Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
almir90

#77401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by almir90 »

Znamo kako nam je bilo zadnji put kad je SDP činio vlast. Neka nam je Bog na pomoći

almir90

#77402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by almir90 »

Da se ne zaboravi

tramvajtrojka

#77403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

almir90 wrote: 26/01/2023 13:00 Znamo kako nam je bilo zadnji put kad je SDP činio vlast. Neka nam je Bog na pomoći

i SDP je kriv za ovo jel tako :lol: :lol: :lol: , bas nam je bilo fino u ovim osam godina blagostanja SDF koalicije :oops:
dr_Evil

#77404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 26/01/2023 12:03
Trenutno cilj amerike je BiH u kojoj ce se pitat Vucic i Zagreb

Ti ako to ne vidis sta cu ti ja, samo nemoj poslije da bude "pa stanite ljudi sta je ovo"

Vucic- Priznace Kosovo i nakon majskog prevrata i 100 godina konacno raskrstiti sa Rusima
Zagreb - prestace pametovat i radit po naredjenju amera

Zauzvrat:

Multietnicka BiH ce izgledati ovako:
-Na karti jedna drzava
-RS ce biti pod 100% vlascu Beograda
-HZHB koja ce uskranuti (mozda ne na papiru) ce biti pod 100% vlascu Zagreba a osiguravat ce je nato trupe Hrvatske vojske, posot ih je dosta sa hrvatskim drzavljanstvom maltene ce biti EU
-Sarajevo, ostatak BiH i ono gdje su Bosnjaci biti ce izolovane enklave nekakve simulaciie drzave tu ce se pitati sva tri naroda
-Zivot ce ti bit nepodnjosljiv, za 50 godina ces se il iselit il sam trazit da se pripojis hrvatskoj, a novi abdici ce nicat ko gljive poslije kise
-Bilo kakav optor ce se smatrati terorizm

Na kraju ce se srbi i hrvati dogovorit da se to podjeli jer nema vise smisla da ovakva drzava posotji (ko sto ga nece ni bit)..

S obzirom da ce Srbija posjedovari RS i CG ne bih se zacudio i nekom ponovnom spajanju u jednu drzavu i nekoj malo daljoj budcnosti

Eh eto ljudino to ti je ta dobrota koju amerikanci pripremaju BiH,a ti zivi u zabludama slobodno

Upravu si, sve si tacno napisao. Samo nisi napisao da tu najvecu krivicu snose Alija i SDA. Jer nikad cilj zapravo BiH nije ni bila, samo jedan mali begovat bez nacije pokretan panislamizmom, bez Bosnjaka kao politickog naroda i okruzen velikom smrdijom i velikom ndhazijom.
dr_Evil

#77405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

almir90 wrote: 26/01/2023 13:01 Da se ne zaboravi
Spoiler
Show
Da se ne zaboravi kako je SDA pokrenula mase da se pale institucije domovine, nikad! :thumbup:
almir90

#77406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by almir90 »

tramvajtrojka wrote: 26/01/2023 13:02
almir90 wrote: 26/01/2023 13:00 Znamo kako nam je bilo zadnji put kad je SDP činio vlast. Neka nam je Bog na pomoći

i SDP je kriv za ovo jel tako :lol: :lol: :lol: , bas nam je bilo fino u ovim osam godina blagostanja SDF koalicije :oops:
Jedina poslijeratna stranka koju su silom morali skinuti s vlasti
almir90

#77407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by almir90 »

dr_Evil wrote: 26/01/2023 13:03
almir90 wrote: 26/01/2023 13:01 Da se ne zaboravi
Spoiler
Show
Da se ne zaboravi kako je SDA pokrenula mase da se pale institucije domovine, nikad! :thumbup:
Ma naravno 🤣
dr_Evil

#77408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

almir90 wrote: 26/01/2023 13:05

Ma naravno 🤣
I svaki dan ponavljati! Tek kad je planula SDA u Mostaru onda su se poceli polako minirati protesti i smirivati narod, ko da je jos jucer bilo kad su narkomanu platili da izadje na planum i kaze: "ja sam taj i taj, u Mostaru su za sve krivi ustase i zrinjski, treniram tekvando 10 godina, ko smije izaci da se sa mnom pobije" - sudija odsvira kraj!
Spit_fire

#77409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sajber87 wrote: 26/01/2023 12:36
Spit_fire wrote: 26/01/2023 12:24

Ja nisam antizapadno orijentisan nego upravo ti Srbi koje amerikanci podrzavaju

Ja ne mrzim nikoga..a sto se tice OVIH bosnjaka oni su dali destak paritzana, prvoboraca, oni su spasili srbe u svom mjestu od ustasa, u njihovoj kuci je izdahao narodni heroj nakon ranjavanja od strane tih PROZAPADNIH centika koje je i Ruzvelt odlikovao..ti TVOJI bosnjaci bi vjerocatno otisli u domobrane da relaksiraju

Sto se tice OVIH Bosnjaka oni su dali preko 20 pripadnila ARBIH, 6 zlatnih ljiljana nikada ni pored raznih pristusaka i ustupaka nisu ni posmilili da naprave kompromis HVOu ili nedaj boze predju niima..ti TVOJI bosnjaci bi otisli u HVO i rekli hajde btgr jedna smo vojska a vidis ima vamo paketa i humanitarne a u ovoj ARBIH lopovi sve pokrase i sve nekakvi ratni profiteri..

NASA vjera i nacija nikad nije odrejdivala sta je prava strana historije ili sadasnjosti...

Al neka..noc je najcrnja pred zoru

:bih:
Ti da si srbin bio bi najgori cetnik glasao ze neke dveri zavjetnike itd, da si hrvat tvoj glas bi isao vjerovatno nekim pravasima onom ludaku i cirkusantu drazanu keleminecu itd, a posto si bosnjak onda je jasno zasto si za sda i df, a kako kazes prozapadno orjentisan sve dok ameri vode sda i df politiku :lol:
Ja sam svoj glas vise puta javno rekao ovdje

Meni nijedna stranka nista ne znaci u pogledu BiH..tj strnaka nije bitna nego njeno djelovanje

A za ove uvrede ti hvala puno, ja koji ne mrzim nikoga i OVI bosnjaci koji su spasavli srbe i bili na pravoj strani historije su ekstremisti...

Jedino prema kome sam ekstreman su neprijatelji ove drzave..al znam ja da tebe to zulja

Jer od OVIH Bosnjaka cetnici zaziru i boje ih se, a ti TVOJI su im itekako dragi
almir90

#77410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by almir90 »

dr_Evil wrote: 26/01/2023 13:06
almir90 wrote: 26/01/2023 13:05

Ma naravno 🤣
I svaki dan ponavljati! Tek kad je planula SDA u Mostaru onda su se poceli polako minirati protesti i smirivati narod, ko da je jos jucer bilo kad su narkomanu platili da izadje na planum i kaze: "ja sam taj i taj, u Mostaru su za sve krivi ustase i zrinjski, treniram tekvando 10 godina, ko smije izaci da se sa mnom pobije" - sudija odsvira kraj!
Ma naravno, zemo samo SDA je kriva, ekonomski pad i kriza prouzrokovana SDP-om kao i propadanje mnogih poslova nema veze sa frustracijom građana. U pravu si, sve SDA kriva, treba hin oćerat
BHCluster

#77411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Spit_fire wrote: 26/01/2023 13:07
sajber87 wrote: 26/01/2023 12:36

Ti da si srbin bio bi najgori cetnik glasao ze neke dveri zavjetnike itd, da si hrvat tvoj glas bi isao vjerovatno nekim pravasima onom ludaku i cirkusantu drazanu keleminecu itd, a posto si bosnjak onda je jasno zasto si za sda i df, a kako kazes prozapadno orjentisan sve dok ameri vode sda i df politiku :lol:

Meni nijedna stranka nista ne znaci u pogledu BiH..tj strnaka nije bitna nego njeno djelovanje

A za ove uvrede ti hvala puno, ja koji ne mrzim nikoga i OVI bosnjaci koji su spasavli srbe i bili na pravoj strani historije su ekstremisti...

Jedino prema kome sam ekstreman su neprijatelji ove drzave..al znam ja da tebe to zulja

Jer od OVIH Bosnjaka cetnici zaziru i boje ih se, a ti TVOJI su im itekako dragi
:thumbup: Nemas se ti sta pravdati jednom obicnom vise puta banovanom botu.
dr_Evil

#77412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Ne znam kako u tvom selu bjase, ali u mom da ne bi Bosnjaka u partizanima, ne bi bilo ni Bosnjaka u Hercegovini. Ko da su jos jucer crnokosuljali palli cetnicka sela u fesovima.

Tako da ispade da se jedino partizana Bosnjaka cetnici plase.

Vjerujem da ni u ostatku BiH drugacije puno nije bilo, izuzev Sarajeva. Sta uradise Italijani, saveznici handzara i mladomuslimana dok su cetnici bacali Bosnjake u Drinu sa mosta, a cek, nista jel tako?
Last edited by dr_Evil on 26/01/2023 13:12, edited 1 time in total.
dr_Evil

#77413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

almir90 wrote: 26/01/2023 13:09
Ma naravno, zemo samo SDA je kriva, ekonomski pad i kriza prouzrokovana SDP-om kao i propadanje mnogih poslova nema veze sa frustracijom građana. U pravu si, sve SDA kriva, treba hin oćerat
Susjed jesi li to ti inkognito dina ti?
Haris.ba

#77414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Ne znam sto se postavljaju snimke one paljevine.

To je danas nemoguce, osim ako policija dopusti ko sto je dopustila onda. A, ako u Sarajevu je to danas moguce, onda nista.
tramvajtrojka

#77415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

almir90 wrote: 26/01/2023 13:04
tramvajtrojka wrote: 26/01/2023 13:02

Image

jah dok zivimo u fadilovom ekonomskom cudu sve se osvrcem oko sebe i govorim pa ovako nema ni u svici sta nam je nas fadil beg napravio :lol: :lol: :oops:
almir90

#77416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by almir90 »

tramvajtrojka wrote: 26/01/2023 13:14
almir90 wrote: 26/01/2023 13:04

Image

jah dok zivimo u fadilovom ekonomskom cudu sve se osvrcem oko sebe i govorim pa ovako nema ni u svici sta nam je nas fadil beg napravio :lol: :lol: :oops:
https://www.jabuka.tv/federacija-bih-gr ... -u-europi/
Jordan1961

#77417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 26/01/2023 08:23
Jordan1961 wrote: 26/01/2023 01:03
Evo za Sajbera kad vec trazi sta je DIno napisao. I zajeb'o sam se. Nije 1.5 nego 1 1/3.
Ako je memorija kratka, treba se vratiti par stranica natrag.
Nisam znao za ovo 1 i trecina, ali forumas mirza je objasnio, da je to period kad je valjda radoncic dao ostavku pa ga mjenjao zamjenik do izbora novog ministra kada je tkz probosanska kvota pala na turkovicku i podzica koji valjda nosi tu trecinu
Ako si ti Sajber, Dino je salabajzer koji nikakvu obuku svojih botova ne vrsi pa se sramote po forumima. Ako bude takav i kao ministar, crno nam se pise.
Spit_fire

#77418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 26/01/2023 13:03
Spit_fire wrote: 26/01/2023 12:03
Trenutno cilj amerike je BiH u kojoj ce se pitat Vucic i Zagreb

Ti ako to ne vidis sta cu ti ja, samo nemoj poslije da bude "pa stanite ljudi sta je ovo"

Vucic- Priznace Kosovo i nakon majskog prevrata i 100 godina konacno raskrstiti sa Rusima
Zagreb - prestace pametovat i radit po naredjenju amera

Zauzvrat:

Multietnicka BiH ce izgledati ovako:
-Na karti jedna drzava
-RS ce biti pod 100% vlascu Beograda
-HZHB koja ce uskranuti (mozda ne na papiru) ce biti pod 100% vlascu Zagreba a osiguravat ce je nato trupe Hrvatske vojske, posot ih je dosta sa hrvatskim drzavljanstvom maltene ce biti EU
-Sarajevo, ostatak BiH i ono gdje su Bosnjaci biti ce izolovane enklave nekakve simulaciie drzave tu ce se pitati sva tri naroda
-Zivot ce ti bit nepodnjosljiv, za 50 godina ces se il iselit il sam trazit da se pripojis hrvatskoj, a novi abdici ce nicat ko gljive poslije kise
-Bilo kakav optor ce se smatrati terorizm

Na kraju ce se srbi i hrvati dogovorit da se to podjeli jer nema vise smisla da ovakva drzava posotji (ko sto ga nece ni bit)..

S obzirom da ce Srbija posjedovari RS i CG ne bih se zacudio i nekom ponovnom spajanju u jednu drzavu i nekoj malo daljoj budcnosti

Eh eto ljudino to ti je ta dobrota koju amerikanci pripremaju BiH,a ti zivi u zabludama slobodno

Upravu si, sve si tacno napisao. Samo nisi napisao da tu najvecu krivicu snose Alija i SDA. Jer nikad cilj zapravo BiH nije ni bila, samo jedan mali begovat bez nacije pokretan panislamizmom, bez Bosnjaka kao politickog naroda i okruzen velikom smrdijom i velikom ndhazijom.
To je druga prica i da se diskutovati... al poenta je sta nam ameriknci spremaju i kakve su te njihove "dobre namjere"..
Janjicar

#77419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Janjicar »

Nema Alije već 30godina, sta vam on ima bit kriv.

I meni je Djed kriv jer mi nije bogastvo ostavio pa sad moram raditi jbg...
dr_Evil

#77420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Da, da, sav kriminal i nesposobnost nasih vladajucih, iz svih vlada, uspjeli su napraviti najskuplji kilometar autoputa na svijetu zahvaljujuci svom kriminalu. Hrvatska nam je pokazala svima kako se gradi!

Odakle te dina ti na jabuka tv, ovo je portal od Tonke, Coviceve savjetnice.
dr_Evil

#77421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 26/01/2023 13:19

To je druga prica i da se diskutovati... al poenta je sta nam ameriknci spremaju i kakve su te njihove "dobre namjere"..
Nema dobrih namjera, ali naivno je vjerovati da Bake je branik od njihovih zlih namjera. Naivno bi bilo vjerovati da ako takvo nesto zaista krene da Niksic je u stanju zaustavit jer to zaista nije, nije on taj kapacitet, ili da je sam dio takvog projekta. Za razliku od Baketa nema ratnih oraha u dzepu.
tramvajtrojka

#77422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

almir90 wrote: 26/01/2023 13:15
tramvajtrojka wrote: 26/01/2023 13:14

Image

https://www.jabuka.tv/federacija-bih-gr ... -u-europi/
da smo je bogdo tad izgradili u kompletu kad je bio gradjevinski zamah nego sad kad je sve otislo 100x, vise to sto vi sdaovci ne razumijete znacenje kad se uzme kredit za javnu infrastrukturu a da nije za plate i uhljebe

vi kad nesto pravite dodje kao tunel hranjen jedinstveni primjer pljacke i unistavanje dobiti jednog javnog preduzeca gdje ce krajnji ceh biti oko 350+ miliona KM za probijanje jednog tunela :run: , a pocetna cijena bila 80
almir90

#77423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by almir90 »

dr_Evil wrote: 26/01/2023 13:24
Spit_fire wrote: 26/01/2023 13:19

Nema dobrih namjera, ali naivno je vjerovati da Bake je branik od njihovih zlih namjera. Naivno bi bilo vjerovati da ako takvo nesto zaista krene da Niksic je u stanju zaustavit jer to zaista nije, nije on taj kapacitet, ili da je sam dio takvog projekta. Za razliku od Baketa nema ratnih oraha u dzepu.
Namirio sve poslije rata 🤣
almir90

#77424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by almir90 »

tramvajtrojka wrote: 26/01/2023 13:25
da smo je bogdo tad izgradili u kompletu kad je bio gradjevinski zamah nego sad kad je sve otislo 100x, vise to sto vi sdaovci ne razumijete znacenje kad se uzme kredit za javnu infrastrukturu a da nije za plate i uhljebe

vi kad nesto pravite dodje kao tunel hranjen jedinstveni primjer pljacke i unistavanje dobiti jednog javnog preduzeca gdje ce krajnji ceh biti oko 350+ miliona KM za probijanje jednog tunela :run: , a pocetna cijena bila 80
Kako ti je kolega, brat tvoj

Image
Spit_fire

#77425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 26/01/2023 13:11

Ne znam kako u tvom selu bjase, ali u mom da ne bi Bosnjaka u partizanima, ne bi bilo ni Bosnjaka u Hercegovini. Ko da su jos jucer crnokosuljali palli cetnicka sela u fesovima.

Tako da ispade da se jedino partizana Bosnjaka cetnici plase.

Vjerujem da ni u ostatku BiH drugacije puno nije bilo, izuzev Sarajeva. Sta uradise Italijani, saveznici handzara i mladomuslimana dok su cetnici bacali Bosnjake u Drinu sa mosta, a cek, nista jel tako?
Vec sam napisao za 2sv rat ko smo i sta smo
bili.

Sto se ovog zadnjeg rata tice selo koje je najmanje stradalo je odakle sam ja porijeklo iako smo na kraju svi morali otici...zasto? Zato sto za razliku od drugih sela prvi cetnik kad je dosao da trazi predaju oruzja i "ekstremista"(clanova PL) docekan je sa metk u cijevi i porukom da ako smiju neka dodju. E da vidis onda prpe i vaganja hocemol necemol..sto nam je dalo dovoljno vrmena da se pripremimo za zbjeg...drugi koji su isli logikom "ne znam ja nista, nismo mi" i bili "relaksirano kooperativni", do danas ih vecina nije ni nadjena
Locked