Ukrajina

saimidin

#144801 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Iako je do skoro govorio kako ce UA osloboditi krim ove godine, sada je I njemu jasno da od toga nema nista sa ovakvim pristupom usa, jer mts dolazi sporo I samo u kolicina da orci ne pregaze UA, te se pravi krug, prica ide iz pentagona da UA tesko moze osloboditi krim, a onda se dodaju putlerove crvene linije, I ne salje se dovoljno mts zbog cega UA onda stvarno ne moze pobijediti, jer krim je kljuc pobjede

Sada je glavno pitanje kako ce UA slomiti narednu/tekucu orkovsku ofanzivu pa zatim osloboditi bar kompletno zaporozje I herson oblasti, jer moguce da kolicine I vrijeme dolaska mts ne budu dovoljne ni za ove ciljeve u ovoj godini, jer krim je sada def van igre do daljnjeg
Dupli_skalp

#144802 Re: Ukrajina

Post by Dupli_skalp »

no_sekirli wrote: 05/02/2023 21:38 Ma tko normalan.moze prihvatiti pricu pomahnitalog Milanovica? Pa po pogledu i facijalnoj ekspresiji se vidi da frajer nije normalan.

Licemjeran je sto se ne odluci u potpunosti na cijoj je strani, ili neka kazu da ih to ne zanima. Licemjeran je i sto je u BiH, nakon rata u kojem je valjda jasno tko je klao i palio, taj isti sada najblizi suradnik zapada.
Vucko sada da popljuje Putina i kaze da hoce u EU i Nato, do srijede bi bilo sve zavrseno. Jos bi postao i glavni tajnik, on glavom i bradom.

To sto zauzimaju Bahmut pola godine Rusima ne znaci nista. Trose svoje snage, ali trose i Ukrajince do granica pucanja. A vidimo svi kako se odnose prema svojoj zivoj sili, cak ih i ne kupe sa ledina.
I nisu samo Bahmutu u inicijativi, copkaju na sve strane, a najveci je strah od upada sa sjevera. Ako cemo biti realni, nakon par vecih poraza, i pocetka zime, nitko se nije nadao da ce se ovako konsolidirati.
realno i jeste tako nekako.
Dupli_skalp

#144803 Re: Ukrajina

Post by Dupli_skalp »

geoxx

#144804 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

no_sekirli wrote: 05/02/2023 21:38 Ma tko normalan.moze prihvatiti pricu pomahnitalog Milanovica? Pa po pogledu i facijalnoj ekspresiji se vidi da frajer nije normalan.

Licemjeran je sto se ne odluci u potpunosti na cijoj je strani, ili neka kazu da ih to ne zanima. Licemjeran je i sto je u BiH, nakon rata u kojem je valjda jasno tko je klao i palio, taj isti sada najblizi suradnik zapada.
Vucko sada da popljuje Putina i kaze da hoce u EU i Nato, do srijede bi bilo sve zavrseno. Jos bi postao i glavni tajnik, on glavom i bradom.

To sto zauzimaju Bahmut pola godine Rusima ne znaci nista. Trose svoje snage, ali trose i Ukrajince do granica pucanja. A vidimo svi kako se odnose prema svojoj zivoj sili, cak ih i ne kupe sa ledina.
I nisu samo Bahmutu u inicijativi, copkaju na sve strane, a najveci je strah od upada sa sjevera. Ako cemo biti realni, nakon par vecih poraza, i pocetka zime, nitko se nije nadao da ce se ovako konsolidirati.
Pa to je taj narativ. Ako ih je zapad gurnuo u rat, pa sad pomalo pomaze, onda je logican zakljucak da su licemjerni.

Ovako izdvajaju milijarde iz svojih usta da bi pomogli Ukrajincima, iako im na kraju krajeva nista nisu duzni.

Ko je to u BiH najblizi saradnik Zapada? Kakvu vi propagandu gutate jebo te zivot.
Čitalac

#144805 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

eyesburn wrote: 05/02/2023 21:40
Čitalac wrote: 05/02/2023 21:33 Sad više nema sumnje: novi ministar odbrane je Budanov, Reznikov preuzima ministarstvo industrije.
jesu li pojasnili zašto? budanovu se nikako ne sviđa nova uloga.

i šta bi s onog helikoptera što se srušio, jesu li ikada izašli s informacijama?
Funkcije su ga koštale afere, u kojima nije učestvovao, ali su u kratkom roku znatno naškodile državi (nabavka hrane za vojsku, hapšenje njegovog pomoćnika sa torbama punim para…) Da, juče se pojavila informacija da Budanov nije baš najsrećniji zbog prelaska u ministarstvo. Komisija koja istražuje pad helikoptera valjda i dalje radi, koliko znam još nije bilo nikakvog zvaničnog saopštenja.
zigzag

#144806 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

A rusi čopkaju. Imperija spala na to da čopka livade po Ukrajini.
no_sekirli

#144807 Re: Ukrajina

Post by no_sekirli »

geoxx wrote: 05/02/2023 21:52

Pa to je taj narativ. Ako ih je zapad gurnuo u rat, pa sad pomalo pomaze, onda je logican zakljucak da su licemjerni.

Ovako izdvajaju milijarde iz svojih usta da bi pomogli Ukrajincima, iako im na kraju krajeva nista nisu duzni.

Ko je to u BiH najblizi saradnik Zapada? Kakvu vi propagandu gutate jebo te zivot.
Samo mi reci gdje sam ja napisao da je zapad gurnuo Ukrajinu u rat, pa mozemo onda nastaviti razgovor u tom tonu?
Ja hocu reci da ovakvim tempom i vrstom pomoci rat moze trajati i trajati, dok kompletna Ukrajina ne bude moralno,ljudski i infrastrukturno unistena, jer Hitler novog doba nece stati bas tako.
A kome ce takva drzava biti pozeljna za zivot?
zigzag

#144808 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Na koliko procenata države se trenutno vodi rat?
geralt

#144809 Re: Ukrajina

Post by geralt »

no_sekirli wrote: 05/02/2023 21:58
geoxx wrote: 05/02/2023 21:52

Samo mi reci gdje sam ja napisao da je zapad gurnuo Ukrajinu u rat, pa mozemo onda nastaviti razgovor u tom tonu?
Ja hocu reci da ovakvim tempom i vrstom pomoci rat moze trajati i trajati, dok kompletna Ukrajina ne bude moralno,ljudski i infrastrukturno unistena, jer Hitler novog doba nece stati bas tako.
Postavljas stvari kao da je Zapad nesto duzan Ukrajini, a realno nije. Mnoge stvare za koje Ukrajinci ovise od Zapada su rezultat njihovih vlastitih gresaka.

Meni recimo ne ide u glavu da industrijski razvijena zemlja od 40 miliona ljudi koja je 8 godina u ratu nema vlastitu proizvodnju artiljerijske municije.
drndalo

#144810 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Pukovnik GRU Specnaz brigade, preselio u vjecna lovista prekjuce...

zigzag

#144811 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

drndalo wrote: 05/02/2023 22:17 Pukovnik GRU Specnaz brigade, preselio u vjecna lovista prekjuce...

Navuko s'nogu. Na livadi kod Vuhledara.
drndalo

#144812 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Ni potkosulje nije imao ispod mornarske majice pa ga napuhalo...
dragan53

#144813 Re: Ukrajina

Post by dragan53 »

Ukrajina smijenila ministra odbrane... Izgleda da je stvarno sranje nastupilo

https://avaz.com/smijenjen-ministar ... -reznikov/
CrveniKuk

#144814 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov je smijenjen,navodno radi korupcijskog skandala u tom ministarstvu.
Bernardinac

#144815 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Mislim da nema razloga za paniku.
Ovaj rat stalno ima uspona i padova(ofanziva i regrupisanja) i lizanja rana.

Mi ne znamo planove taktike vođenje rata Ukrajina vs Rusija!

Sve ove vijesti o navodnim problemima sa regrutacijom, da fali ljudi u UA i problemi u MO, može biti istina ali i namjeran spin?

Cilj svake strane je sakriti potencijale. Cilj je drugu stranu(neprijatelja) dovesti u zabludu i natjetati ga na greške.

Koliko oružja i ljudi pod oružjem ima u Ukrajini i ima li ga dovoljno to mi nikako ne možemo znati.
DahZmaja

#144816 Re: Ukrajina

Post by DahZmaja »

drug_profi wrote: 04/02/2023 21:09 Ne znam koja je ovo udaljenost, ali mi izgleda kao lose gađanje.
Bez ikakve uvrede i provokacije, zvučiš kao da nisi nikad preko cijevi pogledao živu silu na 100 metara..
no_sekirli

#144817 Re: Ukrajina

Post by no_sekirli »

geralt wrote: 05/02/2023 22:15
no_sekirli wrote: 05/02/2023 21:58

Postavljas stvari kao da je Zapad nesto duzan Ukrajini, a realno nije. Mnoge stvare za koje Ukrajinci ovise od Zapada su rezultat njihovih vlastitih gresaka.

Meni recimo ne ide u glavu da industrijski razvijena zemlja od 40 miliona ljudi koja je 8 godina u ratu nema vlastitu proizvodnju artiljerijske municije.
Ne, ja mislim da im zapad nije nista duzan. I upravo zbog toga se treba jasno odrediti zeli li istinski i bezuvjetno pomoci Ukrajini da se obrani i zaustavi agresore, ili zele kuhati rusku zabu i nadati se da ce se ona skuhati, a sve preko ledja Ukrajine.

Zapad je vise duzan Putinu, jer je kupio politicare uzduz i poprijeko. Kao sto se vidi, dosadasnji plan borbe protiv Putina apsolutno nije uspio niti je pokolebao idiota, niti je digao javno mijenje na noge.

Zar je moguce da je cijela Europa nije u stanju poslati tenkove odmah ujutro, nego je glavna vijest danas da je Kanada utovarila jedan jebeni tenk i salje ga kao pomoc.
Last edited by no_sekirli on 05/02/2023 22:49, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#144818 Re: Ukrajina

Post by pici »

Rusi trose svoje najbolje jedinice, 93 se popunila i vec je kod Krasna Gora i vode se teske borbe.28, 60, 63 i cecenska Dudayev se bore da zaustave juzno od Bahmuta wargovnovce.Ocekujem sad rovovsku borbu za svaki milimetar.
Bernardinac

#144819 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Ako je bilo jbga. Halalite :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#144820 Re: Ukrajina

Post by pici »

Nema nervoze, samo mirno, ocekujem sad jedan sudar u kojem ce rusi dobro zapamtiti kad su se usudili krociti na ukrajinsku zemlju.
92 je sjeverno od svatove a kraken u rezervi... ukri nesto opet kuhaju na tom pravcu.
rimano

#144821 Re: Ukrajina

Post by rimano »

Docek paketa isporucenog dronom
madner

#144822 Re: Ukrajina

Post by madner »

Broj padobranskih jedinica u UA govori da fali tehnike.

Sto se tice snage UA, ipak Rusija ima puno veci BDP, a pomoc do prije godinu dana je bila tanka. To je ujedno i razlog sto su morali vojsku toliko da uvjezbaju, jedina prednost naspram Rusa dok nije USA otvorila pipu.

Rano je za prognoze, ocekivano je da Rusi ostvare nesto u ofanzivi. Dok se ne znaju gubici, tesko je opste reci ko vodi.
Handbanana

#144823 Re: Ukrajina

Post by Handbanana »

Bernardinac wrote: 05/02/2023 22:43 Mislim da nema razloga za paniku.
Ovaj rat stalno ima uspona i padova(ofanziva i regrupisanja) i lizanja rana.

Mi ne znamo planove taktike vođenje rata Ukrajina vs Rusija!

Sve ove vijesti o navodnim problemima sa regrutacijom, da fali ljudi u UA i problemi u MO, može biti istina ali i namjeran spin?

Cilj svake strane je sakriti potencijale. Cilj je drugu stranu(neprijatelja) dovesti u zabludu i natjetati ga na greške.

Koliko oružja i ljudi pod oružjem ima u Ukrajini i ima li ga dovoljno to mi nikako ne možemo znati.
Dabogda ti se ostvarila predvidjanja! Bila bi to urnebesna navlakusa gdje Ukrajinci sa gubitkom Soledara, Bahmuta i jos nesto sela ohrabri orkove da nahrle pa da ih onda kontrom tjeraju u Azovsko more :D A bogami kad dovlacis pojacanja na klimav front mozes dovuce i udarne jedinice. Malo po malo - dovoljno za kontru!
A_A_AKCIJA

#144824 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

drndalo wrote: 05/02/2023 22:17 Pukovnik GRU Specnaz brigade, preselio u vjecna lovista prekjuce...

Auuu, ovo je kapitalac.

Komandir brigade. I na samom početku su jednog roknuli oko Hostimela, ako se sjećam.
madner

#144825 Re: Ukrajina

Post by madner »

Izgleda da je to to za Bakmut, gdje ce se front stabilizovati ostaje da se vidi. Sada je bitno da se izvuku jedinice.
Post Reply