Edit 21.01.evo kako kod mene izgleda danas signal sa Paljenika/Vlasica kako je kod vas?

Moderator: anex

Kod mene ima una ali nemoguce je trenutno ista gledat.u hr sam radio dugi niz godina nesjecam se dal je ikad ikakav bio prekid sto se toce dig kanala.ove nase nisam optimista nimalo pomalo mi se ogadilo ovo sve.Da bar hoce krenut mux a oni mi se cini ako sta puste da je to bar uredu donekle...Mango19 wrote: ↑21/01/2023 16:35 I kod mene ledi iako je kvaliteta 100% danas, bit će da im je snijeg napadao na satelitsku antenu ako ide preko satelita
Primjetio sam da nemam UNE TV, na mjestu UNE je Nova BH, a na mjestu Nove BH je BN, tako da BN imam na dva mjesta. Pokušao sam preskenirati ponovo i dalje je tako, znači UNE trenutno nema
Sve što si rekao, je potpuno tačno. Za svaku regiju se znalo tačno u minutu kada će preći na digitalno, a poslije nekoliko godina i na T2.Mishelinke wrote: ↑23/01/2023 10:25 Žalosno kako slabo napreduje digitalizacija. Sve je ho-ruk, nikakvog plana, kontrole kvalitete, ničega.
Hrvatska kada se digitalizovala, tačno se unaprijed znalo koja regija se digitalizuje, kada se pušta digitalni signal, koji je MUX, koji su kanali i do kad radi analogna paralelno sa digitalnom. Ovdje se ništa je zna. Danas se pojavi, sutra ga nema, prekosutra se pojavi na sasvim desetom mjestu, nikakvog plana, nikakvog redoslijeda, isto kao da neko ide od planine do planine i zajebava se.
Kakva digitalizacija, takva nam je i država. Bez reda, plana i sve naopako.

Isti slučaj i u Brčkom.genius 723 wrote: ↑25/01/2023 09:15 Nista bolja situacija od ilincice nije ni Vlasic.evo kako odprilike izgleda signal i kval 100% a slika...
![]()

Brcak1971 wrote: ↑25/01/2023 10:41Isti slučaj i u Brčkom.genius 723 wrote: ↑25/01/2023 09:15 Nista bolja situacija od ilincice nije ni Vlasic.evo kako odprilike izgleda signal i kval 100% a slika...
![]()
U nedogled, nikad oni ovo nece zavrsiti, jer takva sloga vlada da jednostavno nista ne ide osim uzimanja novca iz budzeta, tu su svi složniadnanius wrote: ↑26/01/2023 15:01 Za potrebe nabavke opreme u digitalnom Multipleksu A, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine je 22.06.2022. godine raspisalo tender. Iako je otvaranje ponuda za pomenutu javnu nabavku trebalo biti 19.09.2022. godine ono je pomjereno za...
https://www.dvbportal.net/dvb-t/mux-a-n ... umentacija
Jeste probali isključiti pa uključiti?genius 723 wrote: ↑25/01/2023 09:15 Nista bolja situacija od ilincice nije ni Vlasic.evo kako odprilike izgleda signal i kval 100% a slika...
![]()

ništa, maloprije provjerio nikakvog signala s Vlašića kao da je ugašen ili su smanjili jačinugenius 723 wrote: ↑27/01/2023 13:19 A nema nist adrug evo dr dan imam i na spratu dr tv i dr antena ista stvar.sad nema ni zaledene slike nit sig i kvalitete.kakva je situacija kod vas?