Rahat patnja.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Novak20
-
plavi_E
#81077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa sta fali sto HR prima ogromu sadaku od EU. Nije ti to razlog da ne budes ponosan na nju.
- Student_u_Ostavci
- BHCluster
#81079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A vi nastavite cuvati tzv "rs" kao sto vam rece poglavnik, to je gradjanski model koji vama odgovara.sajber87 wrote: ↑08/02/2023 11:54Grijesis sda i df ovu radikalizaciju zagovaraju samo sad kad im se smijesi opozicija, sad bi u rat krenuli, ali ako bi se dala sansa da budu opet u vlasti bili bi mekani kao pamuk bilo bi pa moramo zajedno snsd je bolji od cetnika iz sds a, hdz je kamilica za ustase iz republikanaca itd. Samo im je vlast vazna i nista drugo, zarad nje su spremni i za raspad drzave ako ce im to garantovati vlast u svom fildzanu. Izdajnici bosne i bosnjakaTruba wrote: ↑08/02/2023 10:16 građanska država u očima onih u BiH koji je žele izgleda da bošnjaci biraju predsjednika....većinu u parlamentu...i u općinama gdje su većina
ali u praksi bi bio miks između makedonije crne gore i libanona
dakle totalni raspad sistema prema kojemu bi ovo danas što imamo bilo švicarska
- BHCluster
-
Novak20
#81081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
RH uplaćuje i prima.
Dvosmjeran je to ekonomsko-interesni odnos za razliku od onog koji prima sve, a zauzvrat ne daje ništa.
I još se Bisera hvali donacijom kineskog dječijeg hora i hurmama.
A ponosni građani države BiH idu u Srbiju da prime cjepivo. Fuj.
Last edited by Novak20 on 08/02/2023 12:18, edited 1 time in total.
-
Spit_fire
#81082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
#81083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali Hrvatska ga puno vise prima.Novak20 wrote: ↑08/02/2023 12:16RH uplaćuje i prima.SpoilerShowSpoilerShowDvosmjeran je to ekonomsko-interesni odnos za razliku od onog koji prima sve, a zauzvrat ne daje ništa.
A ponosni građani BiH idu u Srbiju da prime cjepivo. Fuj.
- Prpa.ba
#81084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da i znam i mogu, ali nivo diskusije to ne iziskuje. Mogu i s pola gasa.
To sto nije statistickih 10% ne znaci da nije reprezentativan dovoljno da se izvedu zaključci. A oni kazu da u sredinama gdje su Trojanci prije 2 godine izgubili, izgubili su ubjedljivije, a u sredinama gdje su pobijedili, pobijedili su s manjom razlikom.kluz franjo wrote: ↑08/02/2023 12:07 Od tebe korišteni uzorak od 4 IJ ili 6,5% od izašlih glasača u FBiH je ili reprezentativan ili nije. U oba slučaja je notorna glupost da dobijanje 1/4 ili (evo poklanjam ti i Mirnesa) trećine glasova u te 4 IJ "pokazuje da je ipak pristojna natpolovicna vecina Bosnjaka protiv relaksatora odnosa."
Meni dovoljan indikator. Razocaravajuci, jer nije bio potop, ali dovoljan. Sta znaci tamo gdje si pobjedjivao dobiti manje glasova, a tamo gdje si gubio dobiti manje glasova? Znaci trend dobijanja manje glasova.
A obzirom da Trojanci ionako nisu dobili vecinu glasova ni na prethodnim izborima, pogotovo je ne bi dobili danas. Jer nisu dobili vise, nego manje glasova.
Ne cijenis ti nista jer insinuiras tupavosti i pustas da te vodi strah a ne racio.kluz franjo wrote: ↑08/02/2023 12:07Sasvim je normalno da i Bošnjaci imaju svoje pravaše, obraze i dveri. Zato i cijenim to što svoju ideju o imperativu "patriJotske čistoće nacionalne zajednice" ne umotavaš u oblande "demokratskog građanluka".
Ipak brojevi su brojevi, a maštarenja ekstemnoradikalnih političkih marginalaca o "pristojnim natpolovicnim nacionalnim vecinama" su maštarenja. Opasna.
Nemam ja nista sa navedenim teroristickim organizacijama katolika i pravoslavaca. Bosnjaci nikada nisu bili vodjeni politikom osvajanja, osvete, zatiranja identiteta nacionalnih manjina, ubijanja i terorizma, pa nisam ni ja.
Neces nikakvom insinuacijom reducirati moju zelju za BiH onakvom kakvom je vidim, na prizemne i teroristicke ideologije iz susjednih drzava i dijela njihovih drzavljana koji zive u BiH.
- Prpa.ba
- dr_Evil
#81086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koji put dina ti, ne rade apsolutno nista. Sve ovo sta sad Osmorka radi je copy/paste 2018 Komsica i Bakira. Onda je Bake smirivao tenzije, relaksirao, zadovoljio Komsica time sto mu je dao dio bosnjacke kvote, a Komso vrlo rado prihvatio i nije trazio nista iz hrvatske kvote.
Apsolutno nista se ne desava, osim sto vas par, te rezimski mediji vriste o nekoj izdaji. Naravno ko gubi ima pravo da se i ljuti, ali hocemo li na ovom forumu pricati kao ljudi ili cemo samo botovati.
Ne predlazem ja nista, nisam ni profa, ni akademik, niti politicar, ali sam dovoljno obrazovan i svijestan da znam da je ovo sve ubleha, tj. ubleha ako cemo da pricamo o drzavi, naciji, vjeri i jeziku.
Ako ne pricamo o drzavi, naciji, vjeri i jeziku, onda da nastavimo botovati i loziti nekoga da ce Dino ili Komso uvesti gradjansku. Ipak je Komso zavrsio pravo kad su neki drugi profesori bili, rece u Briselu i tako ukopa obrazovanje svoje domovine.
-
noviforumas
#81087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zamimljivo. Tko su istocnjaci koje treba nauciti pameti?
- BHCluster
#81088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
OplakaH...plavi_E wrote: ↑08/02/2023 12:19Ali Hrvatska ga puno vise prima.Novak20 wrote: ↑08/02/2023 12:16RH uplaćuje i prima.SpoilerShowSpoilerShowDvosmjeran je to ekonomsko-interesni odnos za razliku od onog koji prima sve, a zauzvrat ne daje ništa.
A ponosni građani BiH idu u Srbiju da prime cjepivo. Fuj.
- dr_Evil
#81089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jackpot! Rekoh ja, uvijek prije ili kasnije izleti jedna ovakva, jos mi prosle sedmice neki kolega Novakov prijetio da ce NATO poravnati Sarajevo.
-
Novak20
#81090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro je da nisam ja prijetio.
Istočnjaci su svi koji su istočno od schengenske granice EU i RH o kojoj sam pisao.
Trebam li vas učiti geografiji i logici pa da znate tko je to konkretno ?
Last edited by Novak20 on 08/02/2023 12:42, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
- Styling
#81092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam vise puta rekla, ponovicu opet. Mislim da bi bilo bolje da je ministar sigurnosti. I zbog drzave i zbog stranke.dr_Evil wrote: ↑08/02/2023 07:31Preshjednika nisam nikad gotivio, gledam ga kao i Cengica, uvijek jednom nogom u SDA. Budimo realni, narod je zaista glasao protiv Bakira, ne znam ko bi normalan Denisu dao glas. Od dva zla manje, imao je SDP mnogo boljih kadrova.Styling wrote: ↑06/02/2023 17:16
Pa i Dino je mlad za diplomatu. Pitaj predsjednika države što gerijatriju šalje za ambasadore.
Glede obrazovanja diplomata. 30 godina vlast nije bila i stanju da uspostavi diplomatsku školu ili akademiju da barem nauče osnove stranih jezika, protokola i itd.
Ako bude volje, trebala bi se uspostaviti jedna takva škola.
Takva skola nam treba pod hitno, slazemo se. Nemam ja bona nista protiv Dine, gotivim ga pravo jer je pencilin za SDA, ali red je reci da mu je ovo greska bila. Mislim da bi bilo bolje da je jamio nesto unutar drzave on je kralj balkanske blatne politike.
-
Spit_fire
#81093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zaostali,prljavi, za nista osim kuhanja i kmetovanja sposobni...zna se vrlo dobro ko je ove rijeci (ne doslovno svaku) izrekao u Medjugorju 93 i zna se vrlo dobro na koga je mislio
Kad smo vec spomenuli..ne mogu se oteti utisku da dosta i ovih lidera osmorke mozda i nesvjesno Bosnjake smatra inferiornijim u odnosu prije svega na Hrvate...ne kazem da je tacno al moje vidjenje pa eto razapnite me..
Ne mogu se oteti utisku da imaju isti stav kao Hadziksmanovici..."Mi smo jade koje se moraju prikloniti nekome inace opstanka nam nema"
- Styling
-
laik1981
#81095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cinjenica je da smo inferiorni, bar kada o politici govorimo.. Zato se i mijenja SDA.. Da probamo postici da budemo manje inferiorni ili cak i ravnopravni..
- Styling
-
Spit_fire
#81097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sda koja je dovela nas u "inferiornist" se mjenja onima koji u startu prijvataju tu inferiornost...i to je plan?
- dr_Evil
#81098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne trebas, hvala, sve je jasno ko dan, bio je jos jedan 93-e takav. I on nas je poducavao o bivsim kolonijama
Sta napade palermo mene i Spit Fire-a prekjucer, kaze mi grijesimo
-
Vaya
-
kluz franjo
#81100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Fino je što si reterirao, pa sada govoriš o ličnim impresijama i ličnim indikatorima.Prpa.ba wrote: ↑08/02/2023 12:23Naravno da i znam i mogu, ali nivo diskusije to ne iziskuje. Mogu i s pola gasa.
To sto nije statistickih 10% ne znaci da nije reprezentativan dovoljno da se izvedu zaključci. A oni kazu da u sredinama gdje su Trojanci prije 2 godine izgubili, izgubili su ubjedljivije, a u sredinama gdje su pobijedili, pobijedili su s manjom razlikom.kluz franjo wrote: ↑08/02/2023 12:07 Od tebe korišteni uzorak od 4 IJ ili 6,5% od izašlih glasača u FBiH je ili reprezentativan ili nije. U oba slučaja je notorna glupost da dobijanje 1/4 ili (evo poklanjam ti i Mirnesa) trećine glasova u te 4 IJ "pokazuje da je ipak pristojna natpolovicna vecina Bosnjaka protiv relaksatora odnosa."
Meni dovoljan indikator. Razocaravajuci, jer nije bio potop, ali dovoljan. Sta znaci tamo gdje si pobjedjivao dobiti manje glasova, a tamo gdje si gubio dobiti manje glasova? Znaci trend dobijanja manje glasova.
A obzirom da Trojanci ionako nisu dobili vecinu glasova ni na prethodnim izborima, pogotovo je ne bi dobili danas. Jer nisu dobili vise, nego manje glasova.
Ne cijenis ti nista jer insinuiras tupavosti i pustas da te vodi strah a ne racio.kluz franjo wrote: ↑08/02/2023 12:07Sasvim je normalno da i Bošnjaci imaju svoje pravaše, obraze i dveri. Zato i cijenim to što svoju ideju o imperativu "patriJotske čistoće nacionalne zajednice" ne umotavaš u oblande "demokratskog građanluka".
Ipak brojevi su brojevi, a maštarenja ekstemnoradikalnih političkih marginalaca o "pristojnim natpolovicnim nacionalnim vecinama" su maštarenja. Opasna.
Nemam ja nista sa navedenim teroristickim organizacijama katolika i pravoslavaca. Bosnjaci nikada nisu bili vodjeni politikom osvajanja, osvete, zatiranja identiteta nacionalnih manjina, ubijanja i terorizma, pa nisam ni ja.
Neces nikakvom insinuacijom reducirati moju zelju za BiH onakvom kakvom je vidim, na prizemne i teroristicke ideologije iz susjednih drzava i dijela njihovih drzavljana koji zive u BiH.![]()
Naravno, sasvim je dozvoljeno pokušavati iz statističke sarme izvlačiti zrna riže, a zanemarivati meso i kiseli kupus. Nije uvjerljivo, ali je dozvoljeno.
Tvoje želje su baš kao i tvoji indikatori. Tvoja lična stvar.
Propagiranje ideje bošnjačkog separatizma i izolacionizma, posebno ako se ista želi postići konfliktom, je prvenstveno za Bošnjake opasna društveno-politička pojava.
Srećom, još uvijek manjinska.