Ne znam baš da ustav predviđa ponavljanje izbora u cijeloj državi samo zato što je federalni parlament raspušten.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
#78001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Prpa.ba
#78002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
animus wrote: ↑27/01/2023 07:57 Vezano za svinjetinu.
Tacno je da sam zakuhao i otišao spavati.![]()
Umoran od posla, valja se buditi rano.
Jedenje svinjetine nema veze sa SDA nego sa porodicnim odgojom i bošnjačkom tradicijom. Prije rata nije bilo stranaka a ja sam na prste jedne ruke mogao nabrojati tadasnje muslimane koji su jeli svinjetinu. Pored vjerskih razloga to je i dio naseg identiteta. Alkohol se tolerisao ali svinjetina ne. Pa cak se lakse i droga prihvatala od svinjetine.
Danas je ista situacija po tom pitanju. Ima Bošnjaka koji jedu ali ti su debelo u manjini. Nebitno koja su stranka. Bošnjacima nije u tradiciji da to jedu. Kad bi to uradio izdao bi sve ono što su me dedo i nana, otac i majka učili.
Citajuci ovaj topic covjek bi pomislio da je suprotno. To samo govori o reprezentativnosti naroda na temi.
Što bi rekao nas drug Covic, nemate legalitet.
Ovdje su glasna manjina zagovornici stranaka koje u Domu naroda FBiH predstavljaju legitimnu vecinu pravoslavaca i ostalih, uz asistenciju HDZ-a.
Zato i svjedočimo izjavama da tri prsta u Sarajevu nisu provokacija nego glupost, da je bolje da sutimo inace ce biti kmecanja help baznija, da je Alija doveo do rata i da smo mogli biti Slovenija da je bilo pameti u Bosnjaka, i slicne sale i posalice umotane u odojak "borbe protiv korupcije" i u "interesu pospremanja svog dvorista".
Sve zacinjeno samopercipiranom intelektualnom dominacijom nad tupavim radikalima i fašistima "koji ne razumeju bratstvo i jedinstvo".
Proci ce i ovaj zalet rusilackih snaga.
-
PM72
#78003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ne treba im.Imaju 20 km pruge kroz teritoriju na kojima je ispisano "U" i krstovi...mene više čudi osnivanje neke nove policijske akademije u Hercegovini što znači da na policijsku akademiju na Vracama više neće dolaziti hdz-ova omladina...ako sam to dobro pročitao i rastumačio.
- dr_Evil
#78004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije me briga ko je jede, ali u mojoj kuci taj film se nece gledat, nesto kao ni jelka sto nece. Ali branim svacije pravo na to i niko nema pravo nekome da prigovara zbog toga.
Dok u drugu ruku imam sve vrste rakija u kuci, tu sam cafir prve klase
- dr_Evil
#78005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za policiju ne znam, ali obuka ovih sta cuvaju guzonje i prelaze preko pune se uvijek radila u Mo kod HDZ-a, tamo negdje oko bivseg logoraPM72 wrote: ↑27/01/2023 08:42
I ne treba im.Imaju 20 km pruge kroz teritoriju na kojima je ispisano "U" i krstovi...mene više čudi osnivanje neke nove policijske akademije u Hercegovini što znači da na policijsku akademiju na Vracama više neće dolaziti hdz-ova omladina...ako sam to dobro pročitao i rastumačio.
- Point.
#78006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Političke holihopke i prodavači magle. A kako je SDA mogla
.
Sišla SDA da uzjaše SDA-B.
Damir Mašić, zastupnik SDP-a BiH u federalnom parlamentu
izbrisao je sinoć svoju objavu iz marta prošle godine u kojoj je davanje novca i Budžeta FBiH za BANU i Hrvatsku akademiju znanosti nazvao “IZDAJOM”. Nekoliko sati prije brisanja, Mašić je glasao da se za BANU i HAZU izdvoji po 300 hiljada KM.
Podsjetimo, Federacija BiH će finansirati i BANU i HAZU. Bošnjačkoj akademiji nauka i umjetnosti koju je osnovao preminuli Muamer Zukorlić iz Budžeta Federacije BiH pripast će 300 hiljada maraka. Za Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti BiH čiji je član predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović također će biti izdvojeno 300 hiljada maraka. Ovim činom BANU i HAZU dovedeni su su istu ravan kao i Akademija nauka i umjetnosti BiH za koju će, također, biti izdvojeno 300 hiljada KM.
Upravo je SDP BiH u martu prošle godine upozorio Vladu Federacije BiH da je davanje novca Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti – "udaranje po suverenitetu BiH". Sada su, međutim, zastupnici te iste stranke odlučili da se za BANU i HAZU izdvoji po 300 hiljada KM.
- Prpa.ba
#78007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali, ali, ali, zato ce omladina biti odskolovana na besplatnim udzbenicima iz kojih ce moci nauciti da je glavni grad Zagreb i da su Bosnjaci agresor na HZHB.PM72 wrote: ↑27/01/2023 08:42 I ne treba im.Imaju 20 km pruge kroz teritoriju na kojima je ispisano "U" i krstovi...mene više čudi osnivanje neke nove policijske akademije u Hercegovini što znači da na policijsku akademiju na Vracama više neće dolaziti hdz-ova omladina...ako sam to dobro pročitao i rastumačio.
Sto se sad fokusirati na paralelni policijski sistem HZHB... a tek kad srede i porodiljske naknade
- dr_Evil
#78008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Point. wrote: ↑27/01/2023 08:46 Političke holihopke i prodavači magle. A kako je SDA mogla![]()
.
Damir Mašić, zastupnik SDP-a BiH u federalnom parlamentu
izbrisao je sinoć svoju objavu iz marta prošle godine u kojoj je davanje novca i Budžeta FBiH za BANU i Hrvatsku akademiju znanosti nazvao “IZDAJOM”. Nekoliko sati prije brisanja, Mašić je glasao da se za BANU i HAZU izdvoji po 300 hiljada KM.
Podsjetimo, Federacija BiH će finansirati i BANU i HAZU. Bošnjačkoj akademiji nauka i umjetnosti koju je osnovao preminuli Muamer Zukorlić iz Budžeta Federacije BiH pripast će 300 hiljada maraka. Za Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti BiH čiji je član predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović također će biti izdvojeno 300 hiljada maraka. Ovim činom BANU i HAZU dovedeni su su istu ravan kao i Akademija nauka i umjetnosti BiH za koju će, također, biti izdvojeno 300 hiljada KM.
Upravo je SDP BiH u martu prošle godine upozorio Vladu Federacije BiH da je davanje novca Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti – "udaranje po suverenitetu BiH". Sada su, međutim, zastupnici te iste stranke odlučili da se za BANU i HAZU izdvoji po 300 hiljada KM.
- Haris.ba
#78009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nije u citavoj drzavi. Sigurno bi se ponovili izbori za federalni nivo. I sigurno bi se morao provesti opet izbor delegata u skupstinama kantona. Da li bi se sprovodili ponovo izbori i za kantone - ne znam. To je vec do nekih drugih momenata.
Nikome nije u cilju to. Ali, to jeste elegantan nacin da narod odluci ko ce imati veci u ako nema nove vlade.
-
PM72
#78010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako i treba.Što prije ovo razjebu -prije ćemo na zapad.Onako džematile.Što bi samo ovim dijasporcima bilo fino,njima je jedini srklet u životu praćenje političke situacije u bivšoj domovini .Prpa.ba wrote: ↑27/01/2023 08:47Ali, ali, ali, zato ce omladina biti odskolovana na besplatnim udzbenicima iz kojih ce moci nauciti da je glavni grad Zagreb i da su Bosnjaci agresor na HZHB.PM72 wrote: ↑27/01/2023 08:42 I ne treba im.Imaju 20 km pruge kroz teritoriju na kojima je ispisano "U" i krstovi...mene više čudi osnivanje neke nove policijske akademije u Hercegovini što znači da na policijsku akademiju na Vracama više neće dolaziti hdz-ova omladina...ako sam to dobro pročitao i rastumačio.
Sto se sad fokusirati na paralelni policijski sistem HZHB... a tek kad srede i porodiljske naknade![]()
Dakle,naprijed za ove nove u vlasti,što orije dotaknemo dno biće nam bolje,da skratimo patnju
- dr_Evil
#78011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa drug gdje si bio sve ove godine, na preko 50% federacije se vec 30 godina uci po hrvatskom planu i programu, iznad table pardon ploce redovno stoji sahovnica, i himna se pjeva. Ja sam ucio u skoli da su Bosnjaci napali Hrvate, i svijeca se palila kad je Boban krepo, gdje si bio frajeru da me branis onda?
I da, vecinom su bili bestplatni udzbenici po hrvatskom planu i programu, sponzor HANU. Pa jesi li se sad to tek nesto sjetio da postoji i dio BiH van Bascarsije i Marin dvora.
Sad fino opsuj Aliju i Bakira zbog toga, i onda im jos jednom opsuj jer HZHB svakako ima svoju policiju samo tebi jos niko nije javio, jer nikad nisi prosao tim krajem. Ako ne opsujes onda si bot.
Klix ratnik
- Sanjarko
#78012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemislim samo na tzv bijeli hljeb, nego i na opcenito, Dusanka Majkic otisla u penziju, uzela onda 20.000 KM, i opet se vratila na poziciju. Nije samo tzv bijeli hljeb upitanju. @muha_sa dobro rece, po meni, upravu je.
- muha_sa
#78013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pitat cu te kad unucad na svijet dodju
- tramvajtrojka
#78014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prpa.ba wrote: ↑27/01/2023 08:41animus wrote: ↑27/01/2023 07:57 Vezano za svinjetinu.
Jedenje svinjetine nema veze sa SDA nego sa porodicnim odgojom i bošnjačkom tradicijom. Prije rata nije bilo stranaka a ja sam na prste jedne ruke mogao nabrojati tadasnje muslimane koji su jeli svinjetinu. Pored vjerskih razloga to je i dio naseg identiteta. Alkohol se tolerisao ali svinjetina ne. Pa cak se lakse i droga prihvatala od svinjetine.
Danas je ista situacija po tom pitanju. Ima Bošnjaka koji jedu ali ti su debelo u manjini. Nebitno koja su stranka. Bošnjacima nije u tradiciji da to jedu. Kad bi to uradio izdao bi sve ono što su me dedo i nana, otac i majka učili.
Citajuci ovaj topic covjek bi pomislio da je suprotno. To samo govori o reprezentativnosti naroda na temi.
Što bi rekao nas drug Covic, nemate legalitet.![]()
Ovdje su glasna manjina zagovornici stranaka koje u Domu naroda FBiH predstavljaju legitimnu vecinu pravoslavaca i ostalih, uz asistenciju HDZ-a.
Zato i svjedočimo izjavama da tri prsta u Sarajevu nisu provokacija nego glupost, da je bolje da sutimo inace ce biti kmecanja help baznija, da je Alija doveo do rata i da smo mogli biti Slovenija da je bilo pameti u Bosnjaka, i slicne sale i posalice umotane u odojak "borbe protiv korupcije" i u "interesu pospremanja svog dvorista".
Sve zacinjeno samopercipiranom intelektualnom dominacijom nad tupavim radikalima i fašistima "koji ne razumeju bratstvo i jedinstvo".
Proci ce i ovaj zalet rusilackih snaga.![]()

ne trebamo se brinuti sve dok su tu patriote na braniku otadžbine

a i ekonomsko smo cudo ta ce svica naspram fadilove federacije, ide federacija stonks naprijed
- dr_Evil
#78015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To su sve sitnice, bijeli hljeb, penzija, plata, da se mi kmetovi zabavljamo. Para je u tenderima i kriminalu, oni su vec toliko para pokrali da im 10-.o koljeno ne treba radit. Podignuta ruka u skupstini je 30 do 80.000KM ovisno sta se zeli progurati, a koliko para ide ispod stola dok su u nadzornim odborima, pussy smoke.
nama su te cifre nezamislive, pa se zabavljamo sa 20.000 otpremnine.
- Prpa.ba
#78016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Psovanje Alije ostavljam ostrascenoj ekipi iz stranaka vecine kluba pravoslavaca i ostalih Doma naroda FBiH.
Sto se tice udzbenika, zaista hvale vrijedna informacija. Dakle besplatni udzbenici su dodatni bespotrebni transfer novca, mozda od tog sebi pored Akademije MUP-a HZHB nabave i zrakomlat.
Sto se tice udzbenika, zaista hvale vrijedna informacija. Dakle besplatni udzbenici su dodatni bespotrebni transfer novca, mozda od tog sebi pored Akademije MUP-a HZHB nabave i zrakomlat.
- vjeshalica
#78017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To ti mislis da je manjina koja jede svinjetinu. Mi gdje imamo vikendicu(okolina SA,necu da preciziram) ti sto su zadrti Bosnjaci, kad im nestane suhovine u lovni dan, donese se svinjska,nastavi se lokat i zderat bez problema niti to neko zapinje oko toga. Mislimani nisu nikad jeli iz religijskih razloga, a ne iz tradicionalnih. Tradicija nema veze sa tim jer uporiste u nejedenju svinjetine dolazi iskljucivo iz religije. Sto se tice mesa, ja ga ne jedem jer mi uvijek "cudno smrdi" niti smo ga ikad konzumirali jer je u principu lose. Sta reci o kvaliteti mesa gdje vepra kad ucmekas prodas 1,5KM ,1KM po kili? Doduse ima ljudi koji sa tim znaju baratat i spremat i upuceniji su.animus wrote: ↑27/01/2023 07:57 Vezano za svinjetinu.
Što bi rekao nas drug Covic, nemate legalitet.
Sto se tice "tradicije" , religijski kod muslimana droga i alkohol nisu dozvoljeni, ali jesu tradicijski kod bosnjackih muslimana iako nigdje uporiste nemaju u tome(kako sve vise komuniciram sa svijetom uobicajno mi je cudi koliko su ruralni muslimani umirali mladi -do 45te najdanje) od alkohola i bili su "popularni" po konzumacijama u enormnim kolicinama, I sta je sve prihvaceno od strane bosnjaka kao uobicajno i normalno, svinjetina je smijesna za bilo kakvu diskusiju, maltene nebitna da se o njoj raspravlja. Svinjetina ne dolazi u obzir , ali gole plesaljke za Bajram,alkohol,kamata,droga,kocka,mlavljenje zene i djece,prevare,licemjerstvo,ogovaranje,podmetanje,potvaranje,
Kurvadaluci, laganje,ubistva,nasilje,paljevine,ucjene,pedofilija,GRAMZIVOST POKVARENA, bogohuljenje svake vrste,sve je to dio "tradicije" koja je prihvacena kod Bosnjaka i daje im upecatljiv identitet vec nekih 30 godina al u ekspanziji velikoj zadnjih 20 rapidno.
Tako da.... ne bi da te vrijedam sta si napisao, ali smatram da ti je obicna splacina post, a ima jos ucesnika na temi pa nek procjene da li pretjerujem(kao i vazda) ili lazem ili stvarno govorim istinu?
- Haris.ba
#78018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja znam da je ovaj forum gorio kada je bbi odlucio da ne prodaje svinjetinu i alkohol.
Ljudska prava na svinjce i rakiju se potezalo.
Helem, nijedan drugi trzni centar nije prestao prodavati svinjsko meso i alkohol. A, kazu da je oko 85% Bosnjaka u Sarajevu.
Jedino ako Srbi iz Lukavice ne dolaze da kupe?
Milijarde se potrose na kladare. Milijarde se potrose na drogu i prostituciju. Kako da kazem, ima musterija.
Helem, nijedan drugi trzni centar nije prestao prodavati svinjsko meso i alkohol. A, kazu da je oko 85% Bosnjaka u Sarajevu.
Milijarde se potrose na kladare. Milijarde se potrose na drogu i prostituciju. Kako da kazem, ima musterija.
- dr_Evil
#78019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci tako, nije te briga sta se radi bosnjackoj djeci na teritoriji RS-a i virtuelne HZHB sve dok su tvoji na vlasti, a kad nema vise stolice onda je sve bitno.Prpa.ba wrote: ↑27/01/2023 08:56 Psovanje Alije ostavljam ostrascenoj ekipi iz stranaka vecine kluba pravoslavaca i ostalih Doma naroda FBiH.
Sto se tice udzbenika, zaista hvale vrijedna informacija. Dakle besplatni udzbenici su dodatni bespotrebni transfer novca, mozda od tog sebi pored Akademije MUP-a HZHB nabave i zrakomlat.![]()
Tako sam i mislio, nista drzava, nacija i vjera, bitna je samo lova. Tako nam je sa SDA jos od Austrije. I begovi su se odrekli bosanskog jezika da zemlja ostane, pa se odrekli imena bosnjak samo da ime zemljista ostanu, i na kraju ostali bez jezika, nacije, a i drzavu im podijelili na banovinu. I sada opet ponavljate isto nakon sto su zli komunisti vratili to sve.
BRAVOO. Kazem ja, cisti ste SANU projekat.
- dr_Evil
#78020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U rakiju i u prostituciju ne diraj. Ako je onaj clan SDA prije sto godina mogao dobit od Sejh Islama da je halal uzimati kamatu(ne lazem!) napacenom bosnjackom narodu, onda mora biti neka fetva da je halal rakija, cisto radi psihickog zdravlja.Haris.ba wrote: ↑27/01/2023 09:00 Ja znam da je ovaj forum gorio kada je bbi odlucio da ne prodaje svinjetinu i alkohol.
- Sanjarko
#78021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa odnekud treba krenut. Od ovih malih, pijuna. Maket barem njih. A znam da je to sve sitna para. Gledam jednu seriju, kako su Warleggans-i zeljni para i moci tj kontrole sve vise.dr_Evil wrote: ↑27/01/2023 08:56To su sve sitnice, bijeli hljeb, penzija, plata, da se mi kmetovi zabavljamo. Para je u tenderima i kriminalu, oni su vec toliko para pokrali da im 10-.o koljeno ne treba radit. Podignuta ruka u skupstini je 30 do 80.000KM ovisno sta se zeli progurati, a koliko para ide ispod stola dok su u nadzornim odborima, pussy smoke.
nama su te cifre nezamislive, pa se zabavljamo sa 20.000 otpremnine.
Kaze dobro moja stara, a i ja to uvijek govorim, kad dodzu na odredzeni nivo ti ljudi su zeljni moci tj kontrole sve vise. Pare samo su sporedna stvar, ali i to ga su sve vise kao i ovoga zeljni.
- dr_Evil
#78022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovdje se varas, ovo je uvijek bilo kod nas u tradiciji. Sjecam se kad mi je rahmetli nena pricala kako bi rahmetli pradedo proda duhan i sve pare potrosi u kupleraju Lira(Mo), vrati se kuci bez feninga. A neki dan naletim na clanak, kako su Austrijanci zapisivali da su mostarski trgovci pravili najbolje feste u kupleraju o kojima se dugo pripovjedalo. E tako.vjeshalica wrote: ↑27/01/2023 08:56 To ti mislis da je manjina koja jede svinjetinu. Mi gdje imamo vikendicu(okolina SA,necu da preciziram) ti sto su zadrti Bosnjaci, kad im nestane suhovine u lovni dan, donese se svinjska,nastavi se lokat i zderat bez problema niti to neko zapinje oko toga. Mislimani nisu nikad jeli iz religijskih razloga, a ne iz tradicionalnih. Tradicija nema veze sa tim jer uporiste u nejedenju svinjetine dolazi iskljucivo iz religije. Sto se tice mesa, ja ga ne jedem jer mi uvijek "cudno smrdi" niti smo ga ikad konzumirali jer je u principu lose. Sta reci o kvaliteti mesa gdje vepra kad ucmekas prodas 1,5KM ,1KM po kili? Doduse ima ljudi koji sa tim znaju baratat i spremat i upuceniji su.
Sto se tice "tradicije" , religijski kod muslimana droga i alkohol nisu dozvoljeni, ali jesu tradicijski kod bosnjackih muslimana iako nigdje uporiste nemaju u tome(kako sve vise komuniciram sa svijetom uobicajno mi je cudi koliko su ruralni muslimani umirali mladi -do 45te najdanje) od alkohola i bili su "popularni" po konzumacijama u enormnim kolicinama, I sta je sve prihvaceno od strane bosnjaka kao uobicajno i normalno, svinjetina je smijesna za bilo kakvu diskusiju, maltene nebitna da se o njoj raspravlja. Svinjetina ne dolazi u obzir , ali gole plesaljke za Bajram,alkohol,kamata,droga,kocka,mlavljenje zene i djece,prevare,licemjerstvo,ogovaranje,podmetanje,potvaranje,
Kurvadaluci, laganje,ubistva,nasilje,paljevine,ucjene,pedofilija,GRAMZIVOST POKVARENA, bogohuljenje svake vrste,sve je to dio "tradicije" koja je prihvacena kod Bosnjaka i daje im upecatljiv identitet vec nekih 30 godina al u ekspanziji velikoj zadnjih 20 rapidno.
Tako da.... ne bi da te vrijedam sta si napisao, ali smatram da ti je obicna splacina post, a ima jos ucesnika na temi pa nek procjene da li pretjerujem(kao i vazda) ili lazem ili stvarno govorim istinu?
- Prpa.ba
#78023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Predugo se slavi formiranje vlasti u glavnim stanovima stranaka koalicije okupljene oko HDZ-a, sto dovodi do ovakvih, nazovimo ih, promisljanja.dr_Evil wrote: ↑27/01/2023 09:02 Znaci tako, nije te briga sta se radi bosnjackoj djeci na teritoriji RS-a i virtuelne HZHB sve dok su tvoji na vlasti, a kad nema vise stolice onda je sve bitno.
Tako sam i mislio, nista drzava, nacija i vjera, bitna je samo lova. Tako nam je sa SDA jos od Austrije. I begovi su se odrekli bosanskog jezika da zemlja ostane, pa se odrekli imena bosnjak samo da ime zemljista ostanu, i na kraju ostali bez jezika, nacije, a i drzavu im podijelili na banovinu. I sada opet ponavljate isto nakon sto su zli komunisti vratili to sve.
BRAVOO. Kazem ja, cisti ste SANU projekat.
-
PM72
#78024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Napraviće oni bezalkoholnu brlju ko što su i pivu.Kažu da su bivšeg reisa pozvali na prijem kad su počeli praviti bezalkoholnu sarajčicu.dr_Evil wrote: ↑27/01/2023 09:04U rakiju i u prostituciju ne diraj. Ako je onaj clan SDA prije sto godina mogao dobit od Sejh Islama da je halal uzimati kamatu(ne lazem!) napacenom bosnjackom narodu, onda mora biti neka fetva da je halal rakija, cisto radi psihickog zdravlja.Haris.ba wrote: ↑27/01/2023 09:00 Ja znam da je ovaj forum gorio kada je bbi odlucio da ne prodaje svinjetinu i alkohol.
Kad je probao,prvi komentar je bio - dobra je ,bolja od Laške
- vjeshalica
#78025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam rekla da je bilo u tradiciji ali nisi dobro procitao. De jos jednom boga ti procitaj prije nego me citiras.dr_Evil wrote: ↑27/01/2023 09:07
Ovdje se varas, ovo je uvijek bilo kod nas u tradiciji. Sjecam se kad mi je rahmetli nena pricala kako bi rahmetli pradedo proda duhan i sve pare potrosi u kupleraju Lira(Mo), vrati se kuci bez feninga. A neki dan naletim na clanak, kako su Austrijanci zapisivali da su mostarski trgovci pravili najbolje feste u kupleraju o kojima se dugo pripovjedalo. E tako.
I samo da dodam, haram nimet je gori od zderanja klempe. I to su tradicionalni Bosnjaci koji nam se prezentiraju kao postenjacine, uveli kao prihvatljivi princip zivota. Znaci ukrades pare,kupis hranu, zderes to moze, al krmetina ne moze. Kazu haram.
Last edited by vjeshalica on 27/01/2023 09:11, edited 1 time in total.