Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
laik1981
#79776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opisao si SDA..
-
NediM17
#79777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nova taktika, dinokiJo danas koristio biJolosko oruzje, virozan upljuvo mileta. 
-
meridiyan
#79778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jeli Dino Ministar VP BiH? Ako jeste zasto nije ponio sa sobom zastavu BIH pa je stavio pored svih tih iza?

-
Officer Crabtree
#79779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije ni SDA stavljala kad je išla 
-
A_A_AKCIJA
#79780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne slušaš me.
Hoću!
OKI je firma koja je u vlasništvu rodbine Ede Okerića. On nema veze sa firmom.
Nemoj me zajebavati za televizore, fakat. Budi ozbiljan.
Muzur? Da čujem za Muzura.
-
meridiyan
#79781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko bi rek'o cuda da se dese, pa koalicioni partner promjeni misljenje.

- Haris.ba
#79782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na koga mislis? Sda?
1. Denis Zvizdić Federacija BiH Za 2. Marinko Čavara Federacija BiH Za 3. Nebojša Radmanović Republika Srpska Protiv 4. Šerif Špago Federacija BiH Za 5. Safet Kešo Federacija BiH Za 6. Šemsudin Dedić Federacija BiH Za 7. Amor Mašović Federacija BiH Za 8. Edin Ramić Republika Srpska Za 9. Midhat Čaušević Federacija BiH Za 10. Nermin Mandra Federacija BiH Za 11. Denijal Tulumović Federacija BiH Za 12. Šemsudin Mehmedović Federacija BiH Za 13. Slavko Matić Federacija BiH Za 14. Darijana Filipović Federacija BiH Za 15. Predrag Kožul Federacija BiH Za 16. Obren Petrović Republika Srpska Protiv 17. Miroslav Vujičić Republika Srpska Protiv 18. Sanja Vulić Republika Srpska Protiv 19. Ljubica Miljanović Republika Srpska Protiv 20. . . Republika Srpska Nije prisutan 21. . . Federacija BiH Nije prisutan 22. Rejhana Dervišević Federacija BiH Za
23. Saša Magazinović Federacija BiH Za 24. Jasmin Imamović Federacija BiH Za 25. Albin Muslić Federacija BiH Za 26. Milan Petković Republika Srpska Suzdržan 27. Čedomir Stojanović Republika Srpska Suzdržan 28. Zlatan Begić Federacija BiH Za 29. Milan Dunović Federacija BiH Za 30. Vlatko Glavaš Federacija BiH Nije prisutan 31. Nihad Omerović Federacija BiH Za 32. Mia Karamehić- Abazović Federacija BiH Za 33. Mira Pekić Republika Srpska Za 34. Branislav Borenović Republika Srpska Za 35. Darko Babalj Republika Srpska Za 36. Mladen Bosić Republika Srpska Nije prisutan 37. Aida Baručija Federacija BiH Za 38. Sabina Ćudić Federacija BiH Za 39. Predrag Kojović Federacija BiH Za 40. Zlatko Miletić Federacija BiH Za 41. Jasmin Emrić Federacija BiH Za 42. Nenad Grković Republika Srpska Za
Last edited by Haris.ba on 01/02/2023 19:17, edited 1 time in total.
- Pandakonda
#79783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kada preko 15 godina nabijas tenzije i zakopas se u sarajevski rov i samo bljujes vatru i govoris ono sto tvoji hoce da cuju, logicno da ce onda jedan ovakav potez ispast kao "izdaja". Pa je li ta banja luka i RS u Bosni ili nije ? Je li bolje vidjeti da se viđaju i normalno pricaju ili da se ko djeca prepucavaju preko portala i govore sto njihovi hoce da cuju ?
-
pemanapemani
#79784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Napokon zastava Bosne i Hercegovine u palati manjeg bosanskohercegovackog entiteta. 
-
Nikola Testa
#79785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve vam je ovo u pet deka, u smislu borbe za neke principe, gore, dole. Za sve sarajevske stranke HDZ je izmislio politiku.
-
palermo
-
palermo
#79787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma nije, samo je HDZ Hrvatske nakon dugo lutanja pronasao pravu osobu I imao strpljenja da je podrzi.Nikola Testa wrote: ↑01/02/2023 19:12 Sve vam je ovo u pet deka, u smislu borbe za neke principe, gore, dole. Za sve sarajevske stranke HDZ je izmislio politiku.
- Sanjarko
#79788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobar je Sasa, ali on je jedan, koliko je slicnih u SDP-u. Ima jos i Irfan, ovi ostali nisu nesto, barem nisam nesto puno vidio od njih. Od Nermina i od Denisa. Mozda grijesim. Vecinom kako vidim vrte se iste face i slabiji politicari, nije samo to boljka SDP-a, nego i drugih stranaka.vee-jay wrote: ↑01/02/2023 18:42Ja da imam izbor: da li da stavim Magazinovica na vlast ili sve ljude iz SDA zajedno - nebi bi trebalo puno da odlucim.Sanjarko wrote: ↑01/02/2023 17:29
Nisi upravu. Promjenit ce se. Narod stisla samo tako inflacija i mnogi drugi problemi. Ako sta nova vlast neuradi bilo sta po tome, prijeti nam kolaps mozda. Neodrzivo je ovo stanje dugorocno. Jos neko vrijeme i kljuc u bravu mozda.
Meni svejedno ko je vlast, dok radi i za javno dobro, jer svi kradu, i ovdje i na Zapadu, i na Istoku. Samo neko manje, neko vise, a neko u isto vrijeme radi i za javno dobro, dok neki samo kradu.
-
laik1981
#79789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Blizi mu je Ans drive.. To mu je od rahmetli amidze..A_A_AKCIJA wrote: ↑01/02/2023 19:10Ne slušaš me.
Hoću!
Ruku na srce i Ans drive i OKI su SDA projekti.. Vjerovatno prvi posao za ANS drive je bilo kopanje tunela ispod piste..
Znam Edu licno.. Nekad davno i trenirali zajedno.. Kada je ulazio u SDA imao je iskren nijet.. Sjebo se nakon pola godine kada je vidio kako tamo stvari funkcionisu.. Pricao prije nekih pola godine sa njim na jednoj dzenazi.. Kaze da u NiP-u imaju puno vise slobode i da mnoge stvari mogu samostalno raditi, dok su u SDA bili samo figure i ni za sta se nisu pitali.. Meni se ne svidjaju jer su otisli previse u desno i jer u nepotizmu ne vide nista pogresno..
-
Officer Crabtree
#79790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa kako ćeš imati taj izbor Magazinović umjesto SDA kad stranka kojoj pripada pristaje na to da drži samo bošnjačke pozicije?
Jedino da se izjasni kao ostali ako već nije, pa kao forto da ide
Jedino da se izjasni kao ostali ako već nije, pa kao forto da ide
-
Jordan1961
#79791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako stvari stoje, po kadrovskim rjesenjima ova nova vlast Osmorke je SDA (2.0 new and improved) + malo SDP i NS.meridiyan wrote: ↑01/02/2023 18:51Povuci, potegni i sve se svede na stranacko zaposljavanje. To ti je poenta svih stranaka i njihovog rukovodstva. Narod ce biti zadovoljan i bacenim mrvicama. Nije bolje ni zasluzio.velikonja wrote: ↑01/02/2023 18:29
prblem je sto on to ne radi
nego ti korumpirani direktori uzmu clansku nip-a i po starom, al su sad od grijeha ocisceni i ne bi vise u korupciju ni pogledali
HINT: zvizdici, campare, konakovici aka plazme, hadziahmetovici...isti se ljudi vrte, sda u drugim dresovima, nista drugo
eto, i pocetak i kraj
Ko nabije taj dobije.
A sto se nepotizma tice, ono malo vlasti sto su SDA i NS imali, nije bilo bitnije promjene.
- Sanjarko
#79792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jer budzet RS-a skoro da nije solventan. Zaduzenija je RS od FBiH po glavi stanovnika, ali i FBiH ima sto sta, sta treba da servisira. Zelja je jedno tj ukidanje akciza, ali koliko je ta zelja dobra i ostvariva. Treba znati svoje mogucnosti. Primjerice i ja sam zelio bit inovator kao Tesla i zavrsiti skolu za informaticara, ali realnost me poklopila i lupila pa nisam nista od toga.canvra888 wrote: ↑01/02/2023 18:43Ako nikome to nije u interesu, zašto onda ljudi iz npr. SDP i SDA se zalažu za ukidanje akciza, a s druge strane već treći ili četvrti put isključivo SNSD blokira ukidanje?Sanjarko wrote: ↑01/02/2023 17:56
Budzet. Ako ukinu akcize, budzeti bi bili dovedeni upitanje, i servisiranje zaduzenja iz tih budzeta. Valja vracati kredite i druga INO zaduzenja, a od cega ako ukinu akcize ili ih smanje. Jos dali pare za svasta nesto, od porodiljskih naknada pa nadalje, ukini akcize i to dovodis upitanje.
Nikome to sad trenutno nije u interesu.
Sad sam obolio, ali pokusati cu se dodatno obrazovati/doskolovati, neki kurs zavrsiti u vezi rada na Windows sistemima. Neku diplomu da imam u vezi toga, mozda pokusam i Engleski zavrsiti. Ali imamo prioritete. Prvo vratiti dugove koje imamo za rezije.
-
meridiyan
#79793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Napokonpemanapemani wrote: ↑01/02/2023 19:12 Napokon zastava Bosne i Hercegovine u palati manjeg bosanskohercegovackog entiteta.![]()

-
laik1981
#79794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ti svjesno preuvelicavas NiP i Dinu Konakovica.. Oni su uticajni onoliko koliko su glasova osvojili.. To sto Konakovic ima neke sposobnosti, koje se prije svega odnose na komunikaciju, je drugi par cipela.. SDP je kljucna stranka u svim ovim procesima, kako u KS, tako i na ostalim nivoima.. Konakovicu kapa dole jedino sto je anti SDA narativ digao na jedan ozbiljniji i visi nivo..
-
velikonja
#79795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
imas presudu suda u sarajevu i meni kazes da budem ozbiljanA_A_AKCIJA wrote: ↑01/02/2023 19:10
Ne slušaš me.
Hoću!
Nemoj me zajebavati za televizore, fakat. Budi ozbiljan.
Muzur? Da čujem za Muzura.
daj ba umij se trolcino,
i naredjuj i zahtjevaj u stranci
bye
- vee-jay
#79796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ima u SDPu ekonomista.Sanjarko wrote: ↑01/02/2023 19:20Dobar je Sasa, ali on je jedan, koliko je slicnih u SDP-u. Ima jos i Irfan, ovi ostali nisu nesto, barem nisam nesto puno vidio od njih. Od Nermina i od Denisa. Mozda grijesim. Vecinom kako vidim vrte se iste face i slabiji politicari, nije samo to boljka SDP-a, nego i drugih stranaka.
a ja evo 20 godina trubim - zasto bu u strankama bili "bolji" ljudi nego u drugim djelovima drustva?
cak sta vise - sad vise nece niko razuman vise u politiku a ionako svako ko moze napusta BiH.
nego posto vidjeh da ih je akcija nabrojao - razimlim - koliko SDP ili neka druga stranka ima ovakvih ljudi:
Sebija, Bisera, Bakir, Zahiragić, Osmica, Asim, Tigar, Prevljak, Diareja
-
palermo
#79797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDP nazalost nije kljucna stranka u svim ovim procesima. SDP je nazalost samo privjesak u svim ovim procesima I bojim se da ce jos dva izborna ciklusa biti privjesak. Stranka koja odustaje od svoje ideologije ( a sve pod krinkom.price, o ideologiji cemo poslije) koja odustaje od svojih principa je sve a ne kljucna.laik1981 wrote: ↑01/02/2023 19:29Ti svjesno preuvelicavas NiP i Dinu Konakovica.. Oni su uticajni onoliko koliko su glasova osvojili.. To sto Konakovic ima neke sposobnosti, koje se prije svega odnose na komunikaciju, je drugi par cipela.. SDP je kljucna stranka u svim ovim procesima, kako u KS, tako i na ostalim nivoima.. Konakovicu kapa dole jedino sto je anti SDA narativ digao na jedan ozbiljniji i visi nivo..
NiP je kljucan. Sasvim sigurno.
-
sajber87
#79798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako sta je uradio, odbija da udje sa ovom garniturom sda u bilo kakve tajne muljaze i dogovore plus zadire u isto konzervativno biracko tijelo, sutra da se dogovori sa bakirom ubrzo bi ga sda mediji tipa faktor stav istraga sl bosna pa i jos neki dizali u nebesa. Njegov najveci grijeh prema sda je odbijanje postizanja trulih dogovora, ja to tako vidim, da je bio novi df sbb itd bio bi skroz okvee-jay wrote: ↑01/02/2023 18:39Hvala na iskrenosti.
Sta je to Konakovic konkretno uradio da je tebe njega toliko strah?
I sta to Konakovic kao MVP i svoje ljude moze konkretno uraditi da te bude tolika strah?
A stranke ko stranke -- ako pogrijese, izgube izbore, dodju novi ljudi i idemo dalje.
Eto ako SDP/NS pogrijese - ostat ce DF, ZNG, SD.
I btw. da je DF ostao tada u Sestorci -- ta bi koalicija dominirala na svim nivoima.
-
meridiyan
#79799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Politicka realnost . Ovo mi zvuci poznato. Sjecate li se?
-
laik1981
#79800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da je SDP kljucna stranka u ovim procesima.. To je fakt i sam si svjestan toga.. Pogledas izborne rezultate i uvjeris se u te cinjenice.. Ideologija je u ovom momentu sporedna stvar.. Kada se SDA skloni sa politicke scene tek tada cemo moci pricati o ideologijama i zauzimati pozicije u politici na osnovu ideologije.. SDA je kancer kada je pro-bh strana u pitanju.. Kada njih ne bude, a prije svega tu mislim na bracni par i uzi krug ljudi oko njih, stvari ce biti dosta jednostavnije.. Tek tad cemo imati neki definisaniji desni, lijevi, liberalni i ostale blokove na politickoj sceni i takmicenje izmedju njih.. Sa SDA na sceni u ovakvom formatu Bosnjaci i pro.bh nastrojeni su osudjeni na propast.. Micanje SDA sa scene je u perspektivi najveca opasnost i za HDZ i SNSD.. Nista ne dolazi preko noci..palermo wrote: ↑01/02/2023 19:38SDP nazalost nije kljucna stranka u svim ovim procesima. SDP je nazalost samo privjesak u svim ovim procesima I bojim se da ce jos dva izborna ciklusa biti privjesak. Stranka koja odustaje od svoje ideologije ( a sve pod krinkom.price, o ideologiji cemo poslije) koja odustaje od svojih principa je sve a ne kljucna.laik1981 wrote: ↑01/02/2023 19:29
Ti svjesno preuvelicavas NiP i Dinu Konakovica.. Oni su uticajni onoliko koliko su glasova osvojili.. To sto Konakovic ima neke sposobnosti, koje se prije svega odnose na komunikaciju, je drugi par cipela.. SDP je kljucna stranka u svim ovim procesima, kako u KS, tako i na ostalim nivoima.. Konakovicu kapa dole jedino sto je anti SDA narativ digao na jedan ozbiljniji i visi nivo..
NiP je kljucan. Sasvim sigurno.
Last edited by laik1981 on 01/02/2023 19:50, edited 1 time in total.