problem je u tome što su neki dobijali šansu 20 godina, a nekima se ne da ni pola godine. Nego se još optužuju da su za 15 dana vlasti napravili gore stvari za državu nego oni koji vladaju 20 godina.

Kada je Dodik prvi put negirao genocid i bosanski jezik trebalo je toliko zategnuti stvari i pokazati MZ da postoji crvena linija.

Umjesto toga smo dobili odbijanje Aprilskog paketa i izjave Silajdžića kako se on samostalno može dogovoriti sa Dodikom.
Onda smo imali Zlaju i Komšu koji su ga proglasilli drugom Mićkom, sa kojim se može raditi.
Pa Bakira koji nikad neće u NATO bez pristanka Srba i koji se isto može dogovoriti sa Dodikom...

I niko nije kriv do trojke, čijih se poteza, prema vlastitom priznanju, pravo bojiš.
Jebi ga, nije te bilo strah 20 godina Dodikovog divljanja, nije te bilo strah kada mu je SDA dala totalnu kontrolu DN, kada mu je Bakir u kafani u I. Sarajevu dao pare od MMF i izvadio ga iz govana, nije te bilo strah kada mu je dopušten referendum..., ali te danas pravo strah jer je Konaković otišao na utakmicu u Laktaše i prodao državu.

Ma hajte molim vas.
ma iskreno da ti kažem....nije me baš pravo strah.....mislim, ako bude stani pani ja ću svakako pripasti Čovketovoj strani....to će biti prosperitetnija strana

al da ovi ne znaju jesu pošli ili došli....bogami je tako (najblaže rečeno )
dr_Evil

#81525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 10/02/2023 09:44
Kad se nema argumenata onda ide ta šuplja spin, bot, p materina. Halo momčino, to da Osmorka ne smije prdnuti ni Dodiku ni Čoviću a i da Dodik i dalje, dok je počela relaksacija odnosa i dan poslije nakon što je Konaković bio kod njega, i dalje jedan narod ne zove pravim imenom je činjenica a ne spinovanje.
To sto si ti rekao da je nesto cinjenica ne pije vode ni u tvojoj vlastitoj kuci. Osmorka jos nije uradila nista, ni dobro ni lose, formiraju vlast bez konflikta kako su i obecali prije izbora. Do kada ce to tako moci vidit cemo.

Za lokalne klaune zeljne medijske paznje imate gospodina "Milion potpisa za gradjansku BiH". I sta bi?

Gospodin Milion Potpisa je svaki put Dodiku samar opalio na to "muslimani", cak i kad je to govorio u Briselu pred citavom Europom, i tad je presutio, a makar tada je trebao reagovati! Pljuc.
Locked