Razlika između accounta na OPEN AI i samo Chat GPT account-a..plaća li se šta, ima trial na open ai za 3 mjeseca, a za ovo čudo chat gpt nema jasnih objašnjenja o plaćanju, kako neka plus verzija tek izašla...ECC wrote: ↑05/02/2023 15:12kod registracije malo nezgodno što se zahtijeva pravo ime i broj telefona. Budući da je još u testnoj fazi kako biti siguran šta sve može uraditi sa tim podacima i dati dati prave podatke?GandalfSivi wrote: ↑04/02/2023 02:40 Htjedoh pokrenuti temu, jako mocna i potencijalno opasna stvar. Trenutno ga koristim kao asistenta, uzasno korisna igracka…
Be afraid, be very afraid - ChatGPT
Moderator: Benq
-
ECC
#76 Re: Be afraid, be very afraid
-
ECC
#77 Re: Be afraid, be very afraid
ECC wrote: ↑05/02/2023 15:12kod registracije malo nezgodno što se zahtijeva pravo ime i broj telefona. Budući da je još u testnoj fazi kako biti siguran šta sve može uraditi sa tim podacima i dali dati prave podatke?GandalfSivi wrote: ↑04/02/2023 02:40 Htjedoh pokrenuti temu, jako mocna i potencijalno opasna stvar. Trenutno ga koristim kao asistenta, uzasno korisna igracka…
-
Hakiz
#78 Re: Be afraid, be very afraid
Ne možeš biti siguran da ti podaci neće biti zloupotrebljeni kada ih daješ državnoj instituciji, a kamoli privatnoj firmi. Uostalom, dao si već podatke privatnoj firmi koja ih obrađuje koristeći AI, to jeste banci. A vjerovatno ne samo njoj.ECC wrote: ↑05/02/2023 15:12kod registracije malo nezgodno što se zahtijeva pravo ime i broj telefona. Budući da je još u testnoj fazi kako biti siguran šta sve može uraditi sa tim podacima i dati dati prave podatke?GandalfSivi wrote: ↑04/02/2023 02:40 Htjedoh pokrenuti temu, jako mocna i potencijalno opasna stvar. Trenutno ga koristim kao asistenta, uzasno korisna igracka…
Jedino možeš izabrati čija zloupotreba tvojih podataka ti manje smeta pa tome daš podatke, a onome za koga ne želiš da ih zloupotrebljava ne daješ. A da će na neki, benigniji ili maligniji način biti zloupotrebljeni, kome god ih daš, možeš biti skoro siguran.
Last edited by Hakiz on 05/02/2023 15:20, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#79 Re: Be afraid, be very afraid
billy organ wrote: ↑05/02/2023 12:11 Evo zamolio sam ga da napise poemu o Klix forumu![]()
Klix forum, virtualna zemlja,
Gde ljudi deljom svoja mišljenja,
Tu se okupljaju različiti,
Da podijele svoje živote i stavovi.
Ovde diskusije kruže svaki dan,
O svemu od politike do tehnologije,
Ljudi se bore za svoje mišljenje,
I ponekad nalete na drukčije.
Ali i pored različitosti,
Postoji jedna stvar koja ih spaja,
To je želja za znanjem i razumevanjem,
I želja da njihova mišljenja budu čuti.
Na Klix forumu se susreću različiti,
Ljudi različitih uzrasta, kultura i vera,
Ali zajednička želja za znanjem i razumevanjem,
Spaja ih u jednu veliku zajednicu.
Tu se čuju glasovi sa svih strana,
O različitim temama i pitanjima,
Ali uz dobro razmisljanje i poštovanje,
Ljudi dolaze do zajedničkog rešenja.
Klix forum, mjesto puno različitosti,
Gdje se ljudi susreću, razmjenjuju i uče,
Mjesto gdje se čuju različita mišljenja,
I gdje se traži zajedničko razumijevanje.
Ok, inteligencija je glupa ko kurac
-
ECC
#80 Re: Be afraid, be very afraid
hvala na odgovoru, čitao sam na reddit-u da se ljudi baš ustručavaju i daju sa drugog mail-a pseudonime kao ime i drugi broj telefona, jeli to ok?, inače na svojoj stranici oni to spominju kao razlog za banovanje. Volio bih probati ali onako nakratko da vidim mogućnosti prije uopšte se registrujem sa full podacima.Hakiz wrote: ↑05/02/2023 15:18Ne možeš biti siguran da ti podaci neće biti zloupotrebljeni kada ih daješ državnoj instituciji, a kamoli privatnoj firmi. Uostalom, dao si već podatke privatnoj firmi koja ih obrađuje koristeći AI, to jeste banci. A vjerovatno ne samo njoj.
Jedino možeš izabrati čija zloupotreba tvojih podataka ti manje smeta pa tome daš podatke, a onome za koga ne želiš da ih zloupotrebljava ne daješ. A da će na neki, benigniji ili maligniji način biti zloupotrebljeni, kome god ih daš, možeš biti skoro siguran.
- Edin H.
#81 Re: Be afraid, be very afraid
- Snake Eyes
#82 Re: Be afraid, be very afraid
Ti si tačno poput ovog ChatGPT-a jer kako ni on iz izjave Samirova mama ne može zaključiti da ista ima dijete koje se zove Samir tako ni ti iz mog posta nisi mogao zaključiti da nigdje nisam preporučio da trpe već upravo suprotno.Hakiz wrote: ↑05/02/2023 11:47Puno bolje je trpjeti i kupiti u sebi. Dok ne eksplodiraš. Možda donoseći bombu u firmu?Snake Eyes wrote: ↑05/02/2023 11:14 Inace dijeljenje frustracija sa kolegama je jako korisna radnja i za pojedinca i za kolektiv. Jes' al' u kurcu. Ti djelioci frustracija su obicno pizdurine, domena ogovaranja i prepricavanja, koje nikada nista ne kazu ili urade na zajednickim sastancima sa namjerom popravljanja stanja. Dijeljenje frustracija bez javne konkretne akcije nikada nikom nista dobro donijelo nije, naprotiv, unosi nered i nemir u kolektiv i drustvo. Cinjenica da bi neko to mogao pratiti naravno da tesko pada pripadniku naroda kod kojih je to nacionalni sport.
Nije izduvni ventil slučajno izmišljen.
- n+1
#83 Re: Be afraid, be very afraid
Obrnuti Turing test. Provali ljude kojima je inteligencija vještačka.
-
Hakiz
#84 Re: Be afraid, be very afraid
Sve je OK. Kako je na Google bilo moguće otvoriti račun bez davanja telegonskog broja, ne znam da li je i sada moguće, ja sam i za ovaj forum otvorio fiktivni račun i kada mi je prošla registracija izbrisao ga sa googlea.ECC wrote: ↑05/02/2023 15:25hvala na odgovoru, čitao sam na reddit-u da se ljudi baš ustručavaju i daju sa drugog mail-a pseudonime kao ime i drugi broj telefona, jeli to ok?, inače na svojoj stranici oni to spominju kao razlog za banovanje. Volio bih probati ali onako nakratko da vidim mogućnosti prije uopšte se registrujem sa full podacima.Hakiz wrote: ↑05/02/2023 15:18
Ne možeš biti siguran da ti podaci neće biti zloupotrebljeni kada ih daješ državnoj instituciji, a kamoli privatnoj firmi. Uostalom, dao si već podatke privatnoj firmi koja ih obrađuje koristeći AI, to jeste banci. A vjerovatno ne samo njoj.
A nije skupo dati 5 KM za ultra broj koji ćeš iskoristiti samo za otvarsnje fiktivnog računa i baciti SIM karticu tog broja kada završiš.
Naravno, za neke registracije moraš dati prave podatke, na primjer kupovina avionske karte preko interneta itd.
Ali za forume, downloade, itd, napraviš fiktivni račun i izbrišeš ga kada završiš šta ti treba. I još, to napraviš iz kafane, da ti ni IP adresa na kojoj praviš fiktivni račun ne bude tvoja. Pa još uz TOR i VPN
- Hercegoviina
#85 Re: Be afraid, be very afraid
Ljudi se bolje zloupotrebe podataka , a nemaju u dzepu 10 km
....kome si ti vazan, jbte
-
Hakiz
#86 Re: Be afraid, be very afraid
Dijeljenje frustracije bez konkretne akcije je izduvni ventil kojim se sprečava da ta konkretna akcija bude upotreba bombe u prostorijama firme i prema šefu zbog kojeg si frustriran.Snake Eyes wrote: ↑05/02/2023 15:33Ti si tačno poput ovog ChatGPT-a jer kako ni on iz izjave Samirova mama ne može zaključiti da ista ima dijete koje se zove Samir tako ni ti iz mog posta nisi mogao zaključiti da nigdje nisam preporučio da trpe već upravo suprotno.
Pitaj bilo kojeg šefa, da li bi mu bilo draže da neko frustraciju zbog njega izražava ogovaranjem i psovanjem ili konkretnom upotrebom Kalašnjikova, bejzbol palice i sličnim konkretnim djelovanjima?
-
ECC
#87 Re: Be afraid, be very afraid
vidim da si pametan... nije samo koliko ko ima, neko i kako se podaci mogu zloupotrijebiti od strane drugih...o tome ti pojma nemaš jer ne bi tako govorio, a ja sam radio negdje pa znam...onaj ko ima "više od 10 KM" u džepu" plaća robove a ne chat gpt...Hercegoviina wrote: ↑05/02/2023 15:36 Ljudi se bolje zloupotrebe podataka , a nemaju u dzepu 10 km
-
ECC
#88 Re: Be afraid, be very afraid
hvala na info..uradio to već, nisam doduše koristio vpn, ali greškom (kasna noćas) otišao na OpeAI, umjesto direktno na chat gpt...probaću ponovo sa istom sim karticom (druga u mobu) i drugom mail adresom...vidim neki već koristili dva puta istu sim karticu..da vidim koliko može pomoći, ipak je tu more informacija koji se mogu dobiti smislenim upitima...izgleda da će mnoge profesije biti uzdrmane..hvala i pozz.Hakiz wrote: ↑05/02/2023 15:36Sve je OK. Kako je na Google bilo moguće otvoriti račun bez davanja telegonskog broja, ne znam da li je i sada moguće, ja sam i za ovaj forum otvorio fiktivni račun i kada mi je prošla registracija izbrisao ga sa googlea.ECC wrote: ↑05/02/2023 15:25
hvala na odgovoru, čitao sam na reddit-u da se ljudi baš ustručavaju i daju sa drugog mail-a pseudonime kao ime i drugi broj telefona, jeli to ok?, inače na svojoj stranici oni to spominju kao razlog za banovanje. Volio bih probati ali onako nakratko da vidim mogućnosti prije uopšte se registrujem sa full podacima.
A nije skupo dati 5 KM za ultra broj koji ćeš iskoristiti samo za otvarsnje fiktivnog računa i baciti SIM karticu tog broja kada završiš.
Naravno, za neke registracije moraš dati prave podatke, na primjer kupovina avionske karte preko interneta itd.
Ali za forume, downloade, itd, napraviš fiktivni račun i izbrišeš ga kada završiš šta ti treba. I još, to napraviš iz kafane, da ti ni IP adresa na kojoj praviš fiktivni račun ne bude tvoja. Pa još uz TOR i VPN![]()
- GandalfSivi
#89 Re: Be afraid, be very afraid
CRM, isto kao i kad u bilo koji prodavnicu kad odem, registrujem se sa imenom i brojem telefona, da bih ja dobivao popust, a oni prate moje preference.ECC wrote: ↑05/02/2023 15:12kod registracije malo nezgodno što se zahtijeva pravo ime i broj telefona. Budući da je još u testnoj fazi kako biti siguran šta sve može uraditi sa tim podacima i dati dati prave podatke?GandalfSivi wrote: ↑04/02/2023 02:40 Htjedoh pokrenuti temu, jako mocna i potencijalno opasna stvar. Trenutno ga koristim kao asistenta, uzasno korisna igracka…
Sve je to davno postalo dio sistema, ali meni ne smeta…
-
moonca
#90 Re: Be afraid, be very afraid
Da, ali smo na Forumu.....s shiframa .. ?
jel nam to neshto govori..
- GandalfSivi
-
moonca
#92 Re: Be afraid, be very afraid
da, i bashtu. znamo shta jedesh..GandalfSivi wrote: ↑05/02/2023 16:34Kako koJa ako se dobro sjecam jednom i sliku postavih i drzao je par mjeseci, dok ne vidjeh da niko drugi nece
![]()
-
Hakiz
#93 Re: Be afraid, be very afraid
Baš tako. Odlučiš da li si speman platiti cijenu udobnosti i više ne razmišljaš o tome.GandalfSivi wrote: ↑05/02/2023 16:29CRM, isto kao i kad u bilo koji prodavnicu kad odem, registrujem se sa imenom i brojem telefona, da bih ja dobivao popust, a oni prate moje preference.
Sve je to davno postalo dio sistema, ali meni ne smeta…
- Hercegoviina
#94 Re: Be afraid, be very afraid
Niko ti ne trazi ni ime ni prezime, ni maticni broj, ni datum rodjenja... o cemu pricas?ECC wrote: ↑05/02/2023 16:11vidim da si pametan... nije samo koliko ko ima, neko i kako se podaci mogu zloupotrijebiti od strane drugih...o tome ti pojma nemaš jer ne bi tako govorio, a ja sam radio negdje pa znam...onaj ko ima "više od 10 KM" u džepu" plaća robove a ne chat gpt...Hercegoviina wrote: ↑05/02/2023 15:36 Ljudi se bolje zloupotrebe podataka , a nemaju u dzepu 10 km
- n+1
-
Hakiz
#96 Re: Be afraid, be very afraid
Nije u tome stvar.Hercegoviina wrote: ↑05/02/2023 15:36 Ljudi se bolje zloupotrebe podataka , a nemaju u dzepu 10 km
Nego, ja hoću da nekome zaprijetim, ili neki kriminal ili još gore, pa ti ukradem identitet da pod njim to uradim.
Onda tebi SIPA upada kroz prozor u 4 ujutro, ne meni.
Ne ukradem ga zato što baš tebi hoću da ga ukradem, nego pecao po internetu i slučajno upecao tebe. Nisi pazio podatke, pa ih bilo najlakše upecati.
- Tananarive
#97 Re: Be afraid, be very afraid
ima naziv za tu bolest, paranojaHakiz wrote: ↑09/02/2023 20:21Nije u tome stvar.Hercegoviina wrote: ↑05/02/2023 15:36 Ljudi se bolje zloupotrebe podataka , a nemaju u dzepu 10 km
Nego, ja hoću da nekome zaprijetim, ili neki kriminal ili još gore, pa ti ukradem identitet da pod njim to uradim.
Ne ukradem ga zato što baš tebi hoću da ga ukradem, nego pecao po internetu i slučajno upecao tebe. Nisi pazio podatke, pa ih bilo najlakše upecati.
-
Hakiz
#98 Re: Be afraid, be very afraid
U pravu si, krađa identiteta je urbani mit.Tananarive wrote: ↑09/02/2023 20:47ima naziv za tu bolest, paranojaHakiz wrote: ↑09/02/2023 20:21
Nije u tome stvar.
Ne ukradem ga zato što baš tebi hoću da ga ukradem, nego pecao po internetu i slučajno upecao tebe. Nisi pazio podatke, pa ih bilo najlakše upecati.![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#99 Re: Be afraid, be very afraid
ne boj se hakize, ako neko tvoj ukrade, vratiće ga odmah.
vidjeće da se zajebo.
vidjeće da se zajebo.
- darius_maximus
#100 Re: Be afraid, be very afraid
Pustite chat, nego jeste vidjeli da će i OnlyFans preuzeti. 
Eno, AI modeli generišu slike za OnlyFans, pa se žene zabrinule: https://www.unilad.com/news/artificial- ... 7-20230208
Eno, AI modeli generišu slike za OnlyFans, pa se žene zabrinule: https://www.unilad.com/news/artificial- ... 7-20230208