Ovi su šampioni
Moderator: anex

Lajavi, koja je tvoja profesija ili bolje receno sta imas od skole?Lajavikrelac wrote: ↑27/01/2023 15:10 Ma boli me vršnjak za kamionskom kategorijomda sam htio vrtiti volan, ne bi se školovao i ulagao u sebe...Mene lično zvali na telefon da dodjem u prostorije i nudili mi ovaj dil, velim ja ne zanima me polaganje ničega više, nije meni 20 godina ja sam svoje ispolagao
Kamion me nikada interesovao ni najmanje, a kada sam ja bio klapac ne sjećam se ama baš nikoga od svoje generacije i raje iz naselja da je polagao za kamion
Za kamion su polagali mahom likovi koji su bili na vi sa školom i učenjem, pa čisto da imaju neko zvanje ili oni iz ruralnih krajeva gdje se vozao traktor, šticar ili tamić u sječi šume pa je to bilo pod normalno...Raja iz grada je polagala B i A kategoriju za motor.
Velim ja ovom delegatu na razgovoru, možeš naći nemali broj ljekara, pravnika, ekonomistu da vozi vikendom motor, ali da ćeš ove pobrojane naći da voze kamion - nećeš![]()
Pa sto to je bas fin gospidski posaoSnake Eyes wrote: ↑27/01/2023 16:55 Čovjek ide osam godina u osnovnu školu i na kraju hoćeš li da okrećeš volan, ma mrš stoko nepismena, nek ti dijete vozi kamion.
to mozda u autobusu sa kravatom i kosuljom,al u kamionu samo mozes imat zutu jaknu retrorefleksivnu,i irgatsko odijelobumerangss wrote: ↑27/01/2023 17:12Pa sto to je bas fin gospidski posaoSnake Eyes wrote: ↑27/01/2023 16:55 Čovjek ide osam godina u osnovnu školu i na kraju hoćeš li da okrećeš volan, ma mrš stoko nepismena, nek ti dijete vozi kamion.
Ne krampaš, ne fizikaneriš, sjediš u bijeloj košulii i kravati. Nabere se i bakšiša
Plata znatno veca nego u 90% državnih firmi sa SSS
E jbg završio neki fax pravo ili FPN ihoce samo u kancelariju![]()
bumerangss wrote: ↑27/01/2023 17:12 Pa sto to je bas fin gospidski posao
Ne krampaš, ne fizikaneriš, sjediš u bijeloj košulii i kravati. Nabere se i bakšiša
Plata znatno veca nego u 90% državnih firmi sa SSS
E jbg završio neki fax pravo ili FPN ihoce samo u kancelariju
Ozbiljno te pitam, nije te valjda sramota reci sta si zavrsio
Lajavikrelac wrote: ↑28/01/2023 15:28 Sve to stoji drug, ali nemam C kategoriju i ne zanima me uopšte! Do prije koju godinu je bilo ispod svakog drveta ima šofer, vozi cijeli dan za 600 KM, ko te jebe što nisi škole učio sad tovari....e, a kad su se granice otvorile i isti ti vozači otišli raditi za 2500 eura - kuku lele nema ko da radi![]()
Ko je prije 10 godina mogao znati da će kamiondžija biti tražen kao i programer??? Pa da si to izjavio tamo 2008 godine ljudi bi mislili da se drogiraš nečim pa te pucaju tripovi![]()
![]()
Skupio si para dosad. Možeš sada čekati i birati.mali_balon wrote: ↑28/01/2023 15:34Lajavikrelac wrote: ↑28/01/2023 15:28 Sve to stoji drug, ali nemam C kategoriju i ne zanima me uopšte! Do prije koju godinu je bilo ispod svakog drveta ima šofer, vozi cijeli dan za 600 KM, ko te jebe što nisi škole učio sad tovari....e, a kad su se granice otvorile i isti ti vozači otišli raditi za 2500 eura - kuku lele nema ko da radi![]()
Ko je prije 10 godina mogao znati da će kamiondžija biti tražen kao i programer??? Pa da si to izjavio tamo 2008 godine ljudi bi mislili da se drogiraš nečim pa te pucaju tripovi![]()
![]()
kakav programer u moje vrijeme pa ko je znao flopy unacit taj se smatro bil gejcom, taj je bio u rangu nasinih strucnjaka
moram vozit nemam druge.....dotako sam dno I moram....nije da ja sada volim volan nego moram.....pa vec ako cu se patiti odo gdje je patnja placena jbga.....I ja bi volio da mogu da biram I cekam ali .....
fali mi jos koja godina do miliona pa pravim benzinsku I prst u uhon+1 wrote: ↑28/01/2023 16:22Skupio si para dosad. Možeš sada čekati i birati.mali_balon wrote: ↑28/01/2023 15:34
kakav programer u moje vrijeme pa ko je znao flopy unacit taj se smatro bil gejcom, taj je bio u rangu nasinih strucnjaka
moram vozit nemam druge.....dotako sam dno I moram....nije da ja sada volim volan nego moram.....pa vec ako cu se patiti odo gdje je patnja placena jbga.....I ja bi volio da mogu da biram I cekam ali .....![]()
Ja da se pitam, zabranila bi uvoz radne snage, otamo iz firaunije. Tako treba govnodavce, bizMIŠmene pojebati da propadnu da oni sami idu kumiti da rade ili da se uhvate svih onih poslova koje su nudili nekome za ništa od plate. Nek im se sjebe sve što su stekli, hhhhhh kako došlo tako otišlo....mali_balon wrote: ↑28/01/2023 05:15 khm....neko na sofere I oko sofera.....da vam jenu kazem.ilo dvije tri......nikad se ne zna gdje ce vas odvesti putevi gospodnji.....radio sam ja sve I svasta pa sam I neke visoke skole zavrsio....ali posto nemas poznanstva stranku ili rodbinu onda se ufati volana diplomu uokviri I gledaj je I jebi sebi sve zivo na sta si potrosio vrijeme zivce I pare I koje komplekse sam morao trpiti na ispitima......
doso na jedan razgovor meni lik rece pa jbte to samo jos astronaut nisi bio, reko blizu sam da I to zavrsim zlu netrebalo
Mda. Koliko sati mora raditi i da li mu se od plate odbilo za to jeftino odijelo? I koliko godina moraju raditi da odrade tu placenu vozacku? Pitaj ih i to drugi put pa nam javi.bumerangss wrote: ↑29/01/2023 01:11 Plata vozacu centre je oko 1750 sa dodatcima
I nose tole na peglu i košulju i kravatu i na svim gradskim linijama cak i za Turkušiće![]()
Traže vozace i oni im placaju polaganje vizackog sve samo da rade jer uskoro ce nas vozati iz bangladesa sirije indije...
Pa valjda se to unaprijed dogovori i stavi u ugovorzippoo87 wrote: ↑26/01/2023 14:49 Mogu potvrditi sve sto taj drug kaze.
U principu treba biti spreman da ovi sa kojima ugovaras lazu sve...raditi ces u prosjeku 12 sati svaki dan a smjestaj je lutrija,sta te zapadne ali na boljim lokacijama i vecim gradovima sve sto iole valja se renta a za radnike budu ili podrumi ili nesto udaljeno par km od radnog mjesta.
koji vozac toliko dobije, gradski, prigradski ili medjunarodni......mogao sam poceti u centri raditi kad su tek ulazili o gradsku da vozim komercijalu, 800KM plus hrana I prevoz.....reko kako se vozi, kaze (mislim da je bio neki Kerla direktor, nisam siguran) pa nista vozis po gradu kada zavrsis smjenu dodjes u bazu pa ako ima koja vanredna voznja ili negdje nesta ispadne ili preuzmes liniju srebrenica sarajevo itd itd..... e sad posto u nasem zakonu, ako vozis u krugu 50km od firme ne treba ti taho kartica, vodis evidenciju na papiru, to ti je isto ko da I ne vodis, e kada vozac stavi taho karticu u tahograf tada pocinje njegovo radno vrijeme I to se pika, npr....nema evidencije da si vozio komercijalu od 5 do 1, ali ima evidencija da si u 2 pokrenuo vozilo I poceo voziti za bihac, imas 10h voznje dakle dan od 489sati......bumerangss wrote: ↑29/01/2023 01:11 Plata vozacu centre je oko 1750 sa dodatcima
I nose tole na peglu i košulju i kravatu i na svim gradskim linijama cak i za Turkušiće![]()
Traže vozace i oni im placaju polaganje vizackog sve samo da rade jer uskoro ce nas vozati iz bangladesa sirije indije...
Hahaha pa sta hoces da đabe polažeš vozačkiMatijevic_Vlado wrote: ↑29/01/2023 08:10Mda. Koliko sati mora raditi i da li mu se od plate odbilo za to jeftino odijelo? I koliko godina moraju raditi da odrade tu placenu vozacku? Pitaj ih i to drugi put pa nam javi.bumerangss wrote: ↑29/01/2023 01:11 Plata vozacu centre je oko 1750 sa dodatcima