Kakve veze ima 40% pasosa sa bilo cime, ili ono nase Eurocentricno vidjenje, ako nisi bio u Italiji i Francuskoj nisi bio nigdje i vidio nista.Didier wrote: ↑02/02/2023 17:39Imaš li neki izvor za tu cifru od 99 miliona, ili se radi o 99 miliona noćenja?detroit-mercy wrote: ↑02/02/2023 17:36
Pa je tako u samo u 2019 (pre Covid godini) bilo 99.74Miliona turista iz US vani (outbound turists), sto je palo na oko preko 30M u 2020 ali znamo i zbog cega.
Valjda ljudima treba biti jasno, da od New Yorka do LA, let traje 5 sati, da je USA ogromna zemlja sa toliko stvari za vidjeti od nacionalnih parkova do gradova. Da u USA imas sve, od tropske, preko kontinentalne, pustinjske, arkticke, umjereno kontinentalne klime i da ne nabrajam. Da ti fakat treba jedan zivot samo da obidjes neke stvari u USA.
I pored svega toga, ja gdje god sam isao avioni su puni Amera koji turisticki putuju. Ima ih svugdje od Svedske do Argentine, Australije do Tajlanda.
Da ne govorimo o tome da su to turisti u vrhu po potrosni i sl.
OK je da neku zemlju mrzis, da ti jednostavno ne lezi ali da valjas neke gluposti, je ipak malo previse.
Da si čitao ranije postove, vidio bi šta sam pisao, izvori kažu da ih samo oko 40% ima pasoš. Meni dosta o njima.
Podaci su veoma precizini mogu se lako naci, valjda su dobri u vodjenju statistike.
Pa normalno da ces imati masu Nijemaca ili Svedjana koji idu na obalu Mediterana, prvo jer im je sat-dva leta od mjesta boravka a drugo da ne odu tamo ne bi se nikada zbog klime okupali u moru ili generalno okupali u vodi.
Je li jednom prosjecnom Amerikancu treba spanjolska ili hrvatska ili turska obala kada ima istu takvu ili bolju na sat leta, njima je Florida ekvivalent jedne Spanije Nijemcima.
Sad ce prosjecni Amer zapaliti na skijanje u Austriju pored jednog Kolorada ili Alebrte u Kanadi.
Treba ipak neke stvari promatrati iz realne perspektive.