Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote: ↑29/01/2023 16:32
Pri hladnom startu se cuje nekakvo šištanje isto da nekakva voda curi kroz cijevi i tako jedno pola minute, prestane kad dodam gas.
Kad je zagrijano auto ne cuje se nista i u voznji inace prede ko macka.
Pri hladnom startu se cuje nekakvo šištanje isto da nekakva voda curi kroz cijevi i tako jedno pola minute, prestane kad dodam gas.
Sta bi moglo bit/trebam li se brinut
Isto kod mene na Mondeu, kad je hladan skroz, upališ ga i prvih 30-40 sekundi zvuči kao da ima supercharger. Ima onaj neki whine, čak i kad dodam gas.
Al’ čim prođe ta prva minuta, ne čuje se više.
To je uvijek kad je temperatura rashladne tečnosti ispod 40°
Isto kod mene na Mondeu, kad je hladan skroz, upališ ga i prvih 30-40 sekundi zvuči kao da ima supercharger. Ima onaj neki whine, čak i kad dodam gas.
Pisao sam nedavno o reparaciji turba na Kugi i turbo rupi poslije reparacije. U Strong auto ispostovali garanciju, stavljen novi ketridz i sad je auto ok. Kazu da se zna to desiti s ovim dobavljacima sto im to rade. Znaci neki fuseraj, al eto bitno da sad radi. Auto ide kao i prije problema s turbom
Throttle wrote: ↑29/01/2023 16:55
Pisao sam nedavno o reparaciji turba na Kugi i turbo rupi poslije reparacije. U Strong auto ispostovali garanciju, stavljen novi ketridz i sad je auto ok. Kazu da se zna to desiti s ovim dobavljacima sto im to rade. Znaci neki fuseraj, al eto bitno da sad radi. Auto ide kao i prije problema s turbom
Ako ima sekundarnu pumpu zraka...vjerovatno je ona.
preludezalude wrote: ↑29/01/2023 17:54
Ako ima sekundarnu pumpu zraka...vjerovatno je ona.
Je li to zeznuto?
Nema sta biti zeznuto.
Ako se radi o ovoj pumpi...ova pumpa je dio izduvnog sistema i samo ima funkciju da pri hladnom startu smanji stetne izduvne gasove time sto vanjski zrak gura u izduvnu granu i omogucava da neizgoreno gorivo izgori. Potpuno nebitna stvar za rad motora, isto motor radi sa i bez pumpe. U njoj moze otici lezaj pa se procuje.
Nema sta biti zeznuto.
Ako se radi o ovoj pumpi...ova pumpa je dio izduvnog sistema i samo ima funkciju da pri hladnom startu smanji stetne izduvne gasove time sto vanjski zrak gura u izduvnu granu i omogucava da neizgoreno gorivo izgori. Potpuno nebitna stvar za rad motora, isto motor radi sa i bez pumpe. U njoj moze otici lezaj pa se procuje.
Limited Sky wrote: ↑29/01/2023 17:32
Gdje zatamniti stakla u Sarajevu? i koja je procedura poslije zatamnjivanja, jel se ide opet na tehnicki i jel se upisuje u saobracajnu ista?
ne upisuje se nista.
Bitno je da uradis kod certifikovane osobe, gdje ces dobiti naljepnicu na staklu, racun i certifikat.
Zna li neko zasto mi iz ventilacije puhaljki puse vruce iz lijeve takodje iz dvije sredisnje sve ok tj vruce a i iz desne suvozaceve mlako nije bas skroz hladno.Cak i kad povecam temp na 29 na desnoj strani nista se ne mjenja.U pitanju je golf 7 tdi 2013 god
Tek sam kupio ovo auto pa.mozda ima neka caka pa.ako neko ima iskustva sta moze biti pomagajte
pesimist wrote: ↑29/01/2023 19:09
Zna li neko zasto mi iz ventilacije puhaljki puse vruce iz lijeve takodje iz dvije sredisnje sve ok tj vruce a i iz desne suvozaceve mlako nije bas skroz hladno.Cak i kad povecam temp na 29 na desnoj strani nista se ne mjenja.U pitanju je golf 7 tdi 2013 god
Tek sam kupio ovo auto pa.mozda ima neka caka pa.ako neko ima iskustva sta moze biti pomagajte
Prvo nam reci sta se desi kad nastimas nisku temperaturu npr 15 stepeni. Ali prvo zagrij unutrasnjost auta da bude toplo pa tek onda spusti temperaturu na 15. Sta puse lijevo a sta puse desno?
pesimist wrote: ↑29/01/2023 19:35
Zaboravio sam reci i da na ove 3 puse bas jako jako kad je pojacano a na toi suvozacevoj nije tako jako vec skroz slabo puse dosta manjim intenzitetom
Posto je obrisana tema i odgovor,pa cu ti napisati opet
u dijagnostici pogledaj u odjeljku "HVAC" da li ima greske bilo kakve,trebalo bi da javi pa shodno tome trazi rjesenje, jer moze biti bilo sta