Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
GandalfSivi

#77951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Sanjarko wrote: 27/01/2023 01:26
GandalfSivi wrote: 27/01/2023 01:21

Necu i nemam dvije iznimke, ostalo su pridjevi, ne negacije. Nije odredzujes, nego odredjujes. Ide upitnik poslije pitanja. “Samo je ona rekla”. Jesi li ili jesil’.

Nauci nesto kad vec provodis toliko vremena ovdje…
Neodredzujem ja nikom nista, ja furam svoje i imam gle cuda svako demokratsko pravo na to, po ustavu, konvencijama itd. Isto sta i tvrda i meka slova nekoristim, nego furam jedno. Imam pravo na to, ili zivimo u diktaturi.
Niti ti mogu niti ti zelim bilo sta zabraniti. Samo te pokusavam na pravi put izvesti, nauciti nekim stvarima, od gramatike do politike. Ti mi onako kao nestasno dijete dodjes…
Sanjarko

#77952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

GandalfSivi wrote: 27/01/2023 01:24
Sanjarko wrote: 27/01/2023 01:03

Usvojili da ne bi bilo nemira. Upitanju su penzije, invalidnine itd. Koga da citiramo. Ko je to relevantan medij u BiH. Eno BHT prenosi neki MAC i tamo ga razapinju na toj temi u vezi toga. Jel to relevantan medij.

Svi mediji su danas kako za koga, tesko sranje. Za nekoga ovaj medij, za nekoga onaj medij.

De preporuci koji je to relevantan medij da ga citiram?
Opet fulas, vec sam napisao samo sto ne citas. Budzeti u nasoj sjebanoj drzavi se obicno usvajaju krajem godine, samo zeleni pozurili ovaj put. I zamisli, opet peMzije nisu kasnile…
Ne radi se samo o penzijama, nego o svemu. Sad jesul pozurili vidjet cemo. Politika je takva. Vidjet cemo sta ce na kraju ispast od svega ovoga.
relativno84

#77953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Bobi wrote: 27/01/2023 01:23
Pa dobro :D, ispali su tupavi , sto je...je :D.
Ma sega prava, tupav izdajnik bare bare, zivot ide dalje, samo neka nam Nerko bude nasmijan i ako moze cesce da trlja ruke.
Simpaticno je. :D

Jbga desi se to njima, ali bar imaju iskrene namjere. Bitno je da nisu zlonamjerni, igraju tu ulogu iz vica najbolje sto mogu.
Sanjarko

#77954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

GandalfSivi wrote: 27/01/2023 01:28

Neodredzujem ja nikom nista, ja furam svoje i imam gle cuda svako demokratsko pravo na to, po ustavu, konvencijama itd. Isto sta i tvrda i meka slova nekoristim, nego furam jedno. Imam pravo na to, ili zivimo u diktaturi.
Niti ti mogu niti ti zelim bilo sta zabraniti. Samo te pokusavam na pravi put izvesti, nauciti nekim stvarima, od gramatike do politike. Ti mi onako kao nestasno dijete dodjes…
Imam demokratsko pravo na ovo ili nemam.
hatemondays

#77955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

GandalfSivi wrote: 27/01/2023 01:21

Necu i nemam dvije iznimke, ostalo su pridjevi, ne negacije. Nije odredzujes, nego odredjujes. Ide upitnik poslije pitanja. “Samo je ona rekla”. Jesi li ili jesil’.

Nauci nesto kad vec provodis toliko vremena ovdje…
Prvo seru kako smo nepismeni ( nema gorih od nas snjakasa na cijelom svijetu) pa onda nas pocnu jos isparavljati kad im kazemo da su u pravu, vala sanjarko u pravu si samo kontra. U njihovom filmu ako ne jedes krme odma si taliban , ako si nepismen odmah si snjako, ne smijes starog zvati babom odmah si papak, a nepismeni , zadrigli i fasizmom ostarsceni novi ministar ma to je OK.
desni

#77956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by desni »

Eto sad na forumu treba poštovati pravopis :roll:
Šta je sa parlamentom :?
Ili je sad u skladu sa relaksirano-anarhičnom novom atmosferom može i neustavni naziv županija, a mogu i neke nove riječi, nejasno iz kojeg jezika: krećanje, zabarnuti, kazamo, ruč 8-)
Je li ovo zvanični stav osmorke da Fadila poklanjaju HNS-u da nastavi započeto, ili je lični stav cijenjene federalne zastupnice :roll:

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#77957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bobi »

Ma pišite kako vam je volja, ja imam 0,001 KM po svakom postu :D.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#77958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bobi »

desni wrote: 27/01/2023 01:36 Eto sad na forumu treba poštovati pravopis :roll:
Ili je sad u skladu sa relaksirano-anarhičnom novom atmosferom može i neustavni naziv županija, a mogu i neke nove riječi, nejasno iz kojeg jezika: krećanje, zabarnuti, kazamo, ruč 8-)
Je li ovo zvanični stav osmorke da Fadila poklanjaju HNS-u da nastavi započeto, ili je lični stav cijenjene federalne zastupnice :roll:

lele..koja je ovo :D, morao sam nakon 3 sekunde kliknut na stop da ne slušam :lol: . Ne klikajte na play ako zelite mirno zaspati veceras :D.
Sanjarko

#77959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

hatemondays wrote: 27/01/2023 01:32

Prvo seru kako smo nepismeni ( nema gorih od nas snjakasa na cijelom svijetu) pa onda nas pocnu jos isparavljati kad im kazemo da su u pravu, vala sanjarko u pravu si samo kontra. U njihovom filmu ako ne jedes krme odma si taliban , ako si nepismen odmah si snjako, ne smijes starog zvati babom odmah si papak, a nepismeni , zadrigli i fasizmom ostarsceni novi ministar ma to je OK.
+1 Ma najgore od svega nisam kontras. Vidim lakse sta je i sl, pa to koristim. Negacije ostaviti da se pisu/kucaju na volju kako ko hoce, a tvrda i meka slova, iako njih i nema, smatram da treba ukinuti i da pise/kuca kako koje hoce ko i samo bi doslo na svoje. Gdje je tvrdze ili mekse, izgovorilo bi se tvrdze ili mekse.

Pozdravio sam odluku za Zenicu, za Zrak pozdravljam isto tako, ali otkida se od Zeljeznica FBiH kako vidim 10 miliona KM, kazu oni, njihov sindikat da idu u strajk. Ovo za BANU i ovaj HDZ ANU nepodrzavam i sl.

Ali to je politika. Kompromis i sl. Povuci/potegni da nepukne uze.

:kakoste:
Osmi Socrates

#77960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Polupao si ti lončiće, prijatelju.

SDA sendvičari nazivaju svakog ko jede svinjetinu izdajnikom, četnikom i UZP-ovcem.

Trebam li ja ponavljati šta sam juče napisao? Čovića bih gađao nuklearnim oružjem, a šta bih radio RS-u, to bolje da ne pišem.

Međutim, što više gledam ovo bulažnjenje SDA-ovaca, bogami ni neke od njih ne bih štedio. Nije Bosna fuckin' Bliski Istok. Ocjenjuješ ljude po tome šta jedu, onda si fuckin' zalutao. Evo već trideset godina uništavaju zemlju budalaštinama. I ne misle stati.

Šta su napravili od onoga gdje su vladali?

Ne znaš se baviti državotvorstvom u jednoj veoma komplikovanoj državi kao što je BiH, fuckin' odstupi. Krenulo je sa Alijom, pa do danas.
Sanjarko

#77961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Bobi wrote: 27/01/2023 01:37 Ma pišite kako vam je volja, ja imam 0,001 KM po svakom postu :D.
Nakupi se. :zoka:
relativno84

#77962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Kako rece prije par mjeseci @GandalfSivi ko je ova i sto je gurate sa Denisom nema to veze jedno s drugim, sta ce Elzina prolazna atrakcija, ona je tu onako.
Evo je nije ukras s jelke, ali definitivno svjetluca sve skupa s partnerima.
:D
Osmi Socrates

#77963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Ne može se izdati za jedan dan ono što SDA izdaje već decenijama.

Ostavite se šupljih priča. Ako je BiH izdana, to je davno bila, od SDA papana, jer su kriminalna organizacija.
relativno84

#77964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Prijatno :oops: :D
GandalfSivi

#77965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

Sanjarko wrote: 27/01/2023 01:31
GandalfSivi wrote: 27/01/2023 01:28

“Imam li ili nemam?” Pitanje a ne izjava. I da, imas, to vec objasnih, isto kao sto i ja zadrzavam pravo da te ispravim, naucim.
GandalfSivi

#77966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

relativno84 wrote: 27/01/2023 01:45 Kako rece prije par mjeseci @GandalfSivi ko je ova i sto je gurate sa Denisom nema to veze jedno s drugim, sta ce Elzina prolazna atrakcija, ona je tu onako.
Evo je nije ukras s jelke, ali definitivno svjetluca sve skupa s partnerima.
Kakvih je sve likova Parlament pregurao, prezivjet ce i ovu. Kad smo kod toga, kako se zvala ona prijeratna cistacica sto je SDA dovede do sudinice ustavog suda, ako se dobro sjecam…
Osmi Socrates

#77967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Nije to demokratsko pravo, ali jeste neko pravo.

Kad se pojavi neka Stranka Pravopisnih Fanatika, onda bi možda u određenim okolnostima mogli pričati o demokratskom pravu da se piše gramatički nepravilno.
GandalfSivi

#77968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

desni wrote: 27/01/2023 01:36 Eto sad na forumu treba poštovati pravopis :roll:

Grob te jebo, zabarnuti. Sad vidjeh (ako je to ta), nema dalje brata mi :lol:

Mali edit: “Kazamo” :lol: :lol: :lol:
Osmi Socrates

#77969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Ma vidiš da se i ona zbunila. Kaže "mnogo ranije vremenski nego svih prethodnih godina" i gleda na sat. :lol:

Klasičan primjer treme kad pričaš pred publikom.
snijeg_led

#77970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by snijeg_led »

Uvesti neku obaveznu školu da diplomatiju neki kurs nešto pod hitno. Ovo je strah strahova, ko predstavlja narod.
relativno84

#77971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

GandalfSivi wrote: 27/01/2023 02:05
Kakvih je sve likova Parlament pregurao, prezivjet ce i ovu. Kad smo kod toga, kako se zvala ona prijeratna cistacica sto je SDA dovede do sudinice ustavog suda, ako se dobro sjecam…
Zanimljivo zapamtio si dio oko ciscenja ali ime nisi, nesto kao sa zlatnim kasikama.

Snalazljiva Seada Palavric doduse fax pise odradjen 1984 ali to je sigurno fake, cuj Seada se skolovala u doba pionira vic. Tako da nije cudo ako je zapala metla s faxom ili bez njega u to komunjarsko doba, logicno zar ne.
GandalfSivi

#77972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

relativno84 wrote: 27/01/2023 02:57
GandalfSivi wrote: 27/01/2023 02:05
Zanimljivo zapamtio si dio oko ciscenja ali ime nisi, nesto kao sa zlatnim kasikama.

Snalazljiva Seada Palavric doduse fax pise odradjen 1984 ali to je sigurno fake, cuj Seada se skolovala u doba pionira vic. Tako da nije cudo ako je zapala metla s faxom ili bez njega u to komunjarsko doba, logicno zar ne.
Odlicno. Kucamo na vrata zaboravljenih asova :D
Sanjarko

#77973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

GandalfSivi wrote: 27/01/2023 02:02
Sanjarko wrote: 27/01/2023 01:31

“Imam li ili nemam?” Pitanje a ne izjava. I da, imas, to vec objasnih, isto kao sto i ja zadrzavam pravo da te ispravim, naucim.
Znam da je pitanje, zaboravio stavit upitnik, i sta sad. Namjerno pisem/kucam zajedno odricni dio, i slova tvrda i meka pisem/kucam kao jedno. Smatram da je greska u tome. Oko 35% ljudi nezna razlikovati nikako tvrda i meka slova, iako ponavljam nema takvih slova, to su samo slova nisu ni tvrda, ni meka.

To nije stvar pismenosti, jednostavno nerazlikuju, nikako. Za odricni dio neznam, grijesi i tu puno ljudi. Uglavnom razumije se napisano/odkucano.

A ja nisam tema, ni pravopis. Nego tako skrenete s teme. I imam pravo na misljenje svoje osim ovoga naravno. A ne nako, kao sta ti kazujes, nije forum za tebe, kani se ti foruma.

Kazem pozdravljam za Zenicu, za ANU nepozdravljam, za Zrak pozdravljam, ali ako se rad Zeljeznica FBiH ugrozava s tim, nepozdravljam, a za Zrinjski/Velez vidjet cemo sta ce bit. Da li je upitanju to ili nesto drugo. Neko kaze u vezi stadiona da je.

Dok za centar za obuku policajaca neznam. Znam da su svi isli i obucavani u Sarajevu tj u glavnom, Federalnom centru za obuku i prije rata i nakon rata.
muha_sa

#77974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

Jebo Švici koje smo mi hadze, ima se mere se :D

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... esete.html

NI STIDA, NI SRAMA: Sanela Prašović i Adis Arapović predvode listu, ovo su bivši federalni zastupnici koji su zatražili "bijeli hljeb", neki su tek zakoračili u tridesete…

Među njima ima i onih koji sa jedva navršenih 30 godina života traže „bijeli hljeb“.

Da su političari u Bosni i Hercegovini dotaknuli dno svjedoče i ovi podaci. naime, zahtjev za zasnivanje radnog odnosa u Parlamentu Federacije BiH podnijela su 73 od ukupno 98 zastupnika novog saziva Zastupničkog doma, podaci su to evidencije Stručne službe. Ukoliko im se to odobri, u mandatnom razdoblju 2022 – 2026. godina imat će pravo na plaću i ostala davanja.

Inače, osnovna plaća zastupnika utvrđuje se množenjem osnovice od 330 KM i boda za obračun plaće od 0,05 posto s koeficijentom platnog razreda koji iznosi 7,8, pa tako stižemo do iznosa od 2.600 KM. Utvrđeni iznos uvećava se za 0,5 posto za svaku započetu godinu mirovinskog staža, a najviše do 20 posto.

Osim osnovne plaće svi zastupnici ostvaruju pravo na paušal u iznosu od dvije osnovice za plaću, odnosno 660 KM, potom 400 KM za najam stana, 300 KM za odvojeni život i 100 KM za troškove režija. Tu je i topli obrok koji iznosi desetak KM po danu, a potom i troškovi prijevoza do mjesta rada itd…

Prema podacima Administrativne komisije, zahtjeve za „bijeli hljeb“ nedavno je uputilo 17 zastupnika prethodnog saziva Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, a među njima ima i onih koji sa jedva navršenih 30 godina života traže „bijeli hljeb“.

Top-lista izgleda ovako:

Sanela Prašović – Gadžo, Adis Arapović, Zeid Mujić, Elma Đogić, Šemsudin Kavazović, Marijan Klaić, Matea Cakalin, Samila Zejćirović, Boro Krišto, Asim Kamber, Ismet Osmanović, Hasan Muratović, Amer Obradović, Husein Topčagić, Nihad Čolpa i Eldin Vrače. Inače, samo jedan bivši zastupnik nije ispunio uvjete i jedini je s popisa čiji je zahtjev odbijen, a riječ je o Zijatu Mušiću.
Styling

#77975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 26/01/2023 19:36
Styling wrote: 26/01/2023 19:10
Kako će kad se u DN bira iz kantonalnih skupština?
Sta kako ce? Ko kaze da se ona odluka ne bi odnosila i na kantonalne izbore?

Ili, na ponovnu proceduru izbora delegata. Pa ne moze valjda toliko Osmorka biti losa na kocki?
Znači trebali bi se zbog federalnog dn ponoviti izbori skoro u cijeloj zemlji. Niđe veze. Skupštine su uspostavljene i nemaju problem sa funkcionisanjem. Zašto bi nešto mijenjali.
Locked