Djete iskreno ides mi na q i od sada si na foe.
Od*ebadus.
Kakav je to majstore igre, 30% glasaša SDA nije glasalo za njeg za predsjedništvo. On je pošastANamelessGhoul wrote: ↑01/02/2023 10:27 Znaci stara koalicija opet tu. Bake je majstor igre. Izbori obesmisljeni realno. Serem se na sve ovo
I sta su predstavnici trojke osmorke ili cega vec uradili po tom pitanju kad su imali priliku? Nisu cak ni deklarativno osudili...pokusali su nesto na prvim protestima i onda im zaprijeceno i usutili se ko hinjestatixx wrote: ↑01/02/2023 10:24 SDA i HDZ nikad jace nakon Schmidtovih izmjena IZ. Trojka se uzaludno konsultuje s OHRom, vrijeme ce pokazati da je opozicija obesmisljena i da ce smisao izbora biti ko ce dati guzice SDA da udje u vlast. HDZ ce podrzati potrpedsjednika iz SDA, samo slusajte sta Covic govori nakon sto se vratio iz Zagreba gdje je dobio upute od Plenkovica. Schmidt se vec pohvalio u medjunarodnim krugovima da je odblokirao FBiH i HDZ ce mu se oduziti da tako i bude.
Vrijeme je da Zaha preuzme kormilo najuspješnije Vlade
Je li se meni cini ili je prije ni sedmicu dana bila prica ako Lendo blokira odmah sankcije i crna lista?__Phoenix__ wrote: ↑01/02/2023 10:27 Šta to SDP sprječava da blokira imenovanje nove vlade, imaju jednog potpredsjednika?
I meni je vjeruj mi, kolicina apaurina ima da dosegne vrhunac kada drugi par "obostrane ljubavi" kaze da idu u formiranje vlade FBIH sa SDA. Tj vec je kazu negdje rekao.dr_Evil wrote: ↑01/02/2023 09:49Sta kazes osniva se energopetrol HZHB plinovod? Skoro sve drzavne agencije idu Covicu i Dodiku, sta je jos Bake obecao da se smijeni drzavna i formira nova federalna?denis.istok wrote: ↑01/02/2023 09:43 Kakvo je stanje jutros?
Pukla "obostrana ljubav" HDZ i 11torke, Nikšić ode plakati Šmitu da mu ne daju fotelju premijera.... ovdje očaj među "trojkašima", priča se o "Buk bijeloj", plinovodu i sl.
Zaboravaljaju da je 3ka vlast u VM, dakle malo ste preleĆeli đetići
![]()
Ne znam za vas ostale, ali meni je ovo pravo zabavno![]()
svi su dobili što su htjeli suštinski. torove.statixx wrote: ↑01/02/2023 10:24 SDA i HDZ nikad jace nakon Schmidtovih izmjena IZ. Trojka se uzaludno konsultuje s OHRom, vrijeme ce pokazati da je opozicija obesmisljena i da ce smisao izbora biti ko ce dati guzice SDA da udje u vlast. HDZ ce podrzati potrpedsjednika iz SDA, samo slusajte sta Covic govori nakon sto se vratio iz Zagreba gdje je dobio upute od Plenkovica. Schmidt se vec pohvalio u medjunarodnim krugovima da je odblokirao FBiH i HDZ ce mu se oduziti da tako i bude.
Šarović je rekao nešto što je ključno:duh_sa_sjekirom wrote: ↑01/02/2023 11:02 Dolazi tigar...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hamdija ... /230201053
Samo stručni ljudi na svim nivoima...
![]()
i to je ono zbog čega je bilo nužno da SDA ode. zagarantovana vlast nigdje nije dobra, kako god se vabili. nije ni onima koji glasaju za nju, ali jebiga, ne možeš ti budali reći da je budala. da to zna, dvije bi pameti imala.Postoji više razloga, a mislim da neke lekcije nismo do sada naučili. Mislim da je on isti. Kakav god je, možemo da ga slavimo, volimo, ne volimo, ta priča da će se on popraviti je zabluda. On je uvijek isti i igra onako kako on misli da treba i zbog toga i pobjeđuje. Uvijek je na granici crvenih linija. Problem je što nismo naučili osnovne lekcije. Bez konkurencije i bez mogućnosti smjenjivosti u ovoj zemlji mi ćemo prizivati tu permanentu krizu.
I ko se pobunio protiv torova? Nisu cak ni ovi sto ne spadaju u torove...cak sta vise podrzali su ihChmoljo wrote: ↑01/02/2023 11:02svi su dobili što su htjeli suštinski. torove.statixx wrote: ↑01/02/2023 10:24 SDA i HDZ nikad jace nakon Schmidtovih izmjena IZ. Trojka se uzaludno konsultuje s OHRom, vrijeme ce pokazati da je opozicija obesmisljena i da ce smisao izbora biti ko ce dati guzice SDA da udje u vlast. HDZ ce podrzati potrpedsjednika iz SDA, samo slusajte sta Covic govori nakon sto se vratio iz Zagreba gdje je dobio upute od Plenkovica. Schmidt se vec pohvalio u medjunarodnim krugovima da je odblokirao FBiH i HDZ ce mu se oduziti da tako i bude.
malo će biti komešanja po kantonima i to je to. pare su na federaciji i kmečanje može prestati, sinekure su sigurne. narod ovo hoće, a pojedinci iz osmorke su zagrizli više nego što mogu progutati. ali bolje je i sad, popušiti foru, nego nekad poslije.
inače, nemjerljivo zadovoljstvo nalazim u opstanku federalne vlasti i željom za rekonstrukcijom vijeća ministara, da vidim kako će patriote da jedu vlastita govna oko Čovića i Dodika.
nije da će im to smetati. jeli su ih i pri kmeki, ali dobro dođe da se djetetu objasni kako ovdje selameta neće još dugo biti.
sad, ne vjerujem. Prevljak je doživio potop na Ilidži, dakle ljudi još nisu tako nisko pali. a bolje bi nam mogao neki krajišnik objasniti stanje stvari.
igraš sa onim što ti je podijeljeno. druga je stvar što je nekome validna kritika da treba prvo ukinuti entitete da bi se SDA makla sa vlasti.Spit_fire wrote: ↑01/02/2023 11:15I ko se pobunio protiv torova? Nisu cak ni ovi sto ne spadaju u torove...cak sta vise podrzali su ihChmoljo wrote: ↑01/02/2023 11:02
svi su dobili što su htjeli suštinski. torove.
malo će biti komešanja po kantonima i to je to. pare su na federaciji i kmečanje može prestati, sinekure su sigurne. narod ovo hoće, a pojedinci iz osmorke su zagrizli više nego što mogu progutati. ali bolje je i sad, popušiti foru, nego nekad poslije.
inače, nemjerljivo zadovoljstvo nalazim u opstanku federalne vlasti i željom za rekonstrukcijom vijeća ministara, da vidim kako će patriote da jedu vlastita govna oko Čovića i Dodika.
nije da će im to smetati. jeli su ih i pri kmeki, ali dobro dođe da se djetetu objasni kako ovdje selameta neće još dugo biti.
boli ga kurac, kad vrati kredit, ima da živi ko beg.duh_sa_sjekirom wrote: ↑01/02/2023 11:12Izbori su bili +par papaka i narod je dobio što je i tražio.
Kažu da se i Komši brk smije...
![]()
Slazem se.
Mislim da se uspostavlja hdz- sda-sdp vlada. Jer, ko ima vecine po klubu naroda ce biti vlast.