SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- dječak sa šibicama
#64126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To se odavno zna, Denis, Dado i Zdravko ekipa, a mediji im tepaju godinama.
Toliko o medijima.
Toliko o medijima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Laplace
#64128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve u sportskom duhu, kandidat za nagradu za fair play.Truba wrote: ↑01/02/2023 12:20 https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... icu-tijelu
Savrsen dan na skijanju
- qlface
#64129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zašto ne navede imena? Dijete joj je u pitanju, ne treba da se suzdržava ni od čega. Ne bih da navodim ljude na pogrešno i griješim dušu, ali meni su ponekad sumnjive ove priče jer sam znao za par slučajeva čiji su akteri bili upravo ovakve žene (Karen frizura, dva prezimena) koji ne da su se ispostavili kao neistina i preuveličavanje vrste i dužine nasilja, nego se na kraju dodatno ispostavilo da su njihova djeca počela sa nasiljem prva i optuženo dijete je odgovorilo. Isti je slučaj bio sa selektivnim informacijama, neodlaženjem u policiju iste sekunde nego pisanja statusa, pričom koja počinje tako da izgleda kao da je drugo dijete iz čista mira dobilo napad bijesa itd. Ovo ako joj se kćerci zaista desilo treba da tog klinca, njegove roditelje i kompletno rukovodstvo kluba prijavi i tuži do kraja svijeta, jer mogu mama i tata imati uticaj u skijaškom klubu, ali nisu jači od zakona i pritiska medija.Truba wrote: ↑01/02/2023 12:20 https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... icu-tijelu
Savrsen dan na skijanju
-
Sid the sloth
#64130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovdje zena pise da je pokusala rijesiti fino sa udruzenjem/klubom ali ne ide.qlface wrote: ↑01/02/2023 13:09Zašto ne navede imena? Dijete joj je u pitanju, ne treba da se suzdržava ni od čega. Ne bih da navodim ljude na pogrešno i griješim dušu, ali meni su ponekad sumnjive ove priče jer sam znao za par slučajeva čiji su akteri bili upravo ovakve žene (Karen frizura, dva prezimena) koji ne da su se ispostavili kao neistina i preuveličavanje vrste i dužine nasilja, nego se na kraju dodatno ispostavilo da su njihova djeca počela sa nasiljem prva i optuženo dijete je odgovorilo. Isti je slučaj bio sa selektivnim informacijama, neodlaženjem u policiju iste sekunde nego pisanja statusa, pričom koja počinje tako da izgleda kao da je drugo dijete iz čista mira dobilo napad bijesa itd. Ovo ako joj se kćerci zaista desilo treba da tog klinca, njegove roditelje i kompletno rukovodstvo kluba prijavi i tuži do kraja svijeta, jer mogu mama i tata imati uticaj u skijaškom klubu, ali nisu jači od zakona i pritiska medija.Truba wrote: ↑01/02/2023 12:20 https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... icu-tijelu
Savrsen dan na skijanju
Btw. u pitanju je dijete od Reufa Bajrovica (ova curica), tako da pretpostavljam da ne izmisljaju pricu.
- Truba
#64131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja u ovakvim situacijama nemam sposobnost pisati nego se laćam ili broja odvjetnika ili kakvog oruđa iz moje bogate kolekcije...kliješta sjekira pajser kramp lopata bonsek
tako da su mi ovi što pisu po FJESU... čudni... fejs ko fejs je sam po sebi već zastario meni da najbliži napiše na fejsu ubiću se ja to ne bih vidio jer su mi svi na ignoru
idem tamo da se zezam i odmorim te gledam mim i zezancije
tako da su mi ovi što pisu po FJESU... čudni... fejs ko fejs je sam po sebi već zastario meni da najbliži napiše na fejsu ubiću se ja to ne bih vidio jer su mi svi na ignoru
- dulekrele
#64132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Frizura nam otkriva da je ova zena ortodoksni lazov. A da je lažovcina na kvadrat nam potvrduje to da ima dva prezimena. 
-
mali_balon
- nepass1
#64134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uopste nije tako napisano kako si ti izvukao?!
Ja vjerujem u pricu da se desilo samo me zanima povod? Je li mu zasmetala na stazi pa iskalio bijes ili je nesta drugo u pitanju.
-
mali_balon
#64135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa ispade da neka ifrustrirana fgr laprda nako.jer joj je dzetic neko krivo pogledao....mozda je lik u pravu.....a mozda mu samo idu na zivce zene sa dva prezimena I frizurom pa odma donosi neke zakljucke na osnovu izgleda
- DaysleepeR
#64136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zadnje što trebamo normalizirati a kamoli relativizirati je bilo kakav oblik vršnjačkog nasilja, pogotovo stariji dječak - djevojčica.
Ono što se manifestuje fizičkom agresijom u ovom dobu, vrlo lako se može manifestovati seksualnim nasiljem u nekoj zrelijoj...
Stoga, full transparentnost, istraga i sankcije.
Bez obzira sviđala se nama mama ili ne.
Ono što se manifestuje fizičkom agresijom u ovom dobu, vrlo lako se može manifestovati seksualnim nasiljem u nekoj zrelijoj...
Stoga, full transparentnost, istraga i sankcije.
Bez obzira sviđala se nama mama ili ne.
- nepass1
#64137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ev kaze klub svadja, grudvanje pa tuca. Djecak uklonjen, djevojcica nastavila trening, nisu prihvatili izvinjenje.
Sta cemo sad, ko laze
Sta cemo sad, ko laze
- nepass1
#64138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slicna prica kao sa vrticem i djetetom sa downovim sindromom prije par mjeseci iz capljine ili gdje je vec bilo
- qlface
#64139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nigdje to nije napisano, ali vidim da te ne spriječava da doneseš usijane zaključke. Njena priča je očigledno nepotpuna, svedena sa surovog krivičnog djela na statusno prepucavanje unutar nekog skijaškog kluba iako je jasno kao dan da može uvijek otići u policiju i prijaviti ovo, što ne vidim da je igdje navela da je uradila. Ja sam lično svjedočio sličnoj situaciji u komšiluku kada je klinac umalo izbačen iz škole na Malti jer ista ovakva nije mogla da podnese da joj je dijete tražilo đavola i dobilo ga. Istina se saznala upravo kada je jedno dijete "promijenilo svjedočenje" i priznalo šta je prethodovalo incidentu. Opet, ponavljam da to ne mora biti slučaj ovdje i možda je klinac stvarno neodgojeno manijakalno derište koje zaslužuje i vječnu suspenziju i dobrog psihijatra, ali ne možeš mi nabijati neku zatucanu "anti-fgr" etiketu jer izražavam sumnju u priču koja je prvo očigledno nepotpuna i jednostrana, a drugo liči na priču čiji sam epilog već vidio i znam kakvih ljudi ima i kako su osjetljive teme spremni da pretvore u oružje zbog ličnih frustracija.mali_balon wrote: ↑01/02/2023 13:58pa ispade da neka ifrustrirana fgr laprda nako.jer joj je dzetic neko krivo pogledao....mozda je lik u pravu.....a mozda mu samo idu na zivce zene sa dva prezimena I frizurom pa odma donosi neke zakljucke na osnovu izgleda
- DaysleepeR
#64140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
premalo postova imaš da bi prošao kao 100% neutralan u ovoj priči...qlface wrote: ↑01/02/2023 14:35Nigdje to nije napisano, ali vidim da te ne spriječava da doneseš usijane zaključke. Njena priča je očigledno nepotpuna, svedena sa surovog krivičnog djela na statusno prepucavanje unutar nekog skijaškog kluba iako je jasno kao dan da može uvijek otići u policiju i prijaviti ovo, što ne vidim da je igdje navela da je uradila. Ja sam lično svjedočio sličnoj situaciji u komšiluku kada je klinac umalo izbačen iz škole na Malti jer ista ovakva nije mogla da podnese da joj je dijete tražilo đavola i dobilo ga. Istina se saznala upravo kada je jedno dijete "promijenilo svjedočenje" i priznalo šta je prethodovalo incidentu. Opet, ponavljam da to ne mora biti slučaj ovdje i možda je klinac stvarno neodgojeno manijakalno derište koje zaslužuje i vječnu suspenziju i dobrog psihijatra, ali ne možeš mi nabijati neku zatucanu "anti-fgr" etiketu jer izražavam sumnju u priču koja je prvo očigledno nepotpuna i jednostrana, a drugo liči na priču čiji sam epilog već vidio i znam kakvih ljudi ima i kako su osjetljive teme spremni da pretvore u oružje zbog ličnih frustracija.mali_balon wrote: ↑01/02/2023 13:58
pa ispade da neka ifrustrirana fgr laprda nako.jer joj je dzetic neko krivo pogledao....mozda je lik u pravu.....a mozda mu samo idu na zivce zene sa dva prezimena I frizurom pa odma donosi neke zakljucke na osnovu izgleda
- qlface
#64141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Možda imam premalo postova jer nisam dozvolio da me forumi odgoje da automatski i bez krivičnog procesa pozivam na linč.DaysleepeR wrote: ↑01/02/2023 14:39premalo postova imaš da bi prošao kao 100% neutralan u ovoj priči...qlface wrote: ↑01/02/2023 14:35
Nigdje to nije napisano, ali vidim da te ne spriječava da doneseš usijane zaključke. Njena priča je očigledno nepotpuna, svedena sa surovog krivičnog djela na statusno prepucavanje unutar nekog skijaškog kluba iako je jasno kao dan da može uvijek otići u policiju i prijaviti ovo, što ne vidim da je igdje navela da je uradila. Ja sam lično svjedočio sličnoj situaciji u komšiluku kada je klinac umalo izbačen iz škole na Malti jer ista ovakva nije mogla da podnese da joj je dijete tražilo đavola i dobilo ga. Istina se saznala upravo kada je jedno dijete "promijenilo svjedočenje" i priznalo šta je prethodovalo incidentu. Opet, ponavljam da to ne mora biti slučaj ovdje i možda je klinac stvarno neodgojeno manijakalno derište koje zaslužuje i vječnu suspenziju i dobrog psihijatra, ali ne možeš mi nabijati neku zatucanu "anti-fgr" etiketu jer izražavam sumnju u priču koja je prvo očigledno nepotpuna i jednostrana, a drugo liči na priču čiji sam epilog već vidio i znam kakvih ljudi ima i kako su osjetljive teme spremni da pretvore u oružje zbog ličnih frustracija.
- DaysleepeR
#64142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A možda nisi neutralan. Ja više vidim da se o istinitosti rečenog sudi na osnovu frizure mame od djevojčice.qlface wrote: ↑01/02/2023 14:44Možda imam premalo postova jer nisam dozvolio da me forumi odgoje da automatski i bez krivičnog procesa pozivam na linč.DaysleepeR wrote: ↑01/02/2023 14:39
premalo postova imaš da bi prošao kao 100% neutralan u ovoj priči...
- qlface
#64143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A možda nisi sposoban da vidiš i shvatiš šumu drugih argumenata u oba pasusa jer si već odlučio da me linčuješ na osnovu izvrtanja konteksta iz male zagrade. Mislim tebi ide na obraz, ne meni. Poz.DaysleepeR wrote: ↑01/02/2023 14:46A možda nisi neutralan. Ja više vidim da se o istinitosti rečenog sudi na osnovu frizure mame od djevojčice.
- Truba
#64144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
od svih ekonomskih poduhvata najbolja mi je da sam prestao skijati kad sam skije i pancerice posudio jaranu koji je netragom nestao ima tome 21 godina
hvala ti Saabljo
hvala ti Saabljo
- Ateista
#64145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni je u startu prica ove mame bila malo cudna i zvucala previse napuhana, sada kada smo culi drugu stranu price sve je malo jasnije.
Ne mora naravno znaciti ni da ovi iz kluba govore skroz istinu, moguce i da je istina negdje na sredini, ali mi ovo sve zvuci puno realnije nego prica one mame.
Kako god, odredjena kaznaza ovog djecaka je potrebna, a jedino sto mi je cudno u prici kluba je sto nije navedeno koja je konacna kazna za njega, bar ja nisam upratio.
Ne mora naravno znaciti ni da ovi iz kluba govore skroz istinu, moguce i da je istina negdje na sredini, ali mi ovo sve zvuci puno realnije nego prica one mame.
Kako god, odredjena kaznaza ovog djecaka je potrebna, a jedino sto mi je cudno u prici kluba je sto nije navedeno koja je konacna kazna za njega, bar ja nisam upratio.
- Truba
#64146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ljudi moji 5 minuta je vječnost... nemoguće da je neko nekog udarao 5 minuta
- Ateista
- GandalfSivi
#64148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Djecak izudarao djevojcicu, djecak treba da bude izbacen. Nema tu ko ie sta rekao. Ako su i iz skole potvrdili nasilje, hvala i dovidjenja. Sta treba, da ova djevojcica opet ide na skijanje sa njim?
- Ateista
#64149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Taj dio nije upitan, vec cemu ova hajka po fb ako je klub pokrenuo disciplinski postupak protiv djecaka.GandalfSivi wrote: ↑01/02/2023 15:07 Djecak izudarao djevojcicu, djecak treba da bude izbacen. Nema tu ko ie sta rekao. Ako su i iz skole potvrdili nasilje, hvala i dovidjenja. Sta treba, da ova djevojcica opet ide na skijanje sa njim?
Ako necim nije zadovoljna, tu je policija da to rijesi, ne fb.
- madner
#64150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cuj oni traze da se djete izbaci iz kluba. Kakav mobing.