Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naime, uveo sam Moja TV i želim da povežem TP Link Archer AX10 router na ZTE ZXHN H267N koji su mi oni dali.
Pokušao sam da povežem LAN1 na ZTE sa WAN na TP Linku ali konstantno mi gori crvena lampica - mreže ima ali interneta ne.
A na mobitelu mi daje ovaj status kao na slici - https://ibb.co/Nn48hHS
P.S. Pokušao sam ugasiti DHCP u postavkama ZTE ali nema razlike.
dinnooo wrote: ↑06/02/2023 17:39
Pozdrav ljudi! Nadam se da mi neko može pomoći
Naime, uveo sam Moja TV i želim da povežem TP Link Archer AX10 router na ZTE ZXHN H267N koji su mi oni dali.
Pokušao sam da povežem LAN1 na ZTE sa WAN na TP Linku ali konstantno mi gori crvena lampica - mreže ima ali interneta ne.
A na mobitelu mi daje ovaj status kao na slici - https://ibb.co/Nn48hHS
P.S. Pokušao sam ugasiti DHCP u postavkama ZTE ali nema razlike.
Ako neko može pomoći hvala unaprijed!
Pokusaj ukljucit u lan na tp link kabal umjesto u wan.
Meni se to znalo nekad desavati da jednostavno nece preko wan.
jasko__10 wrote: ↑06/02/2023 18:36
Pokusaj ukljucit u lan na tp link kabal umjesto u wan.
Meni se to znalo nekad desavati da jednostavno nece preko wan.
jarobot wrote: ↑06/02/2023 19:29
Danas mi uključili mojatv trenutno je adsl2 poslije će me prebaciti na vdsl.
Šta mogu očekivati od ovee linije na vdsl
A tako si bio pun elana...
I sad sam . Optiku su provukli ulicom . Bit će i realuzacija.
Ovi parametri će dati 25/2 kad me prebace na VDSL.
Tako no sikiriki
erotica wrote: ↑07/02/2023 18:03
Da sam znao da će ovako biti uzeo bih M paket
Ako ti treba samo za kucnu upotrebu i nemas nista specificno nemas potrebe ni za M ni za L ni sl. Eventuualno za tvoje neke poslovne potrebe onda mozes pucati na M.
Mogu li se novi Android Box i Ariss stb resiver podesiti da budu primarni daljinski upravljači ? Da nemam potrebe koristit daljinski od TV za osnovne radnje.
Mirzareli wrote: ↑08/02/2023 11:57
Mogu li se novi Android Box i Ariss stb resiver podesiti da budu primarni daljinski upravljači ? Da nemam potrebe koristit daljinski od TV za osnovne radnje.
Arris stb
Može se kupiti univerzalni daljinski za stb i tv od telecoma.
Android box
Može se paliti i gasiti TV preko daljinskog koji dođe uz box
ing-ecc wrote: ↑07/02/2023 12:12
Koliko si daleko od broja 13 na Sipu? Neka okvirna procjena
Ne znam gdje je br. 13, uskoro trebam da se doselim. Ja sam u ovoj novoj zgradi od Fonda sto ce uskoro biti zavrsena.
Nove zgrade na Sipu imaju optiku, neke lamele L21 ili sl. Vec ima aktivnih korisnika.
P.S. broj 13 ti je cim prodjes Toyotu i krenes uz brdo pa iza male raskrsnice na lijevoj strani.
Pitanje drug, je li ga koristis i da li moze vrtiti 1080p60fps bez sjeckanja (posto ovaj standardni nije u mogucnosti)?
Ne koristim.
Narucio sam sad u petak da vidim kako ce funkcionisati.
Javim utiske.
Danas instaliran androix box.
TCL TV je prepoznao box "3840x2160@60Hz / HDR10 / PQ16"
Sistem brz, oštar...android tv. Televizija ide u pozadini dok čačkaš opcije. Listanje TV kanala veomaa brzo, 300 kanala prođeš za 10 sekundi. Odmah učitaje trenutni i uskoro program dok vršiš pregled tv kanala. Brzina prebacivanja između tv kanala je identična kao i na STB osim što se sistemsko ( ikonice, naziv isl. ) sve odmah učita. EPG takođe veoma brz, ništa ne učitaje dodatno nakon što ga otvoriš. Kvalitet slike/zvuka ne osjetim razliku. Sistem klasika android tv i može se instalirati sa google play/interneta. Nema netflix... sky, hbo, disney, curiosity isl. ima. Meni iskreno pomalo komplikovanije za koristiti ali to je dok se ne naviknem valjda.
Raspored kanala identičan. Radio stanice nisu dio tv programa i imaju svoju "aplikaciju?"
Pitar sa Kariba wrote: ↑08/02/2023 07:52
Sve pohvale za direkciju Stari Grad!
Problem prijavljen u nedjelju preko portala, utorak serviser rijesio, iako niko nije bio u kuci!
Tacni k'o sat!
To je moj odsjek. Bio je problem u samonosivom kablu koji je išao prema tvom objektu. Kolega je sanirao i sad je bolji snr parametar . Ako šta treba bujrum na pp što ja mogu da djelujem. U večini slučajeva kvar je uvijek van objekta pod uslovom da je kućna instalacija riješena 100%