Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Hakiz

#79726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

sajber87 wrote: 01/02/2023 17:00
Hakiz wrote: 01/02/2023 16:46

Koja, onda, korist od trojke?
Umjesto 3 tkz probosanca sad imas 4 umjesto 11 11 14 bhs funkcija sad imas vraceno na 12 12 12. Ekipa ogrezla u korupciji zamjenjena je ljudima koji su pokazali rezultatom u najbogatijem kantonu da se moze boriti protiv iste i po meni najvazniji da je dosla prozapadna ekipa za razliku od dosadasnje iransko erdoganovsko putinovske. Samo to je po meni dovoljno da budem za sada zadovoljan
Ali, gorivo neće biti jeftinije.

A za to vrijeme, Fadil digao penzije za 11 %. Vidjećemo kada se formira (nova) vlast Federacije, ako oni na prve dvije sjednice ne dignu barem 20 %, kao da ih nema. I ja čekam koliko će i da li će uopšte dići invalidnine. I kada. Ako ne dignu, kada i penzije, i to barem 20 %, kakva mi korist od njih :mrgreen:
Last edited by Hakiz on 01/02/2023 17:22, edited 1 time in total.
Sanjarko

#79727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

carobnjak_N wrote: 01/02/2023 17:11
Sanjarko wrote: 01/02/2023 17:08

Pa trebali bi, zbog inflacije, ne samo akcize, nego pocet radit i na reformi poreskog sistema da se uvedu 2 stope PDV-a ili barem PDV stopu smanjiti. Ali sad je mozda i za jedno i za drugo kasno. Trebaju druge mjere. A nemisli ni nova vlast nista po tome.

SNSD i HDZ nece, SDP bi, NiP neznam, valja vracati rate za kredit sta su zaduzili KS. Nevjerujem ni da NiP zeli ukidanje akciza i reformu poreskog sistema, PDV-a.
Izvini, ali jesi li ti glup ?
Neznam, de reci mi, jesam li? Kazem sta bi nova vlast trebala da uradi, ali nevjerujem da ce i ona ista. Valja vracati kredite za svasta nesto pogotovo servisiranje zaduzenja KS. Ako urade druge mjere za ublazavanje inflacije onda im treba odati priznjanje. Ali nesto sumnjam u to.

Nego ide inflacija i dalje, budzeti ce se punit, sta cemo dobit iz budzeta, vidjet cemo.
Nikola Testa

#79728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nikola Testa »

statixx wrote: 01/02/2023 14:32
Nikola Testa wrote: 01/02/2023 14:10
Nisi pratio tok diskusije.
Kako ukupan broj delegata utice na nedostiznost. Gledajuci procentualno kantoni daju isto.
Po starim pravilima probosanske stranke mogle su izabrati u realnostik najvise 6 delegata, posto je tad vazila trecina od 17, postojala je mogucnost, ali to je bilo generalno tesko postici. Da je ostala trecina a na sadasnji broi delegata mislim da ti treba 8 od 23 za trecinu. A broj delegata koje probosabske stranke mogu dobiti nakon drugacije raspodjele po kantonima je i dalje 6. Sve iznad treba neka koalicija nipa sda sdpa df sbih itd, to se nece nikad desiti, a pitanje je dal bi i ti bilo dovoljno.
Last edited by Nikola Testa on 01/02/2023 17:23, edited 1 time in total.
Styling

#79729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

vee-jay wrote: 01/02/2023 17:18
pemanapemani wrote: 01/02/2023 15:44

Pa ti po vlastitom priznanju imaš hrvatsko državljanstvo.
Otac ti je bio dragovoljac Hrvatske vojske.
Nekretnine na Hvaru, a živiš u Austriji...

Mislim, sam si ovo više puta pisao.

I onda verglaš o rezervnim domovinama i ovdje glumiš moralnu patriotsku vertikalu. :-)

Jebote, šta ljudi sebi umisle i daju za pravo.
Ne prati ga, on je jednostavno jedan mali, nebitni trol.
Meni je odavno na foe. Ne kogu svakakve gluposti ni čitati. 8-)
carobnjak_N

#79730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

Sanjarko wrote: 01/02/2023 17:20
carobnjak_N wrote: 01/02/2023 17:11

Izvini, ali jesi li ti glup ?
Neznam, de reci mi, jesam li? Kazem sta bi nova vlast trebala da uradi, ali nevjerujem da ce i ona ista. Valja vracati kredite za svasta nesto pogotovo servisiranje zaduzenja KS. Ako urade druge mjere za ublazavanje inflacije onda im treba odati priznjanje. Ali nesto sumnjam u to.

Nego ide inflacija i dalje, budzeti ce se punit, sta cemo dobit iz budzeta, vidjet cemo.
Legendo, nisi dobro informisan.
Upravo su izglasali u parlamentu, novom sazivu , da se sto se njih tiče, akcize ukidaju.
Ali Snsd ne želi i ima mehanizam u domu naroda da tu odluku blokira.
palermo

#79731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

vee-jay wrote: 01/02/2023 17:17
palermo wrote: 01/02/2023 15:47

Pa moze se to I drugacije iscitati...recimo, vazno je eliminirati Bosnjake kao politicki faktor a onda ce rjesenje biti mnogo lakse....

Sad bih I ja mogao napisati ovo tvoje...zar stvarno sisi u stanju da.....itd
Moguce je da si u pravu.
Razlog vise da se izbaci SDA iz vlasti.

Primjetno je da Amerikanci imaju jedan plan za Zapadni Balkan a drugi Njemci/EU.
Nama ide u korist da smo dio Evrope i da za nas vise vaze evropske vrijednosti nego blisko-istocne.
Dakle mi moramo da se dogovaramo sa Njemcima i EU -- i preko EU mozda mozemo "preoblikovati" americke interese -- ali je vazno da to radimo u duhu evropskih, demokratskih vrijednosti.

Ja znam zasto se SDA ovako neumorno bori da ostane na vlasti.
Ali ne shvatam ove starije forumase koji nisu ni trolovi ni botovi - a ni u stranci.
Mislim wtf - SDA je izgubila izbore - znate da se nece nista radikalno promijeniti, samo sto ce aBd Seka u zatvor.
Ja moram iskreno reci da me je strah Dine Konakovica I njegove politike. Jos davno, prije dvije- tri godine sam o tome pisao, izmedju ostalog, I da ce tzv. gradjanske stranke biti najveci gubitnici....I sa, barem moje tacke gledista, ne vidim da sam pogrijesio.
channel10

#79732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

dr_Evil wrote: 01/02/2023 15:45
channel10 wrote: 01/02/2023 15:42 Treba biti ponizan..

Relax brothers...

Bake, decembar 2019 - ponizno i relaksirano!
"Mislim da bi trebalo relaksirati odnose i očekujemo sa strane hrvatskog partnera potez, omogućivanje potpisivanje ugovora IZ BiH sa državom", kazao je.
Pa misha mu bemje, zar vi niste drugaciji od Baketa?
Sanjarko

#79733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

vee-jay wrote: 01/02/2023 17:17
palermo wrote: 01/02/2023 15:47

Pa moze se to I drugacije iscitati...recimo, vazno je eliminirati Bosnjake kao politicki faktor a onda ce rjesenje biti mnogo lakse....

Sad bih I ja mogao napisati ovo tvoje...zar stvarno sisi u stanju da.....itd
Moguce je da si u pravu.
Razlog vise da se izbaci SDA iz vlasti.

Primjetno je da Amerikanci imaju jedan plan za Zapadni Balkan a drugi Njemci/EU.
Nama ide u korist da smo dio Evrope i da za nas vise vaze evropske vrijednosti nego blisko-istocne.
Dakle mi moramo da se dogovaramo sa Njemcima i EU -- i preko EU mozda mozemo "preoblikovati" americke interese -- ali je vazno da to radimo u duhu evropskih, demokratskih vrijednosti.

Ja znam zasto se SDA ovako neumorno bori da ostane na vlasti.
Ali ne shvatam ove starije forumase koji nisu ni trolovi ni botovi - a ni u stranci.
Mislim wtf - SDA je izgubila izbore - znate da se nece nista radikalno promijeniti, samo sto ce aBd Seka u zatvor.
Nisi upravu. Promjenit ce se. Narod stisla samo tako inflacija i mnogi drugi problemi. Ako sta nova vlast neuradi bilo sta po tome, prijeti nam kolaps mozda. Neodrzivo je ovo stanje dugorocno. Jos neko vrijeme i kljuc u bravu mozda.

Meni svejedno ko je vlast, dok radi i za javno dobro, jer svi kradu, i ovdje i na Zapadu, i na Istoku. Samo neko manje, neko vise, a neko u isto vrijeme radi i za javno dobro, dok neki samo kradu.
sajber87

#79734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Hakiz wrote: 01/02/2023 17:18

Umjesto 3 tkz probosanca sad imas 4 umjesto 11 11 14 bhs funkcija sad imas vraceno na 12 12 12. Ekipa ogrezla u korupciji zamjenjena je ljudima koji su pokazali rezultatom u najbogatijem kantonu da se moze boriti protiv iste i po meni najvazniji da je dosla prozapadna ekipa za razliku od dosadasnje iransko erdoganovsko putinovske. Samo to je po meni dovoljno da budem za sada zadovoljan

A za to vrijeme, Fadil digao penzije za 11 %. Vidjećemo kada se formira (nova) vlast Federacije, ako oni na prve dvije sjednice ne dignu barem 20 %, kao da ih nema. I ja čekam koliko će i da li će uopšte dići invalidnine. I kada. Ako ne dignu, kada i penzije, i to barem 20 %, kakva mi korist od njih :mrgreen:
:lol: osmorka usvojila budzet sda odbijao sve amandmane, cuj fadil digao penzije nista inflacija ovo ono :lol: vidi se da si obicni trol, podsjecas me na zorana kesica alijas prpa :lol: , ali meni ste obojica ok, na prpine vratolomije se znam bas nasmijati :mrgreen: , treba i takvih na forumu :thumbup: :bih:
Sanjarko

#79735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Malo je to. Inflacija je 50%. Za 2 godine. Znaci trebaju dici za 25%. Bio negdje clanak kako smo i kroz sva ova tzv povecanja zakinuti neznam koliko. Cenicka isto govorila u vezi toga.

PS. Mozda nije bio clanak, nego neko u nekoj emisiji razlozio to.
Hakiz

#79736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

sajber87 wrote: 01/02/2023 17:30

:lol: osmorka usvojila budzet sda odbijao sve amandmane, cuj fadil digao penzije nista inflacija ovo ono :lol: vidi se da si obicni trol, podsjecas me na zorana kesica alijas prpa :lol: , ali meni ste obojica ok, na prpine vratolomije se znam bas nasmijati :mrgreen: , treba i takvih na forumu :thumbup: :bih:
Pa, danas povećane penzije, Fadil je još na čelu.

Kao što ti reče, da sačekamo pa vidimo, koliko će ih ova nova koalicija brojeva i HDZ-a podići.

Šta ti misliš, koliko i kada?

I zašto trol, zbog toga što me interesuje da li će mi invalidnina biti veća i za koliko? I da me to interesuje više od drugih stvari? Šta misliš, koliko bi mladi, porodilje, podržavali trojku u kantonu da nije dala pare?

Ne bi ni ti branio koaliciju trojka/HDZ da nemaš interes u tome.
asurbanipal

#79737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by asurbanipal »

dr_Evil wrote: 01/02/2023 16:45

Mozes li zamisliti sebi ovu situaciju, ja je zamisljam vrlo cesto, kad Omer Pasa Latas uvjerava crnogorce da je njihov pa pokazuje krst i prekrizi ruke, :

"
Ne gledajte me, deco, kao tuđina, što znate da sam turski paša", nastavio je. "Ja sam vazda bio i ostao samo Srbin. Uvek sam disao, pa i sada, kao mušir (maršal) Turske carevine, dišem samo srpskim duhom, gajim i negujem samo srpska osećanja. Srbiji predstoji, u skoroj budućnosti, potreba u ljudima vojnički spremnim, pa vi, sadašnji podmladak njen, treba da budete u tom momentu, u stanju poslužiti otadžbini na polju časti i životnih interesa Srpstva. Ja sam, za prve vlade kneza Miloša, prešao u Srbiju, kao austrijski vojni begunac. Primljen tada vrlo dobro u Srbiji, dobio sam mesto za učitelja u Gruži. Ja bih tada i ostao da služim Srbiji i Srpstvu, koliko bih umeo i mogao mojom spremom i znanjem."

Po savetu kneza Miloša, potpomognut srpskim vlastima onoga doba, prešao sam u Tursku, gde sam se ne samo primio državne službe, već sam prešao u muhamedansku veru. U turskoj vojsci napredovao sam i doživeo slave i gospodstva kao retko koji. Nu, opet, nikad nisam zaboravio, niti ću, ubuduće, zaboraviti one mudre reči i roditeljske savete kneza Miloša. Vazda i u svakoj prilici moga rada ostao sam Srbin i prijatelj Srpstva. Samo moje srpsko srce i osećanje rukovodili su me te nisam skrhao Crnu Goru, kao što sam, u poznatoj prilici, to mogao uraditi onda kada sam bio glavni vojskovođa silne turske vojske od 55.000 ljudi i sa njom pobedno ušao u Crnu Goru. Sa mojim osećanjem da sam Srbin, odugovlačio sam dalji napad na Crnu Goru i slao sam u Carigrad izveštaje da nije vredno da turska vojska gine za gole crnogorske stene i vrleti. A time sam dao vremena, te su se Rusija i Evropa zauzele za Crnu Goru i spasile je od sigurne tadašnje propasti...

Historija se ponavlja cesto, samo ne pratimo, ebi ga.

Ova je jača
Vidiš, pade mi na um jedna priča koja se u ovom kraju sačuvala do naših dana i koja se vezuje za agu Čengića. Navratio on, obilazeći svoj agiluk, kod nakvog Mijata Kovačevića, u Srđeviće. Siromah kmet ga dočeka kako je najbolje umio i mogao. Zakolje janjca, prijazuri cicvaru i mladog kajmaka, šeničnu pogaču, meda, suve bravetine. Najede se aga, iznesu mu serdžadu ispod jasena u hladovinu, da se opruži i ohane. Zaduvani Čengić, upita svog kmeta-domaćina: „Duše ti, Vlaše, šta li misliš kad me tako lukavo posmatraš?" „Daj mi“, odgovori Mijat, „tvrdu Tursku vjeru da mi nećeš ništa, pa ću ti priznati“. Aga mu dadne vjeru, još ga počasti i duvanom iz svoje kutije. Mijat ispije, jednu za drugom, tri čaše rakije, malo se strese i sačeka da mu nadođe hrabrost i da, koliko je moguće, zaboravi da, bez obzira na zadatu riječ, on, ipak, sa silnim i obijesnim Čengićem razgovara. „Mislim, vala, čestiti ago, da je vaše odzvonilo! Vladika Rade Petrović iskitio je Cetinje turskim glavama, u Srbiji se još šetkate samo po varošima, a Rus vam se, na neđelju dana hoda, primakao Stambolu. Vala, čestiti aga, uskoro ćemo se i mi pripojiti svojoj braći u Crnoj Gori i Srbiji. Voskrsnuće Dušanovo carstvo, osvetićemo Kosovo i promijeniti uloge!“ Smail-aga, na to, skoči sa serdžade, baci čibuk i zagalami: „Kako to misliš da ćemo promijeniti mjesta, vlaški kopiljane?“ „Tako, lijepo“, mirno mu odgovori Mijat, ,,što ćeš ti postati kmet a ja aga i gospodar pred kojim ćeš klečati i klanjati. Ti ćeš mene, kao ovo ja sad tebe, dvoriti, a ja ću se, kao ovo ti sada, izležavati na tvojoj serdžadi, pod tvojim jasenom”. Čengić poče da se trese od smijeha, sve su mu suze vrcale niz obraze. Onda se, naglo, uozbilji i nadmjeno i sa visine odgovori Mijatu Kovačeviću: „Krmak jedan, rano si se obradovao! Moji su đedovi, i prije Turaka, bili gospoda, a tvoji fukara i kmetovi. Moji su se poturčili da gospoda i ostanu i da se u odnosu prema tvojim đedovima ništa ne promijeni. Ti se, slugo i fukaro, uzdaš u Moskova i popa krvnika sa Cetinja. Dobro, recimo da propane tursko carstvo i da vaša vjera pobijedi. Ja ću, fukaro i garibe jedan, tada staviti krst na se a krme preda se i opet ću biti aga a ti moj sluga, opet ću krkati i duvaniti u hladovini, pod ovim istim jasenom!"
Hakiz

#79738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Sanjarko wrote: 01/02/2023 17:32

Malo je to. Inflacija je 50%. Za 2 godine. Znaci trebaju dici za 25%. Bio negdje clanak kako smo i kroz sva ova tzv povecanja zakinuti neznam koliko. Cenicka isto govorila u vezi toga.

PS. Mozda nije bio clanak, nego neko u nekoj emisiji razlozio to.
Naravno da je malo. Zato i kažem, kada se formira nova vlast Federacije, neka ona poveća za još 20 %. Aha, hoće, sve trči.
Sanjarko

#79739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

carobnjak_N wrote: 01/02/2023 17:23
Sanjarko wrote: 01/02/2023 17:20

Legendo, nisi dobro informisan.
Upravo su izglasali u parlamentu, novom sazivu , da se sto se njih tiče, akcize ukidaju.
Ali Snsd ne želi i ima mehanizam u domu naroda da tu odluku blokira.
Znam da su izglasali. A da koalicioni partner ne da. Mogli su reci SNSD-u eto nece se ukinuti akcize ali hajde da uvedemo neke druge mjere. Od poticaja za poljuprivrednike pa nadalje. Barem nesto, ali nista.

Znali su iz X-a da nece SNSD na to pristati. Trebali su vidit sta bi prihvatio SNSD. To je politika, trazis kompromis. Povuci, potegni da uze nepukne i sl.

Suplja je u vezi akciza sad, kasno je za to. Kad je bilo vrijeme nije SNSD dao. A ovi iz X-a nisu bili u vlasti.

Meni kazem svejedno dok rade i za opste dobro. Tako funkcionise svijet. Gleda se +- u dzepu i u svemu.
sajber87

#79740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Hakiz wrote: 01/02/2023 17:34
sajber87 wrote: 01/02/2023 17:30

Pa, danas povećane penzije, Fadil je još na čelu.

Kao što ti reče, da sačekamo pa vidimo, koliko će ih ova nova koalicija brojeva i HDZ-a podići.

Šta ti misliš, koliko i kada?

I zašto trol, zbog toga što me interesuje da li će mi invalidnina biti veća i za koliko? I da me to interesuje više od drugih stvari? Šta misliš, koliko bi mladi, porodilje, podržavali trojku u kantonu da nije dala pare?

Ne bi ni ti branio koaliciju trojka/HDZ da nemaš interes u tome.
Fadil povecao iz svog dzepa ili kako mislis ili iz budzeta koje su osmorka i hdz donijeli :mrgreen:
Last edited by sajber87 on 01/02/2023 17:54, edited 1 time in total.
canvra888

#79741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by canvra888 »

Koje je Dodikovo objašnjenje zašto ne želi podržati ukidanje akciza?

Je l' sad jasno svima da nema većeg zla od SNSD-a u ovoj državi?

Ne samo da su secesionističko-fašistički nastrojeni, nego ovakvim odlukama pate i svoj vlastiti narod (koji ih i bira doduše), gdje je logika?

Faruk Hadžić je o ovome pričao, da su se akcize ukinule prošle godine u martu/aprilu, mogli su se potencijalno izbjeći ili barem ublažiti valovi poskupljenja svega ostalog, a izazvani poskupljenjem goriva.

Tako da se može reći da je SNSD/Dodik dobrim dijelom kriv zbog ovolikih poskupljenja svega.
Last edited by canvra888 on 01/02/2023 17:53, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#79742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Athlon64 wrote: 01/02/2023 16:38
carobnjak_N wrote: 01/02/2023 16:37 Sda je dogovorio akcize sa Dodikom, i sad bi Konaković trebao da odgovara za to ?!
OK, sta onda moze Konakovic da napravi na drzavnom nivou za drzavu BiH i za narod BiH - poseban akcenat na "vazna zivotna pitanja"

Oko cega se onda moze dogovoriti sa SNSD i HDZ ?
Da ubije SDA ko zeca :D

Da poskida korumpirane direktore, tendere, zaustavi stranačko zapošljavanje.

I da nam te milijarde, koje su krali, usmjeri u jačanje države.

Da bude love za helikoptere, obuku i naoružavanje policije, poticaje povratnicima, motiviranje ljudi da ne idu vani, lobiranje za normalnu državu.

Eto, za početak :bih:
Student_u_Ostavci

#79743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Četnici iz SNSDa ne žele dobro ovoj državi i radije će pustiti da i njihov narod krepa od gladi neko da učine nešto dobro za državu. I tako će biti sa svakom odlukom.
Priglupi su oni koji su vjerovali da tu može nešto drugačije biti.
Sanjarko

#79744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

canvra888 wrote: 01/02/2023 17:45 Koje je Dodikovo objašnjenje zašto ne želi podržati ukidanje akciza?

Je l' sad jasno svima da nema većeg zla od SNSD-a u ovoj državi?

Ne samo da su secesionističko-fašistički nastrojeni, nego ovakvim odlukama pate i svoj vlastiti narod (koji ih i bira doduše), gdje je logika?
Budzet. Ako ukinu akcize, budzeti bi bili dovedeni upitanje, i servisiranje zaduzenja iz tih budzeta. Valja vracati kredite i druga INO zaduzenja, a od cega ako ukinu akcize ili ih smanje. Jos dali pare za svasta nesto, od porodiljskih naknada pa nadalje, ukini akcize i to dovodis upitanje.

Nikome to sad trenutno nije u interesu. Budzeti se pune jos vise zbog inflacije, ali nedovoljno se vraca narodu love iz tih budzeta nazad. Neko kazem razlozio to, negdje. Neznam ko i gdje. Ako se dobro sjecam da je drzava penzionere zakinula za oko 200 KM za godinu dana.

Uzela preko nameta X sumu, vratila preko penzija Y sumu, a zadrzala Z sumu tj oko 200 KM.
Mate_Miso_Kovac

#79745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mate_Miso_Kovac »

Baš je slatko što iko misli da bi ukidanjem akciza išta pojeftinilo u bilo kakvoj razumnoj mjeri. Dje se imaju kupiti te roza naočale kroz koje gledate naše biznismene? 8)
A_A_AKCIJA

#79746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

vee-jay wrote: 01/02/2023 17:17 znate da se nece nista radikalno promijeniti, samo sto ce aBd Seka u zatvor.
Pa, kada je Sebija u pitanju, nema previsoke cijene.

Prošle godine oko ovih doba, SDA je pristala na 60 miliona za bolnicu Mostar, samo da bi Sebija dobila povoljan nadzorni i upravni odbor.

Tako da, nije se zajebavati na tu temu
zavrzlama

#79747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

A_A_AKCIJA wrote: 01/02/2023 17:53

OK, sta onda moze Konakovic da napravi na drzavnom nivou za drzavu BiH i za narod BiH - poseban akcenat na "vazna zivotna pitanja"

Da bude love za helikoptere, obuku i naoružavanje policije, poticaje povratnicima, motiviranje ljudi da ne idu vani, lobiranje za normalnu državu.

:thumbup:
Athlon64

#79748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

Čekaj, SNSD ti danas ponovo blokira ukidanje akciza i ti s njima želiš da se boriš protiv tendera i stranačkog zapošljavanja i da usmjerava milijarde za jačanje države?

Koja šizofrenija.

- Sad ide ona priča o "čišćenju svoje avlije" - jbg moja avlija je veća od tvoje.
palermo

#79749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Oko ovoga se može dogovoriti sa SNSD-om i HDZ-om ? Oko ovoga ????? Da usmjere pare u jačanje države ????????

Pobogu, pa razmisliš li imalo prije nego pritisneš ono Submit...
Athlon64

#79750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

Student_u_Ostavci wrote: 01/02/2023 17:53 Četnici iz SNSDa ne žele dobro ovoj državi i radije će pustiti da i njihov narod krepa od gladi neko da učine nešto dobro za državu. I tako će biti sa svakom odlukom.
Priglupi su oni koji su vjerovali da tu može nešto drugačije biti.
Srbuj makar slamu jeo - nije drugačija situacija ni kod H puka.

Ovi naši naivno vjeruju da će ekonomskim napretkom i "važnim životnim pitanjima" omekšati glasačno tijelo kod Srba i Hrvata xD
Evo danas jedan LIVE primjer kako to inače ide.
Locked