Botine po običaju jedu sendviče, neki će dobiti i unapređenje.
Govna ostaju Hrvosrbosnjackoj sirotinji, a nije da mi je bas zao sirotinje. Taman po zasluzi.
Pa to su pozitivne stvari. A, smije li se o negativnim? Mora li sve biti radikalno?sajber87 wrote: ↑25/01/2023 13:45 Ako jedni kradu sakom i kapom a drugi ne kradu (govorim o tkz probosanskoj opciji) onda nije isto, ako jedni daju dodiku 4 ministra a drugi samo 3 onda nije isto, ako jedni dodiku daju odnos funkcija bhs 11 11 14 a drugi vrate na 12 12 12 onda nije isto i to sve dok jos nisu ni stupili na vlast. Ovo je java a sta si sanjao ne znam
Ma loše.
Ja ne sumnjam da ce x-orka odrzati lekciju kako se brani drzavaBosanski_kralj wrote: ↑25/01/2023 13:45Trebali su pustiti Željku K. da kao i obično ode sa HDZ-om i SNSD-om i da ko fol brani državi, a ustvari čitav mu mandat prođe u prosipanju jeftinih floskula o "udaranju po prstima" zbog kojih nepismene narodne mase bacaju u trans
Gore od SDA i Željka teško da mogu.channel10 wrote: ↑25/01/2023 13:50Ja ne sumnjam da ce x-orka odrzati lekciju kako se brani drzavaBosanski_kralj wrote: ↑25/01/2023 13:45
Trebali su pustiti Željku K. da kao i obično ode sa HDZ-om i SNSD-om i da ko fol brani državi, a ustvari čitav mu mandat prođe u prosipanju jeftinih floskula o "udaranju po prstima" zbog kojih nepismene narodne mase bacaju u trans
Fino su poceli...
SDA to prizeljkuje, daj ovim vlast na drzavnom gdje se nista ne pomice s mrtve tacke, oni blokiraju federaciju, srozaju i ovo malo standarda sta imamo, pokrenu neko paljenje, i onda kazu Niksic kriv on je vlast, a mi opozicija.
Da mu damo vode preko masica?Student_u_Ostavci wrote: ↑25/01/2023 13:50Ma loše.
Sve bio pripremio, puške podijelio, Komšić dobio zadatke ali kad dođe Dino i to reče, noge mu se odsjekoše i obustavi akciju.
Znaci 30 godina to nije bio problem ali odjednom sad jeste?archi_a wrote: ↑25/01/2023 13:34Ne, da se glasa protiv i da trojka + nakon vraćenog prijedloga izađu pred svoje "programske" partnere i jasno kažu, ta imena su kompromitovana, ta imena nisu moralni kandidati, imaju previše pritužbi, imaju podignute optužnice, previše oraha, mijenjajte prijedloge, dajte imena čiste biografije koja ćemo podržati. Eto, nisu u dogovorima imali nikakve zahtjeve, mogu bar toliko!
Al treba imat muda, treba gledati malo širu sliku, osim fotelje. Uhljebi.
Sasvim moguć scenario.dr_Evil wrote: ↑25/01/2023 13:53SDA to prizeljkuje, daj ovim vlast na drzavnom gdje se nista ne pomice s mrtve tacke, oni blokiraju federaciju, srozaju i ovo malo standarda sta imamo, pokrenu neko paljenje, i onda kazu Niksic kriv on je vlast, a mi opozicija.
Ovo je idealan scenarij, ne znam zasto je Niksic pristao na formiranje drzavne bez federalne. Greska koja ce mu doci glave.
Ti bi mogao da pišeš neke sci fi filmove, super ti idu ove kontrukcije.dr_Evil wrote: ↑25/01/2023 13:53SDA to prizeljkuje, daj ovim vlast na drzavnom gdje se nista ne pomice s mrtve tacke, oni blokiraju federaciju, srozaju i ovo malo standarda sta imamo, pokrenu neko paljenje, i onda kazu Niksic kriv on je vlast, a mi opozicija.
Ovo je idealan scenarij, ne znam zasto je Niksic pristao na formiranje drzavne bez federalne. Greska koja ce mu doci glave.
Neke stvari ne mozes da govoris da ne ugrozis vise ciljeve. Spremanje balkana je krenulo ili smo uz amere i eu ili uz rusiju nema trece. Najgore je sto nemam drugu rijec iako bi volio da imam nego izdajnici iz df i sda ubise se da pljuju po amerima a ne vide dalje od svog nosa ili bolje reci dzepa. Doveli bi nas do nestanka i onda iz toplijih krajeva krseci ukradene milione opet optuzivali amere da su krivi sto nisu zeljka i bakira podanicki slusali. Shvati sda i df ne znaju voditi politiku, ili su politicki slijepi ili podli ili obojeHaris.ba wrote: ↑25/01/2023 13:49Pa to su pozitivne stvari. A, smije li se o negativnim? Mora li sve biti radikalno?sajber87 wrote: ↑25/01/2023 13:45 Ako jedni kradu sakom i kapom a drugi ne kradu (govorim o tkz probosanskoj opciji) onda nije isto, ako jedni daju dodiku 4 ministra a drugi samo 3 onda nije isto, ako jedni dodiku daju odnos funkcija bhs 11 11 14 a drugi vrate na 12 12 12 onda nije isto i to sve dok jos nisu ni stupili na vlast. Ovo je java a sta si sanjao ne znam
Meni nije normalno glasati za N.N. i šutiti, a vamo "proevropski" Dodik kako mu tepa jedan predsjednik iz Osmorke ti govori da su "građanske partije" gore od ultranacionalističke Sda. Smije li iko barem prokomentarisati i reći - čutimo dok se ne izabere vlast, a poslije ćemo barem baciti komentar?
Ponavljaju gresku koju je napravila SDA prosli put.dr_Evil wrote: ↑25/01/2023 13:53SDA to prizeljkuje, daj ovim vlast na drzavnom gdje se nista ne pomice s mrtve tacke, oni blokiraju federaciju, srozaju i ovo malo standarda sta imamo, pokrenu neko paljenje, i onda kazu Niksic kriv on je vlast, a mi opozicija.
Pa bolan ne bio vec su gori. Na sta ce to izaci, Bog zna.Bosanski_kralj wrote: ↑25/01/2023 13:51Gore od SDA i Željka teško da mogu.
Uostalom ako zaseru, meni prvom neće biti problem da hraknem po njima.
Ko kaže da nije bio problem?Bodkin wrote: ↑25/01/2023 13:54Znaci 30 godina to nije bio problem ali odjednom sad jeste?archi_a wrote: ↑25/01/2023 13:34
Ne, da se glasa protiv i da trojka + nakon vraćenog prijedloga izađu pred svoje "programske" partnere i jasno kažu, ta imena su kompromitovana, ta imena nisu moralni kandidati, imaju previše pritužbi, imaju podignute optužnice, previše oraha, mijenjajte prijedloge, dajte imena čiste biografije koja ćemo podržati. Eto, nisu u dogovorima imali nikakve zahtjeve, mogu bar toliko!
Nisu to konstrukcije, to je realnost. 2014 se palilo, i opet ce, gori vatra kaze Komso, gori vatra kaze Rejs. Povest cemo narod kaze Bakir.Student_u_Ostavci wrote: ↑25/01/2023 13:56
Ti bi mogao da pišeš neke sci fi filmove, super ti idu ove kontrukcije.
I šta je bilo kada su pokrenuli paljenje? Tko je gasio?
U kakvog debila se ti uzdas druze.dr_Evil wrote: ↑25/01/2023 13:53SDA to prizeljkuje, daj ovim vlast na drzavnom gdje se nista ne pomice s mrtve tacke, oni blokiraju federaciju, srozaju i ovo malo standarda sta imamo, pokrenu neko paljenje, i onda kazu Niksic kriv on je vlast, a mi opozicija.
ovo je vas nivo da dovite za udaranja i paljevinechannel10 wrote: ↑25/01/2023 14:00Pa bolan ne bio vec su gori. Na sta ce to izaci, Bog zna.Bosanski_kralj wrote: ↑25/01/2023 13:51
Gore od SDA i Željka teško da mogu.
Uostalom ako zaseru, meni prvom neće biti problem da hraknem po njima.
Kad ih narod sam krene po ulici ganjati![]()
Najbolji primjer licemjerja među ruralnim življem Hercegovine. Haj što je lopov, ko nije u nogometu, ali ovdje ljudima ne smiješ reći ništa na Crkvu, ovaj se razvodio više nego kralj Henrik, ali je legenda...
Mislim da ovaj put blokade nece biti dozvoljene, smit nije incko koji je i imao dozvolu da spava, ovog su poslali da radi, ali eto vidjecemoStyling wrote: ↑25/01/2023 13:59Ponavljaju gresku koju je napravila SDA prosli put.dr_Evil wrote: ↑25/01/2023 13:53
SDA to prizeljkuje, daj ovim vlast na drzavnom gdje se nista ne pomice s mrtve tacke, oni blokiraju federaciju, srozaju i ovo malo standarda sta imamo, pokrenu neko paljenje, i onda kazu Niksic kriv on je vlast, a mi opozicija.
Ne znam koji ce mu? Ima pare i moze svaki dan imati drugu i duplo bolju.
Onda izadje Dodik i kaze necemo ni mi glasati za Vase ministre, ne svidja nam se Fortina frizura, Dinina brada...archi_a wrote: ↑25/01/2023 13:34Ne, da se glasa protiv i da trojka + nakon vraćenog prijedloga izađu pred svoje "programske" partnere i jasno kažu, ta imena su kompromitovana, ta imena nisu moralni kandidati, imaju previše pritužbi, imaju podignute optužnice, previše oraha, mijenjajte prijedloge, dajte imena čiste biografije koja ćemo podržati. Eto, nisu u dogovorima imali nikakve zahtjeve, mogu bar toliko!
Niksic je iscupao SDP iz smrtonosnog zagrljaja SDA u koji je bila upala zahvaljujuci ovom ambasadoru u UN-u. Ne mislim da je Niksic materijal za premijera, kao niti jedan istureni politicar bilo koje stranke, misljenja sam da je to trebao biti Faruk, ili neki slican ekonomista. Ali makar nije lopovcina i ublehas kao crnolistas. Valjda ce se znati okruziti nekim ljudima. ALi mislim da nece ni zasjesti na mjesto premijera, ako i zasjedne gorit ce vatra.