Carina 15% i 17% PDV , homologacija ca260 BAM+ ostali troskovi.
Sve zavisi koliko ce ti priznati iznos na kupoprodajnom ugovoru/ fakturi, toliko ocekuj da te i obriju
Naopako sve pa eto ti...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Carina 15% i 17% PDV , homologacija ca260 BAM+ ostali troskovi.
Fino izgleda, jedino malo oprema i sitnice, ali 55k je novo. Nisam upratio koji su ti kriteriji, oko godišta i slično, ali pretpostavljam ako si gledao onaj mlađi Sportage i ove Kuge da je možda malo stariji, ali eto iz prve ruke ti mogu preporučiti i ovaj https://www.olx.ba/artikal/51385999/kia ... 0k-presla/Idemedosumom wrote: ↑30/01/2023 20:35 Večeras probah ovu kugu:
https://www.olx.ba/artikal/50701166/for ... 5000kilom/
Više sam se umorio od gledanja auta. Mislim da bi ovo moglo biti to. Nije najviši mega giga paket opreme, nema panoramu, bijela je boja... ali me je oduševio, doslovice kao nov. Ide jednako dobro kao ona Kia 2.0 crdi, a trebalo bi da troši manje. Imaju zimske gume na čeličnim i ljetne na alu felgama. Ima svoj servis, veli on bi zamijenio ulje i filtere od sebe + fino je spustio cijenu.
Jedino nisam uspio pokrenuti navigaciju, neka greška na sd kartici. To moram malo istražiti na netu, dok sve prenoći, da se slegnu utisci.
Mislim da mi se neće dati uzimati slobodan dan s posla da idem u Ljubuški zbog onog Kadjara. Cigani ne daju VIN broj na uvid...
To sa navigacijom je i kod mene problem na mondeu. Mora se izgleda kupiti nova orginalna kartica sa mapamaIdemedosumom wrote: ↑30/01/2023 20:35 Večeras probah ovu kugu:
Više sam se umorio od gledanja auta. Mislim da bi ovo moglo biti to. Nije najviši mega giga paket opreme, nema panoramu, bijela je boja... ali me je oduševio, doslovice kao nov. Ide jednako dobro kao ona Kia 2.0 crdi, a trebalo bi da troši manje. Imaju zimske gume na čeličnim i ljetne na alu felgama. Ima svoj servis, veli on bi zamijenio ulje i filtere od sebe + fino je spustio cijenu.
Jedino nisam uspio pokrenuti navigaciju, neka greška na sd kartici. To moram malo istražiti na netu, dok sve prenoći, da se slegnu utisci.
Mislim da mi se neće dati uzimati slobodan dan s posla da idem u Ljubuški zbog onog Kadjara. Cigani ne daju VIN broj na uvid...
Je l' baš kvalitetno spustio? Jer vidim prethodna cijena bila 34k KM pa kontam koliko to prodavačima bude donja granica od početne cijene koju stave..Idemedosumom wrote: ↑30/01/2023 20:35 Večeras probah ovu kugu:
Jeste, Vlatko je u pitanju. U Clio sam do sada radio svakih 12-13kkm ulje i filtere, pa sam mislio tako nastaviti. Ne pada mi na pamet redovne servise u ovlaštenom raditi, osim ulje u mjenjaču. Ali polahko narode, nisam još pazario.hopi wrote: ↑30/01/2023 21:30 je li to vlatko što drži ford otpad u vitezu?
tražio sam neke dijelove sitne, plastike i slično i bio je prilično skup (jbg morao kupiti)
naletim felge kod njega+gume, malo mi poskupe -govori nisu njegove od druga
nakon par sedmice naletim na te iste felge i gume na piku - 100KM jeftinije (htio se stoju ugraditi)
i btw filtere i ulje svakih 10k km, pogotovo jer nećeš raditi u ovlaštenom (barem pretpostavljam da nećeš)
Možda pomogne, ja sam nedavno naručio SD karticu iz BL, našao na OLX-u sa mapama. NIsam imao problema, htio update. Zvao ovlašteni, update 750-760 KM. Ovako uzeo za 73 KM sa dostavom u Sarajevo.. Samo ubacio i sve fercera..
ma dobar, moze on jos toliko preci do pojave kvarova.matsuda wrote: ↑31/01/2023 19:15 Seat Leon 1.6 TDI, karavan, presao 200k, Style Oprema, 2016 godiste, 9.5k eura. Malo sam sumnjicav zbog 1.6 motora, ali svidja mi se posto se pocinjem miriti sa cinjenicom da mi karavan najvise odgovara i da je Leon jedan od rijetkih karavana u koje mogu gledati. Da li se vrijedi zamarati i uopste gledati?