bezbeli da boli.....al koliko se ja sjećam hanumu mu je p(r)ogurao Komšić tako da more bit bidne i da ostane. Zadužio ih je pisanjem protiv 8ke
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Roccohljup
- Roccohljup
#78127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne bi me ništa začudilo da je to ovako. na 8ki je da ne popusti....nadam se
Za Osmorku bi jedan delegat bio izuzetno važan jer ne bi mogli biti preglasavani od HDZ-a i SNSD-a u Domu naroda PS BiH koji bi u tom slučaju imali 7 delegata.
Po nekim tumačenjima ovo pitanje povezano je sa predlaganjem kandidata za (pot)predsjednika FBiH iz reda Srba za šta Osmorci nedostaje jedan potpis (od 11) koji mogu dobiti od HDZ-a koji ima 3 delegata u srpskom klubu.
S tim u vezi Dragan Čović navodno uslovljava Osmorku time da dobije četvrtog delegata u Klubu Hrvata. Nakon današnjeg glasanja situacija će biti mnogo jasnija.
-
palermo
#78128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta ima popustati ili ne.popustati....SNSD I HNS vec imaju zajedno 8 delegata...Roccohljup wrote: ↑27/01/2023 14:04 ne bi me ništa začudilo da je to ovako. na 8ki je da ne popusti....nadam se
Za Osmorku bi jedan delegat bio izuzetno važan jer ne bi mogli biti preglasavani od HDZ-a i SNSD-a u Domu naroda PS BiH koji bi u tom slučaju imali 7 delegata.
Po nekim tumačenjima ovo pitanje povezano je sa predlaganjem kandidata za (pot)predsjednika FBiH iz reda Srba za šta Osmorci nedostaje jedan potpis (od 11) koji mogu dobiti od HDZ-a koji ima 3 delegata u srpskom klubu.
S tim u vezi Dragan Čović navodno uslovljava Osmorku time da dobije četvrtog delegata u Klubu Hrvata. Nakon današnjeg glasanja situacija će biti mnogo jasnija.
-
sumirprimus
#78129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kad je njima kirbas prepustio dn
no to je bio krajnji patriotski cin i laz u isto vrijeme
no to je bio krajnji patriotski cin i laz u isto vrijeme
- Student_u_Ostavci
#78130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samostalni sindikat izvršnog osoblja željeznica FBiH reagirao je nakon jučerašnjeg usvajanja proračuna FBiH te predloženog amandmana kojim se od Željeznica FBiH uzima 10 milijuna KM. Iz sindikata su upozorili sve zastupnike u federalnom parlamentu da ugrožavaju egzistenciju radnika i cijele kompanije.
"Samo ćemo napomenuti da ste ovim činom probudili bijes radnika i da ćemo kao sindikat zauzeti stav i nećemo dozvoliti političko prepucavanje preko Željeznica FBiH. Ovaj sindikat ne zanima politika nego radnici i kompanija. Izvršno osoblje je ono koje ima sve poluge da zaustavi promet, a to će se sigurno desiti ako ovaj amandman bude usvojen", najavili su.
-
sumirprimus
#78131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
heheh sad na temu sda , ja da sam sdaovac mene bi bilo stid al stid spomenut ista vezano za drzavne firme koje su propale zahvaljujuci kriminalnoj sda hobotnici. jel ono brankovic bi u zeljeznicama?Student_u_Ostavci wrote: ↑27/01/2023 14:12Samostalni sindikat izvršnog osoblja željeznica FBiH reagirao je nakon jučerašnjeg usvajanja proračuna FBiH te predloženog amandmana kojim se od Željeznica FBiH uzima 10 milijuna KM. Iz sindikata su upozorili sve zastupnike u federalnom parlamentu da ugrožavaju egzistenciju radnika i cijele kompanije.
"Samo ćemo napomenuti da ste ovim činom probudili bijes radnika i da ćemo kao sindikat zauzeti stav i nećemo dozvoliti političko prepucavanje preko Željeznica FBiH. Ovaj sindikat ne zanima politika nego radnici i kompanija. Izvršno osoblje je ono koje ima sve poluge da zaustavi promet, a to će se sigurno desiti ako ovaj amandman bude usvojen", najavili su.
- Roccohljup
#78132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ista priča kao i sa grasom ako se sjećate. čim je počela priča oko moguće likvidacije, nove firme, privatizacije......započeo plač i lelek uhljeba a dok su ih stranački direktori iz godine u godinu pljačkali za svoje stranke niko ni mukajet.sumirprimus wrote: ↑27/01/2023 14:16heheh sad na temu sda , ja da sam sdaovac mene bi bilo stid al stid spomenut ista vezano za drzavne firme koje su propale zahvaljujuci kriminalnoj sda hobotnici. jel ono brankovic bi u zeljeznicama?![]()
![]()
- Student_u_Ostavci
#78133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta na temu SDA? Šta odmah bulazniš i pjeniš?
Reci to ovima što će u štrajk da ih treba biti stid, šta meni govoriš? Vjerujem da jedva čekaju tvoj stav da čuju
Reci to ovima što će u štrajk da ih treba biti stid, šta meni govoriš? Vjerujem da jedva čekaju tvoj stav da čuju
-
sumirprimus
#78134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sdaovci da prciaju o propasti, uzimanju para ili bilo cemu negativnom u drzavnim firmama?i sad kao kmece i koriste u ove dnevnopoliticke svrhe? sda botovi su vic godine 
-
sumirprimus
#78135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nek se jave sdaovcima oni su ih digli na zelenu granu, nek zovnu i cakijasa i diuStudent_u_Ostavci wrote: ↑27/01/2023 14:19 Šta na temu SDA? Šta odmah bulazniš i pjeniš?
Reci to ovima što će u štrajk da ih treba biti stid, šta meni govoriš? Vjerujem da jedva čekaju tvoj stav da čuju![]()
-
Novak20
#78136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Fkt. Evo Zrak novi primjer.Roccohljup wrote: ↑27/01/2023 14:18ista priča kao i sa grasom ako se sjećate. čim je počela priča oko moguće likvidacije, nove firme, privatizacije......započeo plač i lelek uhljeba a dok su ih stranački direktori iz godine u godinu pljačkali za svoje stranke niko ni mukajet.sumirprimus wrote: ↑27/01/2023 14:16
heheh sad na temu sda , ja da sam sdaovac mene bi bilo stid al stid spomenut ista vezano za drzavne firme koje su propale zahvaljujuci kriminalnoj sda hobotnici. jel ono brankovic bi u zeljeznicama?![]()
![]()
Dobiti će 7 milijuna iz federalnog budžeta ? Zašto ?
Da barem netko od direktora hoće odgovarati što firmu dovede do bankrota, pa hajde.
-
sumirprimus
#78137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
cu jda odgovara ? u ovoj kriminalnoj hobotnici/halci neko da odgovara? ma hajte molim vas ,pa zasto priete narodom i ratom ako treba samo da ne slete sa budzetske sise? 
- Roccohljup
#78138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ništa....pišanje u vjetar. Stari je radio u Zraku pa iz njegove priče poznajem situaciju. Oni mogu neke male posliće (najviše grube) obavljati i to je to...ali sasvim nedovoljno da postanu neka ozbiljna i prospertitetna firma. Mašine koje Zrak sada ima su davnih dana zastarjele i ne mogu s ekoristiti u proizvodnji npr nišana i optike za moderna oružja.
Kad je odmah nakon rata bila prilika da se proda nekim strancima, vlast nije dala pod izlikom da je od strateškog značaja i kako će ga oni dići i sl gluposti, a u stvari se čekalo da ga neko stoza i jeftino kupi. i sad imamo što imamo....više vrijedi zemlja na kojoj je firma nego svi objekti i mašine skupa.
Kad je odmah nakon rata bila prilika da se proda nekim strancima, vlast nije dala pod izlikom da je od strateškog značaja i kako će ga oni dići i sl gluposti, a u stvari se čekalo da ga neko stoza i jeftino kupi. i sad imamo što imamo....više vrijedi zemlja na kojoj je firma nego svi objekti i mašine skupa.
- Dupli_skalp
#78139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
strašno je čitati kakve sve vulgarnosti na klix portalu i facebooku izlaze iz usta sda jurišnika, kakav god da je članak.
toliki izljevi mržnje, gnusnih uvreda, spinova, laži, zamjene teza, da je to za jedne ozbiljne psihoanalize, a slobodno ću reći i reakcije administracije/moderacije pa i policijskih organa.
ok, treba kritikovati i jasno ukazati šta ne valja, ali onolike bujice uvreda, patološke mržnje prema svemu što nije sda, to je strahota!
toliki izljevi mržnje, gnusnih uvreda, spinova, laži, zamjene teza, da je to za jedne ozbiljne psihoanalize, a slobodno ću reći i reakcije administracije/moderacije pa i policijskih organa.
ok, treba kritikovati i jasno ukazati šta ne valja, ali onolike bujice uvreda, patološke mržnje prema svemu što nije sda, to je strahota!
-
sumirprimus
#78140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
gube vlast, a saimm tim i budzetske milione/milijarde. jasno je sto su bijesni
- Roccohljup
#78141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
što ne počinje sjednica DN? Zar nije trebalo u 13h
- billy organ
#78142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A nekad je tamo bilo tako jakih komentara da ti dan poprave. Zadnjih godina leglo ultra nacionalista i teoreticara zavjera. Jutros clanak o premijerki kantona, dole u komentarima neko pise da je ona dio nekakve agende 2030, grad ce biti kompletan pod nadzorom, ovce ce tjerati da se vakcinisu. Strasno sta se tamo pise. Jedino izbjegavati.eyesburn wrote: ↑27/01/2023 14:33 strašno je čitati kakve sve vulgarnosti na klix portalu i facebooku izlaze iz usta sda jurišnika, kakav god da je članak.
- Roccohljup
#78143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
gdje si ba to pročitao?billy organ wrote: ↑27/01/2023 14:43
A nekad je tamo bilo tako jakih komentara da ti dan poprave. Zadnjih godina leglo ultra nacionalista i teoreticara zavjera. Jutros clanak o premijerki kantona, dole u komentarima neko pise da je ona dio nekakve agende 2030, grad ce biti kompletan pod nadzorom, ovce ce tjerati da se vakcinisu. Strasno sta se tamo pise. Jedino izbjegavati.
- billy organ
#78144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/softic- ... /230127018Roccohljup wrote: ↑27/01/2023 14:45gdje si ba to pročitao?billy organ wrote: ↑27/01/2023 14:43
A nekad je tamo bilo tako jakih komentara da ti dan poprave. Zadnjih godina leglo ultra nacionalista i teoreticara zavjera. Jutros clanak o premijerki kantona, dole u komentarima neko pise da je ona dio nekakve agende 2030, grad ce biti kompletan pod nadzorom, ovce ce tjerati da se vakcinisu. Strasno sta se tamo pise. Jedino izbjegavati.![]()
![]()
- Roccohljup
#78145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
aman dijagnoza....srećom ne čitam te komentare inače. Dosta mi pacijenata i na forumu
- billy organ
#78146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Forum je tu ko neka granicaRoccohljup wrote: ↑27/01/2023 14:50aman dijagnoza....srećom ne čitam te komentare inače. Dosta mi pacijenata i na forumu![]()
![]()
- Roccohljup
#78147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ovdje su najteži pacijenti....myself includedbilly organ wrote: ↑27/01/2023 14:52Forum je tu ko neka granicaRoccohljup wrote: ↑27/01/2023 14:50
aman dijagnoza....srećom ne čitam te komentare inače. Dosta mi pacijenata i na forumu![]()
![]()
![]()
- Roccohljup
#78148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo izgleda da će sjednica DN napokon početi....pune se safovi 
- tramvajtrojka
#78149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
koliko je obnovljeno kilometara pruge u zadnjih osam godina fadilovog mandata, koliko je otvoreno novih linija al da ih nije subvencionirala vlada kantona, koliko je nabavljeno novih voznih jedinica , zasto su pogasene sve linije za TuzluStudent_u_Ostavci wrote: ↑27/01/2023 14:12Samostalni sindikat izvršnog osoblja željeznica FBiH reagirao je nakon jučerašnjeg usvajanja proračuna FBiH te predloženog amandmana kojim se od Željeznica FBiH uzima 10 milijuna KM. Iz sindikata su upozorili sve zastupnike u federalnom parlamentu da ugrožavaju egzistenciju radnika i cijele kompanije.
jedna velika 0 e to su brutalne činjenice pogledaj vozni red zeljeznica 2010-2014 pa usporedi sa danasnjim da nema linija u kantonu Sarajevo citave zfbih bi imale dvije putnicke linije
a budzeti nikad veci nisu bili
-
sumirprimus
#78150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ovo kmecanje na klix portalu je neprocjenjivo , kakav zaokret