Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Novak20

#77326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 26/01/2023 09:12 Sada deca katolickog cvijeca idu korak dalje, amandmanima prebacuju skoro 40 miliona KM federalnog budzeta u katolicke interese tj. HDZ-u. A kukali na ponder i prebacivanje novca tamo anamo. Sta je sad? Sve je to BiH, a? :lol:

Misliš na ovo ?

Kmečanje SDA epskih razmjera, a sve zbog Bakirovog potpisa u Mostaru i najave skidanja okova.

https://faktor.ba/vijest/skopljak-hdz-m ... ati/188006
odao je kako se zapravo javio da čestita HDZ – u.

- Ja sam se ovdje prevashodno javio da čestitam HDZ-u. Svaka vam čast. Ovo ste odigrali maestralno. Ovo što je govorio moj kolega Šabanović - da su ovo amandmani kao na općinskim vijećima, i jesu, ali od strane "Osmorke". HDZ je ovo vrlo maestralno odigrao. Ovo iznosi nešto preko 100 miliona. HDZ je oko 40 miliona strukturalno. Vrlo pametno, a ova "Osmorka", "bošnjačka reprezentacija" zadovoljila se mrvicama. Čestitam, na prvoj krivini su izdali interese Bošnjaka kada za ovim stolom ne sjedi nijedan Bošnjak. I tada je kolega Mašić govorio nemojte paničiti. Ne paničimo, šta će 70 posto Bošnjaka živi u Federaciji, šta će ko sjediti u rukovodstvu. Važno je da Bošnjaci prave bazene, kroz ove amandmane ima puno bazena, dakle, Bošnjaci će se po onoj narodnoj kupati – dodao je Skopljak.
Styling

#77327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

PM72 wrote: 26/01/2023 08:10
Styling wrote: 26/01/2023 07:49

Meni je lično taj mahalaš i ljigavac nebitan, ali je očigledno BIVŠEM režimu bio vrlo bitan.
Vidjećemo kako će okrenuti ćurak ubuduće .
Svaki režim ima svoje mahalaše i ljigavce.Ovi "novi" ako i kada naprave vlast ,već imaju dovoljno spremnih,čak i na ovom forumu.
Naravno. To se zove "stratesko planiranje" :D
palermo

#77328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 26/01/2023 09:15
palermo wrote: 26/01/2023 09:05
Eto ti ga, jos smo rodjaci...I meni nena iz ljubinja...

Pa nije fora sa Milanom, onaj tekst na kojem sam zaradio med nisam ja pisao nego uvazeni Milan Tegeltija, pa ono, red je da ga podijelimo..
Ahaa, to sam propustio :D I lijepo se iznenadih da si ga onako fino srocio :)

Znaci opet otadzbinska vojska glumi antifasiste i spasava pilote, lEpo. Treba Murphyu neko poslat telegram da su saveznici davno proglasili otadzbince teroristima.
Pa znao sam ja da ce se Milanova pisanija svidjeti vecem dijelu forumasa. Zato nisam ni naglasavao ko ga pise. Sto bi rekli forumasi , vazan je sadrzaj.

A i meni koristi. Evo, vidis sam, dvije kill.meda. Nes se sada popismaniti, glede meda ???
Styling

#77329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Point. wrote: 26/01/2023 06:53Cvijet.
E, ne znade ga, Hasiba :lol: :lol:
dr_Evil

#77330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 26/01/2023 09:22
Pa znao sam ja da ce se Milanova pisanija svidjeti vecem dijelu forumasa. Zato nisam ni naglasavao ko ga pise. Sto bi rekli forumasi , vazan je sadrzaj.

A i meni koristi. Evo, vidis sam, dvije kill.meda. Nes se sada popismaniti, glede meda ???
Necu, uvijek je bilo slusaj sta hodza(ne onaj iz Zivinica) prica, a ne sta Hodza radi. Tako i sa nasim otadzbincom Milanom, svi oni lako predstave tudji problem, ali nikad problem nemaju oni.

:thumbup: :bih: :thumbup:
Crithagra

#77331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Crithagra »

ultima_palabra wrote: 25/01/2023 22:19 Jesi vidio izdajnika... a tolike godine nas SDA branila koaliranjem sa SNSD/HDZ. I sad ce glupa osmorka sve to izdati koaliranjem sa HDZ/SNSD.
Evo upravo teksta na Klixu koji daje adekvatan odgovor:

"Profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Vahidin Preljević mišljenja je da Osmorka nije zavrijedila vlast, a da je SDA zaslužila da ide u opoziciju."

Znači, poserem se i na ovakvu SDA i na Osmorku.
tramvajtrojka

#77332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 26/01/2023 09:07
Rothmans wrote: 26/01/2023 08:54 Image

Smijeh :gunjastajl:
Euro ministar za euro stvari. Jer, za eurose i dobre nase amerikance, bosnjacki demografski oportunizam je isto sto i pravoslavni i katolicki vjerski ekstremizam i terorizam. :thumbup:
naravno Neša je prava sarajevska raja :mrgreen: , a i sve osim zadnjeg pasusa gdina potkivaca u vezi SDA je istina i to je matrica djelovanja

Ide federacija laganini vec se pritisak poceo praviti na glasanju budzeta , i sa nasim zapadnim partnerima ide se u "zakonsko parlamentarno lomljenje" SDF koalicije 8-)

Neka igre pocnu :)
dr_Evil

#77333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Posteno :D svaka kurva ima cijenu
Nakon što se sam nudio za šefa diplomatije BiH, a to nije dobio, počeo je kritikovao određene poteze Osmorke, no brzo je njegov glas utihnuo. Zašto i kako, samo se može pretpostavljati, jer smo nedugo nakon toga objavili vijest da je Damir Arnaut predložen za ambasadora BiH u Njemačkoj.

Politički smiren, lično zadovoljan, budući ambasador u mandatu vladajuće koalicije koju Naša stranka čini sa SNSD-om i HDZ-om. Nikad ne reci nikad. Otvoreno je novo poglavlje.
Prpa.ba

#77334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Novak20 wrote: 26/01/2023 09:20 najave skidanja okova.

:lol:

Tegobe u tamnici naroda. Sace oslobodjenje i pripajanje matici, budi bez brige.
dr_Evil

#77335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 26/01/2023 09:42

:lol:

Tegobe u tamnici naroda. Sace oslobodjenje i pripajanje matici, budi bez brige.
Cek, cek, zar nisu ono mladomuslimani, citaj SDA, drzali NDH granicu do Drine? Najstarije europsko plemstvo?
Prpa.ba

#77336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Vidim dugo se slavilo sinoc, jutros se bulazni po forumu.. :mrgreen:
muha_sa

#77337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

tramvajtrojka wrote: 26/01/2023 09:41
Prpa.ba wrote: 26/01/2023 09:07

Euro ministar za euro stvari. Jer, za eurose i dobre nase amerikance, bosnjacki demografski oportunizam je isto sto i pravoslavni i katolicki vjerski ekstremizam i terorizam. :thumbup:
naravno Neša je prava sarajevska raja :mrgreen: , a i sve osim zadnjeg pasusa gdina potkivaca u vezi SDA je istina i to je matrica djelovanja

Ide federacija laganini vec se pritisak poceo praviti na glasanju budzeta , i sa nasim zapadnim partnerima ide se u "zakonsko parlamentarno lomljenje" SDF koalicije 8-)

Sarajevski krkanopulos koji se samo ovako i na ovaj nacin može dokazat, pokazat i bit prijecen, naravno--papak na kub :D
tramvajtrojka

#77338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

muha_sa wrote: 26/01/2023 09:45

Sarajevski krkanopulos koji se samo ovako i na ovaj nacin može dokazat, pokazat i bit prijecen, naravno--papak na kub :D
ma znam klasika srbuj al ostani prijavljen u Sarajevu :lol: :lol: sto on i jeste :skoljka:
dr_Evil

#77339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 26/01/2023 09:45 Vidim dugo se slavilo sinoc, jutros se bulazni po forumu.. :mrgreen:
Pa moj esade plavi, uci, citaj, pisi :) Ko da je jos jucer jeruzalemski muftija vodao mlade muslimane po Gorazdu. Hajd nema veze, napast ce me opet da to nije tema, davno je to bilo.
dr_Evil

#77340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Bogam trojka necim se dobrim ti pucas, niti ima zapadnih partnera, niti ce federalna vlast uskoro. Samo su komunisti predali vlast bez ispaljenog metka '90-e, a Niksic komunista(malo morgen) potpisao Komsicu opet bez ispaljenog metka poslije proslih izbora.
Styling

#77341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Crithagra wrote: 26/01/2023 09:30
ultima_palabra wrote: 25/01/2023 22:19 Jesi vidio izdajnika... a tolike godine nas SDA branila koaliranjem sa SNSD/HDZ. I sad ce glupa osmorka sve to izdati koaliranjem sa HDZ/SNSD.

"Profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Vahidin Preljević mišljenja je da Osmorka nije zavrijedila vlast, a da je SDA zaslužila da ide u opoziciju."

Ne znam otkud je profesor Germanistike relevantan kao politicki analiticar da ga ovoliko razvlace po medijima.
dr_Evil

#77342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Styling wrote: 26/01/2023 09:53

Ne znam otkud je profesor Germanistike relevantan kao politicki analiticar da ga ovoliko razvlace po medijima.
Nejma veze, moze biti profa bilo cega, to ga ne cini manje sposobnim. U biti ovaj covjek nije rekao nista. rekao je da nije Osmorka zasluzila vlast ali je tek sada na njima da pokaze sta mogu, a da je SDA zasluzila opoziciju.
Ne izgleda da je i Osmorka zavrijeđuje vlast, ali ostaje im još malo vremena da pokažu da su je zaslužili",
Obje izjave su tacne, s tim da je SDA zasluzila Goli otok, a ne opoziciju.

Dosada je sve ovo sta smo vidili, sve sta je prikazano u javnosti izgledalo jako nedozrelo funkcije koju preuzimaju. Tek sada nesto preuzimaju pa nek pokazu. Ali Federacija je drzava, to je ono sta svi osjete, ne moze se "blagostanje" pravit na razini drzave, ebi ga, nelegalni Ustav tako nalaze.
dr_Evil

#77343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Odoh ljudi radit, uzivajte i svadjajte se. Dok se mi svadjamo i glumimo pametanjakovice oni svi milione mlate. :sax:
Point.

#77344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Styling wrote: 26/01/2023 07:49
Point. wrote: 26/01/2023 06:49
Vama je bitno ko je rekao a ne šta je rekao.
Meni je lično taj mahalaš i ljigavac nebitan, ali je očigledno BIVŠEM režimu bio vrlo bitan.
Vidjećemo kako će okrenuti ćurak ubuduće .
Čuj režim :-) hajmo se malo uozbiljiti.
Crithagra

#77345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Crithagra »

Crithagra wrote: 26/01/2023 09:30

Jok, Nikšić i Konaković su relevantni. Možda Forto balerina?
seksi_ideje

#77346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seksi_ideje »

Evo klix danas punom parom po zadatku iz centrale radi :lol:
meridiyan

#77347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Sanjarko wrote: 26/01/2023 10:17
Kako biste Vi prokomentrarisali odnos gospodina Dodika i Čovića? Ima li tu neka posebna hemija?

Bakir Izetbegović: Pa, ima tu neki interes. Znate da... Evo dogovorili se da će jedan drugom čuvati leđa prije par godina. Pa onda Dodik, u svom stilu, istrči, a gospodin Čović to ne demantaje, kako će evo sad HDZ da predstavlja Srbe u Vijeću ministara. Neki su napravili deal da će... da jedni druge neće ostaviti, da će se pomagati.
I onda je ustanovljena jedna teza, vrlo opasna... Ne znam čija je ideja, ali mislim da je odatle krenula, od njih dvojice... Kako SDA i Bakir Izetbegović kani prvo savladati Hrvate u Bosni i Hercegovini, a poslije toga i Srbe.
Što je jedna notorna glupost, ali zalijepilo se.
Mene pita Dodik je li istina da ja kanim takve stvari, i to pred deset ljudi, pa me to pita Vučić... I to opet na nekoj trilaterali, gdje stoji Kiratovićka i ostali.
To su besmislice, ali na tome se grade takve neke međusobne solidarnosti, koalicije i slično

Mi kanimo pomoći Hrvatima da stabiliziraju svoj položaj u Bosni i Hercegovini, da se relaksira njihova pozicija, nipošto vladati ni nad kim.
I bilo kakvo to ujedinjavanje dvojice protiv jednog, ne može dobro dati ovoj zemlji.
Treba čitava trojka zajedno da radi, da svim građanima u ovoj zemlji pruži jasniju perspektivu.
Lazna vijest i da se produbi jaz medzu narodima, izvuceno iz konteksta, nevolim Bakira ali na laz se mora odgovoriti.
Hvala na razootkrivenoj montazi. :thumbup:
Styling

#77348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Crithagra wrote: 26/01/2023 10:18

Jok, Nikšić i Konaković su relevantni. Možda Forto balerina?
Pa da i ja nadjem kakvog novinara da me citira? I ja imam fakultet, pametna sam, nisam profesor ali se jako dobro razumijem u politiku, 8-) :D
Spit_fire

#77349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

seksi_ideje wrote: 26/01/2023 10:19 Evo klix danas punom parom po zadatku iz centrale radi :lol:
A po cijem je nalogu radio zadnjih 10 dana gdje samo jos sa sekretaricom iz NiP nije objavljen intervju?

Sto se tice clanka o Nasoj stranci mene zanima samo jedna stvar..
nakon svega sto se izdesavalo koja je uopste poenta postojanja Nase stranke...?

Bar u ovom formatu koji zagovaraju od osnivanja?

Ovo je u fazonu odbijas marihuanu fa pusis jer je droga i onda se jedan dan navuces na heroin nicim izazvan..i nastavis pricat reci NE drogama
Last edited by Spit_fire on 26/01/2023 11:14, edited 3 times in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#77350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

vlast je zaslužio onaj ko ima kapacitet da je formira
Locked