potujem i tvoje misljenje
ja mislim da je glas za nip/szbih/pda/fudu... bio glas za hdz
Kakvo je ovo prozivanje na forumu ? Je li slijedeci korak da ti pokazemo licne iliti osobne karte. Pravljenje spiskova ?
Ja sam glasao za NS.. Za stranke koje su proizasle iz SDA bih glasao samo kada bi na sceni ostale te stranke i SDA..
ja to ne vidim tako, a ti...ok
Prpa.ba wrote: ↑28/01/2023 19:19 A cekaj, tzv. hrvatska samouprava je bila zbog Komsica i bosnjackog demografskog oportunizma ili zbog separatistickih ciljeva politicke elite i dominantne vecine jednog naroda?
Bas negdje ima marko_15 koji stjepanu i draganu objasnjava kako ne treba ganjati HZHB i spajanje sa RH jer na to Bosnjaci nece pristati i to vodi samo u sukob, dok porodilje u ZHK kubure pod teskom socijalnom situacijom.![]()

Nema prozivanja nego masa kriticara a niko nije glasao cisto za sda ili df, zato mi cudnopalermo wrote: ↑28/01/2023 19:50Kakvo je ovo prozivanje na forumu ? Je li slijedeci korak da ti pokazemo licne iliti osobne karte. Pravljenje spiskova ?
Sto ja tebi moram polagati tacune za koga sam glasao ? Traziti potvrdu od tebe ?
Imas moj post, na njega reaguj, to prozivanje ostavi za kuce ili makar za vremena kad stvarno budes imao ovlasti da prozivas.
Mogu se sloziti sa tobom, na jednoj strani imas sda i df a na drugoj trojka
Sad se ne slazem.sajber87 wrote: ↑28/01/2023 19:38Ne radi se o mekoci nego o pametnoj politici,bosnjaci jedinu sansu imaju ako se okrenu zapadu, tvrd stav jedino odgovara snsd pa i hdz u iako hdz pametno radi sada ubacuje dosta novih ljudi i ako bosnjaci budu pametni sto po meni trojka za sada dobro radi pitanje je vremena kada ce puci izmedju dodika i hdz a, nece se to desiti sutra ali ako dodik nastavi kao do sada sto i ne mora de se desi hdz ce ce distancirati od njega
To ce doci na red a preduslov je iskreno saveznistvo sa usa i eu i teznja zapadnom sistemu vrijednosti sa svim sto nam se svidja ili ne, druge opcije za sanadere nema, tako je i u hrvatskoj bilo
A sta je tebe briga ko je za koga glasao ? Ovdje su postovi I na njih reagujes. Za glasanje postoji izborna.komisija.sajber87 wrote: ↑28/01/2023 19:55Nema prozivanja nego masa kriticara a niko nije glasao cisto za sda ili df, zato mi cudnopalermo wrote: ↑28/01/2023 19:50
Kakvo je ovo prozivanje na forumu ? Je li slijedeci korak da ti pokazemo licne iliti osobne karte. Pravljenje spiskova ?
Sto ja tebi moram polagati tacune za koga sam glasao ? Traziti potvrdu od tebe ?
Imas moj post, na njega reaguj, to prozivanje ostavi za kuce ili makar za vremena kad stvarno budes imao ovlasti da prozivas.
Kakve pameti? Mislis da je Zeljko pametniji i da nije otisao u krilo Bakiru? Da Zeljko nije ispao nevidjena supcina mi bi sad imali ljevicarsko-liberalnu pro-bh reprezentaciju u vlasti..
Odlican post, preporucujem svakom da ga procita sa razumjevanjemMuaDib wrote: ↑28/01/2023 19:58 Međunarodna zajedinca bolje od nas vidi neke stvari, a drugi par opanaka je što narod ni očigledno ne vidi, a političke elite revnosno lažu svoj narod.
Kako vrijeme prolazi, izgleda da je cijeli ovaj projekat "Osmorke" isprovocirao SDA i iz rupe istjerao zeca bošnjačkog nacionalizma. Što međunarodnoj zajednici daje dovoljno prostora da odbaci prigovore SDA i njenog kvazigrađanskog eskadrona DF o nekakvim aperthajd prevaziđenim boljševičkim i nedemokratskim rješenjima. Pošto će svaki put kad se otvore pregovori biti demontirano citiranjem teza o 50% Bošnjaka, o legitimnim Bošnjacima, o pravovjernim Bošnjacima, o procentima koje Ustav ne poznaje i sve govorljivijim tezama kako Bošnjaci treba da se strpe i sačekaju demografski slom Srba i Hrvata i u povoljnom momentu budućnosti BiH proglase bošnjačkom nacionalnom državom. Naravno sad kad je pušten duh iz boce, pitanje opstanka Osmorke je postalo pitanje opstanka države i svaki pokušaj njenog razbijanja ili nasilnog demontiranja će se tumačiti kao odbijanje većinskog naroda za modernom, demokratskom i evropskom državom. Jer nakon svega što je odaslano u medijski prostor, MZ ima sasvim dovoljno argumenata da kaže da je građanska država po mjeri SDA i DF je paravan za bošnjačku državu, da je priča o legitimnom predstavljanju i bošnjačka priča, da se etničke poluge vlasti koriste i zloupotrebljavaju i Bošnjaci, do teza opskurnih diplomata koji pobunu druga dva naroda zbog idiotske politike SDA počinje smatrati opravdanom. Nažalost mahlska svijest, kult žrtve i šibicarska politička filozofija, nedostatak jasne vizije budućnosti zemlje i medijski uzgajane fantazme od Bošnjaka su stvorili narod koji jednostavno ne zna promišljati državnu politiku i koji postaje agresivan na svaki pokušaj da ga se izvede iz takvog stanja. To se vidi i po histeriji koja se danima odašilje iz svih raspoloživih medija i koja je poprilično isprepadala bošnjački narod, da je veliko pitanje šta će proizaći iz svega ovoga. Strasti se moraju smiriti i ne smije se dozvoliti da radi neumoljive želje za daljim uživanjem vlasti stranke bez kolaicionog kapaciteta prave haos. SDA sve više liči na radikle u Srbiji, koji su svojecremeno iako formalno pobjednici izbora, bili i ostali opozicija. Da li će njihov radiklaizam zapaliti fitilj nekog novog nasilnog bunta i time u još nepovoljniji položaj staviti BiH ostaje da se vidi. A Osmorka ima historijsku odgovornost da okrne beha politički kolosjek na Zapad. Vezivanje za bilo koga drugog, nije i ne može biti dobar izbor, jer mi smo zaista nebitni za krupne geopolitičke poteze, a premali da bi se nametali kao neki posrednik, most i faktor. Činjenica je da bi de facto ratom raskomadana država BiH to i postala de iure, da nije bio odlučnog stava SAD-a da Evropi kaže dosta igrica s balkanskim narodima i primislima da se treba konačno utvrditi etničko razgraničenje. Čime je BiH i spašena u svojim historijskim granicama.
i to, ali i da se niksic i pedja nisu pridruzili dini velicanstvenom u gnusnom vrijedjanju kako zk, tako i npr miletica, pa sad evo i majranovica i sl
Rekao sam ti vidim vecina koja kritikuje kao "razocarani" glasaci trojke i to ih nije sramota reci a niko da kaze da je za sda ili df
Mozes li postati gdje je konakovic vrijedjao miletica ili marjanovica, a nije ni komsica , ja ovdje jedino vidim da sda i df mediji i portali rade na njegovoj dehumanizaciji a to je poznati recept iz cetnicko putinovske kuhinjevelikonja wrote: ↑28/01/2023 20:05i to, ali i da se niksic i pedja nisu pridruzili dini velicanstvenom u gnusnom vrijedjanju kako zk, tako i npr miletica, pa sad evo i majranovica i sl
da recimo niksic i forto nisu odmah uzeli "vezati" zastave sa kukom, fudom i slicnim kriminalcima, nego da su sjeli sa komiscem
mislis da se nije nesto moglo dogovoriti
ja sam siguran da jeste
ali...sujeta je cudo, i kod jednih i kod drugih
MuaDib wrote: ↑28/01/2023 19:58 Međunarodna zajedinca bolje od nas vidi neke stvari, a drugi par opanaka je što narod ni očigledno ne vidi, a političke elite revnosno lažu svoj narod.
Kako vrijeme prolazi, izgleda da je cijeli ovaj projekat "Osmorke" isprovocirao SDA i iz rupe istjerao zeca bošnjačkog nacionalizma. Što međunarodnoj zajednici daje dovoljno prostora da odbaci prigovore SDA i njenog kvazigrađanskog eskadrona DF o nekakvim aperthajd prevaziđenim boljševičkim i nedemokratskim rješenjima. Pošto će svaki put kad se otvore pregovori biti demontirano citiranjem teza o 50% Bošnjaka, o legitimnim Bošnjacima, o pravovjernim Bošnjacima, o procentima koje Ustav ne poznaje i sve govorljivijim tezama kako Bošnjaci treba da se strpe i sačekaju demografski slom Srba i Hrvata i u povoljnom momentu budućnosti BiH proglase bošnjačkom nacionalnom državom. Naravno sad kad je pušten duh iz boce, pitanje opstanka Osmorke je postalo pitanje opstanka države i svaki pokušaj njenog razbijanja ili nasilnog demontiranja će se tumačiti kao odbijanje većinskog naroda za modernom, demokratskom i evropskom državom. Jer nakon svega što je odaslano u medijski prostor, MZ ima sasvim dovoljno argumenata da kaže da je građanska država po mjeri SDA i DF je paravan za bošnjačku državu, da je priča o legitimnom predstavljanju i bošnjačka priča, da se etničke poluge vlasti koriste i zloupotrebljavaju i Bošnjaci, do teza opskurnih diplomata koji pobunu druga dva naroda zbog idiotske politike SDA počinje smatrati opravdanom. Nažalost mahlska svijest, kult žrtve i šibicarska politička filozofija, nedostatak jasne vizije budućnosti zemlje i medijski uzgajane fantazme od Bošnjaka su stvorili narod koji jednostavno ne zna promišljati državnu politiku i koji postaje agresivan na svaki pokušaj da ga se izvede iz takvog stanja. To se vidi i po histeriji koja se danima odašilje iz svih raspoloživih medija i koja je poprilično isprepadala bošnjački narod, da je veliko pitanje šta će proizaći iz svega ovoga. Strasti se moraju smiriti i ne smije se dozvoliti da radi neumoljive želje za daljim uživanjem vlasti stranke bez kolaicionog kapaciteta prave haos. SDA sve više liči na radikle u Srbiji, koji su svojecremeno iako formalno pobjednici izbora, bili i ostali opozicija. Da li će njihov radiklaizam zapaliti fitilj nekog novog nasilnog bunta i time u još nepovoljniji položaj staviti BiH ostaje da se vidi. A Osmorka ima historijsku odgovornost da okrne beha politički kolosjek na Zapad. Vezivanje za bilo koga drugog, nije i ne može biti dobar izbor, jer mi smo zaista nebitni za krupne geopolitičke poteze, a premali da bi se nametali kao neki posrednik, most i faktor. Činjenica je da bi de facto ratom raskomadana država BiH to i postala de iure, da nije bio odlučnog stava SAD-a da Evropi kaže dosta igrica s balkanskim narodima i primislima da se treba konačno utvrditi etničko razgraničenje. Čime je BiH i spašena u svojim historijskim granicama.
Pa sta onda......zasto neko mora ili treba reci za koga je glasao....
niti mogu niti hocu. da pocnete razmisljati a ne slijediti svog sultana, ne bi postavljali ovakva pitanja
Ko je jednom procitao Muadibov post ne mora druge citati. Samo su reciklaza tog jednog.sajber87 wrote: ↑28/01/2023 20:02Odlican post, preporucujem svakom da ga procita sa razumjevanjemMuaDib wrote: ↑28/01/2023 19:58 Međunarodna zajedinca bolje od nas vidi neke stvari, a drugi par opanaka je što narod ni očigledno ne vidi, a političke elite revnosno lažu svoj narod.
Kako vrijeme prolazi, izgleda da je cijeli ovaj projekat "Osmorke" isprovocirao SDA i iz rupe istjerao zeca bošnjačkog nacionalizma. Što međunarodnoj zajednici daje dovoljno prostora da odbaci prigovore SDA i njenog kvazigrađanskog eskadrona DF o nekakvim aperthajd prevaziđenim boljševičkim i nedemokratskim rješenjima. Pošto će svaki put kad se otvore pregovori biti demontirano citiranjem teza o 50% Bošnjaka, o legitimnim Bošnjacima, o pravovjernim Bošnjacima, o procentima koje Ustav ne poznaje i sve govorljivijim tezama kako Bošnjaci treba da se strpe i sačekaju demografski slom Srba i Hrvata i u povoljnom momentu budućnosti BiH proglase bošnjačkom nacionalnom državom. Naravno sad kad je pušten duh iz boce, pitanje opstanka Osmorke je postalo pitanje opstanka države i svaki pokušaj njenog razbijanja ili nasilnog demontiranja će se tumačiti kao odbijanje većinskog naroda za modernom, demokratskom i evropskom državom. Jer nakon svega što je odaslano u medijski prostor, MZ ima sasvim dovoljno argumenata da kaže da je građanska država po mjeri SDA i DF je paravan za bošnjačku državu, da je priča o legitimnom predstavljanju i bošnjačka priča, da se etničke poluge vlasti koriste i zloupotrebljavaju i Bošnjaci, do teza opskurnih diplomata koji pobunu druga dva naroda zbog idiotske politike SDA počinje smatrati opravdanom. Nažalost mahlska svijest, kult žrtve i šibicarska politička filozofija, nedostatak jasne vizije budućnosti zemlje i medijski uzgajane fantazme od Bošnjaka su stvorili narod koji jednostavno ne zna promišljati državnu politiku i koji postaje agresivan na svaki pokušaj da ga se izvede iz takvog stanja. To se vidi i po histeriji koja se danima odašilje iz svih raspoloživih medija i koja je poprilično isprepadala bošnjački narod, da je veliko pitanje šta će proizaći iz svega ovoga. Strasti se moraju smiriti i ne smije se dozvoliti da radi neumoljive želje za daljim uživanjem vlasti stranke bez kolaicionog kapaciteta prave haos. SDA sve više liči na radikle u Srbiji, koji su svojecremeno iako formalno pobjednici izbora, bili i ostali opozicija. Da li će njihov radiklaizam zapaliti fitilj nekog novog nasilnog bunta i time u još nepovoljniji položaj staviti BiH ostaje da se vidi. A Osmorka ima historijsku odgovornost da okrne beha politički kolosjek na Zapad. Vezivanje za bilo koga drugog, nije i ne može biti dobar izbor, jer mi smo zaista nebitni za krupne geopolitičke poteze, a premali da bi se nametali kao neki posrednik, most i faktor. Činjenica je da bi de facto ratom raskomadana država BiH to i postala de iure, da nije bio odlučnog stava SAD-a da Evropi kaže dosta igrica s balkanskim narodima i primislima da se treba konačno utvrditi etničko razgraničenje. Čime je BiH i spašena u svojim historijskim granicama.![]()
![]()