Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
sajber87

#81051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

laik1981 wrote: 08/02/2023 11:19 SDF-u bi i HDZ i SNSD bili sasvim Ok samo da su oni i dalje u koaliciji sa njima.. Tad bi opozicija u RS-u bila puno gora od SNSD, sto su nerijetko i izjavljivali, a HDZ najmanje zlo u HNS-u i prirodni partner, sto su isto tako izjavljivali..

Koliko su ljudi spremni lagati i spinovati samo jer im je krivo sto se njihovim ublehama izmice vlast.. Kakva ljudska bizuterija..
:thumbup:
Novak20

#81052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

PM72 wrote: 08/02/2023 11:23
Novak20 wrote: 08/02/2023 11:20

Dali su državljanstvo Alkalaju, Biseri, Cikotiću, Ceriću, Lagumdžiji ..........

Nikakva korist, samo šteta.
Jebo njih,trebali su dati običnim ljudima...bar pola miliona bošnjaka bi već imalo po 10-15 godina staža u EU
:lol:

Pantovčak nije toliko glup da to uradi.

A i ovako više nije veliki problem za papire dok Zapadu fali radne snage.
PM72

#81053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Novak20 wrote: 08/02/2023 11:26
PM72 wrote: 08/02/2023 11:23

Jebo njih,trebali su dati običnim ljudima...bar pola miliona bošnjaka bi već imalo po 10-15 godina staža u EU

Pantovčak nije toliko glup da to uradi.

A i ovako više nije veliki problem za papire dok Zapadu fali radne snage.
E jebi ga sad...sa 50 i kusur mi se ne ide vani :lol: jedino viša sila a što moraš nije teško.
Spit_fire

#81054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 08/02/2023 11:20
Spit_fire wrote: 08/02/2023 11:17

Pa sta hoces rec trebamo popustit (predat se) Uzp bandi?
Ni pod razno, samo kazem da ne mozes ocekivati neke promijene i napredak dok nas vode najgori, i sto je najgore dok se divimo najgorima. Na stranu sva zajebancija koju pisemo ovdje. Da li iko od onih koji su nas predstavljali i koji nas predstavljaju imaju kapacitet za promjene?
Cinjenica je da ni ne pokusavaju..a sto se trenutnih tice ovo je u fazonu (tvojim rijecnikom)"Svakako nemamo kapacitet hajmo odustat"...sa druge strane separtisti imaju kapaciteta onoliko koliko smo im "mi" spremni dat
plavi_E

#81055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

"Pantovcak" je u Dejtonu potpisao da Becirovic i Komsic mogu legalno biti clanovi Presjednistva BiH pa je onda napisao Shmitu novi izborni zakon u Federaciji pa opet ne mogu formirati vlast. Najvise idiota i kretena u Ex-Yu nakupilo u tom "Pantovcaku".
Novak20

#81056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

plavi_E wrote: 08/02/2023 11:31 "Pantovcak" je u Dejtonu potpisao da Becirovic i Komsic mogu legalno biti clanovi Presjednistva BiH pa je onda napisao Shmitu novi izborni zakon u Federaciji pa opet ne mogu formirati vlast. Najvise idiota i kretena u Ex-Yu nakupilo u tom "Pantovcaku".
Možda.

Ako idiote i kretene primaju u EU i NATO nama je tamo odavno mjesto. :D
plavi_E

#81057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Koje laganje da bi za SDA HDZ i SNSD bili sasvim ok. Pa SDA nikad nije ni rekla da im nisu ok. Neko sasvim drugi je govorio "necemo sa nacionalistima".
plavi_E

#81058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Novak20 wrote: 08/02/2023 11:33
plavi_E wrote: 08/02/2023 11:31 "Pantovcak" je u Dejtonu potpisao da Becirovic i Komsic mogu legalno biti clanovi Presjednistva BiH pa je onda napisao Shmitu novi izborni zakon u Federaciji pa opet ne mogu formirati vlast. Najvise idiota i kretena u Ex-Yu nakupilo u tom "Pantovcaku".
Možda.

Pa HR je upravo dokaz da primaju. Zato Njemci i Francuzi sad i hoce reformu EU kad su uvidjeli koga su sve primili u EU.
dr_Evil

#81059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 08/02/2023 11:27

Cinjenica je da ni ne pokusavaju..a sto se trenutnih tice ovo je u fazonu (tvojim rijecnikom)"Svakako nemamo kapacitet hajmo odustat"...sa druge strane separtisti imaju kapaciteta onoliko koliko smo im "mi" spremni dat
Ja to nIJEsam rekao. Vise sam u fazonu ko nas vodi dobro i ovo imamo, bilo koja vrsta akcije iziskuje plan, ocekivati od Komse, Baketa, Dine i Nerke bilo kakav plan sto se tice drzave i nacije je kao ocekivati da se obogatis igrajuci loto, ponekad neko i dobije, ali su sanse 0,00000015%.

Ne pitamo se ja i ti nista, prema tome mi i ne odustajemo, a i ne pravimo akciju niti plan. Do sad je najbolji plan koji smo vidjeli milion potpisa, sto je btw kopija inicijative Ive Komsice koju Zeljko Komsic nije podrzao 2 mjeseca prije toga.

I STA CEMO SAD, rekla bi komsinica.
Spit_fire

#81060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Pa posto se mnogi ovdje fataju za neki prakticnu primjenu ili kako forto rece "praksu"...da smo mi nacisti:

Ustupak FBiH je bio da imaju dva predjsednika jer su Srbi isli silaznom putanjom u ratu. Znaci racunalo se da ce od 94 hrvati ostati na strani BiH..nije amerima palo da ce krenuti kontra BiH opet cim se malo smiri situacija..tu je sva istina ne samo predsjednika nego bilo cega drugof u politckom smislu

Mislim koliko je samo bolesna ta prica jbt ljudi govore da se krsi nekakvo nebesko pravo jer se radi po zakonu...

Sad ce neko rec potpiso Alija..jeste i eto sta mi radimo kontra toga? Ovo vam je sve potpiso i Tudjman kad ga je popusio na bojnom polju...

Pokusali na foru zauzet mostar, vakuf i SB..nije proslo, Arbih se konsolidovala i znali su da u tom sukobu "do zadnjeg" nikakve sanse nisu imali..pokusavali onda pritiscima i na razne nacine, kad su vidjeli da nemamo izbora da cemo se borit pa makar svi izginuli onda rekli "to se mi malo salili" i potpisali washington...sad hoce da vrste sve u 93 i da nastavimo dje ko stao, da mu das u miru ono sto nisi htio ni u ratu u bezizlaznoj situaciji
Novak20

#81061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

plavi_E wrote: 08/02/2023 11:37
Novak20 wrote: 08/02/2023 11:33

Možda.

Pa HR je upravo dokaz da primaju. Zato Njemci i Francuzi sad i hoce reformu EU kad su uvidjeli koga su sve primili u EU.
:-)
Istjerati ih neće ni iz EU ni iz NATO.

A što sa nama ?

Rusija/Kina i Turska popola, ljepota od života ?
Spit_fire

#81062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 08/02/2023 11:38
Spit_fire wrote: 08/02/2023 11:27

Ja to nIJEsam rekao. Vise sam u fazonu ko nas vodi dobro i ovo imamo, bilo koja vrsta akcije iziskuje plan, ocekivati od Komse, Baketa, Dine i Nerke bilo kakav plan sto se tice drzave i nacije je kao ocekivati da se obogatis igrajuci loto, ponekad neko i dobije, ali su sanse 0,00000015%.

Ne pitamo se ja i ti nista, prema tome mi i ne odustajemo, a i ne pravimo akciju niti plan. Do sad je najbolji plan koji smo vidjeli milion potpisa, sto je btw kopija inicijative Ive Komsice koju Zeljko Komsic nije podrzao 2 mjeseca prije toga.

I STA CEMO SAD, rekla bi komsinica.
Nema veze..doce neko nekad ko ce plan imat, al ako se popusti taj plan nece bit primjenjiv jer ce sve bit gotovo. Bolje ostat na ivici provalije i cekati dok smislis kako da se odmaknes, nego skocit u istu
Spit_fire

#81063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Novak20 wrote: 08/02/2023 11:42

A što sa nama ?

Ne idemo "mi" u moskvu nego Covic
plavi_E

#81064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

A što sa nama ?

Nece ih istjerati nego ce ih postaviti tamo gdje im je i mjesto, zajedno sa BiH i ostalim ex-yu.

Europska unija s više brzina Hrvatsku bi gurnula natrag na Balkan

Nije nikakva tajna da je unija sa vise brzina jedina mogucnost za opstanak EU i da su te reforme nuzne upravo jer su se masovno primali kreteni i idioti u EU.
Prpa.ba

#81065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

izvrsni direktor wrote: 08/02/2023 11:05 Hoces reci da ne treba razgovarati sa predsjednikom i zamjenicom predshednika odbora za vanjsku politiku u EU?
Je lli to nesto lose sto razgovara sa doticnom?
Pa sto ju je izostavio sa spiska sastanaka, nije valjda da postaje preofirno sta se radi. :mrgreen:
sajber87

#81066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Truba wrote: 08/02/2023 10:16 građanska država u očima onih u BiH koji je žele izgleda da bošnjaci biraju predsjednika....većinu u parlamentu...i u općinama gdje su većina

ali u praksi bi bio miks između makedonije crne gore i libanona
dakle totalni raspad sistema prema kojemu bi ovo danas što imamo bilo švicarska
Grijesis sda i df ovu radikalizaciju zagovaraju samo sad kad im se smijesi opozicija, sad bi u rat krenuli, ali ako bi se dala sansa da budu opet u vlasti bili bi mekani kao pamuk bilo bi pa moramo zajedno snsd je bolji od cetnika iz sds a, hdz je kamilica za ustase iz republikanaca itd. Samo im je vlast vazna i nista drugo, zarad nje su spremni i za raspad drzave ako ce im to garantovati vlast u svom fildzanu. Izdajnici bosne i bosnjaka
Prpa.ba

#81067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Novak20 wrote: 08/02/2023 11:33 Ako idiote i kretene primaju u EU i NATO nama je tamo odavno mjesto. :D
Kad su npr. Hrvatska, Mađarska i Bugarska tamo, ocito je da da.

Bas zato mozda i nije to toliko vrijedan cilj da bi se relaksiralo odnose, nista ne dobijamo.

:mrgreen:
Novak20

#81068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

plavi_E wrote: 08/02/2023 11:47

A što sa nama ?

Nece ih istjerati nego ce ih postaviti tamo gdje im je i mjesto, zajedno sa BiH i ostalim ex-yu.

Europska unija s više brzina Hrvatsku bi gurnula natrag na Balkan

Nije nikakva tajna da je unija sa vise brzina jedina mogucnost za opstanak EU i da su te reforme nuzne upravo jer su se masovno primali kreteni i idioti u EU.
Nakon uvođenja eura i ulaska u Scengensku zonu RH je prilično sigurna i stabilna država u okviru svojih integracija.

Ako je ubace u neku od "brzina" onda će to biti brzina balkanskog žandara koji će da guli istočnjake na milijun načina dok ih ne nauči pameti. :D
Spit_fire

#81069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Prpa.ba wrote: 08/02/2023 11:55
Novak20 wrote: 08/02/2023 11:33 Ako idiote i kretene primaju u EU i NATO nama je tamo odavno mjesto. :D
Kad su npr. Hrvatska, Mađarska i Bugarska tamo, ocito je da da.

Bas zato mozda i nije to toliko vrijedan cilj da bi se relaksiralo odnose, nista ne dobijamo.

:mrgreen:
Ko tebe tj "nas" uopste pita...dobijaju neprijatelji ove drzave
plavi_E

#81070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

BiH ako ikad udje u EU to ce biti EU u kojoj se zemlje poput HR, BiH, SRB, CG, SMK ne pitaju ama bas nista. Nema smisla da isto pravo imaju HR kao drzava koja je dobila najvise Corona-sadake po glavi stanovnika i drzave poput Nizozemske i Svedske koje su finansirale tu sadaku. I to sad najjace zemlje EU uvidjaju i moraju to mjenjati. Inace od EU nema nista.
Prpa.ba

#81071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Novak20 wrote: 08/02/2023 11:56 Ako je ubace u neku od "brzina" onda će to biti brzina balkanskog žandara koji će da guli istočnjake na milijun načina dok ih ne nauči pameti. :D
Kakav ponos na svoju drzavu. Tako i treba.

Naravno, guliti istocnjake sigurno necete, ali svakako treba biti ponosan na svoju drzavu. :thumbup:
plavi_E

#81072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Čamparina savjetnica postala savjetnica za medije Konakoviću

Ovi razmjenjuju savjetnice ko sličice.

dr_Evil

#81073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 08/02/2023 11:44
Nema veze..doce neko nekad ko ce plan imat, al ako se popusti taj plan nece bit primjenjiv jer ce sve bit gotovo. Bolje ostat na ivici provalije i cekati dok smislis kako da se odmaknes, nego skocit u istu
Cekati na ivici provalije i ne imati plan dok ti neprijatelj kopa ispod noga da ivica propadne. Zvuci kao dobar plan.
Novak20

#81074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 08/02/2023 12:01
Novak20 wrote: 08/02/2023 11:56 Ako je ubace u neku od "brzina" onda će to biti brzina balkanskog žandara koji će da guli istočnjake na milijun načina dok ih ne nauči pameti. :D
Kakav ponos na svoju drzavu. Tako i treba.

Naravno, guliti istocnjake sigurno necete, ali svakako treba biti ponosan na svoju drzavu. :thumbup:
Ponosan na ovakvu državu BiH ?

Ponosan sam na domovinu BiH ali na sadaka državu nisam nimalo.
kluz franjo

#81075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Prpa.ba wrote: 08/02/2023 08:38
kluz franjo wrote: 08/02/2023 02:40 Predlažem da temu "statističkog uzorka" objasniš prpi i njegovim fanovima.
Uzorak je cca. 6,5% u FBiH. Četiri IJ sa dominanto (80+%) bošnjačkom većinom.
I onda im "guru" prospe glupost, koja im je tupavom uhu zgodna.
A brojevi su brojevi. I činjenice su činjenice.
Koliko god se trudio pokazati samopercipiranu intelektualnu superiornost na forumu, ne mozes napisati nijedan komentar a da iz njega ne kipti nekakva ljutnja i prezir. Unatoc tome sto se politicke opcije koje podrzavas satrase relaksirati odnose. Mozda se pak relaksacija ne odnosi na neistomisljenike unutar istog lebensrauma "probosanskih" opcija? Kako god, zalosno. I tupavo.

Dalje, nisam ja nikome guru, ja analiziram brojeve, cak i kad mi ne odgovaraju. Kao sto je slucaj sa prijevremenim izborima. Licno sam ocekivao zestok pad Trojanaca. Nije se desio. Nikakav problem priznati. Sta se jeste desilo, samo sam sabrao i pokazao da u ono malo sredina gdje Trojanci dobijaju glasove, sad su dobili nesto manje. A obzirom da su Trojanci ionako manjina unutar prostora sa bosnjackom vecinom, to cini sad tu manjinu nesto manjom.

Kao sto rekoh, meni nije vatra priznati i reterirati sa svojih pozicija kada se fakti na terenu promijene. Naravno da nije to osobina svakoga, posebno onih ubijedjenih u toboznju intelektualnu superiornost nad sagovornicima. Pa je tako nedokucivo shvatiti da npr. HDZ i stranke okupljene oko HDZ-a nemaju parlamentarnu vecinu u Parlamentu FBiH za imenovanje Vlade FBiH. I to je OK, naravno da ko percipira da gubi ima pravo da se ljuti i vjeruje drugacije. Vjerovao sam i ja da ce Trojanci propasti, ali su tvrdokorniji. Tako i ti vjerujes u Nerku Premijera, ali ces gledati Novalica. :mrgreen:
Daj prpa ne zahebaji, možeš i znaš ti to puno bolje.
Brojevi su brojevi i činjenice su činjenice.

Od tebe korišteni uzorak od 4 IJ ili 6,5% od izašlih glasača u FBiH je ili reprezentativan ili nije. U oba slučaja je notorna glupost da dobijanje 1/4 ili (evo poklanjam ti i Mirnesa) trećine glasova u te 4 IJ "pokazuje da je ipak pristojna natpolovicna vecina Bosnjaka protiv relaksatora odnosa."

A što se tiče tvog ideološkog "prosvjetljenja". Sasvim je normalno da i Bošnjaci imaju svoje pravaše, obraze i dveri. Zato i cijenim to što svoju ideju o imperativu "patriJotske čistoće nacionalne zajednice" ne umotavaš u oblande "demokratskog građanluka".
Ipak brojevi su brojevi, a maštarenja ekstemnoradikalnih političkih marginalaca o "pristojnim natpolovicnim nacionalnim vecinama" su maštarenja. Opasna.
Locked