Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
velikonja

#80276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Novak20 wrote: 03/02/2023 21:43

Da sam na njihovom mjestu, ja bih pitao forumaše što i kako dalje. :D
ma jok, trebaju covketa pitati

ili uzorite gradjanje capljine, oni imaju rjesenje
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ima/482582
512MB

#80277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Hakiz wrote: 03/02/2023 21:33
Prpa.ba wrote: 03/02/2023 21:28 Problem Trojke+ nije u tome sto botovski Mulahusici i Linge plasiraju bombe, plasirali su ih i prethodne 3 godine na nivou KS pa ih je Trojka izula iz cipela u KS.

Problem Trojke+ je sto su umjesto "nekih novih pregovaraca", dakle tvrde i jasne politike spram SNSD-a i HDZ-a, ponudili jedno za drugim simbolicko i retoricko ponizenje Bosne i Bosnjaka, potpuno abolirali SNSD i HDZ bilo kakve krivnje za blokade, separatizam i neustavno djelovanje, i sav svoj fokus prebacili na mlacenje navodno nokautirane SDA. Pored toga, krenuli su bez kurca u svatove, tj. u pravljenje vlasti bez jasne parlamentarne vecine, loveci u mutnom - cime se pokazalo da po necijem nalogu panicno pokusavaju realizovati izjalovljeni plan americke ambasade.

Tu su izgubili glasace poput mene koji nisu glasali za relaksaciju odnosa, nego za drzavnicku probosnjacku politiku koja ce udariti crvene linije i npr. dokinuti praksu finansiranja RTV HZHB bosnjackim parama. Umjesto toga, dobili smo "neke nove pregovarace" koji bi Federalnu TV transformisali u RTV HZHB.

Doslovno ako te Covic i Dodik hvale, znas da si Dritan.
Cijela gromoglasno, nadmoćno, samouvjereno, najavljivana "Promjena političke pradigme" svela se na izbacivanje SDA.

Kada su to (uslovno) uspjeli, sada više ne znaju šta će.
SDA bot alert

:mrgreen:
Pandakonda

#80278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

velikonja wrote: 03/02/2023 21:36
Pandakonda wrote: 03/02/2023 21:22

Druze o kojim ti bosnjacima pricas ? Jesi ti svjestan da blokadama onda samo metu prebacujes sa hrvata na bosnjake sto bi upravo HDZu odgovaralo ? I opet ponavljam ne mozes to predstavljati kao voljom bosnjaka jer je jedan dio tih delegata potkupljen dok je jedan dio dosao iz kinder jajeta. Kako je to necija volja ? Unutar bosnjackog kluba postoje dva bloka gdje jedan ima vecinu radi gore navedenih stvari, dok drugom fali jedna ruka da se odblokira proces. To ne mozes porediti sa hrvatskim klubom koji se apsolutno homogenizirao oko HNS stranaka radi komsica i njemu slicnih.

Taj tvoj zakljucak upravo govori o kolektivnoj psihozi povelikog birackog tijela u tom sa-tz-ze trokutu. Postavio se određeni narativ gdje postoji samo jedan nacin razmisljanja i jedan narativ, i ako ti odes izvan tog narativa odjednom nisi bosnjak nego si dritan i izdajica. Je li to znaci da ne mozes biti Bosnjak ako dođes i kazes da ne mozes ignorisati problem koji ti većina hrvata pokusava objasnit ? Ili ako dođes i kazes da ne zelis blokirati neke projekte u RS-u pa da onda to koristis u politicke poene i da predstavljas da si nekoga zajebao ?

Je li tako govoris o ljudima poput Mijatovića ili Dragana Stevanovića sto imaju razumijevanje za nesto sto bi recimo Izetbegović rekao ?
fakat mi je pun k...oovih izjava, ima li iko jebeni dokaz

i dalje, evo malo analiziraj, neostrasceno,

volja bosnjackog naroda:
ako ali samo ako uzmemo da su i sdp i df, dio bosnjackog korpusa,jer vi to volite tako istaci
sdp15, nip 7, pomak 1, hebeni fudo 1, crnolistas kukic 1, sbih 4 nes 5 = 34
sda 26, df 12 = 38
bez sdp i df, jer njih donekle i smatram multi
xorka * 19, sda 26

koja jebena vecina, koji vam je...

i ponavljam, evo ja sam na dva nivoa glasao za ns a na jednom za df, ali mi se sve ovo gadi

sa konakovicem, kukice, fudom kasumovicem, ogresevicem i efendicem graditi bolje sutra... :zzzz:
neka otvoreno kazu, kao i njihovi uzori: hocemo jebenu vlasti, zaboli nas za narod..postenije bi bilo
a vi ih i dalje u svece uzdizite, sve i jednog sda , skolovala i dvolicnjastvom zadojila
Dokaz ti je paradiranje Mulahusica po FB koji je otvoreno govorio kako nista nije gotovo i kako hodza "kuha". I u posavini delegat koji je trebao doci na sjednicu odjednom bio "bolestan" i na lijecenju u hrvatskoj a narod ga usred bijela dana vidio kako pije kafu u gradu. I naravno kako on nije dosao na sjednicu mandat je direktno otisao SDA delegatu. I naravno bas se razbolio kad je trebalo glasati.

Ukratko u TK su kupljena 2 zastupnika, u posavini jedan, u gorazdu jedan i kao slag na tortu tombola koja im je sve dala. Shodno tome SDA je umjesto 9 zavrsila sa 12 delegata.

U domu naroda u klubu Hrvata DF i SDA zajedno imaju nula delegata. Sve skupa u Domu naroda imaju ispod 20 mandata, 41 je potrebna većina koju ima samo koalicija osmorke plus HDZ. Znaci sve zivo je protiv tebe i Bakir se nasao kaciti za slamku par kupljenih papaka.
velikonja

#80279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

A_A_AKCIJA wrote: 03/02/2023 21:49
velikonja wrote: 03/02/2023 21:36 ponavljam, evo ja sam na dva nivoa glasao za ns a na jednom za df, ali mi se sve ovo gadi

sa konakovicem, kukice, fudom kasumovicem, ogresevicem i efendicem graditi bolje sutra...
A sa kim onda?

Ah, čekaj, ostane SDA :D
mada se tebi, kao clanu nip nece dopasti ali sdp+df+ns=33
tri stranke a gotovo isti broj ruku

ali o tom po tom, zbog egocentricnosti lidera ove gore tri stranke ( i pojedinih nizih cinovnika u tim strankama ) nam tvoj sef liderise procesima...daleko cemo
laik1981

#80280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Opet ti o DF-u i Komsicu koji je napustio iste te SDP i NS i otisao u zagrljaj Sebiji i Bakiru.. Niko ga nije otjerao.. Sam otisao i popisao se na svu pricu kako su oni kojekakva gradjanska stranka..
Student_u_Ostavci

#80281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Imaju sve a ne mogu vlast napraviti.
Živote, neispravni respiratoru.
velikonja

#80282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Pandakonda wrote: 03/02/2023 21:56
Dokaz ti je paradiranje Mulahusica po FB koji je otvoreno govorio kako nista nije gotovo i kako hodza "kuha". I u posavini delegat koji je trebao doci na sjednicu odjednom bio "bolestan" i na lijecenju u hrvatskoj a narod ga usred bijela dana vidio kako pije kafu u gradu. I naravno kako on nije dosao na sjednicu mandat je direktno otisao SDA delegatu. I naravno bas se razbolio kad je trebalo glasati.

Ukratko u TK su kupljena 2 zastupnika, u posavini jedan, u gorazdu jedan i kao slag na tortu tombola koja im je sve dala. Shodno tome SDA je umjesto 9 zavrsila sa 12 delegata.

U domu naroda u klubu Hrvata DF i SDA zajedno imaju nula delegata. Sve skupa u Domu naroda imaju ispod 20 mandata, 41 je potrebna većina koju ima samo koalicija osmorke plus HDZ. Znaci sve zivo je protiv tebe i Bakir se nasao kaciti za slamku par kupljenih papaka.
izvini, to nisu dokazi to su indicije...apsolutno isto kao sto i ovi iz sda upiru prst u konakovica da je 15 dana spartao bih da sakupi glasove za osmorku

drugi dio tvog posta, pricali smo o volji bosnjackog naroda...dakle pricali o cacku a ti sad objasnjavas vremenske prilike u skoplju tj trolas drug :run:

papci...mislis kao preletaci, mislis kao npr konakovic, zvizdic, camapara....ista g... da prosti javnost
Hakiz

#80283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 03/02/2023 22:01 Opet ti o DF-u i Komsicu koji je napustio iste te SDP i NS i otisao u zagrljaj Sebiji i Bakiru.. Niko ga nije otjerao.. Sam otisao i popisao se na svu pricu kako su oni kojekakva gradjanska stranka..
Zašto kojekakva?

Kada je SDP ušao u koaliciju sa SDA, je li i on prestao biti građanska? Postao kojekakva?
Novak20

#80284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Hakiz wrote: 03/02/2023 21:47
Novak20 wrote: 03/02/2023 21:43

Da sam na njihovom mjestu, ja bih pitao forumaše što i kako dalje. :D
Ja bih, danas, glasao za amandman na budžet koji bi pivećao invalidnine invalidima i uveo kategotije od 60 do 100 %, ne ssmo 100 % kao što je sada.

Ali, odmorka i koalicioni partner su to odbili

Dakle, znaju šta neće, neće da pomognu invalidima.

Još nisu pokazali da znaju šta hoće.

Možda "legitimni" izborni zakon hoće?

Fakat, možda znaju.
A ja bih da su kuće od čokolade i prozori....

Da nisam svjestan toga da većina zdravih i radno sposobnih koji su ostali u prokletoj avliji jedva zarađuje za sebe i osnovne obiteljske potrebe.

A na grbači političari, borci, invalidi i tko zna tko još u nenormalno velikim brojevima.

Mani se esdea populizma. Privatizirali ste, krali, gazili narod i državu, mamuzali kobilu evo 33 godine i napravili exodus.
Zar vam nije dosta ?
Hakiz

#80285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Novak20 wrote: 03/02/2023 22:07
Hakiz wrote: 03/02/2023 21:47

Ja bih, danas, glasao za amandman na budžet koji bi pivećao invalidnine invalidima i uveo kategotije od 60 do 100 %, ne ssmo 100 % kao što je sada.

Ali, odmorka i koalicioni partner su to odbili

Dakle, znaju šta neće, neće da pomognu invalidima.

Još nisu pokazali da znaju šta hoće.

Možda "legitimni" izborni zakon hoće?

Fakat, možda znaju.

Da nisam svjestan toga da većina zdravih i radno sposobnih koji su ostali u prokletoj avliji jedva zarađuje za sebe i osnovne obiteljske potrebe.

A na grbači političari, borci, invalidi i tko zna tko još u nenormalno velikim brojevima.

Mani se esdea populizma. Privatizirali ste, krali, gazili narod i državu, mamuzali kobilu evo 33 godine i napravili exodus.
Zar vam nije dosta ?
Ako nisu u stanju ili ne žele pomoći najnemoćnijim, a to su invalidi, onda ih baciti niz vodu treba.
Novak20

#80286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

plavi_E wrote: 03/02/2023 21:14
meridiyan wrote: 03/02/2023 19:53
Spoiler
Show

Ja nikako da saberem da imaju dovoljno potpisa za Schmidta. Pomozi !!!!!

Dace potpis......

HDZ ............ 15
SDP ...........- 15
NiP ............. 7
Nasa stranka... 6
POMAK.......... 1
Kasumovic..... 1
PDA.............. 1
.........
46

Nece dati potpis

SDA............. 26
DF............... 12
SBiH............ 4
NES............. 5
HDZ 1990....... 3

...............50
..........

Upitni
HNP............. 1
HRS............. 1

Ukupno......2
Ako su ovi podatci tacni (a niko od forumasa ih jos nije demantovao) onda se postavja pitanje o kakvoj vecini HDZ i Sedmosmorke se ovdje na temi prica.
Čuj HDZ 1990 neće dati potpis. :pisnuo:

A i ovi na dnu liste, kome su upitni ?
Novak20

#80287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Hakiz wrote: 03/02/2023 22:09
Novak20 wrote: 03/02/2023 22:07

Zar vam nije dosta ?
Ako nisu u stanju ili ne žele pomoći najnemoćnijim, a to su invalidi, onda ih baciti niz vodu treba.
Što kmečiš ?

Esdea i danas može svakom invalidu dati kilu zlata da hoće. Samo da stavi ruku u ratnu i poratnu seharu.

Što je uopće uradila SDA za invalide u ovih tridesetak godina osim što im je učetvorostručila broj ?
Last edited by Novak20 on 03/02/2023 22:28, edited 1 time in total.
Point.

#80288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

JohnnyS wrote: 03/02/2023 20:46
plavi_E wrote: 03/02/2023 20:43

Nikad SDA nije ni tvrdila da nece sa nekim. Drugi su to tvrdili. Pobrkao si SDA sa nekim drugim.
Zašto SDA smije, osmorka ne smije?
Zato što su govorili i lagali ljude da neće nikad sa nacionalistima.
Hakiz

#80289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Novak20 wrote: 03/02/2023 22:20
Hakiz wrote: 03/02/2023 22:09

Što kmečiš ?

Esdea i danas može svakom invalidu dati kilu zlata da hoće. Samo da stavi ruku u ratnu i poratnu seharu.

Što je uopće uradila SDA za invalide u ovih tridesetak godina osim što im je učetvorostrućila broj ?
Nije ništa dao SDA.

Zato smo glasali za druge, nadajući se da će oni dati.

I zajebali se.

Ni oni ne daju, isto kao SDA.
Novak20

#80290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Hakiz wrote: 03/02/2023 22:24
Novak20 wrote: 03/02/2023 22:20

Što kmečiš ?

Što je uopće uradila SDA za invalide u ovih tridesetak godina osim što im je učetvorostrućila broj ?
Nije ništa dao SDA.

I zajebali se.

Ne rise.

Koliko su ti drugi dana u izvršnoj vlasti ?

I jesu li uopće u izvršnoj vlasti da bi tebi nešto kao dali ?

Ne znam što si nestrpljiv za invalidninu ? Kada si trpio SDA tolike godine, istrpi i ove nove vlasti (ako se formiraju) naredne četiri. :D
Hakiz

#80291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Novak20 wrote: 03/02/2023 22:36
Hakiz wrote: 03/02/2023 22:24

Nije ništa dao SDA.

I zajebali se.

Ne rise.

Ne znam što si nestrpljiv za invalidninu ? Kada si trpio SDA tolike godine, istrpi i ove nove vlasti (ako se formiraju) naredne četiri. :D
Danas bila sjednica na kojoj su odbili amandmane na budžet koji bi povećale invalidnine. A u svojih 50 amandmana koje su usvojili, nisu se sjetili invalida. Riječ je o Parlamentu FBiH, ne Vladi FBiH.

Ne rise ti :lol:

Nisam ja nestrpljiv, ovo danas je bilo za civilne invalidnine.

Ja sam RVI.
Novak20

#80292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Point. wrote: 03/02/2023 22:23
JohnnyS wrote: 03/02/2023 20:46

Zašto SDA smije, osmorka ne smije?
Zato što su govorili i lagali ljude da neće nikad sa nacionalistima.
:pisnuo:

Jbt, vidjeli ljudi od SDA da se laganje isplati.

Eto SDA laže 33 godine i opet su najjači. :D
Prpa.ba

#80293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Ispadale "oporezovane" kutije humanitarne sa kamiona na stopala pa nastadose invalidi HVO-a, a ono ce o dijeljenju statusa RVI i sakom i kapom. :-)
kamberovica polje

#80294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kamberovica polje »

Ovi razočarani glasači drugih stranaka me podsjećaju na pičku koja je čitav život čekala savršenog princa na bijelom konju, da bi na kraju završila u ispišanom stanu s 15 mačaka.
NIP, SDP, NS i bratija su, kao i svi političari, lažljiva pogan i skupina mediokriteta, međutim nisu utjelovljenje 4 jahača apokalipse ko što je to Stranka Demonske Akcije.
Da su navedeni i za 1% od zelene kuge, a jesu bar toliko, za našu mladu demokratiju koja ne zna za ništa bolje i koja ništa bolje neće dobiti jer "mi" nismo bolji, dovoljno je.
meridiyan

#80295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Novak20 wrote: 03/02/2023 22:15

Čuj HDZ 1990 neće dati potpis. :pisnuo:

A i ovi na dnu liste, kome su upitni ?
Znas li uopce o cemu je rijec? S neba pa u rebra :lol:
Tipicno kamenjarski

https://bljesak.info/vijesti/politika/c ... ise/408841
Hakiz

#80296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

kamberovica polje wrote: 03/02/2023 22:46 Ovi razočarani glasači drugih stranaka me podsjećaju na pičku koja je čitav život čekala savršenog princa na bijelom konju, da bi na kraju završila u ispišanom stanu s 15 mačaka.
NIP, SDP, NS i bratija su, kao i svi političari, lažljiva pogan i skupina mediokriteta, međutim nisu utjelovljenje 4 jahača apokalipse ko što je to Stranka Demonske Akcije.
Da su navedeni i za 1% od zelene kuge, a jesu bar toliko, za našu mladu demokratiju koja ne zna za ništa bolje i koja ništa bolje neće dobiti jer "mi" nismo bolji, dovoljno je.
Kome su SNSD i HDZ prihvatljivi isti je kao "zelena kuga".
Novak20

#80297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Hakiz wrote: 03/02/2023 22:39
Novak20 wrote: 03/02/2023 22:36

Ne rise.

Danas bila sjednica na kojoj su odbili amandmane na budžet koji bi povećale invalidnine. A u svojih 50 amandmana koje su usvojili, nisu se sjetili invalida. Riječ je o Parlamentu FBiH, ne Vladi FBiH.

Ja sam RVI.
Ne odgovori ti meni na pitanje jesu li ovi novi u izvršnoj vlasti ?

Budžet je predlažio Novalić da ga shukne ovima što bi ga trebali pomesti.

Kada dođe nova Vlada FBiH ide rebalans budžeta onako kako nova vlast, a ne Novalić, misli da nešto treba ili ne treba financirati.
kamberovica polje

#80298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kamberovica polje »

Hakiz wrote: 03/02/2023 22:48
kamberovica polje wrote: 03/02/2023 22:46 Ovi razočarani glasači drugih stranaka me podsjećaju na pičku koja je čitav život čekala savršenog princa na bijelom konju, da bi na kraju završila u ispišanom stanu s 15 mačaka.
Nebo je plavo, a trava zelena.
Student_u_Ostavci

#80299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

kamberovica polje wrote: 03/02/2023 22:52
Hakiz wrote: 03/02/2023 22:48

Nebo je plavo, a trava zelena.
Seoska varalica Fudo Kasumović vam je dokazao šta znači napredak od 1% . Trava je zelena ali ne u Zenici nego u selima oko Zenice :lol:
Hakiz

#80300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Novak20 wrote: 03/02/2023 22:50
Hakiz wrote: 03/02/2023 22:39

Ja sam RVI.
Ne odgovori ti meni na pitanje jesu li ovi novi u izvršnoj vlasti ?

Budžet je predlažio Novalić da ga shukne ovima što bi ga trebali pomesti.

Kada dođe nova Vlada FBiH ide rebalans budžeta onako kako nova vlast, a ne Novalić, misli da nešto treba ili ne treba financirati.
Osmorka/HDZ usvojio 50 amandmana na, kako ti reče, Novalićev budžet. Nema invalida.

DF predložio 2 amandmana o invalidima. Odbijeni.

Kako je nova vlast usvojila svojih 50, mogla je i ta dva. Ako nije zato što su DF-ovi, mogla ju dati svoje i usvojiti ih. Ali nije, ne interesuju je invalidi.

Šta nije jasno?
Last edited by Hakiz on 03/02/2023 22:57, edited 1 time in total.
Locked