Pa naravno, ja te podrzavam u tom misljenju i svjedok sam bar 15+ takvih slucajeva.Spit_fire wrote: ↑09/02/2023 16:12 Pa imaju brate sve to stoji, al sto puta sam napadnut radi ovoga sto cu sad rec al nea veze ostacu pri tom misljenju pa eto nek
je i pogresno ja ga vidim kao tacno: "U BiH moras bit dingospo vani mozes i vagno jes ako treba. Jer u BiH ti je ofirno rec da si moler al kad si u moler u njemackoj ti kad dodjes u BiH nisi moler nego si prije svega iz Njemacke"
Nemam sta mudrovat o drugima imam u rodbini primjera...jedan radio atolariju ubijao pare bukvalno preko 2k sigurno plus sve olaceno prekovrmeni uredno itd osiguran...da otkaz nadje stelu za opstinu i eto ima 1200 kad sve sabere i kae mala
plata...al eto ide u kosulji na poso a ne u radnom odijelu.
Super laksi i sigurniji poso, prst u uho al onda nema olate dobre..ne moze i jare i pare brate...
Ali ti hocu reci, da to nije samo slucaj u BiH - nego je ocito svjetski fenomen danasnjice. "Mi iz BiH" mozemo to prekriti tako sto odemo da radimo taj posao tamo gdje nas niko ne vidi.
Eh sad napadaju te oni koji kazu da se treba u zivotu baviti iskljucivo onim sto volis i da ne treba da razmisljas da li ce ti fakultet donijeti zaradu u buducnosti. To mi iskreno zvuci kao neka losa reklama za neki Univerzitet. Takav luksuz mogu sebi priustiti samo oni koji imaju dobru zaledjinu pa i bez da rade - nece biti gladni. 80% nas ne bi nikad upisalo fakultet da se nismo nadali da ce nam taj fakultet u buducnosti donijeti bolji zivot u odnosu na onog ko nema fakultet, eh sad su se stvari malo okrenule i zato je danasnja generacija frustrirana (jer se osjeca prevarenom).